URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Alternativa | 09 Octubre, 2007 22:32 | facebook.com twitter.com

 Sorprenent o no la notícia apareguda ahir al Balears on deia que  la decisió del Govern d’optar per Son Espases com a ubicació definitiva de l’hospital de referència no passa, de moment, factura al Bloc ja que de moment  no s’han produït baixes de militants.

 Com si la única sortida dels que no estam d'acord fos abandonar nostres partits. Segurament això els agradaria a més d'un, però els he de dir que els que han de deixar el partit són ells ja que incompleixen un dels principis bàsics d'EU recollit en els seus estatuts; la democràcia i la transparència. La comunicació i informació permanent en tots els seus òrgans i afiliades i afiliats, tant en sentit vertical com horitzontal. La superació de la tradicional fractura entres aquells que fan la política i els qui la reben... paraules molt guapes avui buides.

Els dirigents d'EU han de demostrar que els estatuts no són paper mullat com el pacte de govern.

Eberhard Grosske  és de moment l'únic que s'ha dignat a contestar les meves peticions de que l'organització consulti als seus afiliats i simpatizants la seva opinió sobre la seva continuïtat o no a les institucions. Em va comentar que aquesta consulta es podia fer al mateix temps que les primàries, però el problema és que aquestes es faran per voto per correu a Madrid segurament 

Crec que és imprescindible fer aquesta consulta  el més aviat possible  ja que fa falta saber l'opinió dels afiliats en un tema polític essencial, i pens que aquesta consulta s'ha de fer a tots els partits del BLOC, crec en el projecte i pens que és el moment de començar a caminar mostrant formes diferents.

A la mateixa notícia diu que som minoritaris els que defensam la sortida del BLOC del govern, supós que han fet l'enquesta dins les institucions per què a internet no sembla que siguem tan minoritaris i dia a dia es suma més gent. De totes maneres si som tan minoritaris no haurien de tenir por a demanar-nos que opinam.

Recordau que ens ha arribat aquesta convocatòria: 

DONADA LA GRAVETAT DE LA SITUACIÓ POLÍTICA I SOCIAL A LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMA, A CAUSA DE LA DECISIÓ DEL GOVERN DE FRANCESC ANTICH DE CONSTRUIR L'HOSPITAL DE REFERÈNCIA A SON ESPASES, DES D'ALGUNES ENTITATS DE LA PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL VEIM LA NECESSITAT DE CONVOCAR UNA REUNIÓ, PER DEBATRE EL TEMA I PRENDRE, SI CAL, ACORDS AL RESPECTE.
LA REUNIÓ ES CONVOCA PER AL PROPER DIA 10 D'OCTUBRE, DIMECRES, A LES 19,30 HORES, AL CASAL D'ENTITATS CIUTADANES, DEL CARRER MONTENEGRO, NÚMERO 8, DE PALMA.
No hi falteu. Ens hi jugam molt.

En BLOC per la Real , febrer 2007

 

 

%

El patrimoni històric és de tots

Alternativa | 09 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Podeu seguir el debat sobre Son Espases a l'anterior article, nosaltres seguim lluitam per aconseguir que els dirigents d'EU consultin als seus afiliats i simpatitzant.

Al darrer ple varen demanar a l'equip de govern del que forma part, l'actual director insular de Patrimoni del Consell de Mallorca (Biel Cerdà PSM) i el ex-conseller de Patrimoni ( el batle Joan Cerdà UM) que garantitizin que es puguin dur a terme visites regulades al Castell del Rei  i a la Fortalesa d'Albercuix declarats Bens d'Interés Cultural, com a mínim quatres dies al mes com assenyala la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears.

En el cas de la Fortalesa fa més d'un any (agost del 2006) el batle i anterior conseller de Patrimoni, Joan Cerdà va dir que no es podien regular les visites per una sèrie d'obres menor que es feien a l'entorn de la Fortalesa. En aquells moments també va parlar de fer un conveni d'usos de la Fortalesa, perquè puntualment aquest espai es pogués obrir al públic en motiu d'algun espectacle, (d'aquesta manera es justificava el concert d'Al Jarreau que s'havia realitzat a la Fortalessa en juliol del 2006).

Més d'un any més tard ni s'ha tornat a usar de forma pública la Fortalesa , ni s'han regulat les visites que marca la llei. Pensam que les obres menors que es fan a l'entorn no suposen cap risc pels visitants (hi ha sotracs al poble més perillosos) i no han de ser cap excusa per evitar que els ciutadans puguin visitar al Fortalesa .

En el cas del Castell del rei el camí que lleva al Castell per la possessió de Ternelles segueix tancat pels entrebancs legals que estan posant els propietaris a pesar d'una Sentència del Tribunal Suprem i a la regulació d'ús que varen fer l'Ajuntament i el Consell. Això no ha de servir d'excusa per a que mentre s'arriba a la solució legal de l'ús del camí públic, es regulin els quatre dies, com a mínim de visites que marca la llei al Castell del rei.

Prou d'excuses, les institucions s'han de moure ja per fer complir la llei en aquest dos indrets privilegiats del Patrimoni Històric de Pollença. Ningú és propietari del patrimoni històric i tots els ciutadans tenim dret a gaudir-lo.

Fotografia del Fons fotogràfic Salvany. 

 La tempesta de Son Espases ens havia fet oblidar l'altra tempesta. Biel Perelló ens ha enviat aquestes impressionants dades sobre la tempesta

EPISODI DE TEMPESTA A POLLENÇA, entre les 18 i les 18:30 h.  (4  d'octubre).
Puntes d'intensitat de pluja entre els 430 i els 731,5 mm/h, sort que la cosa ha durat uns minutets que si no !! Ha suposat 30,2 litres totals en 30 minuts, que ja li val !!.
Ràfega de vent del SE de 82,1 Km/ h.
Pressió atmosfèrica de 1016,4 Hp a 1015,7 Hp durant l'episodi
Temp. entre 13,9 ºC i 22,4ºC durant aquesta mitja hora, una bona i curiosa oscil.lació !!!
La informació més completa a http://www.webverd.com/meteo/creus26.htm

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb