URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Censuren la defensa dels drets humans.

Alternativa | 08 Febrer, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

El Govern obstaculitza l'emissió del següent espot d'Amnistia Internacional "El Poder de la teva veu" des de fa 8 mesos:

 

 


Des de fa vuit mesos, l'anunci d'Amnistia Internacional “El poder de la teva veu” no es pot emetre als canals nacionals de televisió. El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç no solament nega el caràcter de servei públic de l'anunci, amb la qual cosa s'impedeix la seva emissió gratuïta, sinó que a més el qualifica com a publicitat política, i per tant prohibida, sent sancionable la seva emissió.

L'objectiu d'Amnistia Internacional amb aquest anunci no és traslladar una opinió política, sinó difondre drets humans universals. La informació que apareix a l'espot se cenyeix a elements objectius que organismes i mecanismes encarregats de vigilar i protegir els drets humans han produït.

Defensar els drets humans no té finalitat de servei públic?

Informació addicional

Amnistia Internacional va demanar el juny passat la certificació necessària per a l'emissió gratuïta de l'anunci “El poder de la teva veu” a televisió. Les cadenes nacionals que accepten els e spots de les organitzacions sense ànim de lucre requereixen la certificació esmentada perquè la seva durada no es tingui en compte com a publicitat comercial; el que tècnicament es denomina "exempció de còmput". El paper del Ministeri consisteix a acceptar o denegar aquesta certificació.

”El poder de la teva veu” és un anunci en el qual estan representats tots els sistemes polítics. Apareixen imatges de les principals autoritats de Líbia, l'Iran, Israel, Rússia, la Xina, Corea del Nord, Cuba i els Estats Units al·ludint a diferents articles de la Declaració Universal de Drets Humans, que aquest any compleix seu 60 aniversari, com el dret de totes les persones a no ser discriminades per la seva raça, sexe o religió, a la seguretat personal, a no ser torturades o a la llibertat d'expressió. L'anunci recorda que cap govern no pot violar aquests drets.

Hi ha canals de televisió, alguns també de titularitat pública com Canal Sud i Illes Balears 3, que ja han emès “El poder de la teva veu”. I n'hi ha altres de caràcter privat com a MTV , National Geographic Channel , People & Arts o Paramount Comedy que també ho estan fent. Altres mitjans de comunicació com els diaris Público , El País o La Vanguardia , entre d'altres, han publicat aquest anunci en la seva versió gràfica.

Excuses i mentides.

Alternativa | 08 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir a la premsa el batle Joan Cerdà (UM) i la regidora de Serveis Socials Francisca Ramón (PSOE) contestaven a nostra petició de unes dependències dignes pels Serveis Socials. A la notícia publicada al diari Ultima Hora i Balears  (a la secció de retalls de premsa de l’Ajuntament, no com la nostra nota del dia anterior)deien que el problema ja està solucionat per que al nou centre de dia s’habilitarà un lloc per aquestes dependències. O sigui com  moltes altres temes; parcs infantils al  Port, entrada  de  Pollença, aparcament de  Can Conill... hem de tenir paciència. La diferència és que  aquest  tema ens sembla més greu i també més econòmic de solucionar.

Nosaltres no demanem una solució d’aquí a uns mesos o un any (l’experiència fins ara és que sempre és més temps del que diuen). El que demanem és una solució urgent, per que aquest equip de govern, que té en teoria tenia els serveis socials com priorita, fa més de mig any que governa. Hi ha un munt d’ espais municipals desaprofitats (Miquel Capllonch al Port, gran part de l'edifici on es troba l'Ajuntament, Can Llobeta...)  mentre que el quartet on es troba l'àrea de serveis socials, al carrer St. Domingo , no reuneix les condicions mínimes, amb una falta absoluta de privacitat. A la tertúlia de la ràdio Joan va dir que no tenia sentit fer una inversió per uns mesos, crec que qualsevol persona amb una mínima sensibilitat i una mica de cap es donarà compte que habilitar un espai para rebre a la gent a qualsevol espai municipal dels que hem citat no fa falta cap gran inversió, el que fa falta és voluntat.

Volia deixar pel final unes paraules que m’han molestat molt de na Francisca regidora de Serveis Socials, quan diu a la premsa que jo m’havia d’informar millor i preguntar en el ple... Senyora Francisca , vostè ha d’estar més atenta en els plens. És fàcil demostrar que o bé vostè menteix o en els plens no presta l'atenció debuda, només hem de repassar les actes.

Actes ple de setembre del 2007 ( ja han tingut temps per fer alguna cosa no?), textualment:

Al 3r  dels meus precs  Els edificis municipals on fa feina el personal de l'Ajuntament es troben en males condicions; tant el garatge-magatzem com les dependències del carrer Sant Domingo,ocupades per diversos organismes i àrees (servei d'aigua potable, medi ambient,serveis socials, brigada d'obres...) estan saturats i s'infringeixen les més elementals normes de seguretat i salut, per no parlar que en aquestes condicions es perjudica la imatge dels serveis, la eficiència i l’atenció al públic. Abans de que s'arribi a denunciarel tema a l'Inspecciò de Treball s'haurien de fer immediatament les gestions avinentsper complir les normatives de seguretat i salut en el treball. Igualment solicitam que a la major brevetat, es facin les gestions avinents per complir el pla genèric de treballs amb exposició a l’amiant. Per l’exposat, es demana que es consideri com punt prioritari solucionar de la manera més breu possible el tenir instal·lacions dignes per donar bon servei als ciutadans.

Al ple de novembre del 2007  i ja que no havia obtingut cap resposta al plec del mes anterior a la pregunta número 16 vaig demanar.

En el ple de setembre es va formular un prec demanan el compliment de les normes de seguretat i salut en el treball en el garatge –magatzem i en les dependències del carrer St Domingo, Així com el compliment del pla genèric de treballs amb exposició a l’amiant. S’ha fet alguna gestió o pas en aquest tema.

Juanjo, que no na Francisca, em va respondre que se me convidaria a assistir com a observador al proper Comitè de Segurat i Salut...

O sigui si he denunciat el tema a la premsa és per que no m'han fet ni cas des de fa quatre mesos. I senyora Francisca vostè que té dedicació exclusiva i com màxima responsable de Serveis Socials no pot fer aquestes manifestacions. La que necessita informar-se millor és vostè i no jo. Però sobre tot el que necessita és fer més feina per solucionar aquest problema ara no d'aquí a un any o més.

 

 

 

 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb