URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea d'Alternativa Pollença.

Alternativa | 20 Novembre, 2007 22:16 | facebook.com twitter.com

Divendres 23 a les 21h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

Com és habitual farem la xerradeta i després soparem tots junts.

Rialles i bon humor estan garantits. 

Estau tots convidats.

 

Si voleu participar i no sabeu com podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es

De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Alternativa | 20 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la contestació  a la crítica a nostra moció de laïcitat que es feia al contrapunt (veure final de l'article) i que ha estat públicada al darrer número del PIP.

Respecte a aquest tema hem de dir que la revista Sa Plaça ha publicat una carta de suport de Rafael Gallego Sevilla. Coordinador de Andalucia Laica http://www.laicismo.org 

CONTRAPUNT AL CONTRAPUNT 

Estimada Eva, igual que no m'esperava l'abstenció del PSOE i el PSM a la votació de la nostra proposta de laïcitat, tampoc no m'esperava la teva defensa  de l'església catòlica, la mateixa que a la seva emissora arremet contra els valors que tu tantes vegades has defensat a la teva columna Contrapunt. Si em permets volia contestar a alguna de les teves afirmacions.

En primer lloc et volia dir que no es repeteix cap cançó com dius  al teu article, no és el mateix presentar una proposta per ser debatuda i  votada, que és el que hem fet Alternativa EU-EV, que fer com el regidor del PSM a l'anterior legislatura, quan pel seu compte i risc va llevar el crucifix. Precisament al torn de preguntes Biel Cerdà (que s'havia abstingut!) ens va fer aquesta proposta, però nosaltres pensam que no és seriós ni respectuós  fer les coses d'aquesta manera.

En segon lloc la nostra proposta no tenia res de "divertimento", evidentment hi ha propostes més importants i pràctiques pels pollencins, com la que vàrem fer d'eliminació de barreres arquitectòniques que es va aprovar per unanimitat. Igualment pensàvem i així  ho vàrem demanar que aquest tema es podia haver resolt per tots els grups polítics sense necessitat de fer una moció.  Com no va ser així, vàrem fer la nostra moció de laïcitat (a més de la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial, demanàvem la separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós) perquè pensam que és important que l'Ajuntament, que és de tota la ciutadania, no s'identifiqui  amb una creença religiosa específica. Per la votació en bloc de l'equip de govern  -ni que fos un punt del seu pacte- i l'abandonament del seu laïcisme per part del PSOE i el PSM , sí que sembla que el tema és més important del que pareixia.

En tercer lloc ens demanes quin mal fa, el Sant Crist? Et direm que fa el mateix mal que faria una imatge d'una altra creença privada… O sigui envair un espai públic amb un sentiment  privat. L'àmbit o l'espai públic defineix allò que és comú i les conviccions espirituals, religioses o no, pertanyen a l'àmbit privat, en el sentit que no són compartides per tothom.

En quart lloc es curiós que utilitzis el mateix argument que na Nora (PP), de com si no volem el Sant Crist a la Sala si acceptam fer festes religioses com Nadal. No et demanaré, Eva, si tu fas festa el 12 d'octubre. Com vaig dir al ple, la majoria d'aquestes festes ja l'eren a l'època pagana  i l'església s'hi va apropiar. Ja m'agradaria un calendari de festes nacionals més racional però no estic al Congrés per lluitar per això. Sí que na Nora i tu m'heu donat la idea de proposar que a Pollença es celebrin el 15 de febrer, naixement de Guillem Cifre de Colonya, que crec que va fer més pel poble que Sant Antoni, i  el 31 de maig per veracitat històrica.

Cinqué, quan compares el cost de l'església respecte al cost de la monarquia dius que al manco podem escollir a la declaració de la renda la casella corresponent. Has de saber que aquesta casella ha estat un engany des de 1988 fins ara,  ja que l'església tenia assegurada una assignació tributària fixa es marqués o no la casella ( això canviarà l'any que ve quan l'església per primera vegada s'haurà d'autofinançar). No parlaré de l'excepció de l'IVA (es calcula en 20 milions d'euros) i altres tractes de favor s fiscals dels quals gaudeix l'església catòlica.

Sisè, Eva, ens demanes que com a bons republicans demanem llevar la imatge del rei. Ja ens agradaria, però la veritat tenim suficient feina amb intentar fer complir la llei a Pollença en temes com aquest del Sant Crist (la nostra constitució diu que som un estat aconfessional), els camins públics, la disciplina urbanística, l'ocupació de la via pública, les llicències... per a més ficar-nos a demanar coses que vagin contra la llei, que estableix que aquest retrat del rei ha d'estar a la Sala Consistorial. La veritat, no veig al nostre equip de govern votant contra la llei. De totes maneres ja que apel·les al nostre sentiment republicà i ens recordes que Joan Carles va ser nomenat per Franco, també et direm que l'únic moment de la història on no va haver Sant Crist a la sala consistorial va ser durant la II República i que qui va obligar a  tornar a possar-ho va ser també la dictadura d'en Franco.

Finalment, recomanes a l'equip de govern que no es deixi intimidar per nosaltres i mantengui el San Crist. No crec que el verb intimidar sigui el més apropiat per parlar d'una proposta política presentada per ser debatuda i votada per un regidor. El que sí intimida es recordar com es va utilitzar aquest "divertiment" de retirar el Sant Crist  a la Guerra Civil per condemnar i dur més d'un a l'aïllament social, la presó o al paredó, i tot amb la benedicció de la Santa Església Catòlica.

Si d'una cosa em penedeix és que aquest tema hagi servit a l'equip de govern per a desviar l'atenció d'una escandalosa pujada d'impostos, i d'això no ens salva ni el Sant Crist.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb