URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pujada d'impostos

Alternativa | 25 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui us esperam al ple a les 20:00 h, com podeu llegir es debatran dues propostes nostres i s’aprovarà una cosa tan importat com una sèrie d’impostos municipals.

Aquest és l'ordre del dia del ple d'avui, encara ens podeu fer arribar precs i  preguntes

1. - Aprovació acta sessió anterior

2.- Aprovació, si procedeix, de la modificació de les ordenances fiscals reguladores de l'impost sobre béns immobles; l'impost sobre activitats econòmiques; l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

El forat econòmic a l’Ajuntament és molt important i com sempre s’ha triat l’opció més fàcil; pujar els impostos. Nosaltres pensam que sense haver fet cap demostració d’una major austeritat i sense un pla de retallada de despeses, amb el projecte de l’Auditori de Moneo a l’horitzó, no podem donar suport a aquesta pujada d’impostos indirecte

Amb les pujades previstes:

IBI ( Impostos sobre Bens Immobles)  Urbà de 0,49% a 0,53%.Es justificant dient que encara són per davall de la mitjana dels ajuntaments.

IBI Rústic de 0,30 a 0,70%, els immobles disseminats en zona rústica, abans considerats urbans  ara són considerats rústics i la pujada es justifica  per equiparar aquests immobles amb la fiscalitat dels urbans.

IVTM ( Impost sobre vehicles de tracció mecànica). Variació percentual del 10,33%. Es justifica dient que la darrera revisió és del 2004, per compensar l’inflació. El criteri d’augment està en fucnió dle consum dels vehicles i s’afegeix una bonificació pels vehicles híbrids.

IAE ( impost sobre activitats econòmiques). Els coeficients de situació varien un 92,4% Es diu que es fa atenen a criteris de capacitat econòmic ai que aquestes empreses tenen una xifra de negocis superio a 1.000.000 euros

IIVTNU.(impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana). Ve determinat pels nous valors cadastrals i té més incidència en els immobles adquirits en períodes curts de temps, per desactivar l’especulació.

La variació dels valors catastrals es bonifica la quota íntegra en un un 45%

En total l’Ajuntament ha previst recaptar 1,400.000 euros més que al 2007.

3.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa  EU-EV relativa a la separació de les actuacions pro pies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religi6s i la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial., ja comentada.

4.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la sol·licitud d'execució del projecte de canalització d'aigua potable i la depuradora, a través de la variant del Port de Pollença, a la Direcció Insular de Carreteres del Consell de Mallorca. A l’enllaç podeu llegir aquesta proposta que ja es va presentar per via d'urgència a l’anterior ple. No va poder ser debatuda i votada per que  primer s'havia de votar l'urgència per majoria, però l'equip de govern es va abstenir i no es varen poder debatre.

5. - Aprovació, si procedeix, de l'inici de l 'expedient per a la dedicació del nom de l'actual carrer de Formentor al Sr. Antoni Segui i Bennàssar

En aquest punt pensam que el procés per canviar els noms del carrer hauria de ser més participatiu i partir dels ciutadans. Una vegada obert l’expedients els ciutadans tenen 8 dies per presentar al·legacions.

6.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa al Pla Bàsic d'Accessibilitat i Supressi6 de Barreres Arquitectòniques . , ja comentada.

7.- Propostes/Mocions d'urgència

 PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.-Informació de Batlia

2. - Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i les resolucions de la Batlia.

3.- Precs i preguntes. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb