URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què amaga el govern espanyol?

Alternativa | 27 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

La Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats està a punt de debatre un projecte de llei sobre comerç d’armes que no obliga a donar detalls sobre els productes que s’exporten. Ni els Estats Units, principal exportador d’armament, oculta aquesta informació.
Potser Espanya amaga alguna cosa?

Si el text de la llei s’aprova tal com està, les transferències d’armes continuaran colant-se a països en conflicte, que violen els drets humans o que pateixen situacions d’extrema pobresa.

Amb aquesta situació succeeixen coses com:
 Colòmbia. Un país en conflicte des de fa dècades, rep material de defensa espanyol des de 1993. La majoria de les exportacions espanyoles pertanyen a la categoria de ‘bombes, coets, torpedes i míssils’.
 Israel. Milers de civils han estat víctimes mortals dels atacs desproporcionats efectuats en zones densament poblades i en camps de refugiats. Durant els darrers anys, Espanya ha seguit autoritzant l’exportació d’armes i productes de doble ús a Israel.
 Xina. Un país amb un pobre historial de respecte dels drets humans i sotmès a un embargament d’armes per part de la UE. Espanya li exporta productes de doble ús, com ara equipaments nuclears, substàncies químiques i components electrònics, sense que se’n conegui l’ús final.

DARRERA OPORTUNITAT!

Escriu als portaveus de la comissió de Defensa i exigeix una Llei que garanteixi criteris estrictes per autoritzar o denegar la venda d’armes des d’Espanya.

Amb la teva FIRMA a la pàgina d'intermón Oxfam enviaràs  als portaveus de la Comissió de Defensa del Congrés la carta que trobarás a la continaució d'aquest article

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb