URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Que vençuda la fosca torna el sol sortir

Alternativa | 15 Novembre, 2007 07:13 | facebook.com twitter.com

Amb tota aquesta polèmica de si Chàvez o Rei, que si l'embaixador de Veneçuela ha de citar-se amb el govern, que si el PP dona les gràcies però després apunyala per l'espatlla...

La veritat és que s'amaguen moltes coses i se fa des de una òptica nacional-espanyola. Si critiques al rei en aquests moments no ets espanyol. Més encara, si el crítiques vol dir que ets Chavista. Un poc de seny demanaria jo.

Primer de tot, a aquets home triat per Franco, que no podem triar democràticament i que deu ser de les incoherències més grans d'un estat democràtic, a aquest home se l'ha de poder criticar sense que te diguin "barco de rejilla" ni anti-espanyol, ni insults despectius, ni multes. Si ser espanyol duu implicit un amor cap a la corona, doncs deu m'en guard de ser espanyol. Ara vendran i em diran catalanista, perquè tot el que critica al rei és titllat de catalanista. Doncs tampoc.

La veritat és que, tornant al tema, a la cumbre se va parlar de molts temes interessants i tot ha quedat en no res per culpa de la incomoditat del rei davant la sinceritat de les paraules de Chàvez. Chàvez es va equivocar en el terme, feixista no és la paraula, però no en el fons. Recolzar un cop d'estat i no condemnar-ne un altre bé mereix una recriminció cap a Aznar.

Però allà se parlava de nacionalitzar i de privatitzar, de Fenosa, del model neoliberal, de la nova proposta econòmica per fer front a la globalització...

I també s'ha mig amagat el fracàs del monarca en el tema d'Uruguay i Argentina. Per molt infalible que sigui el rei dins Espanya, sembla que no ho és fora.

El rei viurà tota la vida de les rentes del 23 F i del que li atribueixen que va fer. Esper que per mantenir al seu fill no s'inventin una cosa similar i poguem jubilar-lo de rei i constituir la República, que alomillor serà més o menys com ara, però que serà més coherent en el seu rerafons i no haurem d'aguantar més a personatges antidemocràtics sortits de la dictadura. 


 Hi ha cents de vídios del rei. N'hem triat uns quants perquè disfruteu. Salut i República!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb