URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Constitució Europea i la Democràcia.

Alternativa | 22 Octubre, 2007 05:58 | facebook.com twitter.com

 

La Constitució Europea, aquell document que varem votar fa uns anys, aquella enganyifa que ens dugué mals de cap, taules rodones, aferrades de cartells, discursos, debats polítics, hores perdudes davant la premsa i televisió escoltant l’opinió dels experts, aquella constitució de la qual se’n va fer una edició de butxaca i que posteriorment varem anar a votar en referèndum; aquella mateixa Constitució ha estat descartada. Ja no hi és, l’han fet desaparèixer.

Ara els polítics de torn, els manipuladors que diuen governar-nos democràticament han refet el tractat i l’han aprovat ells tot sols. De res va servir el no de França i altres països com Holanda. Ara se l’hauran de menjar havent votat NO. I tot se deu a que els seus governants han fet uns lleugers canvis que no pensen consultar per si de cas els tornen a dir que no.

Tot plegat va ser un mal son pels governants que els europeus diguessin a alguns països que NO. Ara se n’estaran molt de convocar algun referèndum més. I és que aquesta és la democràcia que tenim.

A l’Estat Espanyol varem votar que si. Ara ens canvien de Constitució, ja no és la mateixa que varem ratifica. Però ningú s’ha preocupat de donar molta propaganda i d’explicar què han canviat i què no, segueixen dient que nosaltres ho hem aprovat. Tot plegat un altre engany més emparat en la paraula democràcia.

Jo lo que veig és falta de voluntat política i falta de transparència, però sobretot veig falta de democràcia.

I la pregunta és, i ara que? Que ens queda de democràtic? Podem confiar en que els nostres governants ens escoltin i facin el que nosaltres considerem correcte? O simplement faran el que dicti el mercat? És aquesta l’Europa que volem? O tal vegada tenen por que l’Europa que volem sigui més justa i solidària i menys governada pels diners?

Tot plegat és un engany, la constitució i la majoria d’organismes supranacionals europeus i mundials, institucions que només vetllen pels interessos del gran capital.

 Imatges extretes de Wikipedia

 

Edición publicada polo Goberno Español Resultados

Participación: 42,33 %

  • Si: 76,72%
  • Non: 17,25%
  • En branco: 6,03%

Abstención: 57,67%

Estado Membro Data Resultado: % votos a favor (% votantes)
España España 20 de febreiro do 2005 Sí: 76.7% (do 42.3%)
Francia 29 de maio do 2005 Non: 54.7% (do 69.3%)
Países Baixos 1 de xuño do 2005 Non: 61.6% (do 62.8%)
República Checa Cancelado Falta a ratificación do Parlamento
Luxemburgo 10 de xullo do 2005 Sí: 56.5% (do 87.77%)
República de Irlanda Posposto indefinidamente  
Dinamarca Posposto indefinidamente  
Polonia Posposto indefinidamente  
Portugal Posposto indefinidamente  
Reino Unido Posposto indefinidamente  

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb