URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Na Munar s'hagués estret un ou.

Alternativa | 27 Novembre, 2007 06:52 | facebook.com twitter.com

El decret llei de mesures cautelars aprovat pel Consell de Govern ha estat una molt bona notícia per Pollença, una notícia que feia falta després de la decepció de Son Espases.

 

Els que han tirat doblers públics sense vegonya a metres mal fets, parcs fets i tornats a fer, projectes d’òpera... ara clamen al cel 

Mentre UM ha bloquejat de moment el projecte de llei i Na Munar ens avisava ahir a una entrevista al DdM que no protegiria res que ve la crisi: "m´hagués estret un ou, no hubiera protegido nada, no hubiera hecho nada de territorio en estos cuatro años" Què pensen d'aquestes declaracions nostres amics que volen un gran pacte nacional? Aquesta és la nació que volen, una nació de ciment i asfalt?

Estic d'acord en la previsió d'una crisi a la construcció i que donaren tota la culpa al govern, però no podem seguir fugint destruint nostre bé més valuós  que és el paisatge. A que hem d'esperar, a que no resti res que protegir? Ja és hora d'invertir en paisatge, protecció de la natura i un futur de turisme més sostenible i de qualitat. 

A Pollença s’han protegit 6,74 hectàrees  a la muntanya del Vilar i  17,55 has a Cala Carbó-Can Botana, proteccions molt necessàries  encara que millorables.

Protecció del Vilar delimitada en negre.

 

Respecte a Cala Carbó el dissabte mateix al diari Última Hora l’antic cap de Costes; Antoni Garau Mulet ja carregava contra la desclassificació de Cala Carbó, defensat el que contemplava el Pla Territorial (el trasllat de l’edificabilitat a la zona humida de l’Ullal). Segons Antoni Garau faran falta 100 milions d’euros per la desclassificació  i es demanava a l'article per què salvar l’Ullal si al estar degradat i rodejat d’urbanització desapareixerà com zona humida?

Des de fa molt de temps hem detectat molt de moviments especulatius en torn a l’Ullal i un gran interès en urbantizar aquesta zona humida, ara que sembla que Cala Carbó està més a prop de la seva salvació no hauríem d’oblidar l’Ullal.

Al mapa de Can Botana he marcat en ver  la zona de l’UNAC 33 on se destruirà una gran zona d’arbrat per construir 38 apartaments, si no l’impedim. De moment ja fan feina a dos solars i nosaltres i el GOB  estam pendents de la resposta definitiva respecte a la suspensió de llicències que vàrem demanar. Amb la protecció de Cala Carbó i Can Botana encara resta com més ridícul que es sigui permesa aquesta destrucció paisagística de Cala Molins.

L'UNAC 33 en verd, la zona protegida delimitada en negre.


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb