URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: ACTUA JA!

Alternativa | 14 Novembre, 2007 21:00 | facebook.com twitter.com

En ocasió de la presentació de l'Informe científic de les Nacions Unides sobre canvi climàtic a València, durant aquesta setmana del 12 al 17 de novembre, ens sumam al GOB i a la iniciativa de nombroses organitzacions ecologistes, sindicals, socials i ciutadanes de l'Estat Espanyol en la convocatòria d'una apagada amb el lema: "CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: ACTUA JA!".
Dijous, 15 de novembre de 2007 entre les 20.00h i les 20:05h.
La convocatòria és oberta i consisteix en la desconnexió del consum elèctric en habitatges, centres de treball públics i privats, instal·lacions i equipaments públics durant aquest període.
Convidam a totes aquelles persones i entitats que vulguin cridar l'atenció de la societat i de les institucions sobre la necessitat de prendre mesures urgents davant aquesta greu amenaça, que es sumin a aquesta iniciativa.
NO DEIXIS PASSAR L'OPORTUNITAT. FES LES PAUS AMB EL PLANETA I APAGA TOTS ELS LLUMS, DE CASA, DEL BARRI I LA CIUTAT. APROFITA PER CANVIAR UNA BOMBETA INCANDESCENT PER UNA ALTRE DE BAIX CONSUM. DIJOUS 15 A LES 20 HORES. CINC MINUTS D'OBSCURITAT I SILENCI.
POSA'T EN SINTONIA, POSA'T EL LLAÇ VERD.

 

Més informació 

 

 (Segueix)

La quarta pota

Alternativa | 14 Novembre, 2007 16:00 | facebook.com twitter.com

Volia separar les taxes  per prestació de serveis i realització d'activitats d'acció social de la de fems, encara que al ple extraordinari de divendres són al mateix punt.

 En teoria el tema social és un dels punts forts del nou govern municipal però aquest tema de les taxes no m'ha convençut. El Sistema de Serveis Socials ha de ser la quarta pota de l'estat del benestar equiparant-lo al d'educació, la seguretat social i la sanitat.

A la comissió s'ha dit que la gent no valora un servei gratuït (una petita contradicció és que Escola Viva és gratuïta tots els mesos llevat de juliol i agost). Però en una visita ràpida que he fet per taxes altres pobles he vist que són més baixes.

 Per exemple a Sitges el menjar a domicili va costar 3,9 euros (2007)  i a Pollença costarà 6,5 euros. La teleassistència a Sitges té una taxa mensual entre 0 i 5,50 euros mensuals i a Pollença serà entre 10,50 i 30 euros.

 Clar se m'ha dit que sempre s'estudiaran exempcions i bonificacions però pens que no fa falta fer aquesta feina extra i que les taxes podien ser més baixes. Estam parlant d'uns serveis que es calcula que costaran a l'Ajuntament uns 103.400 euros que amb aquestes taxes els usuaris sufragaran en un 35%.

 

Aquesta és la proposta de l'equip de govern, esper vostra ajuda i suggeriments.

 (Segueix)

Fems a preu de benzina

Alternativa | 14 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir varen tenir una comissió informativa on s’ens va informar dels punts del dia de la ple extraordinari a celebrar aquest divendres 16 a les 13:00. El tema és l’aprovació de les ordenances fiscals de les taxes de serveis socials i fems. El primer que estranya és que s’hagin unit aquestes dues taxes a un sol punt del dia.

La pujada a la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de  fems és espectacular. Una variació d’un 56% encara que a les taxes repercutira un 40% ( la resta es pagarà d'altres impostos també de nostra butxaca). En total s’ingressaran amb respecte al 2007; 1,543.661 euros més

La justificació d’aquesta pujada és en part municipal ja que s'ens va argumentar que  abans no es reflectia realment tot el cost del tractament i recollida de fems i  ara es tindrà en compte conceptes com les campanyes de conscienciació,  part del sou del tècnic de medi ambient...  I a més a més  es compensarà la meitat del dèficit d’EMSER (200.000 euros). L'altra meitat es compensarà amb les taxes de l'aigua.

Altra part de la pujada és responsabilitat del Consell que ha incrementat d'un 26% de la tarifa de residus urbans per al 2008. De moment a aquest tema tampoc s'ha notat el canvi de govern i s'ha acceptat un model imposat des d'UM que ,amb el suport del PP,just abans de les eleccions va prorrogar 16 anys (fins al 2041)  la concessió a TIRME amb l'ampliació de l'incineradora (dos nous forns; 325 milions d'euros) que es pagara amb la pujada escalonada de les taxes de fems que ara començam a sofrir.

Seguim comprant pantalons cada vegada majors per un obès ,sense tractar la malaltia. Els fems creixen i les quatre R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar els fems, i Recuperar els residus en els processos de transformació només són una declaració d'intencions.

Des de nostre punt de vista considerem  injusta aquesta pujada. Es segueix augmentant les taxes als ciutadans sense tenir en compte si reciclen o no, i de moment el Consell segueix sense diferenciar entre els pobles que col·laboren i els que no. Fa falta una llei balear que es proposi de bons i de veres reduir la producció de residus i contribueixi a afavorir la reutilització i el reciclatge.

a les 17:00 es publicará l'article de les taxes dels serveis socials

el roto a http://www.igooh.com.ar/Nota.aspx?IdNota=3622 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb