URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atonia

Alternativa | 26 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Tenia ganes de fer també el meu propi article  dels 100 dies del nou govern municipal de “centre- esquerres", l'anterior era de Garci.

L'actual equip de govern ha  destacat de moment per l'atonia i la continuïtat. L'altre punt que resumiria aquests cent dies és l'enorme forat econòmic de l'Ajuntament que afecta a fets des de repintar passo de vianants a fer l'anàlisi de metalls pesants del Torrent de San Jordi.

Al tema del desastre econòmic al ser responsables no només el PP-UMP sinó també UM-UNPI falta claredat i valentia per explicar-ho a la ciutadania. Igualment ha faltat imaginació per afrontar-ho optant per la sortida més fàcil pujar els impostos. Èticament aquesta pujada és totalment reprovable ja que per part de l'Ajuntament no s'ha donat exemple d'austeritat, quan es van pujar els sous dels regidors i es van mantenir les dedicacions exclusives (alguna de les quals de moment no ha demostrat la necessitat de la seva exclusivitat). Abans de pujar els impostos també s'hauria de fer un pla d'austeritat i preveure retallar algunes partides futures. Resulta igualment incomprensible pujar els impostos i mantenir el projecte de l'Auditori de Moneo, si ara estam a aquesta situació de bancarrota que suposarà afegir els milions de construcció, manteniment i gestió d'aquest Auditori.

En l'aspecte positiu puc destacar que el nou equip de govern ha cercat el consens per traçar les línies generals d'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla Territorial. També és un pas positiu, encara que massa general, el pla d'estalvi de l'aigua. De la mateixa manera consideram positivament l'acceptació per part de l'Ajuntament de nostres propostes de millora d'informació i participació ciutadana, col·locació de càmeres al edifici de la policia local i recuperació del camí del coll d'en Patro. Pens que també va ser una decisió correcta tancar la platja d'Albercuix quan aquesta era contaminada

Respecte a la resta de nombrosos problemes que té el municipi encara no s'ha adoptat cap iniciativa important; serveis socials, disciplina urbanística, ocupació de la via pública, camins, neteja, l'accés als Bens d'Interès Cultural(BIC) com son la Fortalesa i el castell del Rei, abandonament del patrimoni en general....

On ha hagut un retrocés clar és a la ràdio municipal, segueix sense escoltar-se a tot el municipi però a més a més s'ha reduït la programació i els partits de l'oposició no hem participat a cap programa des de maig. També consideram que ha estat una vergonya que cap regidor del govern recollís les 3.500 firmes demanant la protecció de Cala Carbó.

Pens que també és molt greu i una amenaça a la salut que encara no s'hagi fet un nou anàlisi de metalls pesants al Torrent de San Jordi ia la seva desembocadura a la badia

Respecte a les crisi més greus d'aquests cent dies pens que es va actuar amb lentitud i d'una manera poc eficaç al tema del mercat de la plaça del Port i davant dels problemes de subministrament d'aigua a la Cala. Igualment pens que l'equip de govern no ha sabut gestionar l'accident i problemes de la darrera patrona .

Al tema de les denúncies a dos policies locals s'ha actuat en un principi correctament amb l'aprovació de la col·locació de càmeres i obertura d'expedient però pensam que l'expedient s'hauria d'haver tancat ja.

També pens que al tema de l'urbanisme només s'ha aconseguit aturar una construcció a Formentor, que clarament no complia amb la seva llicència, gràcies a molt de feina externa a l'Ajuntament. Igualment és molt preocupant l'actitud de l'equip de govern facilitant la construcció de 39 apartaments a Cala Molins quan hi ha indicis de que les llicències no són correctes i s'han donat entre altres coses, gràcies a la passivitat de l'Ajuntament .

Altre dia us parlare dels meus cent dies a l'oposició. 

Part de l'equip de govern el dia de l'investidura de Joan com batle. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb