URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La força dels poderosos (fems).

Alternativa | 09 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener es va confirmar que els fems ens sortiran a preu de benzina en part per  un model imposat des d'UM i els seus negocis  amb la concessionària  TIRME, que han incrementat un 26 % el cost del tractament de residus urbans pel 2008 i en part per la mala gestió de l'Ajuntament de l’empresa municipal EMSER.

Fins les comissions informatives  d'aquest ple no varen tenir un estudi detallat dels costos de recollida domiciliaria de fems d’EMSER, els costos augmenten un 30% (teniu el document sencer en pdf a l'enllaç). Un estudi que varen demanar i havien d'haver tingut fa mesos quan es varen presentar les taxes.

Respecte als darrers canvis a les taxes de fems resultat de les al·legacions presentades. Es varen presentar al·legacions per part de nosaltres, de PP_UMP, de "Immobiliària Formentor s.a.", "Asociación Empresarial Hotelera de Pollença, Calvari Inversions s.XXI s.l i particulars.

Tots els reclamants consideraven excessiu l'augment de les tarifes,com a resultat d'una mala gestió econòmica a l'anterior legislatura.

A les al·legacions es considera inadequat  l'estudi tècnic que s’ha utilitzat,  realitzat per l'Institut Cerdà per al Consell de Mallorca,per treure conclusions per Pollença ja que no ha tingut en compte les peculiaritats del municipi.

Entre les solucions que es proposen a les al·legacions es parla del canvi de gestió d’EMSER (estudi de viabilitat, una anàlisi més exhaustiva de les despeses...)

L’Ajuntament va acceptar una al·legació presentada per l'entitat "Immobiliària Formentor S.A." , que suposava recaptar 27.120 euros menys, una diferència de -379% respecte al 2007. en el cas del restaurant café.

D’aquesta manera l’equip de govern renunciava al principi de capacitat econòmica (contemplat a l'article 24.4 de la Llei reguladora d’Hisendes Locals) que havia aplicat inicialment a Formentor.

Al ple varen comentar que s’havia d’explicar molt bé a la ciutadania per què es feia aquesta reducció . Evidentment no va haver cap explicació,  és clar que té més força de convicció Formentor que més de 300 ciutadans.

També es va acceptar una al·legació presentada per l’ Asociación Empresarial Hotelera de Pollença que ha suposat l’eliminació dels costs dels serveis tècnics de medi ambient,les "campanyes de sensibilització" i a "l'actuació tecnològica per seguiment de recollida" ( un total de 73.200 euros).

L’Ajuntament ha fet una nova distribució de les tarifes, incrementant el dèficit a assumir (619.647 euros), rebaixant  les tarifes a aplicar al comerç i augmentant les tarifes aprovades inicialment per als habitatges particulars.

Aquest és el full resum global de les taxes ( la podeu descarregar més gran)

 

 

 
 A continuació temes que es podien millorar. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb