URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De res, però...

Alternativa | 27 Febrer, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

 Avui al PIP ha sortit la meva resposta al contrapunt de l'anterior número, si recordau
na Eva Cerdà a la vegada que em donava les gràcies pel prec de donar noms de dones als carrers, em criticava que demanés un carrer al polígon per Clara Hammer, la dona d'en Guillem Cifre de Colonya. Aquest és l'escrit  

 

 

 

DE RES, PERÒ...

Una vegada més, a l'igual que al tema de la retirada del Sant Crist, m'ha sorprès,  el tractament que ha donat na Eva Cerdà a la seva secció contrapunt a una proposta nostra del darrer ple.

Després de donar-me les gràcies per demanar que es donessin noms de dones al  carrers del municipi, em recrimina, i el posa entre cometes per deixar ben clar que aquestes eren les meves paraules exactes, i per si no resta clar diu que el vaig dir talment així: 

García... va dir literalment que "als carrers de nova creació, per exemple al polígon industrial, n'hi podria haver un que es digués Clara Hammerl". Au, talment així ho va dir i va quedar tan ample"

La veritat és que literalment el que vaig fer és  citar el polígon només com un exemple de carrers nous i a Clara com un exemple de dona important, ni més ni menys, exactament les meves paraules varen ser, "demanaria a l'Ajuntament de Pollença que tingui en conta, sobretot pels carrers de nova creació (per exemple al polígon), la utilització de noms de dones importants dels nostre municipi i de la historia per exemple la dona d'en Guillem Cifre de Colonya, Clara Hammerl.". Crec que això és diferent a dir que m'havia quedat ample demanant un carrer per a na Clara al polígon. De totes maneres també pens que tant Guillem Cifre com Clara Hammerl es preocupaven pel benestar dels obrers, i no crec que per ells fos cap deshonor donar nom a un carrer d'un polígon industrial, clar que el problema és que no tenim un polígon industrial sinó bàsicament un grapat de solars desolats amb algun comerç.

El tema més enfora dels detalls és que crec que na Eva fila molt prim quan es refereix a alguns partits i no tant quan parla d'altres, és lliure de fer això, igual que jo de pensar que és més honest utilitzar la mateixa  vara de mesurar per a tothom. Crec que el més honest també seria traslladar la seva idea de que sigui uns dels centres educatius del Port de Pollença el que dugui el nom de Clara Hammerl, als partits de l'equip de govern, els mateixos que durant anys ni tan sol han pensat donar un nom de dona a cap carrer sigui al poble o al polígon.

Al manco aquest tema a nostre blog urxella, ha servit per treure un altre nom de dona que mereix també  un carrer a Pollença; la menorquina Margarida Comas i Camps,  biòloga, pedagoga i professora de gran prestigi lligada a l'Institució lliure d'Ensenyança, gran defensora de la innovació pedagògica, la igualtat social i els drets de les dones i que va ser la primera professora de la facultat de pedagogía de la Universitat de Barcelona. Es va casar i viure a Pollença amb Guillem Bestard. Durant la Guerra Civil espanyola, es va exiliar  a Anglaterra. on va continuar investigant.

 Salut

Un altra fotografia del concurs Urxella. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb