URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El forn i la parada (PA 20)

Alternativa | 30 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Hem rebut molt de queixes de la marquesina construïda per esperar el bus al carrer Cecil Metel. Algun mitja de comunicació amb un optimisme desmesurat ha dit que era una estació d'autobusos, també varen dir el mateix de la parada del Port (més d'un any de lluita per cobrir-la). Estam totalment d'acord amb la ciutadania aquesta parada és penosa i  segueix la lamentable tònica d'aquest Ajuntament en quant a transport públic.

Sembla que en comptes de construir una parada, el que estan fent (pel temps que fa d'aquest projecte) és l'estació d'autobusos que ens mereixem però no tenim des de el 31 de desembre de 2005.

La parada és una obra projectada i construïda amb gran lentitud i a que a dia d'avui ni tan sol té bancs perquè la gent hi pogués esperar l'autobús asseguts. També ens ha sorprès que quan aquest projecte ja té més d'un any el batle fa uns dies encara digui que s'havia de negociar amb la concessionària per que s'ocupi del manteniment dels banys públics a canvi d'una oficina per vendre tiquets,  un tema que hauria d'estar més que tancat

Una cosa que ha indignat a molt de ciutadans és veure  com per la Fira la Cooperativa Pagesa va construir un forn amb una bona porxada  en pocs dies i a poca distància de la parada. Ja n'hi ha molt de gent al poble que en to jocós diu que valdria més utilitzar el Forn com parada i a  més ara en hivern ens podríem escalfar més que a la parada.

Esperam que l'Ajuntament faci les gestions pertinents davant de la conselleria de Transport per impulsar d'una manera clara i decidida el transport públic i que el municipi tingui un dia el transport públic que ens mereixem; en quant a preu, comoditat, freqüència... Ja que no tenim tren, els autobusos haurien de ser una prioritat.

                                    El forn i la parada. 

 

Cronologia de la parada d'autobús

Recordem que des de gener del 2006 a Pollença no tenim estació d'autobusos per una manca de previsió, ja que quan autocars Villalonga  va vendre el servei però no l'antiga estació  no havia previst cap solar ni lloc per ubicar una nova estació.

A juliol del 2006 i després de les nombroses queixes  dels usuaris que havien esperar a l intempèrie es va anunciar la construcció d'una parada de bus coberta  i amb dues tires de seients i que s'aprofitarien els banys públics del Parc Infantil. L'empresa concessionària s'ocuparia  del manteniments dels banys a canvi d'una oficina per vendre tiquets.

A octubre del 2006 es deia que tot estava a punt per fer la nova parada.

Fins maig del 2007 no va aprovar la comissió de govern  la construcció de la parada, algun mitja de comunicació parlava d'estació de bus ( suposam que per justificar d'alguna manera que els ciutadans portessin més d'una any esperant a l'intempèrie ) Es parlava d'un projecte en torn a 21.000 euros

A principi del  mes d'octubre varen començar les obres i casi dos meses després es troben encara inacabades, sense bancs i amb un aspecte lamentable.

 

  (Segueix)

CONTRA LA VIOL╚NCIA.

Alternativa | 29 Novembre, 2007 18:52 | facebook.com twitter.com

JA SON 70 ELS MAL ENTRANYATS QUE AL 2008 HAN ESBORRAT 70 VIDES. 70 ELS QUE HAN ASSASSINAT A QUI DEIEN ESTIMAR. PERSONES SENSE ÀNIMA QUE CREUEN TENIR PODER DAMUNT ELS ALTRES. INDIVIDUS A QUI LA SEVA CONDICIÓ DE MASCLES PREPOTENTS HA CONVERTIT EN ENTERRADORS DE SOMRIURES. 70 DONES MORTES, 70 FAMÍLIES DESTROSSADES, CENTS DE PERSONES, ESTIMANTS, QUE NO OBLIARAN MAI CADASCUN DELS 70 SOMRIURES QUE AQUESTS 70 ASSASSINS HAN FET DESAPAREIXER.

 

Curt metratge de Proyecta Films guardonat amb més de 25 premis i dirigit per Marisa Crespo i Moisés Romera

 

Passivitat (ple)

Alternativa | 29 Novembre, 2007 06:58 | facebook.com twitter.com

AQUEST ARTICLE HA DESAPAREGUT DEL BLOC. EL TORN A PUJAR AMB ELS SEUS COMENTARIS.

  A continuació teniu l'ordre del dia del ple d'avui, el podeu escoltar a la ràdio municipal (que ha millorat la seva senyal) o venir al saló de plens i donar una mica de calor.

Aquest ple destaca per la manca de propostes de l'equip de govern. Passivitat?  Poques ganes de debatre mocions, propostes i projectes ? Per mi una falta de respecte  a l'organisme municipal més democràtic que és el ple.

Aquest ple és que n'hi ha tres propostes nostres i dues del grup PP-UMP, a més tant nosaltres com el grup PP-UMP presentarem mocions d'urgència, en nostre cas  demanant una auditoria econòmica. Vàrem presentar la moció un dia tard, el dilluns 19 i no s'ha inclòs a l'ordre del dia, al ple anterior si que es vàren aceptar nostres porpostes a pesar de ser presentades també amb aquest dia de retard. A més a més Joan em va comentar que la Secretaria estava estudiant la legalitat de la proposta, cops que m'ha sorprès ja que a altres Ajuntaments s'ha fet. El que és molt clar és que es queixen molt de la situació econòmica però no la volen conèixer a fons  per que saben que es demostraria que no només el PP-UMP va actuar de manera irresponsable.

En el cas del PP-UMP  la moció d'urgènca demana que el Consell de Mallorca  assumeixi l'emissió del rebut i la gestió del cobrament de les taxes de fems.

L'equip de govern només presenta  la ratificació d'un decret referent a un contenciós que l'Ajuntament té  amb l'empresa PIMSA (Promoció Ibero Mediterráneas  S.A.). Aquesta és una empresa que té varis solars al Pinaret i que té un llarg conflicte amb l'Ajuntament per la concessió d'unes llicències. Un conflicte complex amb molt de reunions, pressions, intermediaris...on una vegada més el retràs en l'adaptació del PGOU al POOT juga el seu paper.

Altre punt més que venir de l’equip de govern ha tingut el seu origen a l'entitat "Pollença Accessible" que ha demanat l’adhesió al seus estatuts, un tema que es va parlar a la campanya i que es tracta de que l’Ajuntament participi i col·labori amb aquesta associació per començar a fer feina.al pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques aprovat per unanimitat a l’anterior ple.

Anirem penjant les propostes, preguntes, respostes d'aquest ple, i tot d’una que ens arriben els actes del ple d’octubre.

ORDRE DEL DIA. Ple ordinari 29 de novembre a les 20:00h.

1.- PART RESOLUTIVA .

1. - Aprovació actes de les sessions anteriors.

2.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV en contra dels acords de l 'Organització Mundial del Comerç relatius a la liberalització del comerç de serveis.

3.- Ratificació del decret núm. 758, de 19 d'octubre de 2007.

4.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la creació d'una comissió mixta per a la recuperació de la Base Militar del Port de Pollença.

5,- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a l'edifici de l'antic col·legi Miquel Capllonch.

6.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la instal·lació de l'obra cedida a l'Ajuntament "La Porta dei Migdia" a la rodona situada a l'altura del desembocament del torrent de Sant Jordi (carretera Alcudia- Port de Pollença) del segon tram de la variant del Por de Pollença.

7.- Compromís d’adhesió als Estatuts de l'entitat "Pollença Accessible".

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV en relació a la delimitació de nucli ais efectes de l 'horari comercial.

9.- Propostes/Mocions d'urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2. - Dacio de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

 

Preparats per viure sense petroli?

Alternativa | 28 Novembre, 2007 23:22 | facebook.com twitter.com

 

La nova joventut pollencina.

Alternativa | 28 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Fralokus ens ha fet aquest bon regal, un interessant article per debatre. Us recomenam els seus blogs "L'abadia del boig" i "Animalista convencido"

El canvi que ha tingut la vila de Pollença, aquests últims 40 anys ens ha duit coses bones, coses no tan bones, coses dolentes i coses alarmants, i a una d'aquestes últimes em vull referir en aquest article.

Una de les queixes que tenen alguns pares i educadors, és la poca motivació que tenen una gran part dels joves de Pollença, molts pares pensen que és una cosa passatgera de l'edat, uns altres culpen a col·legis i instituts de no motivar als joves a estudiar, i els educadors creuen que el problema està en la família.

En “la tertúlia de dones” de Ràdio Pollença, Toñi Valdivieso (professora), va exposar que el problema de falta de motivació al que s'enfronten està clarament en la família, o això vaig entendre jo, que havia una falta d'horitzons per part dels joves, perquè tenien “tot” el que desitjaven sense cap esforç, diners, electrònica i comunicacions d'última generació.

He viscut tota la meva vida a Pollença , 42 anys exactament i la metamorfosi que ha sofert la joventut ha estat molt negativa, no obstant això cal reconèixer que els temps canvien, però no perquè el que es feia abans estigui ara prohibit per llei, fos dolent.

Remuntem-nos al final dels anys 70 o principis dels 80, pel mes de juny quan finalitzava el curs escolar, si tenies 14 anys ja estaves en edat de fer feina, començava la temporada alta, en els hotels del Port, encara se servia a la taula, no havia “buffet” com avui, els més jovenets feien “de pasavins”, o d'ajudant de cambrer, a mitja o jornada completa, era graciós veure als joves de 14 a 16 anys bé pentinats i endreçats amb el seu uniforme i la seva armilla que els distingia dels cambrers, uns altres repartien begudes, i uns altres feien altre tipus de treballs no relacionats amb el turisme, des de grenar encenalls a una fusteria, fins a de peó de “picapedrer”.

Després, com l'Institut, antigament situat en l'actual Casa de Cultura, entre unes coses i unes altres demorava l'inici del curs fins a molt entrat el mes d'octubre, es treballaven dos mesos complets, i els salaris servien per a pagar els ja en aquells temps cars llibres escolars, no fa falta dir que durant les festes de la patrona, tant els caps, com els companys adults donaven facilitats a aquests “nins” per a assistir a les celebracions.

Avui dia el panorama és molt diferent, com hem dit abans per llei no poden fer feina, però tenen moltes més coses que les que teníem nosaltres feint feina, si nosaltres amb la nosta feina aspiràvem a “un walkman” de cinta, no havia res més, ara gaudeixen de telèfons mòbils o reproductors d'arxius MP3 d'uns preus més que respectables, però no passa res si és car, perquè papà, mamà o els padrins paguen.

Just tenen la culpa els joves? Doncs crec que no, D'on surt tants doblers?

Bona pregunta, analitzem, fins a fa uns 10 anys els locals comercials, bars i restaurants de Pollença i el Port estaven explotats pels seus propietaris, avui dia la immensa majoria estan llogats, amb unes rendes mensuals que maregen i que no anem descriure aquí, per tant no és d'estranyar que quans'inicia el mes d'octubre la immensa majoria d'aquests locals comercials, bars o restaurant llueixin un rètol amb la frase “SE TRASPASA”. També podem afegir les casa vacacionals en els que també es cobren lloguers maregants, que res tenen a veure amb el que va publicar la premsa escritadurant la celebració de l'última fira turística a Londres.

Molts doblers, per a poc esforç entra en les famílies, i els fills s'estan acostumant a no haver de fer res per a tenir les butxaques plenes durant tota la setmana. El problema serà si entrem una època de crisi, on les famílies hàgin de posar-se al capdavant de nou d'aquests locals comercials, l'experiència de la joventut aquí serà “envejable” i per tant res productiva.

Resumint, abans, els teus capritxos te'ls havies de pagar tu, o esperar que hagués sort per Nadal, avui paga la família.

Altre dia parlarem dels que no tenen res que llogar, famílies de “currantes” que perquè els seus fills siguin “com els altres” treballen i treballen i arriben a final de mes amb molts problemes.

Altre problema són les estadístiques, que com vénen aquests “grans clients de viles”, les cadenes de supermercats ens posen les tarifes més cares que en els pobles veïns, però d'això ja parlarem altre dia.

 Imatge de www.luigix.com

 

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Na Munar s'haguÚs estret un ou.

Alternativa | 27 Novembre, 2007 06:52 | facebook.com twitter.com

El decret llei de mesures cautelars aprovat pel Consell de Govern ha estat una molt bona notícia per Pollença, una notícia que feia falta després de la decepció de Son Espases.

 

Els que han tirat doblers públics sense vegonya a metres mal fets, parcs fets i tornats a fer, projectes d’òpera... ara clamen al cel 

Mentre UM ha bloquejat de moment el projecte de llei i Na Munar ens avisava ahir a una entrevista al DdM que no protegiria res que ve la crisi: "m´hagués estret un ou, no hubiera protegido nada, no hubiera hecho nada de territorio en estos cuatro años" Què pensen d'aquestes declaracions nostres amics que volen un gran pacte nacional? Aquesta és la nació que volen, una nació de ciment i asfalt?

Estic d'acord en la previsió d'una crisi a la construcció i que donaren tota la culpa al govern, però no podem seguir fugint destruint nostre bé més valuós  que és el paisatge. A que hem d'esperar, a que no resti res que protegir? Ja és hora d'invertir en paisatge, protecció de la natura i un futur de turisme més sostenible i de qualitat. 

A Pollença s’han protegit 6,74 hectàrees  a la muntanya del Vilar i  17,55 has a Cala Carbó-Can Botana, proteccions molt necessàries  encara que millorables.

Protecció del Vilar delimitada en negre.

 

Respecte a Cala Carbó el dissabte mateix al diari Última Hora l’antic cap de Costes; Antoni Garau Mulet ja carregava contra la desclassificació de Cala Carbó, defensat el que contemplava el Pla Territorial (el trasllat de l’edificabilitat a la zona humida de l’Ullal). Segons Antoni Garau faran falta 100 milions d’euros per la desclassificació  i es demanava a l'article per què salvar l’Ullal si al estar degradat i rodejat d’urbanització desapareixerà com zona humida?

Des de fa molt de temps hem detectat molt de moviments especulatius en torn a l’Ullal i un gran interès en urbantizar aquesta zona humida, ara que sembla que Cala Carbó està més a prop de la seva salvació no hauríem d’oblidar l’Ullal.

Al mapa de Can Botana he marcat en ver  la zona de l’UNAC 33 on se destruirà una gran zona d’arbrat per construir 38 apartaments, si no l’impedim. De moment ja fan feina a dos solars i nosaltres i el GOB  estam pendents de la resposta definitiva respecte a la suspensió de llicències que vàrem demanar. Amb la protecció de Cala Carbó i Can Botana encara resta com més ridícul que es sigui permesa aquesta destrucció paisagística de Cala Molins.

L'UNAC 33 en verd, la zona protegida delimitada en negre.


 

 (Segueix)

Per quŔ enviam tan pocs alumnes a la Universitat?

Alternativa | 26 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

 Per començar bé la setmana un article de na Toñi per reflexionar i debatre, el tema és molt interessant

Per què enviam tan pocs alumnes a la Universitat? 

Arrel d’un comentari que en Pepe fa fer en aquest mateix blog, he estat reflexionant sobre aquesta qüestió, que ell mateix va plantejar. No ho va poder expressar millor: per què tan pocs alumnes pollencins arriben a la Universitat? Fent una mica de càlcul ràpid i aproximat, entre els tres centres educatius que imparteixen 1r de ESO al nostre terme municipal (els dos IES i la concertada de Montision) tenim vuit grups d’alumnes que cada any comencen la seva Educació Secundària a Pollença (no parlaré dels que estudien a Inca o a Palma, perquè no en tenc dades). Doncs, d’aquests vuit grups, només un començarà la Universitat.

            Aquestes xifres ens indiquen que un percentatge baixíssim d’alumnes pollencins continuen la seva formació amb estudis universitaris. És veritat que no tothom ha de fer estudis superiors, però no és menys cert que un dels indicadors que mesuren l’estat del benestar a un país és la seva taxa d’universitaris. A una població objectivament tan rica com Pollença, aquest percentatge hauria de ser molt més alt del que és.

            Quan un es posa a cercar les causes d’aquesta situació, es troben de dos tipus. Per una part, hi ha un grapat d’aspectes diguem-ne generals: la poca inversió en educació no universitària es tradueix, per exemple, que comunitats com la Basca i la Navarra, amb una inversió molt més alta, tenen unes xifres molt més baixes de fracàs escolar. El boom de la immigració també s’ha de tenir en compte, ja que, malauradament, pocs nouvinguts acaben l’ensenyament obligatori, i ja no parlem del batxillerat. No s’hauria de descartar tampoc la manca d’hàbits reals dels adolescents espanyols, que en general s’han passat una educació primària fent poca feina (de fet es senten expressions com el fracàs encobert de primària que es destapa als instituts). Finalment, hauríem de contemplar altres qüestions més etèrees, com ara el poc esperit de sacrifici dels nostres joves, el desfasament que hi ha entre el que el sistema ensenya i com ho fa i el que ells viuen... Però és evident que aquestes qüestions afecten tot l’estat per igual (llevat, tal vegada, de la immigració a certes comunitats autònomes) i no justifiquen per què Balears en general i Pollença en particular estan a la cua en nombre d’universitaris.

            Amb això entraríem a l’altre tipus de paràmetres que s’han de tenir en compte: els que són propis de la idiosincràsia balear i que compartim amb comunitats com València i Catalunya, que també son davanteres en fracàs escolar i figuren al darrera de totes les estadístiques d’educació. Per què les comunitats d’Extremadura i de Galícia són les que més universitaris tenen? Perquè no tenen un mercat laboral com el que tenim aquí: els nostres alumnes deixen d’estudiar molt aviat perquè troben tot d’una feina, normalment al món del turisme, que els dóna 1000 o 1200 euros cada mes; per a un jove de setze anys, que mai ha guanyat un euro i que està avesat a la setmanada de 20 o 30 euros, es tracta de molt de doblers i no es veu que es tracta del que en castellà es diu pan para hoy, hambre para mañana. Es guanyaran la vida molt dignament si el cicle econòmic no canvia radicalment i continuen venint turistes a les Illes, però si no tenen formació no podran fer una feina qualificada mai.

            Pel que fa a Pollença en concret crec s’ha d’afegir a més la qüestió de les rendes en general i de les finques en particular. Hi ha molts de joves d’aquí que saben que podran viure (un altre pic, si les coses no continuen més o manco com ara) del lloguer de la casa –il.legal o al.legal molts de pic, però quina importància té això aquí- o de les cases que ara mateix ja estan llogant els seus pares. Pels que venim d’una família que no ens deixarà res, era important estudiar per fer unes coses que nosaltres enteníem com  millorar a la vida. Pels que saben que rebran una herència sucosa, els estudis no són una prioritat. Els falta motivació i això es nota quan es tracta de decidir si un es vol esforçar o si s’estima més viure de l’esforç que han fet uns altres. Per cert, quan a Estat Units es va plantejar l’eliminació del que aquí es diu impost de successions (el que grava les herències) molta de gent s’hi va oposar amb l’argument que els fills s’havien d’esforçar per aconseguir arribar al que els seus pares tenien. Què curiós que aquí, tan americanitzats com estam, es faci just el contrari.

 

 


 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Els resistents, fracassats o no, milloren el mˇn.

Alternativa | 25 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir vàrem sortir al carrer, la veritat que jo era reticent a anar aquesta manifestació, pensava que seriem pocs i que això seria un argument més d’aquells que volem justificar el que és injustificable. M’equivocava no és que la manifestació fos multitudinària, 350 diu algun diari, 500 diria jo, però tenia raó Aina Calafat no importa, i això només s’entén després d’anar a la manifestació

Segurament va ser la primera manifestació a la que la gent no es barallava per estar a la pancarta inicial i no per vergonya o por, sinó simplement per que tots ens sentíem iguals i eram molt pocs els polítics. No pensava acabar a la pancarta, suposo que igual que “Llonovoy” que de matí deia al DdM que anava a la manifestació  per “fer bulto”, per lluitar contra un creixement urbanístic cocaïnòman, per lluitar per una Mallorca que no ens mereixem... Com ell , em vaig trobar sostenint aquella petita pancarta amb una sola paraula RECTIFICAU, i una vegada que agafes una pancarta encara que siguis només un és important sostenir-la fins el final, no pots abandonar als teus companys a meitat de viatge, el missatge s’ha de poder llegir sencer de principi a fi.

Maruja Torres explicava el tema molt bé a la seva secció del setmanal del País. Resumint lliurement venia a dir que n’ hi ha coses que no canvien mai, ens podem deixar trepitjar o resistir. És una cosa que sempre es presenta en la vida d'una persona, no importa l'època per la qual li hagi tocat transitar. A qui accepta el pacte a la primera sol fer-se-li més senzill acceptar el que segueix. Qui es nega ha d’assumir  les conseqüències i preparar-se per a la següent escaramussa. Hi ha gent summament heroica que defensa els seus principis en les més difícils condicions; i molts que no l'hi poden permetre, però que les hi apanyen per a donar suport a qui podrien aconseguir-lo.

Sempre hi ha qui et voldran sotmetre d'una manera o altra, per una raó o altra. Els mediocres que tallen la tija de les roses més altes, els que detesten la teva forma iconoclasta de treballar, els simples envejosos i, per sobre de tot, el Sistema, que expulsa als diferents i estreny files entorn dels mediocres.
Això es pot resistir, si ho saps i obres en el teu interior una parcel·la infranquejable en la qual et preparis per a la lluita.


Gairebé sempre guanyen els altres, però  els resistents, fracassats o no,  milloren el món.

Les fotografies  les podeu veure més grans i totes a nostre fotoblog

 

 

 

 

 

 

 

 

Aina Calafat, grÓcies.

Alternativa | 24 Novembre, 2007 22:50 | facebook.com twitter.com

 Sortir al carrer és l'única cosa que ens queda, i de cap de les maneres vull que us desanimeu si som pocs, és igual ; per mi, serà un èxit . Sabeu una cosa? No haurem perdut la dignitat. No poden dir el mateix els nostres governants. Us assegur que ho celebrarem. Mai no he de perdre l'esperança. 

Aina Calafat. 

Demà l'article.        

Garci a primera línia. 

 

 

Podeu veure unes bones fotografies a la pàgina de Pepe Torro 

 

El dia a dia (PA 17)

Alternativa | 24 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Se'ns amuntona la feina, fa dies que hem rebut denúncies per nostra secció de Pollençalternativa. 

Tots els casos han estat denunciats  després de que l'Ajuntament hagi demostrat una passivitat total i això a pesar de que en teoria hi ha una comissió que s'encarrega de cercar solucions a aquests problemes.

De Gotmar ens ha arribat aquesta fotografia d'escombraire abandonats al carrer, a pesar de les queixes i denúncies dels veïns no han aconseguit que es solucionis problemes com aquest. Ahir mateix em varen tornar a telefonar per avisar-me d'un cas similar. Els veïns denuncien la passivitat i falta de resposta de l'Ajuntament.

 

 

Una altra veïna de Gotmar ens ha fet arribar aquesta fotografia d'un pi mort davant de ca seva, des d'agost intenta que l'Ajuntament el talli sense éxit. Fins que arribi una turmenta i ho llenci damunt de la seva casa

 

Per finalitzar nostre company Nino ens va fer arribar aquestes fotografies de brutor a  la carretera vella de LLuc. El tema de la neteja que és un clàssic a aquesta secció

 


Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blogd'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construiem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.

Quo Vadis Esquerra?

Alternativa | 23 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

 Dimecres el DdB publicava un article de Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, amb el títol " De reformar l'Estat a construir la Nació " al mateix es resumien els arguments que han tingut el suport del 95% de l'Assemblea d'Esquerra per votar a favor d'una coalició nacional.

 
Esquerra s'uneix d'aquesta manera a una idea expressada per Entesa i també per un sector d'UM. Tot aquest moviment també es reflexa en un blog Unitat Nacional (per cert que aquet nom també el te un partit d'extrema dreta nacionalista espanyol).

Tot aquest moviment té com primer objectiu treure a Esquerra Unida - el Verds  d'una possible futura candidatura al Congrés, el que per nosaltres significaria terminar amb el BLOC actual.

La lectura d'aquest article deixa a la llum contradiccions, oblits i una feblesa d'arguments total .

Joan part de l'argument de que les Illes Balears segueixen patint un model de finançament injust i amb competències mal transferides o inexistents. Segon ell això demostra la inviabilitat d'una Espanya federal i plurinacional. Estic totalment d'acord en el tema de la finananciació insuficient i manca d'importants competències però no en la identificació sense argumentació entre l'actual Espanya autonòmica amb el model que defensa IU de govern federal al que encara no hem arribat. Pens que és més que complicat poder arribar a la independència (objectiu d'Esquerra) sense passar abans per un model federal i la història d'altres països així el demostra.

La causa d'aquest fracàs és segons Joan que els partits d'obediència estatal han fet pinya per no moure ni una peça de l'estructura centralista de l'Estat i els partits sobiranistes segueixen fent camí per separat. A partir d'aquesta idea Joan demana la unió dels que ell considera partits sobiranistes (que, amb diferents intensitats, reclamen més autogovern per a la nostra nació); Entesa per Mallorca, Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa, Partit Socialista de Menorca, Partit Socialista de Mallorca, Unió Mallorquina i Esquerra Republicana.

Joan parla de les experiències exitoses com Coalición Canaria, el BNG o Nafarroa Bai i diu que a les Illes Balears, les diferències ideològiques dels que representam les diferents opcions que reclamen més autogovern i que no tenen seu a Madrid són escasses i que si no fos així, no participaríem del mateix pacte progressista que ens uneix en el Consell de Mallorca i en el Govern de les Illes Balears.

Pens que Joan i els militants d'Esquerra obliden unes quantes coses.

1.- Que Unió Mallorquina va defensar juntament amb PP i PSOE aquesta reforma insuficient de l'estatut, fonament de la seva argumentació, mentre que EU-EV juntament amb PSM i Esquerra varen defensar més competències i més dotades. O sigui la divisió que fa ell entre soberanistes en que es fonamenta en noms, tenir seus a Madrid o en continguts? L'autogovern que reclama EU_EV és superior al que reclamen UM o Entesa sense dubtes.

2.- Joan inclou a EU en els partits d'obediència estatal, quan EU té una estructura federal i cada federació té un grau d'autonomia molt alta com demostra nostra pràctica política; govern a Euskadi amb PNB i EA, a Catalunya amb PSC la pròpia ERC, formació del Bloc a Mallorca... Sempre hem tingut total llibertat per fer pactes i a nostre programa està el dret a a l'autodeterminació i el federalisme.

3.- Parla d'experiències exitoses però que són prou diferents entre elles, la veritat que la única que realment podia ser similar al que proposa Esquerra és Coalició Canaria que actualment governen amb el PP.

Un partit de "centre-liberal" de la mida d' UM no existeix a un projecte com el del BNG format en un 90% per partits com: Esquerda Nacionalista, Colectivo Socialista, Unió do Povo Galego (marxistes), Unidade Galega (esquerra).

Nafarroa Bai organització política formada per Aralar, Eusko Alkartasuna, EAJ-PNV i Batzarre, es fonamenta en una idea de Navarra vasca, igual que Esquerra es fonamenta en una idea d'una Mallorca catalana. Però mai he escoltat a UM defensar uns paíssos catalans o una Mallorca catalana políticament parlant ( si culturalment). En nostre cas UM es trobaria més a prop d'Unió del Poble Navarro que del que significa Nafarroa Bai.

Si que és bo l'exemple de Coalició Canaria, però clar si se segueix el model de Coalició Canaria qui comanaria serien UM i Entesa ja que l'ideari de CC és de centre i liberal el que li permeteix governar amb el PP  Si és això el que vol Esquerra, endavant Coalició Canària no ha destacat precisament ni per la seva política social ni per protegir el medi ambient i a l'igual que el PP té un bon nombre de càrrecs imputats per casos de corrupció urbanística.

4.- Joan considera  que les diferències ideològiquesentre Esquerra i UM no són importants (deu n'hi do), ja que governen plegats al Consell de Mallorca i en el Govern de les Illes Balears. Clar que oblida que UM mai ha volgut negociar res amb els partits del BLOC, que per culpa d'UM aquest govern està lastrat  Evidentment tampoc li convé recordar que també governa amb PSOE i IU tant aquí com a Catalunya, que es va presentar amb els verds a Artà i Son Servera...

Al ple del dijous present una moció  d'Esquerra referent a la base, no sé si he de telefonar a Madrid per veure si la puc presentar o no?

 Quo Vadis? si pensau que us uneixen més coses amb UM que amb EU o EV

 


 

Costa sostenible?

Alternativa | 22 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

A principi de mes la ministra Cristina Narbona va presentar un estudi titulat "Estratègia de sostenibilitat a la costa"( a l’enllaç podeu trobar un dossier, una sintesi, un estudi inicial però no el document sencer), podeu trobar un resum al DdM. És molt trist que aquest estudi arribi a la premsa i no es trobi a la pàgina de Medi Ambient.

Per desgràcia no es tracta més que d’un estudi i en temps pre-electorals, esperam que siguin alguna cosa més que paraules i s’arribe a actuar realment per aturar la degradació del litoral i defensar l’espai públic. A l'estudi inclós es parla de demolicions.

Tan de bo amb aquest estudi i la llei que preveu el Govern per protegir àrees d’especial valor ambiental siguin una realitat.

Per exemple a l'estudi es parla de sobresaturació a Formentor i a la Cala metre es permeten construccions que són un clar frau de llei. El que també m'ha estranyat és que no es parla del passeig a Formentor que a altres estudis i notícies de Costes s'havia parlat.

Al resum del Diario de Mallorca havia les següents referències a nostre municipi.


BADIA DE POLLENÇA

Problemes. S'han registrat 100 ocupacions del domini públic concentrades entorn del Port és Barcarès i al Port de Pollença, incloses 29 edificacions, 33 embarcadors o sis quioscs Zones danyades pels temporals. Fondejo incontrolat.

Amenaces. Els efectes del canvi climàtic poden provocar una reculada de la línia de riba de fins a dotze metres en alguns punts en un termini de 50 anys. Protecció insuficient de zones com Castell de Manresa.

Propostes. Es proposa l'inici d'expedients sancionadors i demolicions de piscines, quioscs, embarcadors i altres elements que incompleixin la Llei de Costes. S'hauria d'ampliar la protecció de s´Albufereta.

 

FORMENTOR .


Problemes. Es detecten 30 ocupacions en zona de domini públic concentrades en Cala Sant Vicenç i Platja de Formentor, com deu embarcadors i quatre quioscs. Hi ha vuit edificacions que interrompen les servituds de passada.

Amenaces. Pèrdua de la platja de Formentor i sobresaturació d'aquesta i de Cala Sant Vicenç. Risc d'inundació en alguns punts. Fons marins afectats per algues invasores.

Propostes. Augment dels nivells de protecció. Restriccions en el pas de vehicles a motor. Reconversió de la zona de Cala Carbó. Demolició prevista de l'hotel Don Pedro.

Foto de la Cala de la pàgina del Ministeri hem marcat en vermell l'UNAC zona de pins i alzines que ha començat a desaparèixer.

 

A continuació Article d'Andreu Manresa sobre el tema al diari el País. 

 (Segueix)

Manifestaciˇ de dissabte

Alternativa | 21 Novembre, 2007 19:58 | facebook.com twitter.com

Hola companys. Recordau que dissabte hi ha la manifestació demanant al govern la rectificació en el tema de Son Espases. Per això hem decidit quedar tots junts, la gent de Pollença, a les 16.30 al monument per anar-hi en compar-sa. Així omplim cotxes i no anem cadascú per la seva banda. I amés, com més serem, més riurem.

Així que ens veiem al monument per anar cap a Ciutat a cridar ben fort que allà no hi volem hospital! 

 

MANIFESTACIÓ
Dissabte dia 24 de novembre a Palma, Plaça d'Espanya, 18.00 hores
RECTIFICAU! RESSPECTAU LA REAL! RESPECTAU MALLORCA!
Novembre de 2007
 
ASSOCIACIONS DE VEÏNS SES VELES, CGT, DRETS HUMANS, FÒRUM CIUTADÀ, GADMA, INICIATIVA CIUTADANA PER POLLENÇA, JOVENTUT COMUNISTA, ALTERNATIVA POLLENÇA, LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA, MAULETS MALLORCA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA CALVIÀ PER LA LLENGUA, PLATAFORMA CAMINS PÚBLICS I OBERTS, PLATAFORMA SALVEM CA'N TÀPERA, PLATAFORMA SALVEM LA FAÇANA, UNIÓ OBRERA BALEAR, ASSEMBLEA DELS VERDS D'ARTÀ, ATENEU GABRIEL BUADES, PLATAFORMA SALVEM LA REAL...I ALTRES!
 
Podeu descarregar les octavetes pitjant aquí: OCTAVETES-DAVANT 241107.pdf - OCTAVETES-DARRERA 241107.pdf

A continuació el manifest:

 (Segueix)

Camins, ResidŔncia i altres preguntes.

Alternativa | 21 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

No havia penjat encara un grapat de preguntes que varem fer al ple d’octubre, us animem a que es faceu arribar vostres preguntes pel proper ple del dijous 29 de novembre. Tard o temprà hauran de contestar a totes les preguntes.

Vàrem fer una bateria de preguntes referents als camins públic, un tema en el que  a efectes pràctics no s’ha avançat. Un tem al que s’hauria de notar més la presència tant de PSOE com PSM a l’equip de govern. Com diu la plataforma pro camins públics i oberts ja és hora que l’Ajuntament surti de la seva desídia

6 - Te permís la finca situada al polígon 7 parcel·la 309-308 coneguda com  de l'Empeltada per la construcció de una barrera que tanca actualment la carretera vella de Lluc, i que a més va ser objecte d'un decret de Batlia amb número 431 el 25 de Maig de 2006, atès que no es va contestar la meva sol·licitud per escrit, sol·licito contestació al plenari, té cap tipus de autorització?

S’està estudiant.
 
7- Com es regula actualment el pas pels camins de Ternelles i Ariant?

El tema de Ternelles es troba a judici, mentre que del camí d’Ariant no n’hi ha constància de que es trobi tancat.
  
8- El catàleg de camins es va aprovar de manera provisional el 27 d'Octubre de 2005, i es va tancar el periode de alegacions al Gener de 2006, perquè tanta dilació en la seva aprovació definitiva?

L’Ajuntament no té tècnics en aquest moment per fer aquesta feina.

9.- Que opina  de la problemaàtica de camins públics el regidor de camins Martí Ochogavía que mai parla d’aquests temes?

 Martí Ochogavía no és més que regidor de manteniment i reparació de camins.

La Residencia Sto. Domingo es troba en situació de dèficit econòmic extrem, hi ha subministradors que fa molts mesos que no cobren. No hi ha enfermer/a titulat per administrar les medicines o cures o per cobrir situacions greus, malgrat la proximitat del servei d’urgències. L'ordre d'admissió de les persones residents no segueix l'ordre  que pertoca segons la sol·licitut, i s'admeten persones que per el seu precari estat de salut no haurien de ser admeses, ja que l'infraestructura i equip de la residència no permet cuidar-los així com toca, haurien d'esser ingressats a un hospital avinent. A tot això, tanta sort del personal , insuficient, que fa que la residencia vagi endevant malgrat totes les mancançes. Hem de reiterar que la situació actual de tenir cura de malalts a un establiment que no es sanitari, no beneficia als residents malalts de llarga durada. La Residencia no esta preparada ni es un hospital, i fins i tot per una Residència no te personal qualificat suficient, per el que les preguntes són :
10 -Si es te previst traslladar a les persones malaltes a un establiment hospitalari avinent.

No.
11 -Si es te previst cobrir les necessitats de personal sanitari avinent i qualificat en breu.

No.
12 - Si es segueix un ordre d'ocupació de nous usuaris segons l'ordre de sol·licitud, o prevaleix qualque recomanació.

A aquesta legislatura es segueix un estricte ordre segons sol·licitud.

Columnes jòniques de Can Colom  


 (Segueix)

Assemblea d'Alternativa Pollenša.

Alternativa | 20 Novembre, 2007 22:16 | facebook.com twitter.com

Divendres 23 a les 21h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

Com és habitual farem la xerradeta i després soparem tots junts.

Rialles i bon humor estan garantits. 

Estau tots convidats.

 

Si voleu participar i no sabeu com podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es

De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Alternativa | 20 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la contestació  a la crítica a nostra moció de laïcitat que es feia al contrapunt (veure final de l'article) i que ha estat públicada al darrer número del PIP.

Respecte a aquest tema hem de dir que la revista Sa Plaça ha publicat una carta de suport de Rafael Gallego Sevilla. Coordinador de Andalucia Laica http://www.laicismo.org 

CONTRAPUNT AL CONTRAPUNT 

Estimada Eva, igual que no m'esperava l'abstenció del PSOE i el PSM a la votació de la nostra proposta de laïcitat, tampoc no m'esperava la teva defensa  de l'església catòlica, la mateixa que a la seva emissora arremet contra els valors que tu tantes vegades has defensat a la teva columna Contrapunt. Si em permets volia contestar a alguna de les teves afirmacions.

En primer lloc et volia dir que no es repeteix cap cançó com dius  al teu article, no és el mateix presentar una proposta per ser debatuda i  votada, que és el que hem fet Alternativa EU-EV, que fer com el regidor del PSM a l'anterior legislatura, quan pel seu compte i risc va llevar el crucifix. Precisament al torn de preguntes Biel Cerdà (que s'havia abstingut!) ens va fer aquesta proposta, però nosaltres pensam que no és seriós ni respectuós  fer les coses d'aquesta manera.

En segon lloc la nostra proposta no tenia res de "divertimento", evidentment hi ha propostes més importants i pràctiques pels pollencins, com la que vàrem fer d'eliminació de barreres arquitectòniques que es va aprovar per unanimitat. Igualment pensàvem i així  ho vàrem demanar que aquest tema es podia haver resolt per tots els grups polítics sense necessitat de fer una moció.  Com no va ser així, vàrem fer la nostra moció de laïcitat (a més de la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial, demanàvem la separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós) perquè pensam que és important que l'Ajuntament, que és de tota la ciutadania, no s'identifiqui  amb una creença religiosa específica. Per la votació en bloc de l'equip de govern  -ni que fos un punt del seu pacte- i l'abandonament del seu laïcisme per part del PSOE i el PSM , sí que sembla que el tema és més important del que pareixia.

En tercer lloc ens demanes quin mal fa, el Sant Crist? Et direm que fa el mateix mal que faria una imatge d'una altra creença privada… O sigui envair un espai públic amb un sentiment  privat. L'àmbit o l'espai públic defineix allò que és comú i les conviccions espirituals, religioses o no, pertanyen a l'àmbit privat, en el sentit que no són compartides per tothom.

En quart lloc es curiós que utilitzis el mateix argument que na Nora (PP), de com si no volem el Sant Crist a la Sala si acceptam fer festes religioses com Nadal. No et demanaré, Eva, si tu fas festa el 12 d'octubre. Com vaig dir al ple, la majoria d'aquestes festes ja l'eren a l'època pagana  i l'església s'hi va apropiar. Ja m'agradaria un calendari de festes nacionals més racional però no estic al Congrés per lluitar per això. Sí que na Nora i tu m'heu donat la idea de proposar que a Pollença es celebrin el 15 de febrer, naixement de Guillem Cifre de Colonya, que crec que va fer més pel poble que Sant Antoni, i  el 31 de maig per veracitat històrica.

Cinqué, quan compares el cost de l'església respecte al cost de la monarquia dius que al manco podem escollir a la declaració de la renda la casella corresponent. Has de saber que aquesta casella ha estat un engany des de 1988 fins ara,  ja que l'església tenia assegurada una assignació tributària fixa es marqués o no la casella ( això canviarà l'any que ve quan l'església per primera vegada s'haurà d'autofinançar). No parlaré de l'excepció de l'IVA (es calcula en 20 milions d'euros) i altres tractes de favor s fiscals dels quals gaudeix l'església catòlica.

Sisè, Eva, ens demanes que com a bons republicans demanem llevar la imatge del rei. Ja ens agradaria, però la veritat tenim suficient feina amb intentar fer complir la llei a Pollença en temes com aquest del Sant Crist (la nostra constitució diu que som un estat aconfessional), els camins públics, la disciplina urbanística, l'ocupació de la via pública, les llicències... per a més ficar-nos a demanar coses que vagin contra la llei, que estableix que aquest retrat del rei ha d'estar a la Sala Consistorial. La veritat, no veig al nostre equip de govern votant contra la llei. De totes maneres ja que apel·les al nostre sentiment republicà i ens recordes que Joan Carles va ser nomenat per Franco, també et direm que l'únic moment de la història on no va haver Sant Crist a la sala consistorial va ser durant la II República i que qui va obligar a  tornar a possar-ho va ser també la dictadura d'en Franco.

Finalment, recomanes a l'equip de govern que no es deixi intimidar per nosaltres i mantengui el San Crist. No crec que el verb intimidar sigui el més apropiat per parlar d'una proposta política presentada per ser debatuda i votada per un regidor. El que sí intimida es recordar com es va utilitzar aquest "divertiment" de retirar el Sant Crist  a la Guerra Civil per condemnar i dur més d'un a l'aïllament social, la presó o al paredó, i tot amb la benedicció de la Santa Església Catòlica.

Si d'una cosa em penedeix és que aquest tema hagi servit a l'equip de govern per a desviar l'atenció d'una escandalosa pujada d'impostos, i d'això no ens salva ni el Sant Crist.

 

 

 

 

III Concurs de fotografia Urxella /14.

Alternativa | 19 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja teniu un nou número d'Urxella el número 14, al carrer, espera que us arribi la versió de paper, ja vàrem repartir alguns a la FIRA i ara repartim la resta.

 Si us voleu descarregar la versió PDF.

 Trobareu un article sobre els 100 dies de govern, sobre els 100 dies d'oposició, l'habitual secció de calen respostes i un resum del tema de Can Botana.

També anunciam el 


III CONCURS DE FOTOGRAFIA URXELLA

ESPERAM VOSTRA PARTIPACIÓ 

 

Tema: IMPACTES: SOCIAL O MEDIAMBIENTAL A POLLENÇA.

- Les obres han de ser del municipi de Pollença.

- Participants: totes les persones que ho desitgin, professionals o aficionats.

- No hi ha límit de fotos ni de mida.

- Les obres han de ser enviades a eurxella@yahoo.es o a qualsevol persona d’Alternativa Pollença.

- Les obres han de tenir títol, ubicació del problema, nom i llinatges de l’autor, telèfon o adreça de contacte

- Premi: 60 euros.

- Data límit: 31 desembre de 2007.

- El jurat estarà format pels membres d’Alternativa Pollença i la seva decisió serà inapel·lable.

- Les obres presentades podran ser utilitzades per Alternativa, EU-EV per a la realització d’una exposició o la denúncia pública dels problemes assenyalats. L’autor si així ho sol·licita podrà mantenir el seu anonimat.
- La participació en el concurs implica la total acceptació de les bases

 

 

 

 

"Banderas Rotas". Rectificau

Alternativa | 18 Novembre, 2007 17:00 | facebook.com twitter.com

 
L'Assemblea d'Alternativa Esquerra Unida - Els Verds de Pollença  després de debatre i votar el tema ha decidit donar el seu suport i participar a la manifestació de dissabte dia 24 de novembre a Palma, Plaça d'Espanya, 18.00 hores.
 
RECTIFICAU! RESSPECTAU LA REAL! RESPECTAU MALLORCA!

 
A tots els que recolliu les banderes trencades  us dedicam aquest poema - canço de Labordeta
 
BANDERAS ROTAS


He puesto sobre mi mesa
todas las banderas rotas
las que rompió la vida
la lluvia y la ventolera
de nuestra dura derrota.

Rota permanece aquella
que levantamos al cielo
pensando que la justicia
crecería como un vuelo
de gaviotas en el mar

y vimos cómo al final
sólo nos quedó el recuerdo
de un mástil desarbolado
y unos jirones de tela
rotos por el vendaval.

He puesto sobre mi mesa...

Rota permanece aquella
que ponía libertad
y que aupamos convencidos
de que al terminar la batalla
ésta íbamos a ganar

pero todo fue una amarga
e inútil desesperanza
cuando vimos que las huellas
de los grilletes dejaban
sus marcas sin borrar.

He puesto sobre mi mesa...

He puesto sobre mi mesa
todas las banderas rotas
He puesto sobre mi mesa

                                            todas las banderas rotas.
 
 
ASSOCIACIONS DE VEÏNS SES VELES, CGT, DRETS HUMANS, FÒRUM CIUTADÀ, GADMA, INICIATIVA CIUTADANA PER POLLENÇA, JOVENTUT COMUNISTA, ALTERNATIVA POLLENÇA, LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA, MAULETS MALLORCA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA CALVIÀ PER LA LLENGUA, PLATAFORMA CAMINS PÚBLICS I OBERTS, PLATAFORMA SALVEM CA'N TÀPERA, PLATAFORMA SALVEM LA FAÇANA, UNIÓ OBRERA BALEAR.
 
Podeu descarregar les octavetes pitjant aquí: OCTAVETES-DAVANT 241107.pdf - OCTAVETES-DARRERA 241107.pdf
Podeu entrar al blog Rectificau! 
 (Segueix)

Pantalons majors per un obŔs.

Alternativa | 18 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

 El divendres es va aprovar amb els vots de l'equip de govern una pujada de les taxes de fems espectacular; un 40% i una ordenança fiscal de taxes de serveis socials prou pobre i poc progressiva. Evidentment vaig votar en contra.

Pensam que a les taxes s’haurien d’introduir més correccions socials i ambientals. Pensam que les polítiques fiscals i de preus públics són una gran eina per orientar amb criteris ecològics i socials les actuacions de l'administració municipal. En aquest sentit s’haurien de  contemplar més exempcions i bonificacions per mesures beneficioses per al medi ambient o per a col·lectius amb pocs ingressos; i introduir més criteris de progressivitat en les taxes, gravar activitats molestes per a la ciutadania.

Quan al primer ple es varen mantenir les dedicacions exclusives i es va pujar el sou  dels regidors, s’havia d’haver donat un exemple ètic i moral d’austeritat. Igualment per evitar caure als mateixos errors del passat ara aquestes pujades d’impostos i taxes s’havien d’acompanyar de plans d’austeritat i de millores a la gestió. A Esquerra Unida – Els Verds consideram que el debat de les ordenances fiscals i de preus públics no s’ha de deslligar del pressupost de despeses, ja que suposa la part més important del finançament municipal i s’ha de saber a què es destinarà allò que ingressin les arques municipals per determinar el grau d’acceptació de les modificacions aprovades inicialment.

 

 

 (Segueix)

La sentŔncia de lĺ11-M

Alternativa | 17 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

L'excel·lent article setmanal de na Toñi. 

La geniada del rei a la cimera hispanoamericana de Xile ha eclipsat notícies que, en altres circumstàncies haguessin omplert diaris, tertúlies i pàgines d’opinió durant setmanes, com la sentència de l’11-M. El que resulta xocant és que, tant a una qüestió com a l’altra, l’ex president Aznar continua ocupant un lloc que ja no li correspon. La seva ombra és tan allargada com la del xiprer i, sovint, tan tètrica com la d’aquest arbre, tan present als cementiris.

La immensa majoria del diaris internacionals han subratllat la lliçó que el sistema judicial espanyol ha donat al món: s’ha celebrat un judici amb totes les garanties per als acusats i, evidentment, no s´ha hagut de recórrer a salvatjades com Guantánamo per lluitar contra el terrorisme islàmic. Als diaris anglesos s’ha observat, no sense certa enveja, el desenvolupament de tot el procés i la sentència resultant.

Aquí, és evident que a molta de gent no li ha agradat. En primer lloc, a les víctimes, a les quals el jutge els va haver d’explicar per què personatges com El Egipci no havien estat comdemnats. En segon lloc, a qui més ha disgustat la sentència ha estat a bona part del Partit Popular i als que varen inventar, fomentar i escampar l’anomenada teoria de la conspiració, aquella que, en contra de totes les proves i evidències, sostenia que ETA tenia qualque cosa que veure amb l’atemptat de Madrid.

No seré jo qui defensi ETA. Al contrari, com a basca que som he viscut el terrorisme molt directament i el mal que ha fet ETA al País Basc és indescriptible. Però el que sí està clar és que quan un grup terrorista perpetra un atemptat ho fa cercant el màxim de difusió possible. Per això, tot d’una es produeixen reconeixements en forma de comunicacions públiques i, també per això, de vegades s’han sentit opinions en el sentit que és millor no donar cap publicitat als atacs terroristes perquè és precisament aquesta difusió el que es cerca. Llevant l’oxigen s’apagaria el foc, és el que certes veus sostenen. No té ni cap ni peus que ETA no reconegui un atemptat que l’hagués dut a totes les portades del món. Per altra banda, no hi ha dos grups terroristes que estiguin més enfora que ETA i Al-qaeda o altres grups fonamentalistes islàmics.

Però en contra del sentit comú més obvi, l’emissora dels bisbes, el diari de Pedrojota i bona part del PP continuen dient que ETA va ser l’autora intel.lectual de l’11-M. I dic dient, i no pensant, perquè jo estic convençuda que ni ells mateixos s’ho creuen. Em fa la impressió que s´han ficat a un jardí del qual no saben com sortir-ne. N’Aznar, fa ben poc, va insistir que els autors intel.lectuals de la matança no eren “en desiertos remotos ni en montañas lejanas”. Amb això no es va equivocar; efectivament, els responsables (que no “autors intel.lectuals”, terme que s’han inventat els conspiradors teòrics i que no recull el nostre codi penal) no són a cap desert ni a cap muntanya: són a la presó o morts, després d’immolar-se al pis de Leganés.

I així i tot es continua insistit: que si la motxilla, que si una tarja del Grupo Mondragón (que va resulta ser un cassete de La Orquesta Mondagrón: si no fes plorera faria riure), que si l’explosiu… I es continua donant voltes i més voltes supòs que per no reconèixer que es varen equivocar.

El pitjor de tot és que aquesta equivocació no ha estat innocent. Al contrari, ha estat ben dirigida, encaminada sobretot a justificar la derrota electoral del 14-M. Per a molts dirigents del PP, ells no varen perdre les eleccions, perquè es va produir una espècie de cop d’estat per desallotjar-los del poder que, legítimament, els correspondria (i aquesta és una altra qüestió interessant, per què la dreta espanyola pensa que ells són els que naturalment han de governar sempre, i si no és així és perquè s’ha produït qualque anomalia). El que està molt clar és que molta de gent va anar a votar el 14-M amb ràbia i el que no es va perdonar al PP va ser la mentida. És més que probable que, sense l’engany, en Rajoy ara fos president del govern: en situacions de crisi com la que es va viure aquí, la sociologia ens diu –i els resultats a altres països ho demostren- que els electors no volen canvis traumàtics, i voten conservador, en el sentit de no canviar el signe del govern. Aquí la gent va anar a votar en contra de la mentida, i jo record molt bé la sensació agredolça de la manifestació posterior a l’atemptat, quan els que ens manifestaven ho fèiem per solidaritat amb les víctimes i, alhora, ens sentíem manipulats pel lema de la convocatòria i per l’actitud d’un govern que ens demanava sortir al carrer mentre ens deia una falsedat darrera altra.

Ara, tres anys i mig després, encara em deman com els Acebes i companyia varen poder ser tan torpes. De veritat pensaven que, a l’era d’Internet, podien amagar a tot el poble espanyol que l’atemptat més salvatge de tota la història d’Espanya havia estat obra d’un grup islamista? Pretenien que no es sabés fins després de les eleccions i després haguessin contat el que sabien? No ho sabrem mai però, per favor, que es deixin de teories absurdes, que reconeguin que s’han equivocat i que passin pàgina. Per favor.

 Imatge de la reomenable  pàgina http://www.juicioaaznar.net/

 

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb