URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La importància de ser coherent

Alternativa | 28 Octubre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article de Toñi, com sempre un plaer. 

Des de fa ja bastants d’anys sempre dic que la meva màxima aspiració en aquesta vida és ser coherent, i aquest desig se m’anat accentuant així com han passat els anys. Crec que no hauria res que em més feliç que saber que el que pens i dic està en perfecta concordança amb el que faig. Sé que no sempre és així, i quan me n’adonc me sap molt de greu i faig propòsit d’esmena per a la propera vegada.

Jo no tenc cap cosí físic, així que no posaré en dubte el canvi climàtic. L’actitud dels anomenats negacionistes és tan irracional i absurda com la d’aquells que, no volent fer cas de les proves d’en Galileo i d’altres afirmaven que la terra era el centre de l’univers. Però el fet de no posar en dubte el canvi climàtic no vol dir que estigui d’acord amb tot el que fa el que s’ha convertit en el seu màxim abanderat, n’Al Gore. Per això m’agradaria recollir un parell –mallorquí- de breus pinzellades sobre algunes incoherències al seu voltant.

Per començar, pens que està molt bé que un premi tan prestigiós com el Nobel hagi recaigut en una qüestió com a aquesta, perquè la concessió d’aquest guardó implica una publicitat magnífica que, d’altra forma, seria molt difícil d’aconseguir. Ara bé, premi Nobel de la pau? A n’Al Gore? Responent a la primera pregunta, crec que la categoria no està ben escollida: que es crei un Nobel d’Ecologia –si se pot- o que li donin el premi de física a ell o al cosí d’en Rajoy, que té molt clar que no hi ha canvi climàtic (perdó per la broma; el cosí em fa pena, però al de la barba florida li hauria de caure la cara de vergonya, si en tengués). Pel que fa a la segona pregunta, hauríem de recordar els bombardeigs d’Afganistan i Iraq quan ell era vicepresident i el seu cap, en Bill Clinton, volia desviar el focus d’atenció de la fel.lació més famosa de tota la història. No record d’ell, ara premi Nobel de la pau, ni una sola mostra de desacord amb aquelles accions de guerra.

Des que s’ha convertí en paladí de la lluita contra el canvi climàtic la seva conducta no ha estat precisament coherent amb la d’una persona que es preocupa seriosament pel medi ambient. Record un reportatge sobre la seva mansió, que resultava ser qualsevol cosa llevat de sostenible, i a més es desplaça pel món amb un jet privat que no està precisament propulsat per energia eòlica.

També està el detall que el vídeo amb el qual va guanyar l’òscar, Una veritat incòmoda, no està a l’abast de tothom de forma gratuïta (legal, no parl de la pirateria), i de fet diferents governs pagaran una quantitat ben substanciosa per poder-ho posar a les escoles. És una forma fàcil de fer caixa, però si jo de veritat estigués profundament preocupada per una qüestió, i tengués eines per denunciar-la i fer-ne propaganda, aprofitaria tots els mitjans al meu abast, cosa que ell no fa perquè, per exemple, a la conferència de Palma estava terminantment prohibit l’accés dels mitjans de comunicació.

I xerrant de gratuïtats i de fer caixa, el mateix dia de la conferència d’en Gore, els activistes hindús Vandana Shiva i Satish Kumar, defensors del que ells diuen “ecologia profunda” també varen xerrar de canvi climàtic a seva conferència a Alaró. Ells sí es varen reunir amb la premsa i, si no m’han informat malament, no varen cobrar ni un euro per exposar els seus arguments. Supòs que la milionada que ha cobrat el nord-americà per venir aquí la deu cobrar per anar per tot. És cert que ha dit que el milió llarg de dòlars que comporta la concessió del Nobel el donarà per la causa, però m’agradaria saber quant ha guanyat a costa del canvi climàtic, i l’estat de les seves finances abans del documental i ara. I ja essent mal pensada, em deman si tot això no serà més que un trampolí por tornar presentar-se a l’elecció presidencial als EUA.

Imatge de "el apasionante mundo de la biología" 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb