URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bicicletada i passejada a Ses Fontanelles

Alternativa | 03 Novembre, 2007 21:00 | facebook.com twitter.com

Informació treta de la Plataforma Ses Fontanelle, Parc Natural

Dissabte 10 de NOVEMBRE, feim un acte per GAUDIR de SES FONTANELLES. Tal volta serà el darrer pic que les vegem així com estan... o NO!!

Si som molts, podrem fer una CRIDA a totes les institucions perquè aturin el projecte d'Urbanització i REHABILITIN i llevin d'escombraries de zona degradada.

S'Arenal, la Ciutat de Palma i tot Mallorca se mereixen recuperar i guanyar una nova zona humida. No té sentit que es faci un nou Centre Comercial a S'Arenal.

Passejada: A les 12 Hores en front de l'Hotel Java.
Pots arribar-hi en autobús amb les línies 15,17 i 23 de l'EMT.
Si vols arribar-hi en cotxe, has d'agafar l'autopista de Llucmajor i agafar la sortida que indica "Platja de Palma-Ca'n Pastilla"


Bicicletada: A les 11 Hores al Parc del Mar.

Anirem en bicicleta, passant per altres zones amenaçades com són la Façana Marítima i es Carnatge. A les 12 Hores ens unirem a la gent concentrada a l'Hotel Java (enfront de ses Fontanelles) i farem una passejada per la darrera zona humida de Palma. [Què hem de fer amb Ses Fontanelles!]

Vos Esperam a TOTS
SALVAR SES FONTANELLES ENCARA ÉS POSSIBLE

 

 

 

Toutoi nika ? (ple)

Alternativa | 03 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb el ple el següent put de l'ordre del dia era nostra proposta relativa a la separació de les actuacions pro pies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós i la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial.

A la moció ja estaven ben explicat els arguments més racionals i legals, i al debat volia arribar als regidors del PP_UMP ,sincerament pensava que PSOE i PSM votarien a favor i que UM_UNPI donaria llibertat de vot com va fer PP-UMP. Amb els vots del PSM i el PSOE la moció hagués sortit 6 a 4 . Per això em vaig centrar en arguments històrics-religiosos. Vaig recordar que al principi els cristians no tenien com símbol la creu sinó el peix i que fins i tot s'avergonyien de la imatge de la creu . Fins i tot vaig fer dos cites de la bíblia on S. Pedro i S.Pablo deien que la creu era bogeria.

Va ser l'emperador Constantí a principi del segle IV qui va donar a la creu el seu valor oficial, al declarar el cristianisme com religió única i oficial de l'Imperi Romà.Com diu la vikipèdia:

En l'any 312 de la nostra era, l'emperador Constantí el Gran, en la nit prèvia a la batalla decisiva contra Majencio, el seu principal rival pel tron del Imperi, va somiar que Crist se li apareixia i li deia que gravés aquestes dues lletres, XP, en la part superior dels estendards dels seus exercits. A l'endemà, diu la llegenda que va veure aparèixer aquest segell, amb l'afegit d'una barra transversal formant la imatge d'una Creu, sobre l'esfera encegadora del sol i, sota, les paraules gregues En toutoi nika, més conegudes en la seva traducció llatina de In hoc signo vinces, “Amb aquest signe venceràs” A finals del s. V el Crismón va ser substituït per l’autèntica Creu . Per tant el significat de la creu arriba a ser el mateix que el del Crismón.Al començament del cristianisme la creu no va ser símbol de cap tipus d’adoració. Els primers cristians ignoraven completament el símbol del martiri.

També vaig citar al teòleg jesuïta  José María Castillo "Los símbolos religiosos deben estar en los centros y en los actos religiosamente confesionales , pero no a los que pertenecen  a la esfera pública, que ha de ser igual par atodos y en todos los sentidos."

El PP-UMP va defensar els seus arguments en fonament a la tradició, varen donar vot personal i fins i tot varen acceptar llevar el crucifix. Al debat Nora (PP)em va demanar si celebrava el 25 de desembre i els vaig explicar l'origen pagà de la festa i que ja m'agradaria un calendari més racional de les festes ( Toñi ha fet un excel·lent article relacionat ambs el tema)

També els regidors del PP varen dir que això de no anar com Corporació als actes religiosos no podia ser per que d'aquesta manera no tendrien un lloc preferent.Ells vaig dir que no passava res que el cristianisme predicava la igualtat i que seria de bons cristians mesclar-se amb la resta de creients

 Al veure l'oportunitat d'aconseguir llevar el crucifix fàcilment vaig demanar separar les dues propostes però en Joan es va negar.

L'equip de govern no var dir res al debat i es vàrem abstendre, igual que Margalida Reynes d'UMP,

Finalment la proposta va ser rebutjada (4 a 1).La meva sorpresa va ser total ja que a les comissions informatives només Joan havia mostrat els seus dubtes, es veu que té un gran poder de convicció.

Al torn de preguntes vaig demanar als regidors del PSOE i PSM que haguessin votat a la proposta del crucifix per separat, també els vaig dir que a quina part del seu acord de govern tractaven aquest tema, ja que havien votat en blanc. La seva argumentació va ser que aquest era un debat estèril i que no els importava. Jaume (PSOE) em va recordar que ell era catòlic! I Biel (PSM) em va recomanar que jo lleves personalment el Sant Crist ( el que va fer Kunivert). Jo només vaig reiterar que clar que no és un tema per llevar a ple, però que és l'equip de govern el que havia d'haver llevat el crucifix.

No tornaré a presentar aquesta moció a aquesta legislatura (he perdut i ja està) si que presentaré altres temes per avançar cap a un estat laic,al manco vull estar a l'altura de França 1789.

He contactat amb associacions laiques per assesorar-me i demanar suport. Ja tinc la resposta de dues d'elles, que podeu llegir a continuació, mereix la pena.

 

  

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb