URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple positiu

Alternativa | 31 Gener, 2008 09:01 | facebook.com twitter.com

Comentarem breument els punts del dia del ple d’ahir, més endavant publicarem les mocions i parlarem del torn de precs i preguntes.    En general va ser un ple positiu amb iniciatives de l'oposició aprovades per l'equip de govern, només llevaria l'aprovació de les taxes de fems i serveis socials, el darrer capítol d'una triste història.

Al punt de l’esmena de un error material inclòs  en l'expedient d'adaptació del PGOU al POOT, vaig tornar a recordar al senyor batle i regidor d’urbanisme que aquesta adaptació porta 12 anys de retard i que fa set que ell és regidor d’urbanisme. Gràcies a aquest retard s’ha destruït Can Colom i es faran 38 apartaments a l’UNAC33. Vaig reiterar la meva petició d’explicacions d’aquest retard i Joan em va remetre a l’expedient una altra vegada. Pens que aquestes no són formes i que el senyor regidor d’urbanisme hauria de donar explicacions públiques al ple d’aquest retard.

Respecte a nostra proposta relativa a la instal·lació de taulers d'anunci a utilitzar pels diferents partits polítics i associacions del municipi a varis indrets del municipi. A aquest punt va haver un interessant debat, en un principi els partits de l’equip de govern deien que no feia falta, els seus principals arguments eren que podíem posar cartells a negocis privat!  i que les associacions ja tenen espai als taulers municipals existents. Al debat els vaig dir que el seu argument era inconsistent; o sigui seria igual dir que com n’hi ha ràdios privades no fa falta una ràdio municipal. Tampoc entenc la diferència entre associacions i partits com si fossin encara a la dictadura. També vàrem recordar a l’equip de govern com s’havia eliminat la tertúlia de polítics i la presència dels grups de l’oposició a la ràdio era més que mínima  ( Tomeu ha anat una vegada i jo dues). A la fi el debat va ser molt intens, evidentment ells no volien acceptar que la llibertat d’expressió no es respecta a aquest municipi. Finalment durant el debat Joan va dir que ningú prohibia posar propaganda als taulers municipals als partits polítics, cosa que fins ara era es feia (la policia va retirar nostres cartells dels taulers municipals). A partir d’aquesta afirmació vaig retirar nostra proposta, si no n’hi ha cap problema per posar nostra publicitat als taulers municipals no té sentit fer de nous. Avui mateix aniré a penjar cartells de nostre concurs de fotografia.

     Respecte a nostra proposta relativa a la realització d'una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals. Un èxit, per començar es va permetre parlar a representants tant dels comerciants com de la cooperativa pagesa , varen donar l’enhorabona al batle per donar aquest pas. Tothom va estar d’acord a la necessitat de fer aquest reglament i evitar els problemes existents fins el moment. Varen reiterar la necessitat de que s’obri la participació al màxim possible i que  una vegada fet es faci complir. Es va aprovar per unanimitat. 

Havia hagut un error a l’ordre del dia anunciat, faltava un punt que era donar el nom d’Antoni Segui al carrer carretera de Formentor. Només havia una al·legació en contra, que era d’un membre de nostra assemblea. Vagi comentar la divisió d’opinions que havia en nostra assemblea, per una part estaven els mérits d’Antoni Segui Bennassar i per altra els que havien sofert càstigs físics a l’escola per part del mateix. Finalment varen decidir la meva abstenció, la resta de grups varen votar a favor. 

Respecte a la proposta del grup del PP-UMP sobre la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil. Tothom va estar d’acord a la seva necessitat per motius de salut, impacte... Es va aprovar per unanimitat 

Respecte a l’aprovació, si procedeix, de la declaració compatibilitat del lloc de treball de bibliotecari arxiver municipal. Era un tema burocràtic però al ser personal interí varen demanar quan es farien oposicions per cobrir la plaça definitivament. Biel es va comprometre a regular  aquesta plaça i altres places a l’Ajuntament. Es va aprovar per unanimitat. 

Respecte a l’aprovació modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus i de l'establiment de l'ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d'activitats d'acció social. Moltes disculpes per part de l’equip de govern, que ha tingut massa errades en tot aquest procés. El tema mereix un article a part. Es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i el vot en contra nostro i de PP-UMP.

Demà més...

Tauler d'anuncis de Porreres.

 

Separaciˇ estat - esglŔsies

Alternativa | 30 Gener, 2008 06:56 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat aquesta interessant campanya de “ Granada Laica” per recollir  signatures i adherir-se a la Campanya "SEPARACIÓ ESTAT-ESGLÉSIES" a través d'Internet. 
 

A aquest tema la posició del PSOE ha estat molt decebedora, de la del PP millor ni parlar. A EU-ICV el tenim molt clar al segle XXI ja és hora de tenir un estat laic i suscribim punt per punt aquesta petició.
 

Cada dia la intromissió de la jerarquia catòlica en la vida política és més intolerable. La seva actitud de voler imposar a la societat espanyola el seu model de família, d'educació,... en definitiva, de voler seguir tutelant la moral de tots els ciutadans exigeix una resposta per part de la ciutadania, que dugui a la separació Església-Estat

Però no es tracta només de l'actitud de l'església catòlica, altres religions també confonen les creences que cadascun és lliure de tenir o no, amb l'intent d'imposar-nos a la societat el seu criteri. Així l'islamisme, el judaisme o els evangèlics, per assenyalar només religions monoteistes d'implantació en el nostre entorn són exemple d'aquestes intromissions de la religió en l'àmbit públic. Des de la religió en l'escola a la presència de símbols, cerimònies,...

En la nostra secció de notícies o en l'observatori de la laicitat podrà trobar multitud de exemples de tot això.

Davant aquesta situació des de Granada Laica llancem una campanya el text de la qual és el següent:

 PER LA SEPARACIÓ IGLESIAS - ESTAT

Els ciutadans, ciutadanes i organitzacions sotasignades vam exigir que se de una real i efectiva separació entre les organitzacions religioses i l'Estat.

Això suposa, fonamentalment:

La no-finançament de les esglésies amb diners públics.

L'exclusió de les religions de l'escola pública.

La derogació del Concordat i dels Acords de 1979 de l'Estat espanyol amb l'Església catòlica.

Cap confessió religiosa pot imposar la seva moral al conjunt de la societat.

Per una llei de llibertat de consciència!

 

 

 

Ordre del dia ple 30 gener.

Alternativa | 29 Gener, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

L’ordre del dia del ple de demà dimecres a les 20:00 és el següent, aquests dies ja el comentarem, de moment només els punts. Dues mocions nostres i altra del PP-UMP, de l'equip de govern només temes administratius i la definitiva aprovació de les taxes.

 

1.- Aprovació de les actes de les sessions anteriors.

 

2.- Esmena d’error material en la delimitació del parcel·lari del PT-4 Bóquer del PGOU de Pollença, inclòs  en l’expedient d’adaptació del PGOU al POOT.

 

3.- Proposta del grup Alternativa EU-EV relativa a la instal·lació de taulers d’anunci a utilitzar pels diferents partits polítics i associacions del municipi a varis indrets del municipi.

 

4.- Proposta del grup Alternativa EU-EV relativa a la realització d’una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals.

 

5 .- Proposta del grup del PP-UMP sobre la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil.

 

6.- Aprovació, si procedeix, d ela declaració compatibilitat del lloc de treball de bibliotecari arxiver municipal.

 

7.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus i de l’establiment de l’ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d’activitats d’acció social.

 

-         Informació de Batlia.

-         Dació de comptes dels acords de la Junta de Govern i de les resolcuions de Batlia,

      -       Precs i preguntes.

podeu fer vostres suggeriments, precs i preguntes

a través de nostre regidor.


 

Guanya la dreta segur.

Alternativa | 29 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Mentre a Pollença l’equip de govern ha apostat per una demencial pujada d’impostos i taxes, a nivell nacional el PP i el PSOE han entrat en una perillosa competència per veure qui rebaixa més els impostos directes, els més progressius i justs. Com canvien les coses per alguns abans o després de les eleccions. Es veu que tots els partits implicats han llegit l’obre atribuïda a Jonathan Swift “l’art de la mentida política” i que consideren que la veritat política ha de ser com altres patrimonis una propietat privada.

Ahir el propi  diari el país reconeixia, el PP i el PSOE coincideixen en el seu programa econòmic. L’anunci socialista de retornar 400 euros de l'impost sobre la renda a tots els contribuents, ha estat el darrer pas d’ una subhasta de rebaixes fiscals dels impostos directes  Una mesura que el PSOE han copiat a Bush, que va aprovar fa una setmana la devolució de 800 dòlars a cada contribuent. A EUA l’han fet per aixecar el consum intern, però aquest no és el problema a Espanya, que ha crescut precisament per la hipertròfia de la demanda interna per la construcció.

La rebaixa dels socialistes és lineal, la mateixa per a tots els contribuents, independentment del que guanyin, igual que ja varen fer amb el xec– bebé o amb el compromís de suprimir l’impost sobre el patrimoni. D’aquesta manera el PSOE renúncia a una de les senyes d’identitat de l’esquerra que és la progressivitat fiscal, que paguin més els quals més guanyen

El PSOE i el PP haurien d'explicar quines prestacions van a deixar de finançar amb aquestes rebaixes. Clar que per compensar segur que hi haurà fortes pujades dels impostos i taxes indirectes, els que ens afecten a tots per igual.

Aquestes promeses són una vergonya quan estam en la mitjana europea en renda, però només en el 60% en despesa social.

D'aquesta manera el que és segur és que a març guanyarà la dreta econòmica, només la presència d'un grup important d'esquerres al parlament pot evitar el retrocés a les despeses socials.  

Davant d’aquests programes de dretes EU-ICV aposta per reforçar la lluita contra el frau i sobre tot recuperar la progressivitat dels impostos, perquè paguin més els quals més guanyen, estudiant un impost sobre les grans fortunes -com hi ha a França- i establint una fiscalitat ecològica.

 Vergara ahir al diari público.

El programa d’ICV parla de les següents idees en materia fiscal...


 (Segueix)

Participau al ple

Alternativa | 28 Gener, 2008 19:15 | facebook.com twitter.com

A Figaró-Montmany

,nostre model al tema de participació ciutadana,

al final de cada sessió d’un Ple Municipal s’obre un torn obert de paraula

per tal que els ciutadans i ciutadanes assistents 

puguin realitzar els comentaris o les preguntes que considerin pertinents.

A Pollença 

de moment 

podeu fer vostres suggeriments, precs i preguntes

a través de nostre regidor.

Ple  dimecres 30 a les 20:00 h

 

 

 

Joan silŔncia al PSOE.

Alternativa | 28 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Divendres varen tenir unes comissions informatives pel proper ple del més entretingudes.
Hem de recordar que el ple s'ha passat al dimecres 31 a les 20:00 (d'aquesta manera nostres autoritats poden anar a FITUR).


A les comissions hi ha hagut dos moments curiosos.
El primer quan informava de nostra proposta de instal·lar taulers d’anuncis per ser utilitzats pels partits i associacions. Juanjo(PSOE) anava a opinar alguna cosa quan el batle Joan (UM) li ha tallat, l’ha demanat si havia xerrat amb na Francisca (que no hi era) i l’ha tret de fora per explicar-li no  se sap que, ja que quan han tornat Juanjo ja no ha dit res, igual que en Joan. Biel tampoc ha dit res.

Una vegada més m’ha semblat que el cap del PSOE és Joan, que ni tan sols ha deixat a Juanjo expressar la seva opinió. Bé ja veurem que diu Joan al debat, ja que la proposta és senzilla i clara fonamentada en dos valors que ell desconeix; Llibertat d’expressió i pluralisme polític. Si vol xerrar d’altres temes xerrarem però després que no perdi els nerviós. 

L’altre moment és quan s’han comentat les al·legacions a les taxes de fems (comentarem el tema amb més extensió), el cas és que va aparèixer a la fi  un estudi detallat dels costos de la recollida de fems per l’any 2008. Estudi que s’havia demanat anteriorment i del que només teníem un resum. L’empipament de Tomeu amb Juanjo  va ser total, tot varen ser excuses, el que és cert és que aquest estudi s’havia demanat i no ha aparegut fins ara... Poca transparència.

Per la meva part vaig recordar que tenia demanades tot un llistat de factures des d'agost i que encara no me havien arribat. Ja he comentat que ara dedicarem més temps al tema econòmic.

 

Al ple de dimecres també es debatrà nostra proposta de realitzar una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals.  Joan ens va comentar que ja havia una ordenança pràcticament terminada. Quina casualitat ! fins aquest dia no haviem tingut cap notícia d'aquesta ordenança.  

Per altra part teniam un proposta conjunta amb el PP demanant més participació a la ràdio que serà inclosa al Consell Rector de l'Institut de la Ràdio que és un organisme autònom. 

 

Dels excrements a la pesca (JG080108)

Alternativa | 27 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja ens ha arribat l’acta de la sessió de la junta de govern de 8 de gener de 2008. En vermell nostres comentaris. De tot un poc; dels excrements de cans a la pesca submarina passant per indemnitzacions per l'accident de la patrona.

A la secció d’urbanisme n'hi ha 12 concessions de llicències.

 A la secció d’ Hisenda. S’aproven  les següents factures.

Raó social interessat

Text Assentament

Import

SERIGRAFIC 4COLORS, S.L.

CARTELLS, FULLETS I

3.543,80


DIPLOMES "LA FIRA 2007".


SERIGRAFIC 4COLORS, S.L.

CARTELLS, DIPTICS, FULLETS

2.983,52


"FIRA DE LA MAR".
6.527,32

Més d’un milió de les antigues pessetes en  publicitat de paper, un tema en el que pensam que amb la ràdio municipal que ara s’escolta a tot  el municipi s’haurien de rebaixar aquestes despeses. A més a més hi ha un tema ecològic, molta d’aquesta paperassa termina a la paperera sense llegir.

Les despeses de GESA i TELEFÒNICA, han estat; 23.715,83 euros.

Certificacions d’obra

Els reunits acorden aprovar la certificació d´obra número 18 del projecte “Centre de dia de Pollença”, presentada per l´entitat “Crespí Construccions d´Obres Públiques s.l.u.”, per import de 30.719,80 euros

Propostes de pressupost

Els reunits acorden aprovar el pressupost presentat per Endesa Distribución per a la instal·lació del subministrament d´energia elèctrica (85 kW) en el Carrer Santo Domingo s/n (Centre de Dia de Pollença) per import de 9.845,14 € IVA inclòs.

A proposta del regidor delegat de Policia, Sr. Joan Josep Mir Polar, els reunits acorden adquirir a l´entitat “Audiolab”  un calibrador sonor CESVA CB5 pel sonòmetre integrador promediador SC-20c, per import de 751,68 €, i a l´entitat “Nàutica Eu Moll” un anemòmetre per import de 110 €. No havia altra empresa a la que comprar aquest aparell?  Pens  que la  creació d'aquesta empresa i la cessió a la mateixa de la gestió del varador no ha estat precisament una qüestió clara.                                                                                                       

 Varis

A proposta de la regidora delegada de Serveis Socials, Sra. M. Francesca Ramon Pérez de Rada, els reunits acorden concedir una subvenció de 3.000 € a l’Associació Pollença Solidària per l´any 2007, a la presentació dels corresponents justificants. Menys que el que hem gastat a la publicitat de la FIRA. Seguim pensant que fa falta un Consell  Municipal de Cooperació  i racionalitzar entre altres coses les ajudes a  aquestes associacions.

A proposta del regidor delegat de Policia, Sr. Joan Josep Mir Polar, els reunits acorden aprovar la liquidació del contracte d´arrendament, manteniment i recaptació de les màquines expedidores de tiquets d´aparcament en el Port de Pollença corresponent al període d´1 de maig a 31 d´octubre de 2007, presentada per l´entitat “Dornier S.A.”, amb un excedent a favor de l´Ajuntament de Pollença de 4.620,50 €. Per nostra part són totalment contraris a l’ORA que pensam és innecessària  i porta més problemes que beneficis als veïns. Com és possible tenir una ORA sense  targetes de resident?

A proposta de la regidora delegada d’Educació, Sra. Mªdel Mar Sastre Llompart, els reunits acorden:
Primer.- Atorgar les subvencions del curs 2006-07 per a la realització d’activitats extraescolars a les següents entitats:

APIMA C.P.Costa i Llobera, 2.830,00€.

APIMA C.P.Joan Mas,  4.990,00 €.

APIMA C.P.Miquel Capllonch, 3.040,00 €.

APIMA C.P.Port de Pollença, 2.550,00 €.

Segon.- Atorgar una subvenció extra de 10 € per cada alumne matriculat a les activitats extraescolars del curs 2007-08, per tal que el preu final de l’activitat sigui el mateix a tots els centres escolars del municipi:

APIMA C.P.Costa i Llobera, 88 alumnes, 880 €.

APIMA C.P.Joan Mas 83 alumnes, 830 €.

APIMA C.P.Miquel Capllonch 50 alumnes, 500 €.

APIMA C.P.Port de Pollença 33 alumnes, 330 €.

Una curiositat es va aprovar indemnizar amb 290,00´-€ al propietari del cotxet de nin petit conseqüència de la caiguda del mur de l’entrada del camp de futbol de Can Escarrinxo durant el simulacre dels moros i cristians. El sol·licitant demanava 685,00´-€, iva inclòs, però es va considerar la depreciació del cotxet per transcurs del termini de 3 anys i el fet de que el pressupost acompanyat no es correspon amb el del model que va sofrir el succés,

A proposta de Batlia, i atesa la urgència de les tasques de l’Àrea d’urbanisme i atesa la urgència de les tasques de l’Àrea d’urbanisme i la convocatòria de la plaça d’aparellador, funcionari de carrera. Es va aprovar un contracte menor de consultoria i assistència tècnica amb la Sra. Mireia Capllonch Cifre, fins a la cubrició de la plaça per funcionari de carrera i, en tot cas, per un import màxim total de 12.000 €, de conformitat amb l’article 202 del TRLCAP, i per un termini màxim d’un any.

Varis

 Vista la proposta del regidor delegat de Medi Ambient, Sr. Jaume Plomer Salas, del següent tenor literal:

            En motiu de les nombroses queixes rebudes pels serveis municipals respecte a la presència massiva d’excrements d’animals domèstics a la via pública, s'acorda l’adopció d’un paquet de mesures estratègiques de coordinació per tal de reduir el seu nombre. No informen de quines mesures són esperam que aquestes mesures siguin efectives i s'arriben a complir.
    S’inicia un expedient sancionador contra una comunitat de propietaris per l’abocament de restes de poda. 
    S’ordena la immediata paralització i clausura de l’activitat de ferreria que desenvolupa al c/ Cecili Metel, 30, baixos (zona Pou dels Tiradors), de Pollença.
S’ acorda que per part de la policia local es realitzi una sonometria de l’establiment de l’establiment situat al c/ Colon núm. 1. que corrobori el compliment de la normativa vigent pel que fa a renous.

- Atès que en els darrers anys s’han celebrat diversos campionats de pesca submarina al terme municipal de Pollença. Als efectes d’evitar els problemes que la celebració continuada d’aquestes competicions suposa per a la conservació del fons marí. La Junta de Govern, per unanimitat, acorda:
Demanar que l’any 2008 no es celebri cap campionat de pesca submarina al terme municipal de Pollença, per evitar la sobreexplotació del fons marí.  Ens sembla un acord encertat, ja que els perjudicis d'aquest campionats són superiors al seus beneficis i un descans no li vendrà mal al fons marí tan castigat.

Imatge de una campanya cívica a l'Ajutnament d'Espluges

DependŔncies municipals.Monsen aplicat (PA21)

Alternativa | 26 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Feia molt de temps que no ens arribava cap queixa ciutadana per nostra secció de Pollença alternativa. Pensam que igual que al concurs és una bona manera de col·laborar i ajudar-nos a fer feina per una Pollença millor i esperam vostra participació.

En aquest cas un ciutadà ens ha enviat diverses fotografies amb vehícles de l'Ajuntament mal aparcats. Segons aquest denunciant no es tracta de moments puntuals sinó que és molt freqüent. La pregunta que es fa aquest ciutadà és com pot demanar l'Ajuntament als ciutadans que respectin les normes i les lleis si l'Ajuntament no el fa. 

 Si us recordau ja vàren comentar que el primer criteri de  la piràmide de Monsen( un sistema  per saber si una empresa, en aquest cas nostre municipi, és socialment responsable)és complir amb la Llei, encara que sigui a un assumpte com l'aparcament. Aquest punt és imprescindible i el fonament de qualsevola actuació posterior.

Però pensam que la clau d'aquesta situació es resultat d'una mancança d'instalacions municipals adients  que ja hem denunciat en diverses ocasions, inclós el ple.

Com deiam a nostre pla de futura gestió ( fa falta construir les dependències suficients i operatives dels distints serveis municipals a terrenys de l'Ajuntament de Pollença al Poligon Industrial, per als diferents serveis logístics i per a Emser 2002 slu, amb  les corresponents oficines, garatges, tallers, magatzems i serveis sanitaris mínimament àmplis i suficient, tant per el personal com per als usuaris. (tercer  i quart criteri de Mosen; satisfer Expectatives, identificar els problemes, proposar alternatives i crear expectatives de futur favorables per tothom)

 Aquestes són les fotografies que ens han enviat.

 

 

 

 

 (Segueix)

Ni Marx ni menys.

Alternativa | 25 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ara que sembla que les ideologies han desaparegut, que ja no n'hi ha diferències entre esquerra i dreta ( UMitat Nacional dixit) és un bon moment per participar i debatre a l'Escola de debat i formació del PCIB, (mesos gener i febrer). La participació està oberta a tothom.

Avui teniu la primera conferència a Alcúdia, al saló d'actes de la casa de cultura, a les 20:00 hores; Europa, una visió des de l'esquerra alternativa després de la guerra d'Iraq per Marga Ferré ( responsable de Solidaritat i Internacional d'IU)

Especialment interessant, sense desmerèixer a ningú , el seminari i conferència de Juan Carlos Monedero ( 8 i 9 de febrer) a Manacor. És una bona ocasió per tenir un punt de vista diferent a un tema tan controvertiu i manipulat  com el de Veneçuela per un expert   coneixedor del tema. Juan Carlos Monedero és professor de Ciència Política (Universitat Complutense de Madrid) i ha estat observador Internacional al Referèndum Revocatori del 15 de agosto en Veneçuela

Chavez és l'únic "dictador" del món que ha perdut un referèndum. Vilipendiat per pràcticament tota la premsa nacional a partir del "¿por qué no te callas?", la mateixa premsa que dies després rendia homenatge amb el mateix autor de la frase a Gadafi. 

Podeu llegir interessant articles de Juan Carlos Monedero a voltairenet.org. Red de prensa no alineados. Del seu article "Ni Marx ni menos": he seleccionat aquest fragment: 

"El capitalismo se guía por el lucro; transforma todo en mercancías -el amor y la amistad, el agua y el aire, la tierra y las manos-. Su mero fin: incrementar las ganancias inicialmente invertidas. Suministra bienes sólo en virtud de la oferta y la demanda, y para ello reclama un mercado autorregulado ciego a las desigualdades. Aunque la riqueza sólo sea posible construirla en sociedad reparte esos beneficios de manera individual. Algo posible porque los principales medios de producción están en manos privadas. Son cosas que hemos aprendido de leer a Marx.

Su propuesta neoliberal nos invita a un capitalismo donde unos pocos serán consumidores del siglo XXI y la mayoría súbditos del siglo XIX. Nos oferta una sociedad que diferencie contundentemente, según sus palabras, entre "rectores" y "barrenderos", entre "lomito" y "lagarto", entre "los más capaces, los más inteligentes, los más creativos" y "los menos capaces, los menos inteligentes, los menos creativos". Puro biologicismo. Entre su modelo capitalista, que retira la ciudadanía plena a los que no han podido llegar a la cumbre, y un modelo socialista donde la dignidad está igualmente repartida, hay una brecha insoslayable. El neoliberalismo nació contra el Estado social y siempre se opuso a la inmensa mayoría. No hay un pasado idílico que nadie rompió. La lucha de clases, bajo cualquier nombre, siempre la inicia el egoísmo. El amor, ahora, pide paso."

 

Assemblea

Alternativa | 24 Gener, 2008 19:03 | facebook.com twitter.com

Divendres 25 a les 21h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

Comentarem el ple del dia 31, les eleccions generals i futures mocions. Després sopar. 

 

 

 

El pitjor dia de l'any.

Alternativa | 24 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Segons el psicòleg Cliff Arnallsavui és el pitjor dia de l'any. la crisi econòmica, els nombres vermells del compte corrent i l'abandó dels bons propòsits per al 2007, amb al consegüent baixada d'autoestima, fan de la costa d'aquesta fi de mes, la mare de totes les costes.

El doctor Arnalls, professor de
la Universitat de Cardiff, a Gal·les, creu haver donat amb una fórmula matemàtica que determina el pitjor dia de l'any, exactament avui. A l'establir els seus càlculs, l'expert ha tingut en compte el mal clima (W) els deutes (D), a les quals cal restar els diners de la propera paga (d), el temps transcorregut des de Nadal (T), els fallits intents de deixar algun mal hàbit (Q), els nivells de motivació (M) i la necessitat de fer plans de futur (NA).

El
resultat es traduïx en la fórmula 1/8W+(D-d) 3/8TQ MxNd, que ve a confirmar el que molts ja saben: acabar el mes de gener és una de les experiències més penoses de l'any.

Per superar aquet dia res millor que diferènciar entre ésser i tenir, entre  desitjar i necessitar... i sobre tot tocar-se més. Molt de calor humà per a tothom.

Ja contareu vostra experiència avui. 

Imatge de http://www.tvscoop.tv/2006/01/ 

 

 

 

Mobilitzaciˇ i acciˇ global 2008.

Alternativa | 23 Gener, 2008 21:03 | facebook.com twitter.com

El Fòrum Social Mundial va convocar un Dia de mobilització i Acció Global per al dia 26. En tot el món, milers de persones es manifestaran i promouran discussions, xerrades i tallers organitzats per moviments, xarxes i col·lectius que comparteixen l'ideal d'un món més igualitari i just. Fins al 5 de gener, ja s'havien registrat 850 organitzacions de 64 països.

Día de movilización y acción global

Sábado, 26 de enero. PALMA. Plaza de España.


10.00h Pasacalles y actividades de ambientación: tambores, danzas, música ...
11.00h Charla y coloquio: Como afecta la globalización a Mallorca (Pere Salvà, catedrátic de Geografía Humana en la Universidad de las Islas Baleares).
12.00h Mesa Redonda: La Agenda Local 21, una alternativa de participación ciudadana.

16.00h Presentación: Como debería hacerse en Mallorca un Presupuesto Participativo.
17.30h Fiesta participativa: capoeira, ritmos, gaitas y baile popular.
19.00h Clausura.

 

 

 

Durante la jornada, las entidades participantes presentarán muestras y actividades diversas; entre otras:
• Talleres:
o El urbanismo en pocas palabras, ¡y que sean claras! (Macià Blázquez, presidente interinsular del GOB)
o Taller de derechos lingüísticos (Joves per la Llengua, OCB)
o Aprendamos a realizar nuestros propios video–reportajes. Dirigido principalmente a entidades sociales (Candela Proyectos Solidarios y Avanç Filmaciones Educativas)
• Exposiciones gráficas:
o Movimientos sociales en Mallorca (Forum Social de Mallorca)
o Otra globalización es posible (OIKOS)
o Construir la paz: los conflictos olvidados y el nuevo conflicto global (OIKOS)
o Culturas andina y árabe (STEI-i i Ensenyants Solidaris)
• Espacio para compartir: yoga, tai-chi, meditación ...
• Proyección de videos de temáticas relacionadas con la jornada. Presentación a cargo de Drets Humans de Mallorca, Candela Proyectos Solidarios, Avanç Filmaciones Educativas, Video Forum ATTAC, Fòrum Ciutadà ... (Véase programa completo).
• Otras Actividades:
o Mesa para Palestina
o Encuestas de GADESO

 

 

Roji-verd-lila.

Alternativa | 23 Gener, 2008 06:56 | facebook.com twitter.com

 Ahir al Diario de Mallorca havia una interessant entrevista a nostra candidata Marisol Ramírez al Congrés, a la mateixa (que podeu llegir a continuació) parlava d’uns quants temes interessants.

Com diu Marisol només la presencia d’un grup parlamentari fort a l’esquerra del PSOE pot garantir un govern d’esquerres.

En cas de que no sigui així ens trobarem amb un govern del PSOE amb partits de dreta  CIU i/o PNB (crec que el PP no té possibilitats de guanyar aquestes eleccions).Un govern que  aturarà els avanços socials que s’han aconseguit aquesta legislatura amb l’impuls d’Esquerra UnidaIniciativa per Catalunya Verds.

Evidentment quan més fort sigui el grup d'EU-ICV més és podrà avançar en lleis socials, però sobre tot en política econòmica on les diferències entre PSOE i PP són petites. 

M'ha agradat molt el fragment on parla de la necessitat  de que la societat faci política i no la deixi en mans dels aparells dels partit.  El compromís social ha d'arribar a la política, si no aquesta es deixa en mans dels dinosauris de sempre, que defensen la seva cadira, el seu escó i sou.

Ens enfrontam a un sistema electoral clarament millorable on a la passada legislatura EU-ICV amb més vots que CIU va tenir la meitat de escons. Esquerra Unida ja ha mostrat la necessitat d'una reforma de la Llei Electoral. Per una llei justa que garanteixi la representativitat i proporcionalitat dels resultats electorals

Sabem que la pressió a favor del vot útil per part  del PSOE  i els seus mitjans de comunicació serà enorme. No em cansaré de dir sempre el mateix que deia a nostra campanya municipal, fins les eleccions tots els vots valen igual.

El desitjat escó és complicat, però si no s’aconsegueix  nostres vots són molt importants per aconseguir mantenir el grup parlamentar d’EU-ICV que tan bona feina ha fet aquesta legislatura i per una potencial reinvenció del BLOC des de l’esquerra.

 

  (Segueix)

I els joves?

Alternativa | 22 Gener, 2008 06:54 | facebook.com twitter.com

L’altre dia G. a partir de l’excessiu consum d’alcohol al Pi es demanava per la falta d’alternatives d’oci pels adolescents. Posava com exemple que al seu país hi ha balls en els poliesportius.  Mentre Fralokus recordava  com “marxa fresca”, la bolera, el capitol  han desaparegut... La voracitat urbanística, les molèsties als veïns...

Fa un par d’anys va funcionar per iniciativa de l’Associació de Pares i Mares de l’Institut una experiència d’obrir les instal·lacions de l’institut  i fer activitats, que a pesar de que el lloc no era el més adient va tenir èxit en un principi. Després l’Ajuntament es va fer càrrec, varen fer canvis... la qüestió es que es va acabar.

Aquesta manca d’alternatives d’oci pels joves és una més de les mancances del municipi. Actualment es pot veure les nits dels cap de setmana als adolescents pel carrer, o en el cas de Pollença també concentrats en torn a un petit negoci privat, que ja ha rebut un munt de denúncies dels veïns. L’espai tartán i el consell jove és clar que no han estat suficients per canviar aquesta dinàmica

No és un tema fàcil, la feina amb adolescents és molt complicada, però crec que s’ha d’intentar, copiant el que ha funcionat a altres llocs.

Segurament el programa d’oci alternatiu nocturn més veterà i amb més continuïtat d’Espanya és el d’Abierto hasta el amanecer de Gijón que funciona des de 1997 . A la seva pàgina és pot llegit tota la història d’aquesta experiència, activitats  i  enllaços a altres llocs amb experiències similars.

Experiències gestionades pel joves, que aprofiten els edificis i les instal·lacions municipals i que ofereixen alternatives d’oci  no consumistes als joves el cap de setmana.

Al pla Nacional de joventut de Catalunya podeu trobar un munt d'exemples i experiències.

Bé esperam que us animeu a donar idees i debatre a  partir d'aquest article.

 

 

 

Pollenša i la pirÓmide de Monsen.

Alternativa | 21 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja vàrem denunciar a l'article la font del Gall i l'Almoina  quan, després de ser romput per la patrona, es va col·locar el Gall  de qualsevol manera per que la font havia d'estar completa pel Simulacre. Això va ajudar al segon acte de vandalisme que es va portar definitivament el gall.

Mesos després no s'ha tornat el gall i l'altre dia a la festa, la font del Gall va aparèixer com mostra la fotografia de Biel Perelló, amb un gall de plàstic.  

Podem acceptar la degradació, podem cantar el Visca Pollença i caure dins el xovinisme o podem fer feina per ser socialment responsables. Som una comunitat i cadascun dels quals la integra està obligat, enfront d'ella, a donar una quota en pro del bé de tots.

Crec que podem fer una adaptació a Pollença de la piràmide de Monsen, un sistema  per saber si una empresa, en aquest cas nostre municipi, és socialment responsable. Aquesta piràmide té quatre escalons en ordre creixent de dificultat.

Primer Criteri: Complir amb la Llei .

Segon Criteri: Satisfer les necessitats de la ciutadania.

Tercer Criteri: Satisfer Expectatives, identificar els problemes i proposar alternatives.

Quart criteri: Crear expectatives de futur favorables per tothom.

A Pollença ni tan sol complim el primer criteri, i es suposa que per ser socialment responsable al manco s'haurien de complir els tres primers criteris.

Per  reflexionar.

 


Despeses

Alternativa | 20 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Fins ara no haviam comentat res de les actes de la junta de govern que rebrem, no les podem publicar senceres ja que fan referència a dades de particulars, però des de que l'equip de govern s'ha negat a fer una auditoria m'he proposat dedicar més temps a estudiar i analitzar el tema econòmic. Esper vostres suggeriments, ajuda i comentaris, el tema és una mica àrit però és el fonament de tot.

Ja hem direu si mereix la pena la seva publicació i voleu algú aclariment. 

Respecte a les actes de la darrera  Junta de Govern del 18 de desembre que tenim surten  dos despeses per part de l'Ajuntament importants relacionades amb la FIRA, crec que tothom té dret a saber i opinar com es gasten els seus doblers. 

Despeses registrades; 64.368 euros, les partides més importants són: 

RUNAWAY RECORDS

ACTUACIO MUSICAL FIRA 07

29.000,00

CLUB EQUITACIO POLLENÇA

ESPECTACLE EQUESTRE

24.000,00

Igualment sorprenen els 84.352 euros de despeses extres, entre aquestes destaquen:

 

LIMPIEZAS URBANAS DE MALLORCA, S.A.

  24.017,01 €

LIMPIEZAS URBANAS DE MALLORCA, S.A.

  12.502,35 €

POLICIA LOCAL

  23.801,75 €

 Les despeses de Gesa i Telefònica són de 13.786, aquestes despeses surten cada acta de la Junta de Govern que són cada 15 dies.

Es varen aprovar
- La certificació núm.2 del projecte “Parada de autobus carrer Cecili Metelo de Pollença” d´un import de 6.341,50 € .“Pavimentos Quimipres Baleares”

- La certificació d´obra número 16 del projecte “Centre de dia de Pollença” “Crespí Construccions d´Obres Públiques s.l.u.” , per import de 33.842,78 €.

- La certificació d´obra número 17 del projecte “Centre de dia de Pollença”, presentada per l´entitat “Crespí Construccions d´Obres Públiques s.l.u.” per import de 53.098,76 €.

 - La certificació d´obra número 8 del projecte “Piscina Port de Pollença” presentada per l´entitat “Piscina Port de Pollença U.T.E.”  per import de 247.781,09 €.

 -Es va aprovar també una modificació del Pressupost per generació de crèdit, quedant fixades les partides d´ingressos i de despeses de la forma següent:

ESTAT D’INGRESSOS:

Partida pressupostària

Previsió anterior

Augment

Previsió definitiva

45504.Conselleria de Comerç, Indústria i Energia. Subv.fires.

0,00 €

30.000,00 €

30.000,00 €

                                         Total augment            30.000,00 €

ESTAT DE DESPESES:

Partida pressupostària

Previsió anterior

Augment

Previsió definitiva

454.226071.Fires

120.000,00 €

30.000,00 €

150.000,00 €

                                          Total augment           30.000,00 €

A proposta de la Regidora delegada de Participació Ciutadana Sra. Catalina Campomar Escalera els reunits acorden concedir al Sr. Angel Maria Molina García la quantitat de 600 € per l´animació musical i dança realitzada durant els dies 10 i 11  a La Fira 2007.

 A proposta de la Regidora delegada de Participació Ciutadana Sra. Catalina Campomar Escalera els reunits acorden aprovar les bases del Concurs de Mostradors de Nadal, amb una dotació destinada a premis de 1.600 € amb càrrec al pressupost de despeses de 2008.

Després a la secció de varis hi ha tota una sèrie de procediments sancionadors...

Imatge de http://www.red2000.com/spain/images/photo/bm-poll.html 

Tenim candidata.

Alternativa | 19 Gener, 2008 11:08 | facebook.com twitter.com

La coalició Esquerra Unida - Els Verds ha presentat avui la seva candidata al Congrés; la periodista i polifacètica Marisol Ramírez. Una candidata independent que sempre ha destacat per la seva combativitat, compromís social i independència. Una bona aposta per mantenir aixecada la bandera de Progressistes i del BLOC.

Avui a la roda de premsa (informació resumida de la pàgina d'europa press) ja ha dit coses molt interessants; el nacionalisme sense una moral d'esquerres clara, que espermet deixar en un segon pla la ideologia d'esquerres"és un nacionalisme economicista". L'Estat federal al que vam aspirar recull les aspiracions de qualsevol nacionalisme progressista", va exposar.

Votar a la coalició EU-EV "no només és el vot útil, que ho és, sinó l'únic vot d'esquerres en les illes". "Apel·lo a la ideologia de la gent progressista, que està cansada d'un bipartidisme demolidor", va dir.

Marisol ha afirmat
que els socialistes tenen "un perill greu de escorament cap al centre,que no és més que la disfressa de la dreta".  Per això, va reclamar el suport ciutadà en les urnes per a "empènyer" a un Govern socialista a continuar amb les polítiques socials desenvolupades en aquesta legislatura "gràcies a la pressió de l'esquerra". "Durant tota la legislatura, han ignorat les iniciatives d'IU per a una reforma de la llei de l'avortament i ara els ha explotat el tema per la pressió de les organitzacions de dreta", va citar com exemple.

Ramírez va anunciar
  una campanya "fresca, oberta i directa" en la qual s'escolti "menys polítics i més a als la gent". Va assegurar, a més, que la candidatura d'EU-EV és la"hereva" de Progressistes 2004 i.

"
Anem a aconseguir tenir una diputada en el Congrés i per a això anem a barallar, enfront de Salom (PP) i Garcias (PSOE)", va afegir Ramírez.

Actualment entre altres coses la podiam veure al programa de TV Mallorca Cap de fibló.

 


 

Marisol Ramírez va ser vetada fa uns anys directament per en Mates. El xantatge que Govern es va fer a des del la Cadena SER va ser el següent: O calleu a aquesta periodista o es va acabar la publicitat institucional. La cadena, aprofitant l'embaràs de la treballadora la va forçar a acceptar una excedència de diversos anys a sou complet.

A partir d'aquesta experiència va sorgir ràdio pirata, obra a la que vàren dedicar un article a aquest blog


 (Segueix)

El que no es veu

Alternativa | 19 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Valoram molt positivament la feina que s'està fent en algunes infraestructures bàsiques al municipi. Són obres que no lluïxen i que creen moltes molèsties però totalment necessàries. Estalviar aigua, utilitzar aigua depurada, millorar la qualitat de l'aigua de la badia... A aquests temes l'equip de govern ha tingut i tindrà sempre nostre total suport.

-La substitució de la canonada general que condueix les aigües fecals des del Moll fins a la depuradora, era molt necessària ja que aquesta era dels anys 70. A més les noves obres permetran conduir les aigües depurades  per la vella canonada i regar zones verdes.

-La substitució de les famoses peces K que permet reduir les pèrdues d'aigua potable. 

-La continuació de la renovació de la xarxa de sanejament del Port (també dels anys 50) que ajudarà a millorar el tema dels abocaments d'aigües brutes que tantes vegades hem denunciat. En aquest tema el compromís del conseller d'EU de Cooperació Local, Miquel Rosselló ha estat i serà total.

 No només hem de solucionar una herència desastrosa de creixement desordenat i desfasat sinó que hem d'aprendre i planificar nostre creixement per que  els equipaments i serveis públics no es vegin desbordats.

Resta una feinada per fer en temes bàsics pel futur i fa falta la col·laboració i feina de tothom; tenir una xarxa de sanejament completa i moderna, convertir els pous negres en fosses sèptiques reglades, evitar que l'aigua pluvial representi una aportació extra de cabal a la depuradora, fomentar l'eficiència i l'estalvi en l'enllumenat públic...

 

 

 

Urxella 15

Alternativa | 18 Gener, 2008 07:06 | facebook.com twitter.com

 De l'Urxella que hem penjat  a aquest blog i el que hem repartit només és diferent la capçalera ja que hem preferit a mantenir la clàssica, en record del primer Urxella i únic publicat a la primera època.

Al mateix trobareu

CARTA DEL PSOE I EL PSM A ALTERNATIVA EU-EV

Benvolguts companys d’Alternativa Esquerra Unida – Els Verds:
Som els regidors del PSOE i el regidor del PSM. Vos escrivim per comentar-vos el perquè de la nostra actitud i la nostra feina a l’ajuntament. Heu de pensar que nosaltres no som partits “radicals” que pensen en fer les coses bé, nosaltres lo únic que volem és estar tranquils i ben asseguts a les nostres cadires. Però, és clar, ara veniu vosaltres a molestar i tot lo dia damunt damunt i fent pressió i això no està bé. Per favor, deixeu-nos estar tranquils. O pensau que les coses s’han de fer ben fetes des d’un principi? És millor per l’economia de Pollença fer les coses tres i quatre pics.


Volem demanar-vos també que no faceu mocions d’esquerres. Tenim un problema: el nostre jefe,en Joan, no mos deixa votar a favor de les coses bones i d’esquerres que presentau. Era bona idea l’auditoria. És molt necessari saber les contes del poble, però clar, si l’acceptam a ne’n Joan se li acaba el “xiringuito” i s’enfada amb nosaltres. També voldríem haver llevat el crucifix, però i que
dirà la gent??? I també hauríem d’estar d’acord amb un consell municipal per la cooperació internacional, a més en Zapatero ho va dir. Però no pot ser. Això és ser massa d’esquerres. Que voleu, que facem feina per donar-la a aquests que surten pels documentals a Àfrica? Un tema molt important és el dels imposts. La gent en xerra i això és molt dolent per nosaltres, pensa que si un
dia mos demanen en que gastam els diners, que els direm? Bé, mos demanau que gastem menys, que no tudem els diners, però com sortirem a les fotos i comprar(...) vots si no és fent refrescs i convidant a dinars, sopars, bunyols... Pensa que si no regalem una cistella de Nadal a mig poble, com voleu que ens votin?


Vosaltres preteneu que siguem d’esquerres, que treballem més perquè no s’hagin de pujar els imposts, que no tudem els diners, que siguem un poble aconfessional, que siguem transparents i facem una auditoria, que col·laborem amb els necessitats... i amés que contestem a les vostrespreguntes als plenaris, que el poble estigui net, que la gent s’assabenti de que fem i que pugui participar, que aturem el desgavell urbanístic... És que no sabeu amb qui estau xerrant? Nosaltres
som del PSOE i del PSM però el nostre jefe, que és d’UM, té molta mala llet i s’enfada amb nosaltres si no creiem i fem bonda.


Una abraçada, i per favor deixeu-nos fer que encara ens haurem de posar a treballar de bons i de veres i això no ens agradaria, i encara menys al que mana.
Atentament, regidors del PSOE i PSM

 A més a més, els segúents articles:

NO ENS MEREIXEM AIXÒ, La pèssima gestió de l'équip de govern actual es resumeis en la espectacular pujada d'impostors i l'opacitat.

, No hen de fer tantes mocions d'esquerres.

CALEN RESPOSTES de l'arena a l'auditoria. 

GLOSSES DE MADÒ ALTERNATIVA L'ESQUERRANA.

UMitat Nacional & PP

Alternativa | 17 Gener, 2008 15:00 | facebook.com twitter.com

Una vegada que han aconseguit atraure al PSM i Esquerra a  la Coalició comença la segona fase convertir aquesta coalició en UMitat Nacional, i seguir l'estratègia que sempre ha tingut UM a Mallorca, tot val.

"La coalició nacionalista  Unitat per els Illes Baleares , segons UM, no descarta investir a Rajoy.

Miquel Nadal, qui va afirmar que la possibilitat de donar suport la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, "no està descartada".

En roda de premsa, Nadal va assegurar que en les reunions amb el qual serà el cap de llista de la candidatura nacionalista, Pere Sampol (PSM), s'ha acordat mantenir-se "en l'equidistància". "Partim sense cap idea preconcebuda. No tenim condicions prèvies, encara que si simpaties, ja que alguns partits estatals destaquen per la seva intenció de no reconèixer els fets diferencials de les illes", va dir.

Aquesta posició manifestada pel líder de UM contradiuen les declaracions que va realitzar el secretari general del PSM, Biel Barceló, assegurant que la possibilitat que, en cas d'obtenir un escó en el Congrés, el diputat balear pogués donar el seu suport a la formació d'un Govern presidit Rajoy estava "descartada". "La dreta representa interessos contraris a Balears. Nosaltres intentarem que hagi un Govern progressista, però negociarem per a aconseguir beneficis per a les illes", va assenyalar Barceló la passada setmana...PALMA DE MALLORCA, 16 (EUROPAPRESS) "

 Una vegada pujats a l'avió d'en Miquel Nadal, comença a pilotar cap a el nebulós espai sense ideologia, on hi ha bons negocis i càrrecs, que tant li agraden a UM.

També no està de més recordar que aquestes declaracions s'han fet després de que el PP hagi girat encara més cap a la dreta amb l'elecció de Pizarro i esborrant a Gallardón.

Fotografia del bloc d'en Miquel Nadal. Aquesta campanya crec que serà molt llarga per en Pere Sampol.


1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb