URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix la destrucció

Alternativa | 06 Novembre, 2007 21:00 | facebook.com twitter.com

Avui a la fí m'he pogut comunicar amb l'assesor jurídic de l'Ajuntament i m'ha comunicat el que ja em temia; han rebutjat nostra petició i la del GOB de suspendre les llicències de Can Botana

Esper tenir demà els fonaments jurídics, pel que m'ha dit ha trobat una sentència del suprem que accepta que una via peatonal és un accés rodat!!! Quan tingui aquest escrit ja faré un article

Ja hem dit en altres ocasions que la llei la fan els humans i que en aquest moment el que domina aquest mòn és la miopia, vista a cort termini i només pensant en els duros.

Podeu anar a Cala Molins i despedir-vos de Can Colom, d'aqui a poc l'esbucaran per aixecar 13 apartaments adosats, el que es considerava una barbaritat a 1995 es farà al  2007 per la incompetència de nostre ajuntament. Hem de recordar que la meitat d'aquest temps nostre regidor d'urbanisme i màxim responsable  ha estat en Joan Cerdà Rull .

 

 

 

Bar, SYP i llicències (precs ple).

Alternativa | 06 Novembre, 2007 06:59 | facebook.com twitter.com

En quant als precs del ple de dijous.

1.- Vàren demanar la  rescissió de la concessió del bar dels serveis públics de l aplaça Joan Cerdà del Port (els motius els podeu llegir a un article anterior)  i que recuperi la idea original d'aquest edifici donant el suport necessari econòmic i humà a PRODIS per que pugui gestionar la temporada que ve adequadament aquest local.

Joan ens va respondre a aquest prec, canvian l’excusa que ens havia donat fins ara, el tema de que el propietari cercava mobles des de juliol restava una mica lleig, ara resulta que te problemes d’infrastructura (aigua i electricitat). Com jo li vaig dir això deixa molt malament a l?Ajuntament ja que l’edifici està fet fa dos anys. Dos anys tancat i en continu deterioro. No obstant Joan va dir que l’assessor jurídic estudiarà nostra petició. Ja que de moment no el podem esbucar, que al manco tingui una bona finalitat.

2.- Gràcies al sindicat Comissions Obreres sabem que el SYP- Eroski situat al polígon industrial de Pollença pensa obrir els diumenges després del 31 d'octubre (fins a aquest dia es troba vigent el calendari d'estiu), per fer això argumenten que el diumenge és el dia de mercat tradicional de Pollença, a pesar de que és una superfície comercial res tradicional i que es troba evidentment allunyada de la zona de mercat.

Aquesta obertura suposa un perjudici pels treballadors que han de fer més feina pel mateix sou(es posa molt poc personal,) i també pels comerços i mercat de Pollença. Hem demanat a l'equip de govern que amb urgència i en virtut de la llei de Comerç[1]  delimiti el casc urbà de Pollença com mercat tradicional per evitar aquest obertura dominical del Syp eroski del  polígon industrial.

De moment el SYP ja ha obert aquest diumenge, suposam que tendrem que portar el tema per ser debatut i votat.

3.- Varen demanar urgència per resoldre nostre recurs  demanant la revocació immediata de les llicències de Can Botana  per incompliment flagrant de la formativa urbanística del PGOU, Pla Territorial i Llei del Sòl (veure article). Supós que avui ens donaran la resposta, tot d’una que sàpiga alguna cosa la publicaré al blog.

El tema del SYP m'ha recordat l'excel·lent pàgina "consume hasta morir", si algú no la coneixia ja tardau.
Trailer del documental Gran Superficie: consumo y publicidad


[1] L' Article 21,c  de la llei 11/2201  de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial exclou de la prohibició d'activitat en diumenges i festius
c) Als mercats i mercadets de venda ambulant autoritzats pels ajuntaments i als establiments del seu entorn immediat, degudament delimitat per lacorresponent entitat local.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb