URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recuperar el carnaval

Alternativa | 12 Febrer, 2008 18:33 | facebook.com twitter.com

Un bon grapat de gent m'han demanat obrir un debat sobre els premis de la Rua de Pollença  d'enguany, parlen de  "tongo", que sempre guanyen els matiexos, que aquest pas no es presentarà ningú...No és fàcil ser jurat i sempre n'hi ha polèmica quan es donen premis però per alguns enguany ha estat exagerat. Ja que la comissió de festes no s'ha obert encara a la participació de la gent obrim aquest petit espai a vostres comentaris.

Tal vegada el que fa falta és recuperar l'esperit trasgressor del carnaval i no deixar-ho en mans decap institució.

Podeu trobar un bon grapat de fotografies d'enguany a la pàgina de Miquel Salas i pancuit.com

 

 

No hi cap tothom, fora els racistes.

Alternativa | 12 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 Em preocupa molt els missatges electorals que estan utilitzant partits polítics nacionalistes de dretes que emparant-se en la recerca  de vots, estan fent ús de missatges xenòfobs i racistes que posen en perill la convivència entre la ciutadania.

Va començar CIU i li va seguir el PP, tan de bo que UM passa de fer campanya per UMitat, recordau les paraules de Munar respecte als immigrants dient que l'arribada de nouvinguts posaria en perill el benestar i la identitat del país.

                      La campanya xenòfoba  de Duràn i Lleida (candidat de CIU) 

 Quan Duràn diu tothom a qui es refereix? Per nosaltres no hi caben els racistes, ni els ni els especuladors, ni els explotadors laborals, ni els Borbons...  no hi cap tothom.

Abans ja m'havia preocupat un article de desembre a la revista Sa Plaça d'un membre del PSM de Pollença. L'article demanava solucions per salvar la cultura i identitat mallorquina, una finalitat lloable que compartim, però el que no compartim és que els principals culpables de que la cultura es trobi en perill siguin els immigrants igual que no compartim algunes frases d'aquell article que començava dient
"La desmesurada entrada d'immigrants que envaeixen el nostre país posa en perill la nostra cultura i la nostra identitat " Crec que la paraula desmesurada no és molt afortunada però encara és pitjor utilitzar la paraula invasió. El vocabulari és molt perillós i tots sabem com reacciona un poble quan es envaït. 

També deia que "estam creant cases regionals d'altres cultures, fires d'altres cultures, mesquites d'altres religions, guetos que obstaculitzen la integració dels nouvinguts" D'acord si vol dir que no s'han de subvencionar amb doblers públics aquestes activitats, però que jo sàpiga el Govern mai ha subvencionat una mesquita, i  els musulmans tenen tot el dret del món a tenir un lloc per orar, considerar que una mesquita sigui un gueto, és molt poc respectuós.

Al mateix article  demanava "que els polítics creïn els mecanismes necessaris per tal d'aconseguir una total integració dels immigrants, que es vegin obligats a conèixer  i utilitzar la nostra llengua en bé propi, no permeti "rotular" els cartells amb altres llengües (...) i ensenyi als nouvinguts a sentir-se nous mallorquins o nous baleàrics. " Una petició que recorda massa a la proposta que ha fet ara el PP.

Més  estupefacte que l'anterior article em va deixar  una editorial del Balears de fa uns pocs dies, un despropòsit sencer.

MALLORCA NO ESTÀ PREPARADA PER REBRE TANTA IMMIGRACIÓ
(22.01.2008) "On arribarem"?"

En aquests darrers temps, s'ha considerat la immigració com un tema tabú i alguns plantejaments que se'n fan són qualificats de xenòfobs i insolidaris. D'això va ser acusada Maria Antònia Munar el 2004, quan vaticinà en el discurs de la Diada de Mallorca que l'arribada descontrolada de nouvinguts posaria en perill el benestar i la identitat del país. Ara, quan la crisi econòmica sacseja totes les economies, quan a les Balears minva la creació d'empreses, quan la seva dissolució se situa en màxims històrics, quan la contrucció s'ha estancat i quan res no es fa per limitar l'allau immigratòria, constatam la raó que tenia l'antiga presidenta del Consell.
És absolutament impossible que una societat com la nostra pugui integrar d'una manera eficaç la quantitat d'estrangers que hi arriben darrerament des de tots els indrets del planeta. Les xifres són d'impacte: només a Palma, el 20% de la població ja és estrangera, la immensa major part arribada de països desenvolupats. Zones com Son Gotleu i Pere Garau s'estan convertint en guetos d'àrabs i d'africans. Ja no es tracta de si a les escoles s'ha de parlar en una o una altra llengua, de si l'assistència als hospitals i centres de salut és la que toca, sinó de quantes escoles més, quants hospitals, quantes carreteres, habitatges, incineradores, plantes potabilitzadores... faran falta per abastir una població que ningú no es decideix a determinar o a limitar. On arribarem? Aquesta és la pregunta que ens feim quan contemplam que el nostre territori és tan preuat com limitat, i quan la llengua i la cultura pròpies són amenaçades fins i tot pel nou liberalisme de la dreta espanyola.

La crisi acaba de començar i la xenofòbia ja està aquí. El missatge del diari Balears no difereix massa del del PP. Els immigrants sembla que siguin els culpables de la crisi i posen en perill nostre benestar. Crec que l'acudit del diari público resumeix aquesta editorial, només hauria que canviar la granera i els fems per la construcció 

 El factor crida de la immigració no és una legislació més o menys flexible: tindrem immigració siguin quines siguin les lleis que hi hagi. El factor crida és el mercat de treball.

Unes dades del diari público per que reflexionen els xenòfobs:

- La renta per capita ha pujat un 2,6 % gràcies als immigrants.

- Un 7,3% dels afiliats a la Seguretat Social són immigrants, i aporten 8.000 m,ilions d'euros, 1% del PIB espanyol.

 - Els immigrants són un 10% de la població espanyola però nomé sun 5% dels pacients de la Sanitat Pública, l'utilitzen un 15 menys que els espanyols.

- En 2002 la criminalitat era 1,5 punts superior al 2006, amb la meitat d'immigrants.

- Mai ha hagut tan pocs aturats espanyols com a l'actualitat, amb 2 milions d'immigrant fen feina.

- Hi ha 241.000 empreses creades per  immigrants

Esper que quan la cosa sigui pitjor recordem la frase que he llegit atribuida al Che, a Pablo Neruda o al sandinista Tomás Borges

"La solidaritat és la tendressa dels pobles" .

Ens sumam a la campanya de GRAPA per aturar la campanya preelectoral de CIU. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb