URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

XXIV Fira d'Artesania

Alternativa | 02 Novembre, 2007 21:00 | facebook.com twitter.com

Inaguram una nova categoria al Blog per penjar convocatòries notícies breus...

Avui hem tingut una reunió per explicar-nos la Fira, les explicacions les ha fet bàsicament Michel.
La major novetat és que al centre del claustre ja no hi haurà la tradicional caseta de fusta sinó un espai nomenat Artesania Viva, simulara un desert (no faré cap broma fàcil)  i es podrà veure l'Artesania en acció, encara no tenen el programa complet a aquest espai dels quatre dies (es donarà a l'entrada del claustre a partir de divendres).

Per començar: divendres a les 20:30 "un mundo modanostra" i a les 21:30, presentació de la col·lecció "La darrera Sibèria" de Vicença Oliver amb escenografia i complements de 8 ulls.

L'Agenda de la Fira. 

El claustre 

 

 

 

Amnèsia selectiva (ple)

Alternativa | 02 Novembre, 2007 06:55 | facebook.com twitter.com

 Es veu que tenir poca memòria, la d'un peix diuen que dura dos segons, és una virtut política, una més que te nostre batle Joan que sembla haver oblidat que durant l’anterior legislatura ha estat  a l’anterior equip de govern i durant tres anys ha estat el batle.

Com deia el dissabte 27 la secció de coa d'ull del Diari Balers sofreix d’amnèsia selectiva.

“Crida molt l’atenció la poca memòria que tenen alguns partits polítics, a l'hora d'emetre critiques retrospectives sobre aspec­tes concrets de la gestió municipal dels seus socis de la legislatura anterior, precisament en aquells ajun­taments que com  és el cas de Pollença- fins fa només cinc mesos compartien govern amb qui ara sembla que son els seus pitjors enemics. La fidelitat mai no ha estat una virtut gaire estesa en la política, però seria recomanable un mínim de coherència ...”

Al ple del dijous quan debatíem la forta pujada d’impostos que presentava l’actual equip de govern (es jacten de que els ciutadans aportarem 1,400.000 euros més a les arques municipals). Joan va desgranar tots els dèficits de àrees gestionades pel PP-UMP a l’anterior legislatura; 450.000 euros a EMSER, 30.000 al patronat de la ràdio, 60.000 euros a turisme,  40.000 euros a Medi Ambient ( més unes sospitoses factures a una constructora per valor de 70.000), a la Residència no hi ha pressupost per aquest darrer tres mesos...

Al ple no havia ni en Tomeu (PP)  ni cap dels regidors que gestionaven aquestes àrees per explicar aquests dèficits, només era Margalida que no va dir res. La replica li va tocar a Guillem (UMP) que poca cosa va poder dir.

Quan varen aprovar l’extrajudicial  de 150.000 euros al ple passat ja varen dir que ens resultava inaudit aquesta “alegria” a l’hora de tudar doblers públics en partides no pressupostades. I el que no podem acceptar i així el varen dir al ple és que UM-UNPI no tingui cap responsabilitat, la teoria de que en Joan no s’assabentava de res i s’ha trobat de cop i volta  amb tot aquest dèficit no es sosté, ni ell és tan pur ni nosaltres tampoc.

Per altra part al debat del ple va sortir de nou la vergonyosa factura del sopar de Formentor (ara pujava a 10.391, 84 euros), si al debat electoral la va utilitzar en Biel (PSM), ara l’utilitzava en Joan (UM). Finalment ahir Tomeu declarava a la premsa que ja l’havia pagat la Conselleria de Medi Ambient... a la fi NOSALTRES.

Per nostra part al debat varen comentar que aquesta pujada brutal i espectacular dels impostos és resultat de la desastrosa situació econòmica en la que es troba el municipi després de quatre anys d'un pacte entre d’UM_UNPI  i PP i UMP que en teoria era el pacte de les inversions.  També varen dir que la continuïtat a l’equip de govern actual de regidors que s’han sobrepassat al seus pressuposts de manera injustificada havia de ser motiu d’autocrítica i propòsit d’esmena que encara no hem vist.

 Falta claredat i valentia per explicar a la ciutadania la situació actual de les arques municipals i tal vegada no seria mala idea fer una auditoria per saber quina és la situació real de nostre Ajuntament.

 Èticament aquesta pujada és totalment reprovable ja que per part de l'Ajuntament no s'ha donat exemple d'austeritat, ni  quan es van pujar els sous dels regidors i ni quan es van mantenir les dedicacions exclusives (alguna de les quals de moment no ha demostrat la necessitat de la seva exclusivitat).

Abans de pujar els impostos s'hauria de fer un pla d'austeritat i preveure retallar algunes partides futures. Resulta incomprensible pujar els impostos i mantenir el projecte de l'Auditori de Moneo, si ara estam a aquesta situació de bancarrota que suposarà afegir els milions de construcció, manteniment i gestió d'aquest Auditori

El resultat és que tots ens tindrem que rascar més la butxaca al 2008 , una mitjana de 85 euros més. La quantitat serà gran o petita segons com s’arribin a invertir aquests euros.

En definitiva sense haver fet cap demostració d'una major austeritat i sense un pla de retallada de despeses,  no varen donar suport a aquesta pujada d'impostos.

Nosaltres si ens recordam, al final hem trobat carbó. 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb