URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Agents Medi Ambient UM=PP

Alternativa | 16 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Avui parlam d'un tema que ha denunciat CCOO amb escàs exist als mitjans de comunicació, el més sorprenent é sque el DdM feia un article el passat diumenge 10 dedicat als agents de medi ambient i no deia absolutament res d'aquesta problemática.

El tema és que  l'actual conseller de Medi Ambient Miquel Àngel Grimalt (UM) manté intacta la instrucció  del seu predecessor en el càrrec, Jaume Font (PP), que impedeix als agents de Medi Ambient interposar denúncies per presumpte delicte ecològic directament davant la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme i que va ocasionar el bloqueig de la denúncia del cas Andratx durant més d’onze mesos a la Conselleria de Medi Ambient

El mes d’agost de 2007, representants de CCOO es reuniren amb el nou conseller de Medi Ambient per exposar-li el seu rebuig cap a la instrucció esmentada i  manifestar-li la preocupació per les deficiències detectades entre els agents de medi ambient; la manca de personal i la necessitat d’organitzar els agents en una única estructura jeràrquica piramidal pròpia i funcional que reforçàs les funcions de policia administrativa ambiental i que permetés  als agents de medi ambient presentar, com es el seu deure, presentar les denuncies per presumptes delictes ambientals als jutjats o fiscalies, perquè en cas de no fer-ho incorrerien en delicte de prevaricació segons el codi penal.

A una reunió posterior, el 24 d’octubre de 2007, a la qual varen acudir representants sindicals de CCOO, UGT, STEI, USO, CSIF i membres de l’associació d’agents de medi ambient, el conseller va presentar un esborrany d’una nova instrucció sobre tramitació de denúncies i va manifestar públicament la seva intenció d’unificar els agents de medi ambient sota la direcció de la Secretaria General de la Conselleria de Medi Ambient.

No obstant, l’esborrany de la instrucció presentada continua prohibint que els agents dirigeixin les seves denúncies directament a Fiscalia i trasllada aquesta responsabilitat als caps de serveis competents per raó de la matèria.

CCOO manifesta la seva decepció pel fet que, a febrer de 2008, un any desprès que sortís a la llum pública el bloqueig de la denúncia del cas Andratx per part de la Conselleria de Medi Ambient, la instrucció que va ocasionar aquest bloqueig continua vigent sense cap tipus de modificació i els agents de medi ambient continuen encara sense una estructura piramidal pròpia depenent de la Secretaria General que reforci les seves funcions de policia administrativa ambiental i millori la tramitació a fiscalia o autoritat judicial dels presumptes delictes ambientals.

La intencionada dispersió dels agents en diferents òrgans es manté, disminuint sensiblement la seva eficàcia, objectiu últim que pareix tenir l’actitud de l’actual conseller, que segueix la mateixa línia del seu predecessor.

 Més informació i gràfics del GOB

 

 

 

Pel seu interés publicam aquesta carta d'un agent de Medi Ambient publicada al DdB,

 


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb