URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accessibilitat

Alternativa | 23 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del dijous presentam a votació nostre pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques que varen presentar fa un any quan no tenien representació (veure article), En aquell moment va haver bones paraules de Tomeu que com batle va recollir el pla però res més. Si que uns mesos després es va crear la plataforma per la supressió de les barreres arquitectòniques, a la reunió varen anar i intervenir  cinc dels sis alcaldables de Pollença (només faltava Biel) però fins ara poca ben poca cosa s'ha fet.

Aquest dies passats per exemple s'ha fet una acció puntual al carrer Roger de Flor, cantonada a Llebeig. Davant un garatge i una pas de vianants  s'ha rebaixat la voravia a petició d'una persona amb dificultats de mobilitat. 

Respecte al pla que varem presentar fa un any només hem afegit que la redacció del pla tingui en compte  la plataforma para que s'identifiquen les principals problemàtiques d'accessibilitat i supressió de barreres. 

 La proposta ha estat molt bé acceptada per l'equip de govern que s'ha compromés a fer un pla ambiciós ben dotat de pressupost.

Tornam a recordar que un dels drets més bàsics de totes les persones és el de poder desenvolupar-se plenament, malgrat les dificultats i impediments que tenguin. Quan parlam d'accessibilitat no parlam només de donar un servei específic a un grup reduït de persones amb mobilitat reduïda, discapacitats i majors, per a poder realitzar les tasques quotidianes o simplement gaudir d'un moment d'oci. En realitat és un problema que afecta a totes les persones, sense excepció, perquè tots tenim manca de mobilitat en un moment o altre de la nostra vida: - quan som infants perquè encara no sabem caminar - si tenim la desgràcia de patir un accident o una malaltia - o si perdem la capacitat de moure'ns quan som grans.
És el nostre deure cívic, perquè sense accessibilitat no hi ha vertadera qualitat de vida però també legal, ja que la llei autonòmica 3/1993 estableix que el 2008 s'haurien d'haver-se eliminat totes les barreres arquitectòniques en els espais d'ús públic. 

 Les obres del carrer Roger de Flor ( fotografia de JRV)

Per cert preparau la butxaca per que al proper ple l´équip de govern presentarà una bona pujada d'impostos. Si teniu qualsevol pregunta o plec feu ens ho arribar

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb