URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un pas; reglament del mercat.

Alternativa | 04 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies anirem comentant amb detall el darrer ple.

Començarem pel que consideram el més positiu l’aprovació de la nostra moció de la realització, de la manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics partits polítics), d’una Ordenança municipal reguladora dels mercats setmanals del municipi (la podeu llegir a la continuació d’aquest article).

Com sabeu els habituals d’aquest blog aquesta moció va sorgir de les  queixes i malestar que ens van fer arribar els petits comerciants  dels mercats municipals, davant la mala gestió de l’Ajuntament. Aquests inclòs havien arribat a demanar danys i perjudicis per la competència deslleial, obstacles instal·lats per l’Ajuntament, inseguretat jurídica i actuacions arbitràries i discrecionals de l’administració. Un resum a  l’article “regular el mercat”..

Gràcies a aquestes queixes i a la nostra moció l’equip de govern ha fet un esborrany de reglament del mercat. Un esborrany que fins la comissió informativa  de divendres era desconegut pels partits de l’oposició i pels comerciants i que s’ha fet a corre-cuita. Més val tard que mai, pensam que aquest reglament era una necessitat  des de fa anys, donada la importància econòmica que pel municipi tenen aquests mercats i la situació d’inseguretat que hi havia fins el moment en aquest tema.

Ja varem dir  que consideram un avanç que el batle deixés parlar  a representants tant dels comerciants com de la cooperativa pagesa. Martí Cifre ( comerciant de la plaça i president de l'Associació d'investigació i desenvolupament econòmic del mòn rural) havia demanat per escrit poder parlar al ple. Curiosament al principi Joan no tenia molt clar si deixar-lo participar, el reglament de participació ciutadana és molt restrictiu i no és suficient amb tenir una associació legal i afectada pel tema.  Molt diferent va ser l'actitud respecte a Martí Solivellas, president de la cooperativa pagesa, que no havia presentat cap sol·licitud. Joan va dir que podia participar per que era "suficientment conegut" i afectat pel tema. Joan es va saltar en aquest cas totalment el reglament de participació ciutadana. No passa res si el tracte és igualitari amb tothom.  Ens sembla que és el camí per tenir uns plens més democràtics i participatius. Però hem de denunciar  que al seu moment no es deixés parlar a Miquel Angel (ERC) que a m,és de suficientment conegut també havia fet una sol·licitut per escrit.

Com varem reiterar al debat, nosaltres pensam que aquest reglament s’hauria d'haver fet des de el principi de la  manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics, partits polítics...). Però sabem que aquest equip de govern encara ha d’aprendre molt en participació ciutadana. Esperam que a partir d'aquest moment el reglament sigui realment participatiu i es faci complir .

Foto de http://www.canguillo.com/Images/mallorca/DCP_0671.jpg

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb