URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Canvis positius a Ports

Alternativa | 16 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Divendres 5 varen tenir una entrevista amb el vice-president de Ports  Manuel Patiño (UM)  (el president és el conseller de Medi Ambient).

Per començar hem de dir que l’actitud del nou responsable de Ports va ser molt diferent a la dels seus antecessors, ja que no hem tingut cap dificultat per concretar aquesta entrevista després d’un primer contacte a la Fira Marinera del Port de Pollença. Hem de recordar que des de febrer intentàvem tenir una entrevista com aquesta sense èxit. 

També hem de comentar dos mesures positives adoptades pel nou vice-president, la primera l’acomiadament d’en Guillem Coll Mito, que ja no fa feina a Ports i que va ser un dels màxims responsables des del seu càrrec d’assessor de Ports dels problemes que varen denunciar a la darrera legislatura al Port.

 La segona fer retirar al mateix Mito els cartells de publicitat del seu negoci Nàutica d’es Moll que havia col·locat a les baranes del varador sense permís i utilitzant el logotip de Ports. S’ha acabat el poder de Mito per manejar el Port al seu gust.

A la reunió que va durar més d’hora i mitjà varen informar i donar nostre punt de vista de tot el que havia passat al Port aquests darrers quatre anys; irregularitats a cessions i concessions, oposicions guardamolls, manca de serveis, preus, amarraments... Manuel Patiño es va mostrar com un persona propera i interessada pels problemes del Port

Resumint els compromisos del vice- president varen ser:

- Revisar la legalitat de tot el que es va fer respecte a cessió del varador, concessió de la Cantina i oposicions de guardamolls al Port.

- A partir d’ara tot el que es faci al Port es farà amb total transparència; publicació a la premsa local, suro en el Port i màxima informació.

- Es prevaldran els serveis sobre els negocis, especialment invertint en seguretat i medi ambient. Temes totalment abandonats a l’anterior legislatura. També es revisarà la política de preus del varador, amb una pujada de preus totalment injustificable

- Es vol resoldre aquesta legislatura el tema dels amarraments. En aquest punt Manuel Patiño es conscient de la dificultat del tema però té la voluntat de cercar solucions

La situació econòmica a l’empresa pública Ports és molt crítica i no permès fer miracles, ja que aquestes empreses públiques varen ser utilitzades pel PP per tapar la seva pèssima gestió econòmica. Però els primers passos,  les intencions i el tarannà del actual gestor de Ports ens han donat molt bona impressió per tant l’hem donat un vot de confiança per que comenci a fer feina en aquest canvis que facin un Port millor no per uns quants sinó per tothom.

Fotografia del Port (Port de Pollença) de la pàgina del  Ministeri de Medi Ambient 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb