URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Alternativa | 11 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Us recordam que el 25 d'ctubre a les 20:00 serà el següent ple i que esperam vostres preguntes i plecs.

Del ple de setembre només ens restava  parlar de les preguntes, he fet un resumen-transcripció esper vostres comentaris.


- A l’anterior ple de juliol varem formular tota una sèrie de preguntes referents als problemes de subministrament i qualitat d'aigua al municipi, la resposta va ser que s'estaven estudiant, un mes més tard l'equip de govern va presentar  a la premsa un nou pla per a l'estalvi d'aigua, un pla que ni tan sol han tengut la delicadesa de fer-ho arribar als grups de l'oposició. Pensam que ja que s'havia demanat per aquest  tema al ple, el lloc per presentar el pla era aquest organisme i no la premsa. Fer les coses d'aquesta manera és una manca de respecte a aquest regidor i a la mateixa corporació municipal.
Pensam que aquest tipus d’iniciatives s’havien d’obrir des d’un principi a la màxima participació de tothom i si no al manco s’havien de fer arribar als grups polítics.
El pla que coneixem mitjançant la premsa es centra en “la cridada a un consum racional d’aigua” i es parlava de dur un control exhaustiu dels veïns que s’excedeixin en el consum d’aigua ,  però és
l'Ajuntament el primer consumidor irresponsable com demostra el consum del Poliesportiu de 3500m3 d’aigua en menys d'un bimestre. Per això demanam

- El regidor de medi ambient es va disculpar i al dia següent em va enviar el pla. 

-  Han estudiat i analitzat les causes d'aquest consum  tan excessiu? I si és així quines solucions han pres?

Sense resposta.

- Per què no s'aprofiten els pous de Can Singala i el que es troba als camps de futbol del Port?

La idea es fomentar l'estlavi no el consum, per això no es plantejent utiltizar nous pous. 

- Respecte també al tema de l'Aigua, en plena temporada i durant més de tres dies a la Cala Sant Vicenç  no varen tenir aigua potable a causa d'una avaria que pot ser més o menys evitable, però el que no és de rebut és que el concessionari  o l’Ajuntament no enviés camions cisterna per al manco pal·liar els efectes d'aquesta sequera de més de tres dies l’eels veïns hagin tingut dificultats per a posar-se en contacte i rebre informació per part de l'empresa subministradora i de l'Ajuntament., Aigües  de Cala Carbó ( Construccions Crespí). Des de que aquesta empresa  es va fer càrrec del subministrament d'aigua en la Cala és la tercera vegada que es queden sense aigua.

- Per que el concessionari no va  aportat camions cisterna per al manco pal·liar els efectes d'aquesta sequera de més de tres dies?

Quan es van a decidir, el dimarts, ja havia aigua.

- S'ha obert algun tipus d'expedient a la concessionària de l'aigua? En cas de que ni sigui el cas, demanam que s’obri el citat expedient.

El regidor es va excusar dient que cap veï havia denunciat per escrit el cas, nosaltres el varen dir que l'Ajuntament no hauria d'esperar les denúncies dels veïns per actuar. 

- Es pensa cobrir la plaça de director/a de la Residencia de 3a. Edat? S'ha definit el perfil professional plaça de director de la Residencia de 3a. Edat? i la capacitat per desenvolupar el càrrec?

 Es va respondre na Francisca que per agost s'havia fet un anunci al que només s'havien presentat dues persones i que ara es faria un nou anunci ( ja ha sortit publicat al PIP)

- Al PIP de juny s’anunciava que s’instal·laria un ràdio enllaç al puig de Maria, i que per juliol es preveia que s’escoltés la ràdio sense problemes a tot el muncipi, o bé la meva casa no és al municipi o algo passa?Com es traba actualment aquesta obra? Quan s’acabará?

 En aquet tema ens varen dir que no havia partida prssupostaria al 2007 per instal·lar el ràdio enllaç i que tampoc s'havia pensat demanar permís als propietarisdels terrenys, que demanen 9.000 euros

 - L’équip de govern ha fet alguna gestió o té un plan b per fer en el cas de que no es pugui traslladar l’edificabiltiat de Cala Carbó a l’Ullal.

 Sí però per evitar especulacions no el poden fer públic.

Agraïm al PSM la publicació del  pacte de governabilitat , a partir del mateix voliam fer una sèrie de preguntes:

- Es parla de fer escoletes municipals tant a Pollença com al Moll, n’hi ha alguna idea d’on es pensen fer aquestes escoletes? Quan es començaren a fer?

Biel va dir que al manco es volia fer una aquesta legislatura però que encara no se sabia on. 

- Quan es preveu que  s’obrirà el debat sobre on ubicar les dependències municipals i la idoneïtat o no de l’edifici de Monti-Sion.

Es farà en aquesta legislatura i el PSM pensa que Monti -Sion no és el lloc mé sadhient, però s'haurà d'estudiar. 

 En quin moment es troba l'expedient informatiu dels policies locals denunciat? Quan es tancarà aquest expedient?

Juanjo ens va demanar paciència, de moment no se sap res, ni tan sol si s'ha començat.

Respecte al cas de l’UNAC  33, construcció d'apartaments a Cala Molins ( Cala Sant Vicenç)  va girar el debat més dur  i volem dedicar-li un article en exclusiva.

  (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb