URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pla d'estalvi ja !(JG 220108)

Alternativa | 24 Febrer, 2008 22:38 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació resumida de les actes de la junta de govern, en aquest cas la del 22 de gener . En vermell nostres comentaris.

 

 Reiteram que a la situació econòmica actual de l'Ajuntament s'haurien de replantejar algunes despeses.Una impressió que crec molt generalitzada a l'Ajuntament és que s'han anat suamant despeses sense cap pla ni objectiu, arriba un regidor amb una nova idea i deprés ningú s'atreveix a llevar res. Per evitar "la por electoralista" d'alguns partits estaria molt be que tots els grups polítics ens reuníssim i realitzasem un pla d'estalvi.

Sabem que no és fàcil retallar però a  nostre grup pensam que en principi és molt clar que sobren despeses en festes i publicitat, també pensam que s'ha de replantejar algunes "actes culturals"... I vosaltres que pensau? 

Despeses.

Relació de despeses pressupostades; total 39.684,45 euros, les més importants ( superiors a 400 euros). També hem posat alguna quantitat que ens ha cridat l’atenció com el vi i el mesclat de la patrona que sumat al vi de sopar a la fresca arriba a 5.011 euros, quasi un milió en alcohol no està mal .

Raó social interessat

Text Assentament

Import

O.R.T

72 B. VI RECEPCIO PATRONA I

246,25

 

MESCLAT "MOROS".

 542,59

GELATS VALLS, S.L.

5400 GELATS "SOPAR A LA

3.510,00

VINYES MORTITX, S.A.

931 B.VI NEGRE I 30 BLANC

4.223,85

XL GRUP, C.B.

LLOGUER 5 CARPES, FIRA DE

1.624,00

GENERAL MUSIC, SL

EQUIP DE SO I IL·LUMINACIÓ

8.226,02

C.C.M

REPARTIR PUBLICITAT FIRA DE

540,00

XL GRUP, C.B.

MUNTATGE CARPES I TARIMES

1.896,00

MAGRANER DIGITAL, S.L.

ROTUL "FIRA" LONES AMB

4.640,00

R.R.J.C

48 ALTES LOCALS I 65

477,13

PRODIS

MANTENIMENT ZONES

958,61

EDITORA BALEAR, S.A.

ANUNCI A DIARIO DE

1023,02

SOCIEDAD ESTATAL CORREOS

FRANQUEIG CORRESPONDENCIA

1.413,66

ASSESSORIA TÈCNICA MEDI AMBIENT

ASSESSORAMENT TECNIC MEDI

2.844,81

ASSOCIACIO JUVENIL CAVALL

MANT.PUNT INF.LABORAL,

400,00

ASSOCIACIO JUVENIL CAVALL

MANTENIMENT MONITORATGE

750,00

Avalgo SA

Material d’oficina

425,60

Despeses extres, un total de 33.715,80 euros. Ens resulta sorprenent veure entre les despeses extres, el pagament a tècnics municipals contractats com autònoms i programes que haurien d’estar prevists com el de l’ateneu calcari, ens informarem sobre el tema.

NOM INTERESSAT

IMPORT €

J. C. R..

       879,51 €

ASSOCIACIÓ ATENEU ALCARI

    4.100,00 €

PROMOCIÓ BENESTAR SOCIAL

    1.500,00 €

COL.LEGI OF. DE FARMACEUTICS I.B.

       344,52 €

SEARSA-CAÑELLAS A.I.E.

    3.253,94 €

COL.LEGI OF. DE FARMACEUTICS I.B.

       344,52 €

J.E.S.

       830,50 €

J.B.C

       380,60 €

REPSOL DIRECTO, S.A.

       536,79 €

REPSOL DIRECTO, S.A.

       498,39 €

REPSOL DIRECTO, S.A.

       850,04 €

REPSOL DIRECTO, S.A.

       563,59 €

MERCANTIL INTERCONTINENTAL, SLU

       438,50 €

BALEAR DE ASCENSORES, S.A.

       413,77 €

PONENT, C.B.

    1.072,72 €

T.M.C.LL

    2.451,00 €

NORD SOLUCIONS INFORMATIQUES, S.L.

    6.825,79 €

J.F.M

    1.740,00 €

Servei assesorament museu

    2.854,70 €

Tècnic esport.

    2.475,00 €

 

Despeses de GESA i TELEFÒNICA, 46.697, 53 euros:

 

Certificacions d’obra

Els reunits acorden aprovar la certificació número 1 del projecte “Annex modificat canvi de paviment Unac 33” presentada per l´entitat “Pavimentos Quimipres Baleares S.L  per import de 120.222,63 € .

Els reunits acorden aprovar la certificació número 2 del projecte “Annex modificat canvi de paviment Unac 33 presentada per l´entitat “Pavimentos Quimipres Baleares S.L.” per import de 45.307,35 €

Els reunits acorden aprovar la certificació  número 4 del projecte “Reducció de pèrdues d´aigua a la xarxa de Pollença. Segona Fase.” presentada per l´entitat “Crespí Construccions d´obres públiques s.l.u.” per import de 112.573,50 € . 

 

 Varis

A proposta de la Regidora delegada de mediació cultural Sra. Catalina Campomar Escalera els reunits, prèvia deliberació, per unanimitat acorden:

- Aprovar les bases que han de regir la convocatòria dels Premis Pollença de Literatura 2008. amb una dotació econòmica de 13.000 €.

M’ha resultat curiós que la proposta no hagi estat del regidor de cultura,  els premis actualment els paga la Fundació Guillem Cifre de Colonya.  Crec que aquesta fundació hauria de  recuperar  l'esperit original  de  D. Guillem i centrar-se mé seen educació i  ajudar més als més desfavorits.

A proposta del Regidor delegat de Cultura Sr. Gabriel Cerdà Buades els reunits,  per unanimitat, acorden: Aprovar les bases del 45é Certamen Internacional d´Arts Plàstiques amb un import total de 28.795,95 €.

Aquest premis necessiten una reflexió i un replantejament igual que el museu en general.

Vist l’expedient tramitat a l’efecte per a la contractació de la consultoria i assistència tècnica d’un tècnic per a les tasques d’orientació educativa de l’Ajuntament de Pollença.

Després hi ha una sèrie de sancions referents a incompliments de l’ordenança municipal d’animals domèstics, al Cafè Columbus (incompliment de l’acord de precinte) i ferreria, situat al carrer Cecili Metel, 30 baixos de Pollença (zona Pou dels Tiradors) per incompliment d’acord de paralització i clausura.

 Començam la publicació de les fotografies que hem rebut per nostre concurs Urxella, aquesta setmana publicarem la fotografia guanyadora.

 

 

 

L’assignatura de religió a les escoles

Alternativa | 24 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article de na Toñi, aquesta setmana ens ha regalat ració doble perquè no us queixeu.

L’assignatura de religió a les escoles

            Hi ha coses que són tant de sentit comú, que de vegades sorprenen les reaccions de certes persones. Per a mi es tan obvi que dues persones del mateix sexe han de tenir els mateixos drets que un home i una dona, o que a Espanya fa falta una llei de terminis per a la interrupció voluntària de l’embaràs, que no puc comprendre actituds pràcticament fonamentalistes de gent que es considera lliurepensadora o, fins i tot, d’esquerres.

            El tema que vull tractar avui, també en la meva opinió de cajón, és que la religió és una qüestió particular i que, per aquesta raó, s’ha de respectar però s’ha de mantenir a l’àmbit de la privacitat. Per això estic tan sorpresa que, després de la  proposta sobre l’assignatura de religió que s’ha filtrat als diaris, hi hagi hagut reaccions tan enceses. No deix de demanar-me fins a quin punt aquesta filtració no haurà estat interessada, un globus sonda llençat pel Govern del senyor Antich per sondejar l’estat de l’opinió pública.

            Voldria dir que, en tot cas, la Conselleria d’Educació i Ciència ha proposat una solució valenta i, alhora, insuficient. És valenta per quant proposa que la matèria de religió (catòlica) no suposi una càrrega lectiva per a aquells alumnes que no volen ser adoctrinats a classe. En aquest sentit, la Conselleria de na Bàrbara Galmés (nom, per cert, que es dona com a segur a les travesses que s’estan fent sobre un possible canvi de consellers després de les eleccions generals) ha donat una passa que ningú no s’havia atrevit a fer en aquest país. No sé si molta d’aquesta gent que ha posat al crit al cel s’ha llegit l’esborrany (perquè només és això) del nou currículum de batxillerat. La proposta que hi figura és que, només per a primer de batxillerat (a segon no s’ha fet mai religió), la matèria de doctrina catòlica es deixi al final de l’horari escolar, de forma que, els alumnes que no vulguin rebre aquest adoctrinament, se’n puguin anar a casa seva. Aquella minoria que, als centres públics, vulgui rebre aquesta matèria, ho podrà continuar fent amb tota normalitat, a dues darreres hores de la jornada escolar.

            A qui me digui que la religió catòlica és necessària per entendre la nostra cultura i les nostres manifestacions artístiques, li diria que hi estic completament d’acord. Es podria oferir una matèria optativa que fos una veritable història de les religions. El que no s’hauria de consentir és que la religió (catòlica, ja veurem què passa si qualque vegada els musulmans de les nostres escoles exigeixen també el seu dret a rebre ensenyament religiós a les nostres escoles) sigui impartida per professors que estan indefensos a mans d’un bisbat que dóna certificats d’idoneïtat i els hi lleva en funció de la seva vida privada. Això sí, quan Magistratura de Treball diu que els seus acomiadaments no són legals, qui paga les indemnitzacions és el Ministeri d’Educació. Visca la separació església-estat!

            Abans havia dit que la mesura proposada era insuficient. És obvi que, per a aquells que somiam amb un estat laic, la religió hauria d’estar fora de les escoles, instituts i universitats que viuen dels doblers públics. Qui vulgui una educació catòlica (o musulmana o protestant) per als seus fills, que ho pagui a un centre privat o que assisteixi als temples o les mesquites, que són els llocs d’on la religió no hauria de sortir mai.

            No obstant això, crec que la Conselleria no ho tendrà gens fàcil. Resulta que els famosos Concordats, firmats –no s’ha d’oblidar- a l’any 1979, diuen que “la classe de religió s’oferirà en condicions equiparables a les altres disciplines fonamentals” i que “les autoritats acadèmiques adoptaran les mesures oportunes perquè el fet de rebre o no rebre l’ensenyament religiós no suposi cap discriminació”. No som jurista, però crec que no fa falta ser doctor en dret per adornar-se’n el que aquests articles diuen. Em fa la impressió que qualsevol jutge al qual es recorri, i la cúria eclesiàstica i les associacions de pares catòliques hi aniran tot d’una, sentenciarà que, deixar dues hores més a classe als alumnes que fan religió, és una discriminació respecte d’aquells que només tendran 32 hores lectives. De fet, tots els intents dels anteriors governs socialistes (oferir com a matèries alternatives ètica o estudi assistit) varen ser tombats als tribunals per aquest motiu.

            L’única solució definitiva, l’única que no implicaria discussió rera discussió cada pocs anys i que evitaria que el debat dels greus problemes de l’ensenyament s’acabi centrant en com s’ha de impartir religió catòlica als centres públics, passa, evidentment, per derogar els Concordats amb el Vaticà. Qualsevol altra actuació resultarà frustrat per a tots els que pensam que l’estat laic és el vertader camí.

 De l'interessant blog Totum Revolutum, d'un mestre de Lleida.

 

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb