URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Lĺactitud del PSOE davant lĺavortament

Alternativa | 31 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar l'any un nou excel·lent article de na Toñi.

L’actitud del PSOE davant l’avortament

            Quan el PSOE va guanyar les eleccions fa quatre anys, les primeres decisions del govern de Zapatero varen ser molt esperançadores per a molta de gent progressista. La tornada immediata de les tropes d’Iraq i la llei de matrimonis homosexuals, entre d’altres, ens varen fer pensar a molts que a la fi un govern socialista estava fent polítiques d’esquerres. Malauradament, a mesura que la legislatura ha anat avançant, aquestes polítiques han anat desapareixent, i molts ens hem sentit molt decebuts quan s’han fet reformes educatives timorates, quan no s’ha xerrat de l’eutanàsia o quan s’han plegat als desitjos de l’església (la fotografia de la vicepresidenta, tocada amb aquell capell ridícul, firmant un pacte de no agressió amb el cap dels bisbes posava els pèls de punta!).

            No entén molt bé perquè s’ha produït aquesta escora cap a la dreta. Supòs que hi ha vàries raons. A mesura que s’apropava l’hora d’anar a votar és probable que hi hagi hagut indicacions de no tocar temes que puguin produir un enfrontament amb l’església i amb la dreta que tant de gust li havia agafat a les manifestacions. Segurament també s’ha intentat contentar els sector més conservadors (Bono i companyia) dins del propi PSOE. I, last but not least, es tractaria de guanyar el vot d’aquest famós centre que suposadament dóna la victòria a les eleccions generals en aquest país. Jo no acab de tenir clar que hi hagi un milió i mig de persones que canviïn el seu vot depenent de si el PP o el PSOE fan polítiques centristes (de fet, no conec ningú que hagi votat el PP a unes eleccions i el PSOE a les següents o a l’inrevés). Pens que, quan guanya el PSOE, és perquè ha aconseguit la mobilització de tot el seu electoral, fins i tot el sector més crític, que justament és el que està més a l’esquerra. Si el PP guanya –la dreta sempre vota, i vota junta- és perquè el votant d’esquerres ha castigat la seva opció natural, i ho fa, no votant el PP, sinó quedant-se a casa seva el dia de les eleccions.

            El que està passant amb l’avortament durant aquestes setmanes és un exemple més d’aquest viatge al centre (jo diria a la dreta) del PSOE. No hauríem d’oblidar que una promesa electoral de l’equip de Zapatero era la reforma de la llei d’interrupció de l’embaràs. Doncs bé, no només no han complert la seva promesa, sinó que han perdut una excel.lent oportunitat de posicionar-se com a govern de progrés després d’haver rebutjat la proposta d’IU-ICV al Congrés dels Diputats el passat dimarts 18 de desembre. Aquesta proposta l’únic que demanava és que s’obrís un diàleg per avançar a la futura reforma de la llei. Ho torn repetir: el PSOE va votar “no” al fet d’obrir un diàleg sobre la llei de l’avortament. No consola gens que certs diputats socialistes hagin romput la disciplina de vot abstenint-se o votant a favor.

            La llei de l’avortament tal i com està plantejada avui en dia és injusta i hipòcrita. És injusta perquè no garanteix els drets de totes les dones: si una té doblers, anirà a una clínica privada (on es fan el 97% dels avortaments a Espanya), i no tendrà cap problema; però si és una dona immigrant o sense recursos, ho tendrà molt més difícil. I la llei és hipòcrita, perquè, acollint-se la immensa majoria de dones al tercer supòsit (el de la salut mental de la mare) s’està aconseguint que metges, psiquiatres i dones diguin i firmin mentires.

            L’avortament a Espanya hauria de ser el que correspon a un país modern, obert, tolerant i progressista: llei de terminis i punt. Una dona hauria de poder avortar fins a la setmana 12 ó 14 sense haver de donar explicacions, i a més ho hauria de fer a la sanitat pública. Qualsevol solució que no passi per aquí està anant en contra del dret de les dones a decidir. I, per favor, que no ens venguin amb imatges truculentes o amb idees falses. Cap dona avorta per gust i, si qualcuna es veu davant d’aquesta dificilíssima situació, el que s’hauria de fer és oferir-li totes les facilitats.

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 
 

 

UM tÚ majoria absoluta a Pollenša?

Alternativa | 30 Desembre, 2007 10:32 | facebook.com twitter.com

Al ple de desembre es va desestimar nostra proposta de creació d'un Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament per fomentar la participació ciutadana en matèria de solidaritat i cooperació internacional i posar una partida pressupostària al menys del 0,7% en els propers pressuposts municipals, amb el compromís d'incrementar-la fins arribar a l'1 % dins aquesta legislatura, en concepte de cooperació internacional i suport al desenvolupament de països, zones i poblacions desafavorides.

Mentre que el grup PP-UMP es va abstenir, l’equip de govern va votar en contra, de nou el món al revés i una nova decepció per nosaltres del PSOE i el PSM.

Al principi del debat vàrem recordar la promesa de Zapatero de dedicar un 0,7% del PIB en cooperació al desenvolupament, i les seves paraules; “ en el siglo XXI un país se debe medir por su "capacidad de compromiso con los más débiles". Es veu que nosaltres escoltam més a Zapatero que els seus quate regidors. Vàrem començar amb aquestes paraules per que ja a la Comissió Informativa Francisca (PSOE) va mostrar les seves reticències a aquesta proposta. Ens va demanar retirar aquesta proposta per estudiar-la amb més detall però no vàrem aceptar aquesta retirada per que pensam que era una proposta molt clara i senzilla. Ja que el que demanam simplement és la creació d’un organisme que existeix a altres municipis i no haviem volgut especificar el seu reglament; ni les seves funcions, ni composició, ni forma d’organitzar-se, cosa que hauríem de fer més endavant amb temps i tranquil·litat tots els grups polítics.

Igualment no vàrem acceptar aquesta retirada per que no estam gens contents amb l’actitut de la Sr Francisca Ramón quan varen retirar nostra proposta d’informació i comunicació al primer ple, després d’arribar a un acord oral amb ella mateixa i el Sr Joan Cerdà. I no estam contents per que la Sra Francisca Ramón després es va negar a signar aquell acord per escrit i va posar pegues al que havíem acordat oralment. Amb aquesta actitud és clar que només retirarem una moció pel seu estudi quan efectivament hi hagi raons fonamentades.

Pensam que nostra proposta era positiva i és necessària a Pollença on hi ha un munt de gent i associacions que fan feina al tema de la cooperació. Un Consell ajudaria a la seva coordinació i facilitar la seva feina. També es podria utilitzar com s’ha fet a altres municipis per vertebrar i facilitar la integració dels immigrants... De totes maneres com ja hem dit nostra proposta estava oberta i els continguts i formes del Consell s’havien de concretar.

L’excusa de l’equip de govern per votar en contra és que el nou Consell no fa falta per que ja formam part del Fons Mallorquí de Solidaritat, una excusa absurda, a la que Tomeu del PP-UMP va donar llum, ja que Pollença no participa de cap projecte del Fons des del 2002 com podeu comprovar a la seva pàgina, però el que encara es pitjor l’Ajuntament te un fort deute amb el Fons. És més sabem que també tenen una deuta amb una ONG del municipi, deute que segurament no es pagara mai ja que es fonamenta en una promesa verbal (encara hi ha bona gent a aquest municipi que es creu les promeses d'aquesta gent).

Un Consell Municipal significa participació i feina conjunta, i això no va bé a regidors que prefereixen funcionar amb el sistema caciquil de tenir bo i de tornar favors. Una vergonya més al curriculum del pacte de govern.

Pensam que és normal que hi hagi descontents dins el PSOE de Pollença, i encara que es vulgui negar és clar i patent. Els quatre regidors del PSOE amb na Francisca al cap han demostrat una total subordinació a Joan (UM) que va començar quan varen cedir-li la batlia quatre anys i va seguir quan varen acceptar l'auditori de Moneo al pacte de govern quan abans s'havien oposat i l'havien convertit en un tema central de la seva campanya ( només haveu de consultar la darrera revista poble del PSOE de Pollença, amb el tema a la portada amb un rotund NO, que ara és SÏ)
Ja governant els quatre regidors del PSOE i Biel del PSM en pocs mesos  han votat varies vegades contra l'ideari i ideologia dels seus partits, no només al cas de l'Auditoria. Primer varen permetre amb la seva abstenció la permanència del Sant Crist a la Sala de Plens. A altre ple varen votar contra nostra proposta d'oposició a la privatització del serveis públics (en aquest tema al manco Jaume i Mª del Mar varen ser més coherents i es varen abstenir) i ara aquesta vergonyosa votació

Mentre que el grup PP-UMP es va abstenir, l’equip de govern va votar en contra, de nou el món al revés i una nova decepció per nosaltres del PSOE i el PSM.

Per tot això és totalment normal que hi hagi gent al PSOE i també al PSM de Pollença que no admetin aquesta subordinació total a UM, votant en contra de propostes d'esquerra a pesar de ser temes que al pacte de governo no estan. Pensam que aquests regidors han de reflexionar, comprenem que n'hi ha un pacte de govern que han de complir però a temes que no es troben dins el pacte podrien mostrar més autonomia i donar suport a temes que l'esquerra sempre ha defensat; laïcisme, transparència, cooperació, defensa del serveis públics... Ja que fins ara sembla que UM governa tota sola amb majoria absoluta.

A continuació teniu la moció que varem presentar i ja ens direu que pensau.

Esperam que aquests reis mags paguen al manco el deute que tenen amb el Fons. 

A continuació la moció sobre cooperació internacional d'Alternativa EU-EV. 
 (Segueix)

Lĺinforme PISA (II)

Alternativa | 29 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

La segona part de l'article de na Toñi sobre l'informe PISA. 

L’informe PISA (II) 

La inversió d’educació a Espanya és més baixa que a altres països. Encara que darrerament  s´ha fet un petit esforç, la inversió pública espanyola en aquest aspecte continua per davall de l’OCDE, amb un 4,3% enfront del 5’4% de mitjana dels altres països, i molt enfora del 7% de Finlàndia. És cert que la inversió és determinant, però també hi ha altres variables que s’haurien d’estudiar, perquè al final el que és important és com s’inverteixen els doblers, si el que s’ensenya es adequat i si els docents disposen de la capacitació, les condicions i els incentius adequats per fer-ho bé.

En primer lloc, pel que fa a quines condicions s’ensenya, una diferència entre Finlàndia i Canadà i nosaltres és que ells tenen uns sistemes educatius estables: fa més de 30 anys que no viuen una reforma com les quatre o cinc que s’han patit aquí darrerament (per cert, cap d’aquestes reformes s’ha dotat econòmicament de forma adequada). Sembla que cada govern ha de deixar la seva empenta al nostre sistema educatiu i, cada quatre anys es viu una reforma o contrarreforma o contracontrarreforma, i ara es lleva l’assignatura de Música, ara es posa Educació per a la Ciutadania, ara se lleven optatives, ara apareix el llatí a 4r d’ESO, ara les humanitat són bàsiques, ara s’ha de posar una hora més de Matemàtiques… Hi ha qüestions –el terrorisme, la sanitat- on s’haurien de fer pactes d’estat, que anassin més enllà del govern de torn, i l’educació és bàsica en aquest sentit. Fins que els polítics espanyols no entenguin això difícilment la  nostra situació millorarà. Per mala sort, sembla que l’educació no dóna vots i ara que ve es període electoral sentirem promeses milionàries sobre pensions –els jubilats són molts i poden votar-, però pràcticament cap coherent sobre educació.

D’aquestes reformes (LOE, LOGSE, LOCE...) hi ha una qüestió sagnant: cap s’ha dut a terme després d’haver demanat opinió als professionals de l’ensenyament. Són els tecnòcrates o els pedagogs i psicòlegs que mai han trepitjat una aula que no sigui universitària els que decideixen sense tenir en compte la realitat, complexa i canviant, del nostre alumnat.

Respecte del què s’ensenya, aquí començam a tenir un problema molt greu quan tots els alumnes de 12 anys cursen onze assignatures. Això és una barbaritat, sobretot si tenim en compte que el sistema és bastant rígid: a Finlàndia hi ha molta més llibertat que aquí a l’hora d’aplicar els continguts. Aquí tenim uns programes inabarcables que, a més, venen percentualment marcats: que si un 45% per a l’estat, que si un 55% per a la comunitat depenent si té llengua pròpia o no…

Per una altra banda, és boníssim que tots els alumnes estiguin escolaritzats fins al 16 anys (per cert, a Anglaterra s’està contemplant fer obligatori l’ensenyament fins els 18) però el que s’ha demostrat un fracàs és que tots els alumnes hagin d’estudiar el mateix fins als 16, moltes vegades a classes sobresaturades on els professors no poden atendre els seus alumnes com toca. Només dues dades per reflexionar: quan el nombre d’alumnes d’una classe davalla en vuit, l’èxit escolar augmenta un 23%, i a Finlàndia hi ha un professor de suport per cada set alumnes.

Pel que fa a la capacitació dels docents, és evident que a Espanya hi ha un problema. Una altra vegada, aquells països que ens han de servir de model entenen la professió d’ensenyant com un bé capital que s’ha de cuidar i que té un prestigi que aquí s’ha perdut completament. És evident que si el mestre a Finlàndia és un referent és perquè s’ho ha guanyat, i allà la carrera de Magisteri és forta i  els docents guanyen la seva plaça després d’haver superat un procés selectiu llarg, exhaustiu i pràctic i no com aquí, purament memorístic.  Hi ha feines que es poden fer sense una vocació clara, però n’hi ha d’altres –metge, capellà…- que si es fan perquè són còmodes o es tenen moltes vacances o no es troba una altra sortida professional estan condemnades al fracàs. I l’ensenyament n’és una. Si un estudia biologia perquè vol fer feina amb dofins i acaba a un institut, probablement s’amargarà ell, amargarà els seus alumnes i no ensenyarà com ho hauria de fer. Si un es fica a magisteri perquè és una carrera curta i fàcil i acaba a una escola sense vertadera vocació el desastre serà encara major, perquè l’educació els primers anys és encara més decisiva.

Deixau-me acabar amb una dolentia: aquests darrers quatre anys s’ha incorporat a la funció docent la primera tongada que va estudiar amb la LOGSE (primària, ESO i Batxillerat). Pot influir que aquests mestres, fills de l’ESO, estiguin ensenyant a llegir els nostres fills en el seus resultats?

 

P˙blic o privat

Alternativa | 28 Desembre, 2007 07:02 | facebook.com twitter.com

Respecte al ple del dijous 20 de desembre vàrem començar demanant un canvi a l'acta del ple anterior, ja que el senyor batle Joan Cerdà  va donar lectura sencera  a l'anterior ple de l'anònim aparescut a nostre blog i en vista de que no ens fiam que en un futur no vulgui denunciar-nos vaig solicitar que es fes la transcripció integra d’aquest anònim a les actes.

- Al primer punt de nomenar misser per un contenciós entre l'Ajuntament i PIMSA (Promociones Iberomediterràneas, S.A.). On el PGOU parlava de solar per ús hoteler, PIMSA vol construir apartaments. Un tema que s’arrossega des dels anys 90 i que després de molt de reunions ha arribat a aquest punt. Vàrem votar al costat de l’equip de govern, que un jutge decideixi. El grup del PP-UMP es va abstenir dient que s’havia de seguir negociant, pens que aquesta via ja s’ha esgotat.

- Al segon punt; aprovació, si procedeix, de 1'assumpció per part de l 'Ajuntament de Pollença del camp de fondejos de la platja de Formentor ( un regal de Jaume Matas quan va ser ministre de Medi Ambient). Vàrem votar a favor per unanimitat aquesta ens sembla una bona iniciativa del regidor de Medi Ambient. Articles sobre el tema: Ni boies, ni parc eòlic.// Recuperant els espais públics; per mar i terra. // L'apropiació del mar

El debat va ser si després la gestió serà pública o es tornarà a cedir a una empresa privada... Des de nostre punt de vista el que ha passat amb la mateixa Hisambla, o amb Aigües de Cala Carbó, LUMSA o TIRME.... són bons exemples de que passa quan es deixen serveis públics en mans privades; benefici i bons serveis públic són normalment incompatibles.

Hisambla és un bon exemple:

- La concessió a l'empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d'oferir als usuaris d'ancoratges.

- El primer any que es va concedir els fondeigs (2001) al no retirar les cadenes es va danyar les praderes de posidionia que s'havien de protegir.

- En juliol del 2006 es va produir la denúncia per part de l'Associació de Navegants a l'empresa Hisambla, ja que aquesta empresa que tenia una concessió per ocupar 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats (30 vegades més). Costes li va imposar una multa de 108.000 euros.

 Comprenc que PP-UMP i UM-UNPI defensin aquest servei privat, entra dins la seva ideologia, en teoria liberal, però que el PSOE i el PSM defensin el mateix ja no és tan comprensible. Clar que al final es tracta d’un tema de comoditat. La gestió pública exigeix negociar amb Costes per aconseguir la cessió gratuïta i després gestionar el tema. És més fàcil cobrar d’una empresa privada i si n’hi ha problemes no tenim res que veure... Entre tècnics i empreses privades no fan falta polítics.

El debat amb Biel (PSM) va ser dur,em va parèixer molt trist quan em va dir "utòpic" com si fos una cosa dolenta i que no es podia anar contracorrent... Com li vaig dir només els peixos morts es deixen dur pel corrent.

foto de http://fotos.mallorcared.com/formentor/29_Formentor 

 

 

 

Nacionalisme?

Alternativa | 27 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon ens ha fet arribar aquest article sobre nacionalisme. Ja sap que no el compartesc, però que aquí estam per debatre, i  algun dia hem de parlar de política de fons. L'hem penjat avui tot i que teniem articles abans perquè Joan Ramon l'ha de poder defensar, i demà parteix de viatge. Bon viatge i salut! 

En algunes ocasions em pogut debatre a aquest bloc el fet nacional, des de algunes postures que podrien anar des del nacionalisme Espanyol passant pel federalisme a l’Estat Espanyol, Malloquinisme, nacionalisme català en les seves vessants… totes lligades a que una manera de entendre el nacionalisme parteixi de la visió que el territori hagi d’anar lligat a una unitat política.

El sentiment de pertinença a un determinat col·lectiu, el que entendríem com a nació, és a dir una comunitat humana estable, fruit d’una evolució històrica, lingüística, territorial i on també s’hi troben  l’economia i la cultura,  és poden trobar fets psicològics i per tant també subjectius, a més de fet objectius, en el nostre cas l’insularitat és una peculiaritat objectiva.

 

 

 

Així mateix, l’Estat és una realitat jurídica, una autoritat que exerceix el poder sobre una població i un territori concret, i per tant, aquesta realitat no té perquè ser inamovible.

 Em sembla clar, però, que mentre hi haguí classes diferents, hi haurà projectes nacionals diferents. I convindrem que  definir l’estat des d’un punt de vista territorial i cultural, no és suficient per eradicar les injustícies socials, doncs un projecte nacional no pot obviar que el primordial en aquest han de ser les persones, per damunt de símbols i imaginaris col·lectius, senzillament per això no puc concebre altre nacionalisme que el d’esquerres, o si o preferiu, un nacionalisme basat en la justícia social, per damunt d’altres objectius.

Per a mi, el nacionalisme d’esquerres ha de mantenir un projecte on els drets humans bàsics siguin un dels seus fonaments, on la lluita social sigui la senya d’identitat del projecte, on els drets lingüístics siguin inclosos sense possibilitat de negociar-los en conveniència a interessos partidistes i on el dret d’autodeterminació sigui reconegut com el que és, és a dir un dret a decidir per tots els ciutadans.

Tot això o dic, perquè des de fa anys sembla que a alguns sectors del nacionalisme illenc els importa més  l’etiqueta de nacionalista, que no un projecte de país que el defineixi. Doncs bé, un projecte nacional unitari de diferents ideologies no és possible com a tal, senzillament, perquè no és poden lligar un projecte on es defensin interessos especulatius amb un que lluiti contra l’especulació, un projecte on les classes més poderoses marquin les pautes amb un altre basat en la justícia social, i senzillament, els poders mediàtics de la dreta que pensen acabar amb aquest projecte de nacionalisme d’esquerres s’equivoquen, en tot cas, un dels dos projectes podrà fagocitar  l’altre, però sempre hi haurà gent que entendrà el nacionalisme com allò que jo pens ha de ser, és a dir, un projecte d’esquerres. Els nacionalistes de esquerres no podem votar dreta, ni dreta nacional, ni internacional, ni regionalista... senzillament perquè estam parlant de projectes antagònics, i això, els líders de la esquerra nacionalista o han de tenir clar, perquè sinó només seran els peons que fan la feina bruta a la dreta, sigui espanyolista o bé regionalista,  és a dir,  les dues opcions de dretes que podem elegir a la nostra comunitat.

Aquesta almenys és la meva visió del panorama que es dibuixa abans de les eleccions generals del 2008,  i aquest és una visió tan subjectiva com qualsevol altre, doncs quan parlam de projectes de país, comunitat... els sentiments normalment superen la reflexió, fet que ens ha de fer respirar abans de parlar, que no callar. També cal dir que si no hi ha sentiment, no és pot treballar per un projecte, no creïs?

Cal una auditoria

Alternativa | 26 Desembre, 2007 14:55 | facebook.com twitter.com

L’actualitat comanda i hem decidit fer  avançar l’ article que tenien  preparat sobre nostra moció d’auditoria al passat ple. Avui haveu pogut llegir al Última Hora i Diari de Balears

La negativa a donar suport a una auditoria desencadena una crisi dins l'agrupació local del PSOE Una vintena d'afiliats, entre ells el secretari general, amenaça de donar-se de baixa

 A l’igual que na Francisca ens alegram que encara hagi gent amb seny al PSOE de Pollença i els donam l'enhorabona, començant pel seu Secretari General. Pensam que la negativa per part dels quatre regidors del PSOE  a donar suport a nostra moció d'auditoria externa, només serveix per ocultar la gestió econòmica dels seus socis d'UM-UNPI, ja que el grup PP-UMP va donar el seu suport a l'Auditoria.

La ciutadania que ha sofert una pujada d'impostos espectacular resultat dels desgavell econòmic i pèssima gestió de l'anterior legislatura, mereix una explicació i transparència total. Optar per l'opacitat només fa créixer l'alarma social i desconfiança de la ciutadania cap a la gestió pública. L'auditoria és la millor manera  de  crear confiança, buidar dubtes i que es conegui a fons la nostra realitat econòmica.

Ara esperam una reacció per part del quatre regidors que no poden governar d'esquenes a la seva assemblea i al seu secretari general. Ens alegraria una reacció similar al PSM, l'esquerra a Pollença té més força de la que ha demostrat fins ara i entre tots podem fer que a aquest poble hi hagi més seny, serietat i rigurositat.


Al debat sobre nostra  moció d’auditoria va quedar clar la total subordinació del PSOE i PSM a UM_UNPI. En principi nosaltres demanaven una auditoria externa  i que l’equip de govern decidís la forma més adequada; mitjançant una empresa privada externa que ajudés a l’interventor o la Sindicatura de Comptes. Joan ens va fer especificar només per saber si havien de votar en contra o simplement abstenir-se ( ja que al segon cas es necessitava majoria absoluta). Si varem triar la opció de la Sindicatura de Comptes va ser per que al primer cas necessitàvem que l’interventor donés el seu vist-i-plau i aquest no ve de cap de les maneres necessària  l’auditoria. A Sa Pobla i Bunyola s’estan fent en haches moment auditories per part d’empreses externes, ja que és clar que si l’equip de govern te voluntad de fer una auditoria cap interventor s’oposarà, no és el cas

Pens que la visió del poble és diferent a la de l’interventor;  als darrers anys  s'ha vingut produint un augment en el nivell d'endeutament de l'Ajuntament sense una millora dels serveis. La desconfiança  entre els veïns cap a la gestió econòmica és general.

Aquesta va ser nostra argumentació al debat de nostra moció al ple de desembre.

Nosaltres entenem que  no és suficient amb la voluntat expressada pel regidor d’hisenda de dur un major control respecte la despesa municipal. No hem vist aquesta voluntat ni al plantejament de les dedicacions exclusives ni a coses tan absurdes com comprar una bicicleta gegant o traslladar arena d’una part a altra del municipi.

A l’anterior ple l’anterior regidor d’Hisenda Tomeu Cifre va manifestar que no tenia cap reparo en que es faci una auditoria, i això després de rebre continus atacs per part del senyor Joan Cerdà respecte a que l’actual penosa situació econòmica de l’Ajuntament no era més que resultat de la mala gestió dels anteriors regidors del PP-UMP. Si realment UM_UNPI no té res que veure a l’actual situació resulta difícil d’explicar per que tenen tan de por a una auditoria que només és un exercici de rigor i transparència

Volem saber exactament com varen gestionar les seves àrees els regidors d’UM-UNPI  que ara repeteixen. S’han de depurar responsabilitats. I si resulta que  les àrees pitjor gestionades eren les de Martí i Michel?

El principi d’una legislatura és el millor moment per conèixer la realitat dels comptes; per poder fer un bon pressupost al 2008 i poder mirar al rostre a la gent que s’ha imposat una gran pujada d’impostos.

IU considera que aquesta moció, ha de servir per a crear confiança, buidar dubtes i que es conegui a fons la nostra realitat econòmica. No és qüestió de posar en dubte a funcionaris, és qüestió de tenir les coses clares”

Com sabeu el PP-UMP va donar suport a nostra proposta mentre que l’equip de govern es va abstenir, per tant la proposta va ser rebutjada per que feia falta majoria absoluta.

 

 

 

L'informe PISA (I)

Alternativa | 26 Desembre, 2007 07:06 | facebook.com twitter.com

Un article de na Toñi, l'educació és el futur, esperam vostres comentaris. 

L’informe PISA (I)

L’informe PISA, que compara l’educació de 57 països de l’OCDE, ha fet botar tots els senyals d’alarma, no només perquè Espanya ocupi a l’apartat de lectura un discretíssim 35è lloc –just per davant de Grècia i Turquia i per darrera d’Eslovàquia-, sinó perquè els nostres alumnes de 15 anys han sofert el major descens de tota l’OCDE des de l’anterior informe PISA, el de l’any 2003.

Millor dit, no s’han disparat totes les alarmes: el govern, duent fins al final la màxima del buen rollito que ha fet servir durant els quatre anys de la legislatura, ha dit que no passa res, que tot està bé i que, en tot cas, el que s’ha de mirar és que és la cultura dels pares el que predisposa a l’èxit escolar dels seus fills. Doncs, en quatre anys el nivell sociocultural dels seus progenitors ha minvat considerablement, perquè el nivell de comprensió lectora dels adolescents espanyols ha baixat 20 punts... Si del que es tracta és de tirar pilotes fora, ho podem fer tot sense cap mena de complex, però si del que es tracta és de posar remeis perquè els nostres joves no continuïn a la cua de totes les estadístiques, qualcú s’hauria de posar mans a l’obra per solucionar el que ara és un problema preocupant però es convertirà en un problema gravíssim si no espavilam.

Deixant de banda tant les interpretacions triomfalistes com a les objeccions que es poden posar als mètodes utilitzats per a l’elaboració del PISA –se sap que no són perfectes, però és l’únic sistema objectiu acceptat internacionalment- el que és cert és que els alumnes espanyols de 15 anys tenen un seriós problema a l’hora d’interpretar el que llegeixen. Són molts els que, per exemple, no responen correctament una qüestió d’un examen perquè no entenen l’enunciat de la pregunta. Comprendre el que es llegeix és la base primordial per aprendre. El coordinador espanyol de l’estudi PISA, Ramón Pajares, afirma que els nostres alumnes “tenen un problema de lectura, no poden llegir tres línees i mitja amb referències precises i no perdre’s”. És evident que qui no entén l’enunciat d’un problema de matemàtiques no el podrà resoldre, per molt que conegui les fórmules adients.

L’informe PISA no s’ha realitzat a totes les comunitats autònomes. A Balears no s’ha fet, però un estudi publicat pel Diario de Mallorca uns dies abans de la publicació de l’estudi de l’OCDE mostrava més o manco les mateixes dades: un 40% dels alumnes balears de 4rt d’ESO són analfabets funcionals, entenent com a tals aquelles persones que no són capaces de comprendre un text senzill escrit amb un registre estàndard. El que resulta molt curiós és que els resultats per comunitats són ben diferents; La Rioja, per exemple, està al nivell de l’elit a matemàtiques -si fos una nació independent, estaria al lloc 8è- i de tot Espanya és la primera a lectura i la segona a ciències, mentre que Catalunya i especialment Andalusia estan al darrera als tres apartats contemplats. Hi ha qüestions, com a la immigració que tal vegada expliquin aquestes diferències: els immigrants obtenen 55 punts menys (sobre 461) a lectura comprensiva.

Se pot dir, i de fet es diu, que aquestes dades tan preocupants són resultat de les noves tecnologies, especialment d’Internet, el messenger i els missatges de mòbil. Si aquest fos el cas, no s’entén que Hong Kong (3è lloc a comprensió lectora), Japó (15è), Taiwan (16è) o Alemanya (17è), països molt més avançats tecnològicament que el nostre, estigui per davant. Per favor, si fins i tot el Regne Unit, amb un sistema escolar tremendament discutit, està per davant, al lloc 18!

Deixant clar que tenim un problema i que és evident que no es podem comparar amb Taiwan (1r a matemàtiques) o Corea del Sud (1r a lectura) hauríem de veure què s’està fent bé a Finlàndia (2n a matemàtiques i lectura; 1r a ciències) o Canadà (7è a matemàtiques, 4r a lectura i 3r a ciències) per copiar-ho, adaptant-lo a la nostra idiosincràsia, és clar, sempre que sigui possible.

 La segona part d'aquí uns dies...
 

 Imatge de l'Institut Cervantes de Berlín.

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

 

Pujen els imposts, i de quina manera!(ple 24/12/07)

Alternativa | 25 Desembre, 2007 07:01 | facebook.com twitter.com

Essent un espectador pot ser no he captat al 100% del que se deia al ple extraordinari del 24. Però una cosa si he entès: no han fet cas a les al·legacions presentades per Esquerra Unida, per particulars i només han acceptat dos dels més de 10 punts que al·legava el PP.

Una vegada més hem perdut tots els pollencins. Per culpa de la mala gestió en la legislatura passada, per culpa de la incontrolada despesa feta per UM i PP (més els grups comparsa), tot això ara ho hem de pagar nosaltres, la ciutadania.

Bàsicament demanàvem un pla d’austeritat que no son capaços de fer. Demanàvem que s’hi mirin en les despeses, que no facin tants gastos innecessaris per quedar bé tipus berenars, refrescs, dinars, convidades i regalets de tipus electoralista. Que controlin la despesa en general.

En Pepe, ha estat molt bé i dur, com sempre. Els ha retret que pugen els imposts però també se pugen els sous, que hi ha més dedicacions exclusives que mai, que el refresc de divendres 21 va costar calculant-ho així a l’engròs uns 10.000 euros, que la bicicleta de la Fira va costar 4000 euros i que no se l’hi havia comunicat al regidor d’hisenda, que les camionades d’arena eren molt cares...

Però el punt culminant i de discòrdia ha vengut quan Pepe ha retret que en una al·legació presentada per un particular és deia que si se feien pagar les multes de les infraccions urbanístiques se podrien recaptar 120.000.000 d’euros(120 milions).

El batlle, Joan, molt nerviós, no responia a cap de les coses que Pepe li deia més que amb atacs com: “ets destructiu”, o que li té mania personal, que no li agrada la manera en que Pepe actua, etc. etc. Però res deia de les infraccions ni de lo demanat.

Al final, després de demanar-li repetides vegades si no creia que l’ingrés de 120 milions per infraccions no solventarien molt les coses. Joan ha explotat i ha dit que no en tenia constància. Que no té constància de que a Pollença no es compleix la llei de disciplina urbanística.

L’actuació del PSM ha estat també mínima, Biel ha parlat per dir que el temps demostrarà si la pujada era necessària i ha justificat la presència del PSM en el govern perquè així poden influir en la presa de decisions. Jo crec que influeixen poc quan ells s’han estès en la pujada, al contrari que l’equip de govern.

I Francisca del PSOE també ha parlat per dir que tenen un bon projecte i que no els falta imaginació, com deia en Pepe.

Juanjo ha estat la part positiva, ha explicat el perquè no s’havien fet cas a les al·legacions, moltes de les del PP fora de la llei segons ell. I amés ha esta dialogant i amb bones paraules. Tot i que ha dit el que no voliem sentir, que els imposts pujaran, i de quina manera! I sense pla d'austeritat!

 Pdt. Des de Mañolandia, un bon resum Garci, ja que no s'ha pogut escoltar per la ràdio municipal que al manco es pugui comentar a aquest blog. Només afegir que una de les al·legacions deia que ni tan sols la fiscalitat anterior a aquesta pujada es justifica , atesa la situació general del municipi, la degradació dels serveis i el tracte rebut  amb la relació amb l'Administració. Pens que resumia molt be el sentiment general del poble.

 

 

MOLTS D'ANYS I BONS

Alternativa | 24 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Si avui no pujen els imposts, canviarem la felicitació. En cas contrari teniu nostre permís per donar la màxima difusió possible a aquesta felicitació.

On estigui una bona República que es llevin els reis mags.

 A Roma, la celebració del solstici d'hivern es feia mitjançant les Saturnàlies , unes festes alegres i llicencioses consagrades a Saturn. Durant uns dies s'encenien candeles, la gent oferia regals, als banquets escollien un “rei de l'escarni”, els esclaus no treballaven i podien ser servits pels amos, es permetien trampes al joc...

Els Ludi Saturnales ( del 17 al 23 de desembre ) van tenir una gran continuïtat, fins que van ser prohibits per ordre papal al sIV . Informació del Colegi Pere Vila  

           És hora de que els esclaus s'aixequen.

 


Disculpes.

Alternativa | 23 Desembre, 2007 16:56 | facebook.com twitter.com

Des d'aquí demanem disculpes si hem causat alguna molèstia amb els cartells penjats ahir capvespre. Avui a la tarda ens han citat a declarar perquè hem comès un delicte. Algun dels cartells els vaig enganxar a senyals de trànsit. I això no se pot fer. Vull dir que 6 o 7 dels 30 els vaig posar a senyals, altres a carrers, un a una paperera, i alguns a taulons d'anuncis de l'ajuntament. I ho vaig fer inconscientment sense pensar que això pogués fer mal a algú. I per la falta de llocs adhients per penjar cartells o informació. Per tot al proper plenari presentarem una moció per instal·lar llocs on poder enganxar cartells i altres coses.

Els cartells, tots o gairebé tots, han estat retirats per la policia. Des d'aquí deman disculpes per la feina que varen haver de fer i per la que han fet avui capvespre.

Esperam que no passi res i la cosa no vagi a majors.  

Demà sortiran els cartells en un article. Però com diuen: Salut i República, que no et retallin les idees ni t'asfaltin la imaginació.

Camins

Alternativa | 23 Desembre, 2007 06:48 | facebook.com twitter.com

Aquests dies ha hagut nombroses informaciones relacionades amb els camins  i la feina de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts, que com sabeu ha guanyat un dels premis alzina del GOB

                      
La Plataforma Pro Camins Públics i oberts a Pollença segueix denunciant que la situació dels camins públics al nostre municipi no ha millorat, desprès de dos anys de demandes de protecció d’aquest patrimoni públic i considera que no s’han fet els esforços que s'esperavam des del nostre consistori. 

-         Els camins de Ternelles i Ariant segueixen presentant la mateixa problemàtica de pas que abans de aprovar-se la proposta de regulació, que va ser aprovada gairebé fa un any,

-         El Catàleg de Camins del Municipi que va ser aprovat provisionalment fa dos anys, segueix pendent de aprovació definitiva.

-    Les finca de Ca Na Borrassa segueix barrant el pas al camí, fent que els senderistes hagin de fer un tram per la carretera, amb el risc que això suposa. (adjuntem algunes fotografies)

-         La finca de l’Empaltada segueix impedint amb el seu tancament el lliure pas per la carretera vella de Lluc. Al darrer ple Joan ens va contestar a la pregunta que haviem fet al ple de novembre respecte  al permís d'obres de aquesta barrera que tanca actualment la carretera vella de Lluc.Joan va dir que no havien trobat aquest permís, que demanarien informació al propietari i que es faria complir la llei... Ja veurem, seguirem atents.

 Respecte a  la carretera vella de Lluc, desprès de dos anys de reivindicació s'ha aclarit el primer punt, és a dir, la titularitat de la carretera vella de Lluc és del Consell.
  Ara caldra segui l'evolució del Següent expedient, que serà el de delimitació de la carretera, en aquest com a l'anterior, la Plataforma incorporará la documentació necessaria per tal de preservar aquest camí, que consideram patrimoni de tots.   

La darrera petició de moment de la plataforma fa referència al camí vell del Far que presenta problemàtica de pas actualment, ès per això que sol·licitam que aquest camí inclòs dins el catàleg i d'una bellesa en la seva construcció inmensa, s'ha de conservar, preservar i garantir la circulació en aquest cami.

-         Pel tipus de documentació localitzada al catàleg de camins de Pollença , des de cala Murta al Far de Formentor s’ha catalogat en dos camins diferents: el Camí Vell del Far (A), núm 65 i camí Vell del Far (B), núm 144.

-         Al Començament del camí s’ha tancat el seu pas per les cases velles de Cala Murta i s’ha obert un itinerari alternatiu  que va directament uns metres més amunt del camí, sense passar per les cases.

-         Als Primers 350 metres del camí te una amplada de 2-2,5 m.

-         El traçat del camí , fins a les cases velles  de Formentor , no ha estat localitzat.

-         Alguns  trams del camí han desaparegut donat que la carretera els a anulat.

 

 Des de Cala Murta aquest camí s’emprava per fer arribar combustible i queviures al Far de Formentor, doncs el transport es feia amb barca i es solia arribar a camí del Moll del Patronet (numero 64 al catàleg), situat just a la falda del Far de Formentor, però quan les condicions de la mar o impedien, en ocasions s’havia de descarregar el combustible i queviures a cala Murta i ser traslladat al Far a peu, pel camí vell del far. El recorregut seria des de Cala Engosauba fins al Far de Formentor, he calculat que de 3 hores, per poder anar en pla passeig i a mès  la calificaria com excursió de dificultat mitjana, pel mal estat en alguns llocs del camí.

La finca de Ca Na Borrassa segueix barrant el pas al camí, fent que els senderistes hagin de fer un tram per la carretera, amb el risc que això suposa.
 
 A continuació carta oberta de la Plataforma al batle de Pollença (Segueix)

UM i companyia.

Alternativa | 22 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Volia fer primer article del darrer ple, per mi el més dur i també el més il·lustratiu del que està passant a Pollença.

En primer lloc he de fer autocrítica i dir que no havia d’haver acceptat el canvi d’hora de començament del ple. El dimecres a l’hora baixa em va telefonar el batle per dir me que des del govern volien donar les claus dels apartaments del Carotti a la mateixa hora del ple, que seria mitja hora i que em confirmaria el canvi al matí següent. El cert és que al final va ser una hora de retard i la confirmació ja va ser via sms. Això va impedir poder fer a aquest ple un torn de precs i preguntes ( passades les 15:00 vaig acceptar igual que la resta de grup, ja que estava clar que no hauria cap resposta). Bé coses que passen quan et agafen amb les defenses baixes. No havia de haver permet el canvi d’hora per fer un acte merament propagandístic.

Al ple com sabeu presentàvem  dues propostes que finalment no varen ser acceptades. Als dos casos es va veure clarament que a Pollença sembla que govern UM tota sola. El grup del  PSOE  que igualment està governant d’esquena als seus militants segueix les directrius d'en Joan. Mentre Biel Cerdà  sembla  la mà dreta d’en Joan, i a més a més ens ataca ja no tan sol al Castell sinó també al ple, una cosa increïble. He de dir que sobre l'article del Castell referent al tema del Sant Crist pensava fer una replica però no mereix la pena, simplement dir "Excusatio non petita, accusatio manifesta" i que abans de acusar-me de que només em preocupa el tema del Sant Crist haurien de revisar la feina que estic fent i la que fa Biel.

Respecte al que PSOE i Biel no han demostrat cap personalitat independent, a  les proves em remeteix, davant de nostra proposta d’auditoria,  i una vegada que el grup del PP-UMP amb l’anterior regidor d’Hisenda al front hagués donat el seu suport a l’auditoria, l’unic grup que podia tenir por  a aquest exercici de transparència   és el del UM-UNPI, ja que la gestió dels doblers dels seus regidors no restaria molt ben parada. Resulta totalment incomprensible que el PSOE que va demanar amb el PSM un ple extraordinari al 2005 per aclarir els comptes i que va tenir que llevar als tribunals a Joan i companya per no mostrar les factures ara doni suport a la negativa  de la mateixa gent a fer una auditoria. D’aquesta manera els únics beneficiats són UM-UNPI, mentre que la ciutadania pagam i els seus socis de govern no només callen si no que impedeixen aclarir la situació real dels comptes municipals.

També va resultar penosa la defensa que vàren fer PSOE i PSM de que és millor la gestió privada que la pública dels fondeigs de Formentor, i la seva negativa a donar suport a nostra moció de Cooperació Internacional, que ja comentarem

Al ple anterior quan vaig votar a favor de la moció del PP-UMP d’obrir ja el col·legi Miquel Capllonç, Joan em va atacar i va dir que Pepe donava suport al PP i que ja veuriam quantes vegades votaria a favor de la dreta o de l'esquerra. Jo li diria que sempre vot a favor de l'esquerra, per què els fets i no les etiquetes o noms demostren ple a ple que a Pollença ara nomé hi ha una esquerra Alternativa Esquerra Unida - Els Verds.

No m'estranya que Pep Corcolés a la seva secció d'ahir del DdM; Sa Fira escrívis:

Pepe Schwarzenegger.

"El concejal de EU de Pollença, Pepe García, esta hecho un auténtico Schwarzenegger. Él solito pelea mociones de calado y ya ha conseguido aprobar varias"

Encara que ideològicament estic allunyat de Schwarzenegger, moltes gràcies a Pep Corcòles per la ditada de mel, és cert que al darrer ple em vaig sentir una mica Schwarzenegger barallant contra tot l'equip de govern.

Quina pel·lícula de Schwarzenegger millor per aquest blog que ...

 

Arena

Alternativa | 21 Desembre, 2007 06:59 | facebook.com twitter.com

 Costes ha obert un expediènt de denúncia contra l'equip de govern per agafar arena de la platja per instal·lar-la al claustre durant la FIRA . La llei 22/88 de costes impedeix l'explotació d'àrids de la costa. Amb això vull dir que és prohibit agafar ni un sac d'arena de la platja, i menys els nou camions, uns 85 m3 que es tragueren 
Tenien informació a més a més que aquesta arena no s'havia retornat a la platja, i corrien remors de que no es tenia cap intenció de tornar-la,.
 Per tot això varen informar a Costes i varem fer  una sèrie de preguntes al passat ple que no s'ens van contestar,

Al ple d'ahir el regidor Martí Ochogavía ens va explicar que l'arena de la FIRA l'havien demanat a l'Associació de Veïns del Port , que l'origen era arena retirada de la carretera i que la tenien a un solar, després ens ha explicat que aquesta arena la tenia el transportista Ramallet per tornar-la al solar del Veïns, a un solar per evitar que noves ventades la portin a la carretera???

La versió és pròpia dels germans Marx. aquesta arena s'ha carregat i descarregat un munt de vegades i ha fet un munt de viatges, Qui els patgarà?

O sigui l'arena ha anat de la carretera al solar dels Veïns, del solar al claustre, dels claustre al solar del transportista Ramallet on ha estat setmanes i una vegada que Costes i nosaltres varen indagar sobre el tema va tornar al solar dels Veïns.

No ens creiem res; pensam que l'Ajuntament s'ha amagat darrera de l'Associació de Veïns.  Hauràn d'explicar molt bé per què l'arena ha estat setmanes al solar de Ramallet, ja que el que es comenta al carrer és que més d'un volia fer negoci amb aquesta arena (molt útil pels jardins). A més pensam que l'Associació haurà de demostrar que tenia permís per tenir aquesta arena al solar, ara i tot. L'argument de que la tenen per revitar que una ventada la torni a la carretera és totalment surrealista, emmagatzemaran tota la platja?.  Esperam que Costes investigui tot el que ha passat i que s'ens informi, si no ens convencen les explicacions i actuacions que es facin posaren el tema en mans del SEPRONA.

A la fi volem esperam que l'actual equip de govern aprengui a ser més respectuós amb el Medi Ambient i que sigui el primer en complir la llei

Una fotografia  de la famosa arena ( avui al solar que utilitza l'Associació de Veïns a Llenaire), al fons podeu veure arena que si que fa temps és al solar plena de brutor, la primera no sembla una arena agafada de la carretera i emmagatzemada , està totalment neta.

 


 

 

 

SENSE RESPOSTA.

Alternativa | 20 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

AVUI ÉS EL DIA  CONTRA AQUESTA PUJADA D'IMPOSTOS, AUSTERITAT.

US ESPERAM a la porta de l'Ajuntament des de les 13 a les 14 h per repartir al·legacions i recollir les que porteu.

Darreres preguntes del ple de novembre.

Un munt de preguntes sense resposta que al ple d'avui hauran de contestar. 

En nostre intent d'aturar la destrucció de Cala Molins (38 apartaments a l'UNAC 33) vàren demanar informació sobre la pasivitat de l'Ajuntament a aquest tema, no vàren obtenir cap resposta.

Ahir mateix vàrem rebre l'acta de la junta de govern del 4 de desembre on es desestimen les peticions que vàrem fer el GOB i nosaltres de revocació de llicències. Ara quen ens  la comunicació d'aquest acords, tendrem dos mesos per presentar un contenciós - administratiu conjuntament amb el GOB. Alguns veïns que vàrem fer al·legacions anterior ja han interposat el seu contenciós. Una vergonya per tots els partits que governen a Pollença, esperam que el tems i la justícia ens donin la raó però ningú podrà ja aixecar Can Colom.

Preguntes. 

10.- La destrucció d’aquesta zona de habitatges unifamilars i arbolat per construir 38 apartaments és responsabilitat d’un retard de 12 anys en la tramitació del PGOU al POOT. El senyor batle ens ha informat  que una part del retard (de gener del 2004 a març 2006) de l’adaptació del PGOU al POOT era responsabilitat de la Conselleria de Medi Ambient. En referència a aquesta informació ens faltaria saber què va va fer l’ajuntament entre el 22 de gener de 2004 i 16 de març del 2005, més d’un any per subsanar unes deficiències. Sempre hem defensat que no era bona idea que el senyor batle comptabilitzés la batlia amb la regidoria d’urbanisme, i menys amb la conselleria de patrimoni, igual que no era bona idea relegar a un arquitecte municipal, l’actual conseller de vivenda Jaume Carbonero, amb tota la feina retardada que havia.

 

11.- A més a més volem conèixer de forma detallada tots els pasos que ha seguit l’Ajuntamentt per fer i aconseguir l’adaptació del PGOU de Pollença al POOT que s’hauria d’haver fet a 1996 i encara no s’ha aprovat , 12 anys més tard.

Volem saber quins són els responsables d’aquest ajornament i les causes del mateix .Tant el senyor batle i actual regidor d’urbanisme amb 6 anys al càrrec com els seus socis del PSOE que abans havien tingut aquesta responsabilitat estic segur que ens poden explicar.  Entre altres coses per que resultat d’aquesta paralització l’Ajuntament ha donat les llicències de l’UNAC 33 que suposam la desfiguració del paisatge de Cala Molins.

Sense resposta.

ALTRES PREGUNTES. 

 

12.- Per quin motiu les obres d'acondicionament dels pous de Cal Gall, Son Vila i Can Feliu estan paralitzades des de fa mesos, i si estaran operatius aquest estiu que ve.

Biel Cerdà ens va contestar que són temes que s’arrosseguen fa tres legislatures i que ara s’està pendent d’una connexió de Gesa per solucionar el problemas


13.- Si talment esta disposat a una ordre de la conselleria de Medi Ambient i la de Indústria i Comerç, s'ha informat als ciutadans que es poden instal·lar comptadors d’aigua individuals als edificis comunitaris i si es donen facilitats i informació avinent per poder fer possible aquest tràmit i instal·lació.

Sense resposta.


14.- Si es veritat que el regidor d'esports ha autoritzat de paraula la connexió d'aigua potable, a dos solars del Polígon Industrial, saltant-se la normativa i requisits corresponents.

Sense resposta.


15.- Si ja es operativa la xarxa de clavegueram del refugi de l’escorxador.

Sense resposta.16.- A la Residència S. Domingo, des de mitjans juny , no hi ha direcció. Les mateixes treballadores,  fixen els torns, els horaris, cuinen , fan comandes de subministres, netejen, reparen, criden els serveis tècnics, etc. etc. , tot això, cobrant la que cobra mes, el 50 % del que cobrava la "directora" Però es evident que això es una situació, que malgrat duri prop de 6 mesos, es provisional, ja que qualcú ha de assumir responsabilitats. La pregunta es perquè no s'ha cobert la plaça, i perquè les poques gestions al respecte han sigut tan teves.

Francisca Ramón ens va contestar que ja s’havia cobert la plaça  i que ja tenim director de la residència. En principi ens vàren dir que començaria a fer feina a principi d’any

17.- Per  que els urinaris de la plaça Joan Cerdà son utilitzats per el personal de les platges de la AA. VV., i si aquest personal disposa dels serveis higiènics avinents i d'acord amb la normativa laboral, i si aquestes condicions de dignitat estan al plac de condicions d'explotació de les platges.

S’ens va contestar que s’havia negociat temes de gestions no de drets del personal laboral18.- Des de el metge pediatra es va jubilar, hi d’això ja fa més de 2 anys, el PAC de Pollença no compta en cap pedriata. Pollença, amb un cens de 16.398  no només hauria de tenir un pediatra fitxo, sinó uns quans. Es cert que els nins no estan desatesos perquè hi ha un metge que els he rep consulta,  
El batle, o algun regidor de l’equip de govern s’ha passat algun dia pel PAC de Pollença a veure com van les coses? a demanar a la gent que espera consulta si està ben atesa? s’han passar algun dia pel PAC de Pollença a demanar als metges i infermeres s’hi troben que les necessitats del Pac estan ben cobertes? Si calen millores? Cal un aparell de raigs X?
El batle o algun regidor de l’equip de govern son coneixedors de la no existència d’un pediatra a Pollença? Quina solució han previst?
.

Francisca va respondre que si que s’havian passat pel PAC, i que s’havien fet gestions respecte al pediatra però que actualment hi ha una mancaça greu de metges especialistes a la illa.

 

19.- A una obra que fan al carrer creus i gruat,  ha hagut camions de gran tonatge.. La tara dels camions és de 7.300 kg. però el pes màxim és de 16.000 kg, per tant haurien d'estar prohibits a no ser amb permisos especials . Davant d’una denúncia similar que vàrem fer fa mesos Joan va dir que no donaria més permisos especials. S’ha donat cap permís d’aquest tipus?

20.- S’ha acabat ja l’estudi jurídic previ respecte al tema de la rescissió de la concessió de l’edifici de la Plaça Joan Cerdà.

21.- Al ple de setembre varen fer un prec demanant  el compliment de les normes de seguretat i salut en el treball al garatge-magatzem i a les dependència del carrer Sant Domingo. També varen demanar el compliment dle pla genèric de treballs amb exposició a l’amiant. S’ha fet alguna gestió o pas en aquests temes.

Juanjo Mir va contestar que s’havia reunit amb la Comissió de Salut al tema de l’amiant i que es tenia en compte a les llicències d’obres. També va comentar que es tenia intenció de fer feina al tema de la prevenció de risc i em va convidar a participar i ajudar al tema.

22.- Al ple de setembre varen demanar  visites regulades al Castell del Rei i a la Fortalessa , Bens d’Interès Cultural que s’haurien de poder visitar al manco quatre dies al mes, s’ha fet alguna gestió en aquest sentit.

Biel Cerdà ens va contestar com director de patrimoni que al Consell s’està fent feina al tema preparant els acords o convenis amb els propietaris que són particulars.

 

23.- Hi ha qualque problema a les pistes de tennis del Port ? Fa mesos que no es fa res.

Miguel Ramón ens va contestar que l’empresa estava preparant el material de la pista i que aviat es col·locarà.

 

24.- Quina feina fa el regidor de llicencies, al que no hem vist en cap dels casos de llicències polèmiques on hem fet feina aquests mesos? Què opinió té d’aquestes llicències?

Sense resposta. 

 Volia donar les gràcies als germans Provenzal pel seu acudit al PIP, m'ha fet molt d'il·lusió, i tenen raó cada vegada hi ha menys pinars a Pollença

 

 

Ple desembre

Alternativa | 19 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ordre del dia de la sessió a celebrar dia 20 de desembre de 2007, a les 12,00 hores. Després del ple ja anirem comentam les mocions, precs i preguntes de moment un aperitiu.

1- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior .

2.- Ratificació del decret núm. 862 de dia 19 d'octubre de 2007 .

Es tracta altra vegada de nomenar misser per un contenciós entre l’Ajuntament i PIMSA (Promociones Iberomediterràneas, S.A.). En aquest cas PIMSA ha estat una altra víctima de la no aprovació encara de l’ adaptació del PGOU al POOT (1995). On el PGOU parlava de solar per ús hotelerer, l’adaptació parla d’apartament que és el que vol fer PIMSA evidentment, ha posat un contenciós per que l’Ajuntament no l’ha concedit les llicències per fer aquests apartaments.

3. - Aprovació, si procedeix, de 1 'assumpció per part de l 'Ajuntament de Pollença del camp de fondejos de la platja de Formentor

Un tema molt interessant, l’Ajuntament vol que Costes li cedeixi els fondejos de Formentor amb la idea de cedir-los. Com sabeu sempre hem estat molt crítics amb la gestio d’aquests fondejos per part de l’empresa Hisambla, un exemple més de que la gestió per part d’una empresa privada pot arribar a ser desastrosa. A la Comissió tant l’equip de govern com el grup PP –UMP varen mostrar la seva voluntat de que la gestió es cedeixi a una empresa privada una altra vegada, per nosaltres un error.

Articles sobre el tema

Ni boies, ni parc eòlic.

 Recuperant els espais públics; per mar i terra.

 L'apropiació del mar

4.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a a modificació de l'article quart i la disposició final de 1 'ordenança fiscal reguladora de la taxa de tractament de residus urbans de 1’Illa de Mallorca per l'any 2008

Aquesta Moció demana al Consell de Mallorca anular l’acord  amb el que la taxa de  tractament de residus sòlid urbans puja un 26,33%  per culpa  dels errors de previsió de TIRME, empresa concessionària. Ja comentarem aquesta moció després del ple.

5.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a l’elaboració d'una auditoria econòmica per tal de conèixer l'estat financer del Consistori .

Demanam de nou una auditoria econòmica. Insistim en la necessitat de fer una auditoria donada la recent gran pujada d'impostos i la necessitat de conèixer l'estat financer real del Consistori. Creiem que l'inici de la legislatura és un bon moment per dur a terme aquesta auditoria i sabre de quina situació econòmica partim, amb objectiu que tots els veïns i veïnes del municipi de Pollença sàpiguen l'estat de les comptes municipals.

Demanam a aquest equip de govern transparència i que no intentin amagar res, si no temen res no s'han d'oposar a aquesta auditoria, observam per part principalment del grup d'UM_UNPI un temor clar a la realització d'aquesta auditoria externa.

6.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de col·laboracio tècnica a la secció d'accessibilitat de 1'IMAS per a la redacció del Pla Municipal d'Accessibilitat .

Un punt important, un pas més per fer el Pla Municipal d’Accessibilitat que vàren impulsar amb nostra moció. En aquest cas es tracta de demanar la cooperació i col·laboració de l’IMAS ( Institut Mallorquí d’Afers socials)

7. - Aprovació, si procedeix, de la declaració de l'any 2008 "Any Guillem Cifre de Colonya"

Com a pràcticament totes les comissions informatives el senyor regidor de cultura Biel Cerdà no va a venir a la que s’ens va informar d’aquest tema, el que consider una manca de respecte. Es tracta de celebrar l’any Guillem Cifre de Colonya ( 100 anys de la seva mort)amb diverses activitats, li dedicarem un article al tema.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la cooperació internacional.

Demanam la creació d'un  Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament per fomentar la participació ciutadana en matèria de solidaritat i cooperació internacional i posar una partida pressupostària al menys del 0,7% en els propers pressuposts municipals, amb  el compromís d'incrementar-la fins arribar a l'1 % dins aquesta legislatura, en concepte de cooperació internacional i suport al desenvolupament de països, zones i poblacions desafavorides.

9. - Propostes/Mocions d'urgència .

II. - PART DE CONTROL I SEGUlMENT

1. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

Hem fet aquest model d'al·legació que podeu descarregar, fotocopiar i repartir (pdf)

Demà serem a la porta de l'Ajuntament des de les 13 a les 14 h per repartir al·legacions i recollir les que porteu. 

 

 

I ara tambÚ el Pare Noel.

Alternativa | 18 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ara ve el Nadal, la gran festa tradicional del consum exagerat de bens que en pocs casos son necessaris però que la data, o tal vegada la repetició d'homes gordos de vermell repetint allò de "jo jo jo", o ves a saber el què, fa que ens gastem els diners en comprar muntanyes de regals.

Podem parlar de l'origen de la festa, però ens ho estalviarem perquè aquí a Pollença tot el que faci més de 3 anys que se fa ja és tradició. Doncs la tradicional festa, del consum, enguany té una novetat: ve el Pare Noel a Pollença. (Papanoel pels que no ús n'havieu adonat). Sí, aquell home del nord, gordo, vermell, barba blanca i rialla irritant, aquell que un temps vestia de verd fins que la Coca Cola el va esponsoritzar i li va canviar el color. (A la gent d'EU ja ens va bé, com que som Roigs i Verds).

Tornat al tema, el 1550, Nàufraga i el Grup d'Amics del Pare Noel, el 24 de desembre fan una crida dient que el Pare Noel visitarà Pollença. Pens que per molt amics que siguin no l'haurien de "convidar" a venir. Hi ha varis motius que se m'ocorren ara ràpidament. Primer, no és una tradició d'aquestes terres. Segon, Ja hi ha els Reis Mags, més de la nostra història. Tercer, ja tenim prou festes consumistes a l'any per afegir-ne una altre. Quart, prou cares ens surten aquestes festes per encara afegir-hi més regals. Cinquè, ja hem dit que si se fa 3 pics ja serà una tradició, i si un dia se vol deixar de fer pot haver-hi fins i tot manifestacions. Sisè, ja té prou feina arreu del món com per anar a llocs on mai ha treballat: el mateix sou per més feina, això és explotació laboral. Podria seguir i seguir, però crec que ja ha quedat clar que no m'agrada  massa la iniciativa.

Resumint, que no crec que sigui bo implantar una nova tradició importada i que no fa més que induïr al consum desmesurat. 

Ho sent molt Pare Noel, però no pens anar-lo a veure, no se molesti però no fa falta que carregui amb un regal per jo ja que no vendré a recollir-lo. 

Un altre dia parlarem de regals. 

  

Antoni Segui BennÓssar

Alternativa | 17 Desembre, 2007 16:27 | facebook.com twitter.com

 Aquest és l'expedient que ha fet  l'arxiver de l'Ajuntament; Pere Salas, sobre Antoni Segui Bennàssar pel canvi de nom de la carretera de Formentor a carrer Antoni Seguí. Si hi ha qualque cosa a dir ara es l'hora. Es poden presentar al·legacions fins el dimecres 19. Esperam també vostra opinió a aquest blog.

 

Antoni Segui Bennàssar va néixer al Port de Pollença, el 1927.

Va obtenir el títol de Batxiller Superior amb examen d'Estat, el 1946. Mestre de Primera Ensenyança, el 1952. Mestre Nacional, el 1958. l Professor elemental de la Llengua Catalana, el 1969.

Professionalment va exercir durant uns mesos corn a provisional a Muro, però seguidament va desenvolupar la seva tasca docent al Port de Pollença. Primer com a interí i després en propietat, a la desapareguda Escola Nacional Unitària d'Orientacio Maritima i Pesquera del Port de Pollença, de 1953 a 1968. Posteriorment passà, en propietat, a l 'Escola Nacional " Miquel Capllonch", avui Col·legi Públic, on ocupà el càrrec de Director, de 1968-1977, i després corn a mestre, fins la seva jubilació voluntària, el 1989. Antoni Segui, a més de preocupar-se per les tasques pròpiament educatives, es va interessar des de bon començament per les activitats extraescolars. De fet, inicià la publicació del periòdic escolar " Bocchoris", en un data tan primerenca corn és el 1968.

Igualment ha destacat per la seva implicació social en la comunitat del Port de Pollença. En aquest sentit, ha ocupat les secretaries de la Confraria de Pescadors, del Circulo Cultural, Associació Iniciatives Turístiques, Associació de Persones Majors. Per si això fos poc, ha estat regidor de l'Ajuntament de Pollença entre el 6 de febrer de 1955 fins el 4 de novembre de 1960. Corn no podia ser d'altre forma, va destacar per la seva preocupació per millorar i fomentar la situació del Moll, especialment les seves infrastructures.

Bona part d' aquesta labor social dedicada al seu entorn més immediat, es veure reflectida també en la seva faceta de periodista. Els seus articles corn a corresponsal del Diari de Mallorca, corresponsalia que va ocupar, ni més ni manco, entre 1959-1984, amb el pseudònim de A. S. Boccoritano, son un fidels testimoni de la dedicació que dedicar Antoni Segui al seu poble, i molt especialment al Moll. Un pic i un altre va donar a conèixer a tots els mallorquins els petits i grans esdeveniments protagonitzats en aquell indret, i també va denunciar, quan va fer falta, els problemes i mancances. Però no només col·laborà a la premsa regional, també va tenir temps per escriure articles a tot periòdic sorgit al terme de Pollença; corn son els casos de El Gall, Ponent, L'Espira, Cala Murta i Punt informatiu Pollença. A tot això s'han d'afegir rnultitud de conferències impartides tant a Pollença corn en el Port, sempre relacionades amb la cultura, la historia o la poesia.

Al marge dels seus escrits periodístics, ha destacat corn a divulgador de l'obra de Miquel Costa i Llobera. En aquest sentit te publicat, Supervivència de Miquel Costa i Llobera. Dades per a la Historia, commemoració del cinquantenari de la mort del Poeta, el 1973. Obra en la qual es pot resseguir tot el conjunt d'activitats que varen dur a terme en el referit homenatge, a més dels principals protagonistes implicats. També s'ha publicat el seu prego titulat, "Bocchoris i els seus Foners", prego de festes de La Patrona de Pollença de l'any 1977, editat el 1985.

Antoni Segui també ha destacat en el camp de la poesia i la creació literària. Té poemes dispersos publicats a Ponent, Sa Roqueta, Bajarí, Autores-Lectores, Arboleda, Tres Branques d'un mateix Pi, i a vàries corones poètiques i anuaris espanyols i estrangers. Els poemaris publicats són: L 'amor en quart creixent, del 1977; Un llorer per a Costa i Llobera, de 1982. A més va reeditar Poesies, del pollencí Joan Guiraud, el 1985. Ha obtingut els següents guardons: Englantina en els "II Jocs Florals de Felanitx",1967; Rosa d'Or de la Pau en el "V Certamen Poètic -Literari de la Mare de Déu de la Pau de Castellitx", Algaida el 1972; Rosella de la Plata en els "I Jocs Florals de Sineu" el 1980; Primer Premi en el "X Concurs -bilingüe- de Poesia de l' Agrupació Hispana d'Escriptors, A.H.E" el 1986; i d'altres secundaris, entre els quals anotem el segon premi en el "III Concurs de Gloses", el 1933.

També ha rebut altres distincions:

Govem Balear: "Conselleria de Cultura, Educació i Esports". ( Direcció General d'Educació). "Mestres i Artistes, Homenatge". D'International Biographical Centre. Cambridge, England. i America Biographical Institute. Raleigh U.S.A.

No hi ha dubte que tots aquests mèrits situen a Antoni Segui, mort el 3 de juny de 2002 com un dels personatges més rellevants de l'àmbit cultural de Pollença.

 

 

 

Anticorrupciˇ i camins.

Alternativa | 17 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

 Continuam amb les preguntes del ple de novembre, us recordam que el ple de desembre és dijous 20 a les 12:00, esperam vostres preguntes, suggeriments, queixes, precs...

6.- Podia informar el senyor batle de l’actuació de la  Fiscalía anticorrupció a l’area d’urbanisme.

Joan va contestar que la fiscalia estava estudiant tota la informació referent a les àrees de reconversió del Pla Territorial. En el cas de Pollença; l'intercanvi d'edificabilitat entre Cala Carbó i l'Ullal i l'esbucament del hotel D. Pedro.

Com sabeu dies després la premsa va publicar que la Fiscalia Anticorrupció ha denunciat el Pla Territorial de Mallorca davant el jutjat d’instrucció número 1 per presumptes delictes de tipus urbanístic. En concret es tracta de les Àrees de Reconversió Territorial incloses dins la norma, que en el seu moment va tenir les crítiques de l’oposició de col·lectius ecologistes.Una mostra més de com vàrem fer les coses UM-PP. 

CAMINS.

7.- A l’anterior ple ordinari s’em va contestar que s’estava cercant el permís d’obres de la barrera a la finca coneguda com  de l'Empeltada que tanca actualment la carretera vella de Lluc,. S’ha trobat després de més d’un mes de recerca? I si no s’ha trobat que pensa fer l’Ajuntament ? Tornam a recordar que el propietari de la citada finca incompleix un decret de Batlia de maig del 2006 i que ja seria hora d’una intervenció executiva de l’Ajuntament sense més excuses.

8.- Respecte al tema de la carretera vella de Lluc s’ha fet alguna cosa respecte a nostre prec del ple del mes de setembre on demanàvem que l’Ajuntament col·laborés amb el defensor del poble i l’enviés la informació que aquest havia requerit en dues ocasions
 
  9 -A l’anterior ple es va contestar que  el catàleg de camins, aprovat provisionalment fa més de dos anys s’aprovaria definitivament aviat.  Quan de temps calculen que necessiten més per fer aquesta aprovació? No pensa el senyor batle que ja que el Sr Martí Ochogavía gaudeix de dedicació exclusiva i ja que és regidor de manteniment de camins estaria bé que dediqués un temps a aquest tema. Pensam que no estaria de més ja que ha de saber quins camins ha de mantenir. A aquest tema tant  l'empresa pública FODESMA com la plataforma pro camins públics i oberts han fet molt de feina mentre que l’Ajuntament pràcticament no ha fet res.

Al tema de Camins s’ens va informar que al no haver-se cobert encara la plaça d’arquitecte interí, que ara s’ha tornat a convocar , no havia estat possible fer cap feina.

Martí Ochogavía es va molesta per nostra petició i va contestar que el feia molt de feina, que només havia faltat un dia a la seva feina a l’Ajuntament i que cada dia s’aixecava a les 7 del matí.

Li vaig replicar que no havia dit que no fes feina, si no que  si podia ajudar al tema dels camins. Li vaig recordar també que té un cap de serveis.

Honestament pens que si Martí organitzés la seva feina d’altra manera podria ser més útil i que aixecar-se a les 7 no vol dir fer una feina profitosa.

 

 

 (Segueix)

Fira sense respostes i actes.

Alternativa | 16 Desembre, 2007 06:58 | facebook.com twitter.com

 Aquestes són les preguntes referents a la FIRA que vàrem fer al ple de novmebre. Us recordam que el ple de desembre és dijous 20 a les 12:00, esperam vostres preguntes, suggeriments, queixes, precs...

Ja hem penjat les actes del ple ordinari d'octubre on entre altres punts es va aprovar la modificació de les ordenances fiscalsreguladores de l’impost sobre béns immobles; l’impost sobre activitatseconòmiques; l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i l’impost sobrel’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

i del Ple extraordinari de 16 novembre . modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus i de l’establiment de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació deserveis i realització d’activitats d’acció social

 

PREGUNTES  FIRA.

Varem donar l’enhorabona a l’equip de govern per la retallada del pressupost,esperam que aquesta filosofia d'austeritat es faci extensiva a altres àrees com fiu nostra convocatòria de dijous 20 . De totes maneres com tot és millorable aquestes van ser nostres preguntes per millorar la FIRA 2008.

1.-Per què s’ha de cobrir amb moqueta tota l'església, que a més a més s’ha de canviar cada any? Quin cost té ?

2.- L’arena que es va col·locar al claustre d’on es va agafar? Suposam que no s'haurà agafat  de la platja ja que suposaria una il·legalitat. Com va ser instal·lada l’arena al claustres? Es va utilitzar  maquinària pesant? On es troba l’arena retirada?

3.- També pensam que sobrava la bicicleta gegant d'enmig del claustre i que ha costat a l'Ajuntament 4.000 euros i que no saben on la col·locaran. Segons l'autor, el fabricant i el comprador és un regal i una ganga, que voleu que us digui, els regals no es paguen i no estam per comprar bicicletes gegants. El més curiós és que alguns dels regidors de l'equip de govern no sabien res del tema. Qui va encarregar l'escultura de la bicicleta? Per què es va encarregar sense saber on s'anava a col·locar ?

4.- Al tema de la seguretat. Havia suficient seguretat a la demostració de les motos de trial? No pensen que és millorable la seguretat a les connexions elèctriques de les paradetes de la Fira?

5.- Què s'ha fet respecte a la denúncia del GOB de que a la fira de Pollença havia una gàbia montada per la societat de caçadors, amb  dos tords a l'interior i un tudó. I que aquestes aus no es poden tenir vius en captivitat i menys encara a la vista de tothom.A més a més un dels tords pasturava per enterra amb una ala rompuda.  

De totes les preguntes de la FIRA només Martí Ochogavía va contestar que les connexions elèctriques  eren revisades pels tècnics municipals i estaven en condicions. Cosa que no és certa, supòs que la propera vegada haurem de fer fotografies per demostrar que realment a la Fira n'hi ha instal·lacions elèctriques que no es fan en condicions i suposen un perill.

 

Si a Salamanca han pogut per quŔ a Pollenša no?

Alternativa | 15 Desembre, 2007 17:00 | facebook.com twitter.com

L'alcalde de Salamanca Julián Lanzarote ha rectificat mitjançant roda de premsa la pujada del preu de l'autobús urbà, que superava el 84%. Amb aquest canvi, l'augment serà el de l'IPC.

Donau difusió a nostra  iniciativa no importa el color polític, no ens importa que canvieu alguna cosa a l'al·legació, el tema és que dijous l'Ajuntament es trobi ple d'al·legacions.

Hem de tenir en compte que els impostos i taxes estan a exposició pública i que encara no s'ha fet la seva aprovació definitiva ara és el moment de deixar de criticar al carrer i passar a l'acció i reivindicar que l'economia municipal és pot sanejar amb més austeritat, retallant despeses i no fent pujades d'impostos d'un 133% (IBI Rústic) o un 40% (fems).

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb