URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

39 apartaments i sis piscines (Can Botana)

Alternativa | 29 Octubre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

El dissabte la premsa es feia ressò de nostra roda de premsa on demanaven la suspensió de sis llicències a Can Botana (Cala Molins – Cala San Vicenç UNAC 33).

Aquestes sis llicències permetran construir en novembre 39 apartaments i sis piscines on avui només hi ha habitatges  unifamiliars i pins.

El GOB també ha fet la mateixa petició i aquesta setmana que ara comença esperam la resposta de l’Ajuntament. Varen demanar la urgència del tema al darrer ple.

Com tots els temes urbanístiques aquest és un tema complex, per ajudar a entendre-ho primer hem de fer un  resum cronològic.

-         Al PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana de 1990) . Als solars de Can Botant es podien construir habitatges plurifamiliars .

-         Al POOT (Pla d'Ordenació Turística 1995) que es va fer  reconeixent  la necessitat de preservació del medi ambient i de la planificació integral del territori com a elements determinants per a la consecució d'una oferta turística qualificada i diversificada. Es va considerar que als solars de  Can Botana només s'havien de construir habitatges unifamiliars aïllats, que és el que trobem actualment.

-         Dotze anys[1] després de la publicació del POOT encara no s'ha aprovat definitivament l'adaptació del PGOU ( fa mesos que  es troba  al Consell). Aquesta negligència per part de l'Ajuntament ha permès donar cinc  llicències i una més que en aquest moment es troba en tramitació. La majoria de les llicències ( quatres) es varen donar als darrers mesos de la passada legislatura (març – maig 2007).

-   L'Ajuntament no només ha pecat de negligent sinó que ha facilitat aquestes llicències amb la realització del projecte de dotació de serveis deCan Botana. En aquest punt considerem que l'actuació de l'arquitecte municipal Rafel Balaguer que va demanar de forma escrita la tramitació amb urgència del projecte de Dotació de Serveis de Can Botana  per evitar l’adaptació al POOT que havia estat aprovada pel mateix Ajuntament. Una actuació que consideram contraria al rigor institucional exigit a l’Administració Municipal. Per això varen demanar al ple de setembre que s’obri un expedient informatiu  al citat arquitecte municipal Rafel Balaguer  per una actuació contrària al principi de lealtat institucional exigida a les administracions.

Aquestes llicències que ha donat l’Ajuntament suposen la construcció de 39 apartaments totalment contraris a l'esperit del POOT de fa dotze anys. Són un atemptat paisatgístic, van contra la fisonomia actual de la Cala i no tenen en compte els serveis i capacitat de la mateixa Cala.

Després de mesos de feina en col·laboració amb veïns i el GOB, i de recursos que fins ara han estat rebutjats per l'Ajuntament aquesta setmana hem presentat un nou recurs  demanant la revocació immediata de les llicències per incompliment flagrant de la formativa urbanística del PGOU, Pla Territorial i Llei del Sòl.

Si no s'anul·len les llicències aquesta casa (Can Colom) que ja ha estat buidada, inclos han llevat l'escut que havia al costat de la porta, serà sustituida per 13 apartaments adosats i piscina que canviaran totalment la fisionomia de Cala Molins.

El que era un atemptat a 1995 es deixa fer al 2007. 

 

 

A continuació els fonament jurídics utiltizats per demanar la suspensió de les llicències. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb