URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

Alternativa | 26 Febrer, 2008 18:30 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous a les 12:00 serà el ple ordinària de febrer, s’ha canviat l’hora ja que a les 21:00 hi ha un debat a quatre al Club. Un ple amb molt de punts, dels que farem un primer comentari breu. Esperam vostres proposte, precs, preguntes...

Una vegada més nostres mocions (3) protagonitzen el ple de febrer, intentam donant un impuls al municipi mentre l'equip de govern presenta  temes simplement administratius o forats econòmics de més d'un milió d'euros sense assumir cap responsabilitas. Conscients de les dificultats econòmiques del municipi presentam mocions que no signifiquen grans despeses però si feina i una visió més participativa de la política.  La resposta de l’équip de govern que habitualment a les comissions s’abstenia, davant de nostres mocions, ha estat votar en contra directament, amb excuses peregrines.

 Pitjau l'enllaç per poder veure un interessant

power point que hem penjat sobre el vot útil.

SlideShare | View | Upload your own

 


El dijous a les 21:00 debat a quatre al club de Pollença.

 

El dissabte a les 10:15 hem quedat al monument (Pollença), per compartir cotxes per la gent que vulgui venir a veure a Llamazares ( a les 11:30 a l'edifici de l'ONCE c7 Manacor  a Palma).


L’ordre del dia és el següent.

1 i 2.- Aprovació, si procedeix de les actes dels plens de 30 gener i 11 febrer

( formació taules electorals).

 

3.- Aprovació, si procedeix , de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Segueixen sortint  despeses compromeses del 2007 sense consignació pressupostària, en aquest cas parlam d’1,097.344,67 €. A qualsevol empresa normal algú es faria responsable, a l’Ajuntament algú dels responsables s’ha pujat el sou i a tot ens ha tocat pagar més impostos.

Recordeu que ja es va aprovar un extrajudicial del 2006 per valor de 150.481 (veure article forats a la butxaca).

Publicarem el llistat de factures i un article sobre el tema després del ple, vereu com es gestiones i es tuden nostres doblers.

 

4.- Nomenament representant municipal del Consorci d'Informática Local.

L’equip de govern ha proposat a Juanjo Mir.

 

5.- Nomenament representant municipal a l' Assemblea General de Colonya - Caixa d'Estalvis.

L’equip de govern ha proposat a Josep Cifre Salas i Augusto Valero Suau. Tomeu (PP) els ha recordat que normalment aquest nomenament es comentava o consensuava amb anterioritat.

 

6.- Proposta presentada pel grup d' Alternativa EU-EV relativa als pressuposts participatius.

Nostra primera moció que ja publicarem i comentarem. L’equip de govern ha avançat ja que votarà en contra, han dit que ja tenen previst un plantejament nou de participació ciutadana a partir de l’Agenda 21. Excuses, però bé si aconseguim avançar al tema ja en s va be. Ens han donat un esquema que és per emmarcar... 

 

 7.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l' árnbit de les illetes de la Playa Major del nucli urbá de Pollença.

Amb aquesta modificació les illetes passen de ser plurifamiliars amb activitats de taller a unifamiliars amb acitivats comercials com la resta de la zona.

 

8.-  Ratificació del decret núm.941. Nomenament de procurador i lletrat  a un contenciós per evitar el trasllat del registre de la propietat a Alcúdia.

 

9.- Ratificació del decret núm. 001 . Nomenament de procurador i lletrat al contenciós que ha posat un veí de la Cala contra les llicències de l’UNAC 33, nosaltres esperam posar-ho aquesta setmana.

 

10.-Proposta presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa al trasllat de les dependéncies de l' Area de Serveis Socials de l' Ajuntament.

L’equip de govern ha votat en contra , encara que ha dit  que està estudiat la possibilitat del trasllat sempre que no sigui massa costós.

 

 

11.- Nomenament representant municipal de la Junta Insular d' Aigües de Mallorca.

L’equip de govern ha proposat a Toni Ferragut Salas.

 

 12.- Nomenament representant municipal de la Junta Rectora de la reserva natural de s'Albufereta

L’equip de govern ha proposat a Jaume Plomer Salas.

 

13.- Aprovació si procedeix, del comprimís d’adhesió als compromisos d’Aalborg (A+10).

Una sorpresa agradable que l’equip de govern presenti aquest compromís a uns punts relacionat amb la democràcia participativa, medi ambient...Segur que per més d’un que els votarà serà paper mullat, però nosaltres els recordarem el que voten.

 

 14.- Trasllat de documentació relativa a l’afecció de l’entrada en vigor del Decret Llei 1/2007, de 23 de novembre.

Documentació de propietaris de solars al Vilar afectats per les mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les Illes Balears. Evidentment demanen poder construir, é sun tema interessant per un article.

 

15.- Sol·licitud del Consell de Mallorca respecte l’emissió de l’informe contemplat a l’article 17.2 B) de la LOT en relació a l’aprovació inicial de la Norma Territorial Cautelar per la qual s’adopten mesures per assegurar la viabilitat i efectivitat de la modificació del PTI de Mallorca.

Informes de l’arquitecte municipal i l’assesor jurídic respecte a l’eliminació de les arees de reconversió territorial Cal Carbó – l’Ullal i l’hotel D. Pedro – Hotel Rocamar – Sa Ràpita.(Campos). També molt interessant pe run article.

 

16.- Propostes /mocions d’urgència.

Amb caràcter d'urgència o sigui primer s'haurà de votar d'urgència presentam  una moció que la Plataforma Pro Camins públics havia donat a alguns regidors de l'equip de Govern per presentar-la i aquests no l'han fet. Demanam iniciar el procés per tal de aprovar el catàleg de camins en el termini de quatre mesos de manera definitiva des de la presa d'aquest acord i posteriorment iniciar els tràmits necessaris per incloure el catàleg a l'Inventari de Béns Locals.

 

 

PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de batlia.

2.- Dació de comptes dels acords de la Junta de Govenr i de les resolucions de batlia.

3.- Precs i preguntes.

 

Fotografia concurs urxella. 


 

El Balears ja donava avui la notícia del forat d'un milió d'euros. 

 (Segueix)

2 anys de bloc Urxella.

Alternativa | 26 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Encara que va ser un 26 de febrer quan varen obrir el bloc, el primer article es va publicar el 12 de març i després fins dia 24 no varem publicar el següent article. 

Moltes coses han canviat, ara estam a l'Ajuntament i podem posar a disposició de tothom informació a la que abans no teniam accés, publicam un article diari, nostre blog està entre els més actius de balearweb, d'un administrador hem passat a tres, hem publicat articles de gent molt variada....

El més important és que aquest blog ja és una referència d'informació i debat a Pollença i que a través d'ell ens feu arribar un munt d'idees, suggeriments, queixes... que també arriben al ple en forma de prec, preguntes i propostes...

El blog el feim tots i esperam seguir millorant i creixent. 

Aquest va ser el primer article sense cap imatge. 

QUI CANTARÀ AL PORT POLLENÇA? 

En 1982 Sandra Mihanovich cantant argentina va aconseguir un gran èxit amb la cançó titulada “Puerto Pollensa”, en ella narrava una història d'amor “alimentada en los amaneceres de Puerto Pollensa”. Avui el Port Pollença ja no alimenta amors ni cançons sinó ambicions. On uns veiem bellesa altres veuen possibilitats de negocis. Com gavines carronyeres sobre una badia moribunda alguns han vist la possibilitat d'esprémer al Port; s'aixequen edificis i casetes, es projecten centres comercials... Mentre l'alcalde, el pobret, diu estar cabrejat i es fa l'innocent . És possible què no sàpiga gens quan fa setmanes que era “vox populi” a qui s'adjudicaria el nou bar? Per favor, si no és capaç d'informar-se del que fa el Govern al Port que dimiteixi ja. Mentre Unió Mollera Pollencina segueix deshonrant al “moll” i miren cap a altra part, segurament cap a les còmodes poltrones que els cedeix el Partit Popular. I l'Associació de Veïns del Port què? els seus dirigents seguiran participant del festí carronyer, organitzant festes, sopars, i callant. No la culpa no és de Tomeu Cifre, si clar que té un bon sou per a assessorar a Mates i podia informar a l'alcalde, però això seria com si el llop avisés a caperutxeta que farà passar per la seva pradina. Culpables som tots els quals vivim i estimem el Port i consentim. Serà difícil que algú canti en un futur a Port Pollença.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb