URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Marisol Ramírez el día 12 a Pollença

Alternativa | 01 Febrer, 2008 18:28 | facebook.com twitter.com

Dimarts dia 12 nostra candidata al Congrés Marisol Ramírez vindrà a Pollença (d'hora baixa)  l'explicarem les problemàtiques del municipi i intercanviarem idees.

A les 18:00 la podreu escoltar a la ràdio municipal. 

Si la voleu conèixer de primera mà, parlar amb ella... tenim la idea de fer un sopar, us podeu posar en contacte amb nosaltres a aquest blog o a eurxella@yahoo.es

 

Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

Alternativa | 01 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam seguir explicant el ple però després de llegir  la Nota de la Comisión Permanente de la Conferencia Episcopal Española CEE ante las elecciones generales de 2008  no ens hem aguantat les ganes de fer una rèplica En negre paraules de la Conferència Episcopal Espanyola i en blau nostres afegits.

Nota de l’Assemblea d’Alternativa Esquerra Unida de Pollença davant la CEE.

 

1. La majoria dels espanyols hem estat batejats i registrats a l’esglèsia catòlica sense nostre consentiment. Com en altres ocasions semblants, oferim  a tots els quals desitgin escoltar-nos algunes consideracions que estimulin l’apostasia responsable. No vivim en una societat amb una única cultura o una única religió. Tots i totes tenim dret a ser i celebrar el que som: ateus, agnòstics, religiosos, creients... Per tal que la convivència siga possible i positiva per tothom, cal, com a condició indefugible, que l’Estat sigui laic.

Alertem conseqüentment a certs sectors de l’Església catòlica perquè eduquen la seva arrogància confessional i assumesquin que el futur passa per la laïcitat de l’Estat i de la societat amb totes les conseqüències de respecte i d’igualtat, sense cap privilegi a una determinada religió. El Govern, per altra banda, ha de ser conseqüent amb la aconfessionalitat que consagra la Constitució, legislar segons criteris de laïcitat i fomentar el respecte a la diversitat.


2. Amb tal finalitat pensam que és aquest un moment apropiat.

3. Respectem a qui veuen les coses d'altra manera. Només demanem llibertat i respecte per a proposar lliurement la nostra manera de veure les coses, sense que ningú s'asseu amenaçat ni la nostra intervenció sigui interpretada com una ofensa o com un perill per a la llibertat dels altres. Desitgem col·laborar sincerament en la consolidació de l'autèntica tolerància i de la convivència en el mutu respecte, la llibertat i la justícia, com fonament imprescindible de la pau veritable .

4. Si és veritat que els ciutadans podem practicar religions diferents o el que encara és millor cap religió, és cert que no totes les religions són igualment compatibles amb la raó i les exigències del progrés humà ni són tampoc igualment propers i proporcionats als objectius i valors que els ciutadans han de promoure en la vida pública .

5. Els ciutadans que vulguin actuar responsablement, abans de practicar o no practicar una religió, han de valorar les diferents ofertes religioses, tenint en compte l'estima que cada religió, atorga al ser humà

6 . Cal afrontar amb determinació i claredat de propòsits, el perill d'opcions religioses com el catolicisme que contradiuen valors fonamentals i principis antropològics i ètics arrelats en la naturalesa del ser humà, en particular pel que fa a la defensa de la vida humana. Ja que la jerarquia de l’Església catòlica es fa còmplice de molt de morts provocades pel SIDA amb la increïble condemna que fa dels preservatiu i posa en perill la  familia; famílies tradicionals, monoparentals, reconstituïdes, homoparentals, amb fills o sense, parelles de fet, de gais, lesbianes... que troben l’oposició intransigent de la jerarquia catòlica.

Els gais, les lesbianes, els i les bisexuals i transsexuals i també les mares solteres, les persones divorciades... han estat col•lectius estigmatitzats, perseguits, i, fins i tot, cremats i condemnats a mort al llarg de la història. L’Església catòlica també té en aquest assumpte les mans tacades de sang i d’ignomínia.


 

Demà la segona part.

Per fer nostra nota es un resum del manifest Davant la visita del Papa a València, nosaltres no t’esperem, i la resenya del llibre TERRORISMO RELIGIOSO El auge global de la violencia religiosa de Mark Juergensmeyer

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb