URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Actes del ple de setembre.

Alternativa | 07 Novembre, 2007 21:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb nostre compromís de transparència i informació i ja hem penjat les actes del ple de setembre, la podeu consultar i descarregar al segúent enllaç  Ple de setembre.

A més a més us recordam que hem penjat també aquesta documentació: 

- Actes del ple de juny. 

- Adaptació PGOU a PT.

- Urxella 13. 

 - Nota ajuntament demanant consum racional d'aigua.

- Pregó de la Patrona .

Privatizar els serveis públics.

Alternativa | 07 Novembre, 2007 07:06 | facebook.com twitter.com

Al segle XIX  el cap indi Seattle s'estranyava de que els homes blancs poguessin privatitzar la terra

Com pot comprar o vendre el firmament, ni encara la calor de la terra? Aquesta idea ens és desconeguda.

Si no som amos de la frescor de l'aire ni del fulgor de les aigües, com podran vostès comprar-los?

Aquet procés de privatització no s' ha aturat; infraestructures, aigua, serveis de tot tipus passan a ser propietat privada i escapen al control dels ciutadans. No fa falta anar-se molt enfora només hem de veure el que passa amb la neteja a Pollença o l'aigua a la Cala o en un futur a tota Pollença amb la dessaladora d'Alcúdia

I a l'horitzó tenim la privatització dels gens, de l'aire ( el denominat mercat del carbono que sorgeix a parit de Kyoto)....

Deixar que el mercat reguli nostra vida sense cap control democràtic és un perill real i present que ens afecta més del que podem pensar, l'Associació per la Taxació de les Transaccions i per l'Ajuda als Ciutadans (Attac o ATTAC) és un moviment internacional que promou el control democràtic dels mercats financers i de les institucions que gestionen aquests mercats.

 Ara a Pollença tenim l'oportunitat de saber una mica més de la privatització, d'ATTAC... Iniciativa Ciutadana per Pollença ens convidam a veure un curtmetratge realment amè i clar sobre l'Acord General sobre el Comerç de Serveis (sembla que ja posen aquests noms tan ... per allunyar a la gent normal del seu coneixement). Es tracta de facilitar i profunditzar en la privatització de l' educació, sanitat, cultura...

 Després del curtmetratge tenim el luxe de  poder escoltar una conferència del professor de la UIB de Filosofia Política, Bernat Riutort.

Si voleu tenir una idea del seu pensament, vegeu l'entrevista a Ecuador DEBATE (2003)

Bernat Riutort ha escrit els següents llibres

"Ciudadanía, cosmopolitismo y democracia", en Riutort, B.; Valdivielso, J.; Carbonero, Mª Ant.; Miquel, A.; Sales, B. (eds.) Indagaciones sobre la ciudadanía. Transformaciones en la era global. Icaria, Barcelona, 2007.
Riutort, B. (ed.), Albert Saoner Barberis. Historia y conceptos de Ética y Filosofía Política, UIB, Palma, 2004.
B. Riutort/J. Valdivielso, "Canvi social i crisi ecològica a les Illes Balears", en Valdivielso, J. (ed.), Les dimensions socials de la crisi ecològica, UIB, 2004.
Carbonero, Mª A.; Miquel, A.; Nadal, G.; Riutort, B. y Valdivielso, J., Treball, sostenibilitat i cohesió social a les Illes Balears, Fòrum per a la Sostenibilitat de les Illes Balears, en Estratègia per a la Sostenibilitat de les Illes Balears. Bases per una societat sostenible, Govern Balear, 2003.
Riutort, B. (ed), Conflictos bélicos y nuevo orden mundial, Icaria, Barcelona, 2003.
Riutort, B. Razón política, globalización y modernidad compleja El Viejo Topo, Barcelona, 2001.
 

 Ús hi esperam.
L'acte serà divendres dia 9 de novembre a les 20.00h. al centre cultural de Pollença.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb