URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Laïcitat

Alternativa | 24 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del dijous es debatrà nostra proposta relativa a la separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós i la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial. Pensàvem que un tema com aquest no feia falta porta-ho a debat i votació al ple. Fa mesos ja varen demanar a la resta de partits  la retirada del crucifix i al ple passat varem fer la petició com plec. Ja vàren dir que a la premsa l'encantaria el tema i sense haver enviat cap nota de premsa, simplement amb la convocatòria del ple ahir ja ens va entrevistar IB3 TV ( segurament sortirà avui ¡sobre les 13- 13:15)

La manca d’actuació de l’equip de govern ens ha obligat a portar aquest tem al ple, de totes maneres aquesta manca d’actuació i les dubtes sobre el tema tant de PP-UMP com d’UM-UNPI ens han demostrat que si que feia falta aquest debat a Pollença. A una societat cada vegada meyns creient i més multicultural, el millor que pot fer l’Ajuntament és adaptarse als nous temps i deixar l’església pels practicants.

A un estat aconfesional les institucions públiques no han de representar a cap religió en concret.L’àmbit o l’espai públic defineix allò que és comú. Les conviccions espirituals, religioses o no, pertanyen a l’àmbit privat, en el sentit que no són compartides per tothom per tant és la laïcitat la que afavoreix la convivència en el pla d’igualtat entre totes les possibles opcions espirituals de la ciutadania, sense oposar-se a cap i respectant-les totes

En quant a la primera petició de separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós, la tradició no pot obligar a la corporació municipal a assistir a uns actes dirigits  als fidels catòlics. A la darrera patrona vaig tenir que esperar a la resta de la corporació municipal a la sortida de la missa i encara una veïna em va dir que el meu deure era haver anat a missa, quan aquesta és un acte no dirigit a tothom sinó exclusivament als fidels. Crec que a un estat aconfessional el que hauria de ser normal és que  les autoritats municipals no acudissin, en tant que autoritats, als actes religiosos, sinó com a simples fidels.

Igualment no és lògica la presència d’un crucifix a la sala de sessions de la Casa Consistorial. La veritat que la primera vegada que em vaig fixar al crucifix de la sala de sessions de l’Ajuntament va ser quan em vaig casar, i em va resultar molt xocant que al  lloc de celebració dels matrimonis civils es trobes el símbol de l’església cristiana quan precisament jo havia triat un espai civil i no casar-me pels rituals de la citada església.

 Les administracions públiques, entre elles nostre Ajuntament, no s’han d’identificar-se amb cap creença religiosa, i  al consistori esta representada tota la ciutadania amb independència del seu color, sexe, orientació o religió.

Aquesta foto sembla d'altre época 


A continuació la proposta per ser votada.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb