URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xerrada sobre drogues.

Alternativa | 06 Febrer, 2008 18:30 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat aquesta interessant xerrada sobre drogues. Destinada a pares i educadors i a qui interessi.

Serà el proper dia 7 de febrer, o sigui dijous, a les 20'00h al Club Pollença.

Organitzat per la Guàrdia Civil i Policia Local de Pollença, juntament amb els IES Guillem Cifre de Pollença.

 

Aquí posam la PROPOSTA MUNICIPAL SOBRE DROGUES DEL NOSTRE PROGRAMA: 

Apostam clarament pels programes de Disminució de Danys i per la despenalització de les drogues, únic context en què es poden desenvolupar amb garanties els programes de prevenció sobre l'abús de drogues. Això en el pla municipal, es concreta en:

- Recolzament als moviments per la despenalització: adhesió al moviment de ciutats per la despenalització.

- No bel·ligerància de la policia local davant del cultiu i consum de substàncies il·lícites per població adulta.

- Política de reducció de danys

* Creació d'un observatori municipal de drogues amb l'objectiu de conèixer les pautes de consum de les diferents drogues entre la població del municipi.
* Creació d'un servei municipal d'anàlisi de substàncies. Dependent de l'àrea de sanitat, en estreta relació amb el Centre de Salut, que tindrà dues funcions:

- D'una banda, la realització periòdica d'anàlisi de mostres de substàncies recollides en el mercat negre, amb la finalitat de tenir dades permanentment actualitzades de la qualitat de las substàncies il·lícites que circulen al municipi. Es tracta de donar a conèixer periòdicament, a professionals de la salut i consumidors, i a través dels mitjans adequats, la situació de puresa o adulteració de les substàncies més consumides, així com detectar ràpidament qualsevol partida adulterada amb productes perillosos per a la salut i advertir del perill als potencials usuaris.

- Oferir un servei d'anàlisi, anònim, a totes aquelles persones que ho sol·licitin. Es tracta de promoure la participació activa de les persones implicades en la protecció de la seva pròpia salut y que tenen una actitud de consum responsable. S'oferirà aquest servei, en ocasions com festes o concerts multitudinaris, allà on es prevegi que pugui existir el consum de substàncies susceptibles d'estar adulterades. Lògicament, una actuació sanitària com aquesta és incompatible amb dispositius que reprimeixin i persegueixin el consum. Per això l'Ajuntament s'ha de comprometre que la Policia Local no realitzi cap actuació d'aquest tipus i a realitzar les gestions perquè altres cossos policials tampoc no ho facin.

- Prevenció i informació.

* Campanyes informatives dirigides sobretot als joves (a partir dels 12 anys) sobre els efectes de les diferents drogues i les conseqüències del seu consum. En aquest sentit, proposam establir un conveni amb Energy Control, entitat pionera i capdavantera en Reducció de Danys, per desenvolupar programes d'educació no formal sobre prevenció i reducció de danys entre els consumidors potencials
* Foment de les activitats de lleure com a alternativa al consum de drogues.

Serveis Socials

Alternativa | 06 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es varen aprovar les taxes de fems i de serveis socials. Una vegada més varen reiterar que no ens semblava bona idea mesclar les dues taxes a un punt del dia. 

Mentre que hi ha hagut moltes al·legacions a les taxes de fems, a les de serveis socials només hem fet al·legacions els grups de l’oposició.

Al tema de serveis socials seguim pensant que la feina que s’ha fet no ha estat a l’altura de la importància que  el tema social per aquest equip de govern. Ha faltat i falta molta feina per fer. I l’altre dia al debat inclús vaig veure cert “passotisme”.

Un tema que requereix una solució urgent és  el de les dependències de Serveis Socials.  L'àrea de Serveis, al carrer St. Domingo  31, no reuneix les condicions mínimes de treball, ateses l'acumulació de serveis   (servei d'aigua potable, medi ambient, serveis socials, brigada d'obres...) que allà s'atenen i la manca de espai per treballar de forma eficient i digna, tan pels treballadors com pels usuaris.

La principal mancança  per als usuaris, però no l'única, és la falta absoluta de privacitat per aquests usuaris. La gent que acudeix  a Serveis Socials en moltes ocasions es troben en situació de risc social o molt problemàtiques i com  l'habitació interior que es fa servir de dependència de Serveis Socials ha de tenir una finestra oberta per que es ventili mínimament, tota l'oficina i el públic s'assabenta de tots els pormenors de les problemàtiques dels usuaris amb els corresponents xafardeigs i estigma que els pot caure damunt. I això no era culpa del personal de Serveis Socials, sinó de les dependències indignes, inadequades i insuficients.

Les dependències dels Serveis Socials,  fa anys que s'havien de traslladar a un indret mes suficient i avinent pel públic, en aquestes condicions es perjudica la imatge dels serveis, la eficiència i l'atenció al públic. Des de setembre venim demanam a l'equip de govern que cerqui solucions urgents a aquesta problemàtica. Actualment hi ha un bon grapat d'espais municipals sense utilitzar (Miquel Capllonch al Port, gran part de l'edifici on es troba l'Ajuntament, Can Llobera, edifici de les Illetes...) Amb voluntat i feina estam segurs que es podria solucionar el problema de manera ràpida i eficaç.

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb