URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Costa sostenible?

Alternativa | 22 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

A principi de mes la ministra Cristina Narbona va presentar un estudi titulat "Estratègia de sostenibilitat a la costa"( a l’enllaç podeu trobar un dossier, una sintesi, un estudi inicial però no el document sencer), podeu trobar un resum al DdM. És molt trist que aquest estudi arribi a la premsa i no es trobi a la pàgina de Medi Ambient.

Per desgràcia no es tracta més que d’un estudi i en temps pre-electorals, esperam que siguin alguna cosa més que paraules i s’arribe a actuar realment per aturar la degradació del litoral i defensar l’espai públic. A l'estudi inclós es parla de demolicions.

Tan de bo amb aquest estudi i la llei que preveu el Govern per protegir àrees d’especial valor ambiental siguin una realitat.

Per exemple a l'estudi es parla de sobresaturació a Formentor i a la Cala metre es permeten construccions que són un clar frau de llei. El que també m'ha estranyat és que no es parla del passeig a Formentor que a altres estudis i notícies de Costes s'havia parlat.

Al resum del Diario de Mallorca havia les següents referències a nostre municipi.


BADIA DE POLLENÇA

Problemes. S'han registrat 100 ocupacions del domini públic concentrades entorn del Port és Barcarès i al Port de Pollença, incloses 29 edificacions, 33 embarcadors o sis quioscs Zones danyades pels temporals. Fondejo incontrolat.

Amenaces. Els efectes del canvi climàtic poden provocar una reculada de la línia de riba de fins a dotze metres en alguns punts en un termini de 50 anys. Protecció insuficient de zones com Castell de Manresa.

Propostes. Es proposa l'inici d'expedients sancionadors i demolicions de piscines, quioscs, embarcadors i altres elements que incompleixin la Llei de Costes. S'hauria d'ampliar la protecció de s´Albufereta.

 

FORMENTOR .


Problemes. Es detecten 30 ocupacions en zona de domini públic concentrades en Cala Sant Vicenç i Platja de Formentor, com deu embarcadors i quatre quioscs. Hi ha vuit edificacions que interrompen les servituds de passada.

Amenaces. Pèrdua de la platja de Formentor i sobresaturació d'aquesta i de Cala Sant Vicenç. Risc d'inundació en alguns punts. Fons marins afectats per algues invasores.

Propostes. Augment dels nivells de protecció. Restriccions en el pas de vehicles a motor. Reconversió de la zona de Cala Carbó. Demolició prevista de l'hotel Don Pedro.

Foto de la Cala de la pàgina del Ministeri hem marcat en vermell l'UNAC zona de pins i alzines que ha començat a desaparèixer.

 

A continuació Article d'Andreu Manresa sobre el tema al diari el País. 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb