URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Zaplana i Telef˛nica

Alternativa | 30 Abril, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

Ha estat molt curta la carrera com a “simple diputat ras” d' Eduardo Zaplana, encara que no tant com la del seu amic i company Jaume Matas. Sembla que ser diputat no és el millor lloc per les persones que es dediquen a la política per enriquir-se, clar que entre el sou de diputat i el de delegat europeu de Telefònica hi ha una bona diferència (a TVE varen parlar d'un milió d'euros anual).

 No sabem el que premia Telefònica si la seva trajectòria, política profundament marcada per la corrupció;des de la seva elecció com a batle de Benidorm, gràcies al vot de la trànsfuga socialista Maruja Sánchez, passant per Terra Mítica i el ministeri de treball ,  fins  a la seva actuació com a portaveu del govern de Jose Maria Aznar en els atemptats de l’11M a Madrid (la teoria de la conspiració). (Si voleu un bon resum de la carrera política de Zaplana us recoman llegir l’imprescindible  llibre de Alfredo Grimaldos. "Zaplana. El brazo incorrupto del PP". Editorial Foca. Madrid, veure article anterior  )

O tal vegada Telefónica premia la seva gestió econòmica davant de la Generalitat Valenciana . En aquest sentit, actualment l’endeutament del govern valencià arriba fins els 13.314 milions d’euros, l’11,4% de seu  PIB. (es va doblar des de que Zaplana va governar)  amb la suspensió de pagament de Terra Mítica inclosa . Al  Ministeri de treball Grimaldos resumeix el pas de Zaplana a un capítol que titula molt gràficament “A exprimir el Ministerio”,  per exemple la factura publicitària va passar  de 931.000 euros en 2002 a 41,4 milions d'euros just abans de les eleccions del 2004. Com exemple només en “chuches”, incloses galetes quely a un any va gastar 5000 euros.

Una altra possibilitat és que hagin contractat a  Zaplana per la seva preparació acadèmica; començant pel seu batxillerat al col·legi Lope de Vega de Cartagena, conegut a aquella època com el "Lope de vagos" per la facilitat amb la que aprovaven els "nens bé" que no mostraven massa interès pels estudis. Després va començar a estudiar dret a València, on va conèixer a Jaume Matas amb el que segueix vides paral·leles (les seves esposes són amigues des de joves). La carrera la va terminar a la recent inaugurada facultat de dret d'Alicante, que no tenia el llistó massa alt i on ja va arribar ben apadrinat. La seva carrera com lletrat va ser molt breu i poc brillant ja que ràpidament es va centrar en el seu objectiu principal que es poden resumir a aquesta frase

"Le pides dos millones de peles o tres de lo que quieras...¿Eh?

 Lo que te dé y me das la mitad bajo mano 

(Paraules literals de Zaplana gravades per la policia al cas Naseiro)

 Aquest és el personatge que ahir lloaven alguns. Com és possible que  una empresa pública privatitzada, pugui contractar a tal persona ? O és que telefònica no ets tan privada?

Amb el currículum de Zaplana està clar que les connexions entre grans empreses (la majoria empreses públiques privatitzades) i ex - polítics no es fonamenten en la vàlua o preparació de les persones si no en els seus contactes amb el poder, les seves influencies, els tractes de favor… Una vergonya que significa seguir fomentant la corrupció, on s’utiltizen  privilegis atorgats, amb l'objectiu d'obtenir un benefici aliè al bé comú. (veure estudis sobre corrupció Transparency International ) I després parlen de liberalisme, lliure competència, mercat... Tot mentida seguim a un sistema oligàrquic, caciquil i monopolista.

 

 

 

Cortina a Formentor 2

Alternativa | 29 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant les irregularitats de la construcció del solar 50A a Formentor. Com ja varen comentar a l’anterior article la llicència és va atorgar sense el projecte de demolició de l’anterior construcció de la parcel·la

L’obra es va iniciar a l’estiu del 2007 sense que s’hagués autoritzat el projecte d’execució, que ni tan sols havia estat presentat. A més a més es va incomplir la normativa de mesures de protecció contra la contaminació acústica  del Medi Ambient. Això va suposar una primera decret de paralització d’obres per juliol, que el promotor no va complir, per la qual cosa va ser multat i les obres precintades. Va haver un segon decret de precinte i un tercer a octubre.

La continua vigilància i denúncies del veí varen fer possible també detectar, que les obres no s’adequaven a la llicència i  s’estava construint més volum i altures (setembre 2007).

L’advocada es va arribar a desesperar ja que considerava que l'Ajuntament incomplia  la llei de disciplina urbanística:

1º.- Obligació d'instar a les companyies subministradores d’energia elèctria per al cort del subministrament en el terme de 48 hores (Art. 61.7).

2º.- L’Ajuntament tenia potestat per por retirar de maquinària i materials  de la construcció en 48 hores per fer efectiva la suspensió cosa que no va fer (Art. 61.5). D'haver-se fet efectiva la mesura segons prescriu la llei, no s’hagués pogut incomplir de manera continuada la paralització d’obres

3º.- Imposició de multes quinzenals. (Article 62 b).L'Ajuntament es va limitar a imposar una multa cada vegada que ordenava un precinte, quan haguessin d'haver-lo fet cada quinze dies al no haver estat paralitzades les obres.  Segons l'advocada la multa hauria d'ascendir a 314.572.800 euros (uns cinquanta-dos milions de les antigues pessetes), i només va arribar 600 euros.

La mateixa advocada em deia, "si n’hi ha problemes de caixa en l'Ajuntament, la solució no hauria de ser  pujar els impostos, sinó limitar-se a complir la llei d'infraccions urbanístiques."

L'impacte de l'obra des del mar.

 

Excursiˇ carretera Vella de Pollenša a Lluc

Alternativa | 28 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Transcribim el comunicat que es va llegir ahir a la tercera excursió reivindicativa pel camí de Pollença a Lluc.

Bon dia a tots i a totes. Gràcies per haver vingut. Com qui no vol la cosa, enguany ja som al tercer any de reivindicacions de pas lliure per un camí tan públic com la carretera vella de Pollença a Lluc. Agraïm el suport de les entitats adherides: Secció de Muntanya del Club Pollença, Grup Nord, Grup Excursionista Tramuntanya, Grup Excursionista “Es Cabrits”, Grup Excursionista de Vilafranca, Cranques Reumàtiques, Es Xaragall, Grup Excursionista Trescadors i Mountain Wilderners de Catalunya, com també al PSM, PSOE, ERC, EU i Els Verds, i principalment a tots els presents.

Ja sabem que sou gent acostumada  a anar d’excursió i per tant les recomanacions que farem ja són per a vosaltres prou conegudes, però hem de  recordar que tant els grans com els petits no heu de sortir del camí, també convé tancar totes les barreres que trobem, sense pany, és clar. No s’ha de notar que hem passat, cal que ens en tornem tot el que duim,  moltes gràcies.

Joan Ramon llegint el comunicat 

 

 

Comunicat

Primer.-  El 12 de desembre de 2005 tengueren lloc les primeres demandes de la Plataforma per tal de denunciar el tancament de la carretera vella de Pollença a Lluc, carretera que va ser inclosa dins el Pla nacional de carreteres el 12 d’abril de 1885, posteriorment incautada per la diputació provincial, i que el 1916 ja estava enllestida. Estam parlant, per tant, d’una carretera comarcal a tots els efectes, sense que en cap moment s’hagi produït cap reversió del caràcter públic. Actualment, després de tres anys de reivindicacions, el Consell Insular de Mallorca ha inclòs al seu Inventari de Béns la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Per això, demanam ja sense més dilació que s’efectuï de manera clara la delimitació d’aquesta carretera i que se’n garanteixi el pas. 

Toni Gorrías, la seva feina esta sent fonamental a aquesta lluita. 

Segon.-  Aprofitam per recordar als càrrecs públics que ho són  precisament per defensar els interessos i béns públics i mai per treballar pels interessos particulars, com massa sovint passa. Per això confiam que actuaran per tal de recuperar el traçat íntegre tant de la carretera vella de Pollença a Lluc, que avui trepitjam, com també per recuperar els diversos itineraris del camí vell de Pollença a Lluc, també tancat i que en molts de punts no segueix el mateix traçat de la carretera. Si finalment emprenen aquesta tasca, tindran el nostre suport. 

Tercer.- La defensa dels camins públics i d’ús públic a Pollença, Manacor, Llucmajor i la resta de municipis de Mallorca, no només està enfocada en sol·licitar el compliment de la legalitat, fet per si mateix suficient, sinó que a més forma part d’una lluita per defensar la nostra terra, el nostre paisatge, la nostra cultura i el medi ambient. Gaudim d’un entorn privilegiat, entorn que ens ha vist néixer, créixer i que ens toca protegir tant de la seva destrucció, com de la seva privatització. Conèixer i gaudir el nostre entorn no pot esdevenir un privilegi, sinó un deure a garantir per part de totes les institucions.Finalment volem expressar el nostre desig de poder-nos trobar tots una altra vegada l’any que ve, aquí, no per reivindicar l’ús d’aquest camí, sinó per celebrar-ne la seva recuperació.

El que demanam és una costa tan justa i simple com aquesta barreja obertat tots els dies de l'any

DARRERA HORA DES DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS OBERTS 

Com era de preveure, avui la barrera de l'Empeltada torna impedir el pas per la carretera vella de Lluc, i abans del Pi de Son Grua s'impedeix el pas fent transitar els senderistes per la carretera.
 
 

III Rep˙blica

Alternativa | 27 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Abans de seguir amb la "casita" de Cortina a Formentor comentarem nostra primera moció al darrer ple relacionada amb la III República, una moció ideològica sobretot i que per nosaltres era el darrer acte d'abril de República. 

Pensavem que la millor manera de reivindicar una personalitat com D. Guillem o un govern com el de la II República no és només amb actes commemoratius sino impulsant la recuperació efectiva i real de les seves idees. A més a més ja que D. Guillem va ser un gran republicà enguany és un bon any per aquesta iniciativa. Més encara quan l’Ajuntament de Pollença ha celebrat actes institucionals  commemoratius de la II República Espanyola. Però està clar que aquest és un equip de govern de pur màrqueting i que només li interessa aparentar una cosa que no és. 

El que demanava nostra moció  es que l'Ajuntament és manifestés a favor de totes les iniciatives polítiques i ciutadanes de caràcter pacífic i democràtic a favor de la República i  convidarà  a la ciutadania de Pollença a participar en aquestes iniciatives I més concretament demanavam que l’Ajuntament de Pollença s’unís als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

Pensam que era una petició acorde al segle XXI i als valors democràtics que haurien d'imperar actualment.

Tant el PP-UMP com l'equip de govern varen dir que respectaven molt la República però que votarien en contra ja que no era un tema que fos al carrer i que ja decidiren als seu dia les Corts.  

Al debat vaig recordar que la meva persona representa a un percentatge de gent d'aquest municipi i que per tant ja no és que el tema no fos al carrer sinó que era al ple i que no podien evadir-ho. Igualment hem de recordar que la II República es va iniciar a partir d'unes eleccions municipals i que no podien deixar la reforma de la Constitució en mans només de les direccions dels dos grans partits.

 Els varen recordar que  a més a més la monarquia espanyola té un origen dictatorial i que les prerrogatives especials del rei són totalment surrealistes, vaig fer referència a la irresponsabilitat i inviolabilitat del rei (article 56.3 de la constitució) i em va sorprendre el desconeixement del tema de la resta de regidors. El rei no pot ser jutjat d’acord a les lleis penals i no respon pels actes que fa, ja siguin polítics o exclusivament
personals. En un cas extrem, com el d'un rei assassí segons el constitucionalista Antonio Torres del Moral no hauria més  solució  que abdiqués en el seu Hereu, per a poder jutjar-li com a un ciutadà normal. O arribar a un acord i que s'exiliés i es marxés del país sense jutjar-li. 

 Igualment el que molta de gent oblida és que la República és el sistema majoritari al planeta i que la monarquia simplement és un sistema caduc, irracional, antidemocràtic i en vies d'extinció.

Biel (PSM) va dir que el no era sospitós de ser monàrquic, la resposta va ser fàcil si  ets republicà vota a favor d'aquesta moció... Es va abstenir. 

El batle ha demostrat una vegada més que el seu republicanisme només és de paraula no de fets com tantes altres coses. A la resta de regidors d'UM-UNPI els diria que s'han pres la disciplina de vot massa en serio ja que hi ha temes on no és cap tragèdia ni ruptura fer un vot personal, el mateix que diria amb més raó al PSOE. Encara que als seus mítings encara es pugui veure alguna bandera republicana i els seus vells militants es consideren republicans  fa temps que varen canviar a Pablo Iglesias por Peñafiel. A la fi el seu vot en contra em sembla un falta de respecte a la seva història i al seu president d'honor sense anar més enfora .

El PP-UMP que també va votar en contra hauria de fer també un pensament a aquest tema, ja que en principi la República pot ser d'esquerres o dretes però el que sempre serà és més democràtica que la monarquia.He de dir que Toni Martorell  es va absentar "casualment"al moment de la votació i per tant va contar com una abstenció.

 

 (Segueix)

Cortina a Formentor 1.

Alternativa | 26 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Fa  mesos que col·laboram amb una advocada d'un veí de Formentor, per  intentar aturar una impactant obra promoguda per Sardasca Inmobilien A.G., darrera de la qual es  troba  Alfonso Cortina, germà de Alberto Cortina, fills de Pedro Cortina que va ser  el darrer ministre d'afers exteriors d'en Franco.

 Saddam Hussein saludant a Franco en presència d'Arias Navarro i del ministre d'Assumptes Exteriors, Pedro Cortina ( a la dreta de Sadam) del blog "El diari de l'Absurd", on podeu llegir la història d'aquesta foto

 Després de la victòria del Partit Popular a 1996, Alfonso Cortina  va ser triat per ocupar el càrrec de l'empresa en aquell moment de titularidad pública Repsol, càrrec que va ocupar fins el 2004 quan va deixar el seu càrrec a canvi de cobrar una indemnització de  19 milions d'euros i va ser nomenat president de Colonial, la immobiliaria de la Caixa, i president de la Fundació Repsol ( details al següent article del País). Alfonso Cortina va impulsar el Foro de Formentor fins que aquest es va terminar al 2004

Ara ens podem centrar en l'obra que està fent Alfonso Cortina a Formentor

Aquesta obra te ja un bon historial de irregularitats que narrarem des del principi fins el moment actual i resulta realment sorprenent que s'hagi pogut donar aquesta llicència i que les obres siguin endavant. Igualment resulta increïble que l'Ajuntament no hagi aplicat a aquestes obres totes les disposicions contemplades per la llei de disciplina urbanística.

Pensam que la història de aquesta llicència és una demostració de la manca de voluntat política per part de l'Ajuntament d'evitar la degradació i destrucció paisatgística de la Península de Formentor. Fa la impressió que els doblers es situen per damunt de la llei i del be comú

La primera  irregularitat es va cometre ja a la concessió inicial de la llicència. A aquesta parcela on només es pot contruir una vivenda Unifamiliar (AU1) ja havia un habitatge i a un informe amb  data 17-02-05 l'arquitecte municipal  va requerir als promotors el projecte de demolició que no és contemplava ni pel projecte bàsic ni pel projecte d'execució .

Aquesta és la imatge que encara es pot consultar al Google Earth, i que per desgràcia ja no existeix. Podeu observar  la edificació que ja existia marcada amb un requadre verd.

Quan varen veure l'expedient de la llicència varen comprovar com de forma totalment incomprensible i sense que hagués estat presentat el projecte de demolició, l'arquitecte municipal va informar favorablement i la llicència va ser atorgada com si el defecte hagués estat resolt, en data 23-02-05.

L'obra va començar sense el projecte de demolició, i sense demolir l'habitatge antic, com podeu veure a la següent fotografia, on es pot observar l'antic habitatge darrera de la nova construcció.


Una vegada descoberta la irregularitat i davant les denúncies presentades, el promotor va presentar el projecte de demolició dos anys i mig més tard de la concessió de la llicència  (14-08-07).  

Ja no fa falta marcar amb un requadre verd la nova construcció des de l'aire, aquesta era la imatge fa uns mesos de la parcel·la... Continuarà.

Votaciˇ ple

Alternativa | 25 Abril, 2008 17:06 | facebook.com twitter.com

Un resum votació del ple, poc a poc explicarem les mocions, debat i votació.

.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la a la III República. Vot a favor: Alternativa EU-EV. Abstención del PSM i Toni Martorell del PP(per absència momentània) Vots en contra de PP-UMP, UM-UNPI, PSOE.

. Proposta del grup municipal PP-UMP relativa a les propostes de millora als processos de gestió de la dependència. Vots a favor: PP-UMP. Vots en contra d'UM-UNPI, PSOE, PSM i Alternativa EU-EV.

Aprovació, si procedeix, de la proposta d'imposició de sanció relativa a 1'expedient núm. 4015/Animals Domèstics (uns cavalls que varen escapar d'una finca). Aprovada per unanimitat

. Proposta presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la construcció d'un camp de golf a 1'área de Son Bosc (Muro)Vot a favor: Alternativa EU-EV. Vots en contra de PP-UMP, UM-UNPI, PSOE i PSM

. Aprovació, si procedeix, del plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir el concurs, mitjançant procediment obert, de la concessió de la gestió del servei públic de la piscina municipal coberta climatitzada i un local annex de 1 'Ajuntament de Pollenca.  Vots a favor  d'UM-UNPI, PSOE i PSM. Abstención del PP-UMP. Vot en contra d'Alternativa EU-EV

. Proposta del grup municipal PP-UMP relativa a la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'IBI.Vots a favor: PP-UMP. Vots en contra d'UM-UNPI, PSOE, PSM i abstenció d'Alternativa EU-EV.

.- Propostes/Mocions d'urgència. L'equip de govern va presentar una moció per tornar una fianç a l'empresa Decosport. Vots a favor: PP-UMP, UM-UNPI, PSOE, PSM i abstenció d'Alternativa EU-EV.

TDT i defensor del poble

Alternativa | 25 Abril, 2008 06:05 | facebook.com twitter.com

Fralokus ja va expressar la seva preocupació, "A Pollença la TDT sortirà per un ull de la cara" .pel proper final de les emissions analògiques ( a Mallorca el 31 de desembre de l'any que ve)  En aquells dies, més d'un es quedarà, literalment, sense gens que veure en la televisió. Serà en part, pel desconeixement,gairebé un terç de la població no sap que la televisió digital no serà opcional, i també, per la deixadesa

Fralokus ha donat un pas més i ha fet una queixa al defensor del poble ( que podue llegir a la continuació).

 

 A la mateixa denuncia com des del  mes de novembre de 2.005,  es va posar en servei la nomenada TELEVISIÓ DIGITAL TERRESTRE, però a les campanyes de publicitat de la TDT no s'advertia  que havia zones sense cobertura i alguns pollencins van adquirir receptors per a rebre una emissions radioelèctriques que no existien, les dades i cobertura només estaven en una pàgina web d'Internet d'una entitat privada (www.tdt.es) , que para més confusió ha situat el Port de Pollença en la illa d'Eivissa, indicant que havia cobertura TDT, quan en realitat no l'havia, confonent encara més als ciutadans, pel que alguns van fer inversions “inútils” per les falses dades de la pàgina web a la qual ens redireccionava la mateixa pàgina web del Ministeri d'Indústria.

Avui, més de dos anys després, seguim sense cobertura, amb l'error en la pàgina web i el que és pitjor amb data caducitat del sistema analògic que s'ha proposat per a no després de desembre de 2.009.

 

 (Segueix)

Defensar una cosa i la contraria

Alternativa | 24 Abril, 2008 06:06 | facebook.com twitter.com

Nostre company Guillem Ramis, regidor d'EU-EV a Santa María del Camí ens ha enviat aquest interessant article que nos va molt bé pel ple d'avui (a les 20:00) on defensarem nostres mocions relatives a la III República i Son Bosc.

No totes les persones son capaces de mantenir aquesta actitud, però haver-n’hi?, n’hi ha.

No són moltes ni fan gala d’aquesta capacitat adquirida i necessàriament cultivada per ésser profitosa.

         Son persones que evidentment no s’han de creure molt el que prediquen i per tant no son conegudes mai com a dogmàtiques i semblen tolerants,  encara que sempre que convingui poden mantenir posicions autoritàries o intransigents.

Parlant d’esports es el cas d’un aficionat del Reial Madrid, celebrant com el que més les victòries del Barça.  Ves a saber per què?

En política es la persona demòcrata que diu que totes les persones hem de tenir els mateixos drets, però defensa la graciosa monarquia que patim i tots els seus privilegis.

Es també el cas de les persones laiques que diuen defensar un estat aconfessional, tal com marca la Constitució espanyola, però els pareix bé la participació de les autoritats polítiques en els actes i manifestacions religioses.

També es possible trobar persones que diuen defensar la memòria i els valors socials, democràtics i de llibertat de la II República, però al mateix temps defensen la necessitat de conservar els monuments de triomf i homenatge al Franquisme.

Podem trobar també dins el nostre Ajuntament posicions contraries a la destrucció del territori i al consum abusiu d’aigua, però quan es tracta de manifestar-se en defensa de un lloc emblemàtic de Mallorca, com és el cas de l’àrea de Son Bosc a Muro, amenaçada per la construcció de un camp de golf, eviten pronunciar-se i no diuen ni mu, amb l’excusa que la llicència d’obres, legalment es competència de l’ajuntament de Muro.

De tot hi ha, encara que a vegades costa de creure que persones que fan política trilera gaudeixin de tanta confiança durant tant de temps.

 Salvem Son Bosc.

 


 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

 

Espejos, Eduardo Galeano

Alternativa | 23 Abril, 2008 16:58 | facebook.com twitter.com

 El dia del llibre una recomanació, un dels meus autors favorits  Eduardo  Galeano acaba de publicar "Espejos, una historia casi universal."

Los espejos están llenos de gente.
Los invisibles nos ven.
Los olvidados nos recuerdan.
Cuando nos vemos, los vemos.
Cuando nos vamos, ¿se van? 

Mereix la pena sentir les paraules de Galeano "Nos mean y nos dicen que llueve".

 


 

Paradojas andantes, paradojas estimulantes:
El Aleijadinho, el hombre más feo del Brasil, creó las más hermosas esculturas de la era colonial americana.
El libro de viajes de Marco Polo, aventura de la libertad, fue escrito en la cárcel de Génova.
Don Quijote de La Mancha, otra aventura de la libertad, nació en la cárcel de Sevilla.
Fueron nietos de esclavos los negros que generaron el jazz, la más libre de las músicas.
Uno de los mejores guitarristas de jazz, el gitano Django Reinhardt, tenía no más que dos dedos en su mano izquierda.
No tenía manos Grimod de la Reynière, el gran maestro de la cocina francesa. Con garfios escribía, cocinaba y comía.

("Espejos", Eduardo Galeano).

March, Cortina i Barcelˇ

Alternativa | 23 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de març varem denunciar les il·legalitats que diferents personatges han fet a Pollença. Hem  denunciat irregularitats de la família March (s'ha obert expedient  d'infracció urbanística),  Alfonso Cortina ( també té obert un expedient encara que ha aconseguit seguir amb les obres d'un xalet)  i Barceló (obert un expedient per obres del camí de Cala Figuera)... No està malament.

A continuació els precs i preguntes de l’anterior ple, en vermell les respostes i en verd comentaris.

Per part del Sr. Batle es contesten les següents preguntes formulades pel Regidor Sr. García en la passada sessió ordinaria de l'Ajuntament Pie celebrada dia 28 de febrer de 2008:

- Ateses les queixes de l'aparcament de la plaça de les Munnares, ens agradaria saber que es pensa fer amb aquest tema?

R: Se li pot fer arribar una copia dels informes jurídics al respecte, atesa la problemática existent respecte les concessions atorgades.  Abans d’ahir a una reunió amb l’asociació de veïns de Pollença em varen insistir en aquest tema, hi farem feina.


- Els rètols publicitaris que es multipliquen per tot el sol rústic del municipi tenen llicéncia o se'ls ha obert algun expedient?

R: N'hi ha que estan emplaçats dins la zona de carreteres, no obstant se mirarà. N’hi ha molts que estan a sòl rústic i estic segur que no s’han mirat.


- Quina és la situació de Ca'n Dionis (antic centre de joves)?

R: Ja s'ha signat el contracte.

PRECS.

1.- Es continua demanant un armari, si és possible amb clau, per a poder guardar la documentació produïda per la feina com a grup polític. Això es diu inoperància, a aquest pas arribarem a una any demananat un armari

2.- Atés que ha sortit publicat un edicte municipal en un BOIB del mes de novembre on surt encara com instructor d'un expedient sancionador per a la tinença d'animals perillosos l'anterior Regidor delegat de Medi Ambient Sr. Comas, que es tingui en compte a l'hora de la seva tramitació.

3.- La gent afectada per a l'aplicació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de serveis socials no té gens clar la seva aplicació pel que, de cara a l’any que ve, s'hauria de millorar la regulació de la mateixa.

R: Contesta la Regidora delegada de Serveis Socials Sra. Ramon que es va dur a terme una reunió amb les persones afectades per a explicar la taxa i que li va donar la sensació que la gent quedà conforme amb dita reunió i explicació. La sensació d’un bon grapat de persones que varen anar a aquesta reunió no és la mateixa.

PREGUNTES.

1 .- Es recuperarà el servei que realitzava la Policia Local respecte els policies que anaven amb bicicleta per les platges del municipi?

R: Respon el Regidor delegat de Policía Sr. Mir que es tindrà en compte recuperar-ho per aquest estiu.

2 .- Ateses les queixes de l'aparcament de la plaça de les Munnares, ens agradaria saber que es pensa fer amb aquest tema?

3 - Es té coneixement a l’àrea de Medi Ambient que l'editorial del darrer núm. del BUSQUERET (febrer 2008), revista de divulgació ornitològica del GOB,parla del tema de l'exposició de les aus en captivitat durant la celebració de la passada fira? Hi ha discrepàncies serioses a l'hora d'aplicar la llei... però el que és al 100% il·legal és exhibir o engabiar espècies no caçables llevat d'excepcions amb alguns fringíl·lids (a la fira de Pollença hi havia una mèrlera que no ho és)...

  De totes maneres si la llei empara exhibir la resta d'espècies caçables pensam que l'Ajuntament de Pollença i la menys la seva àrea de medi ambient no ha d'emparar actuacions com aquesta  totalment contràries a el que ha de ser l'educació ambiental, i la protecció de la natura.

R: Respon el Regidor delegat de Medi Ambient Sr. Plomer que les intencions eren d'educació ambiental i de divulgació, i que la intenció sempre ha estat bona.  De les suposades intencions al resultat hi ha un bon troç, a més hem de recordar que encara vivim entre la natura (cada vegada menys) i no a una ciutat.

4.- Com està el tema del subministrament de l'aigua en el pous de Son Vila, atés que s'aproxima l'estiu i ens podem trobar amb problemes de mancança? I del pou del port de Pollença;a? I el subministrament de la Cala Sant Vicenç pel concessionari "Aigües Cala Carbó?

R: Respon el Regidor delegat de Medi Ambient Sr. Plomer que respecte el subministrament a la Cala sembla que hi ha un sabotatge a l'empresa perquè qualcú va tancar les claus de pas, s'ha entrat a les estacions de bombeig, s'han romput llums, etc ... sent aquestes actuacions que perjudiquen a tothom. Recentement ha hagut més retallades i no ha estat sabotatge sino manca de manteniment.

5 .- Com esta el tema de la regeneració de la platja de Cala Barques? I I'explotació de les platges del terme municipal per aquesta temporada 2008?

R: Respon el Regidor delegat de Medi Ambient Sr. Plomer que el plec per a l'explotació de les platges esta pràcticament definit.  Es porta a aquest ple d’abril.

7.- S'ha estudiat o es té prevista ja la solució respecte el trasllat de l'área de serveis socials?  Francisca va respondre que calia un estudi a fons... No tenim cap notícia de que s’estigui fent aquest estudi.

8.- Quan finalitzarà l'obra de les pistes de tennis?

9.- Què opina l'equip de govern respecte la informació sorgida respecte un vedat de caca a Formentor i les obres que hanb fet al camí de Cala Figuera?

10.- Es té coneixement que en un solar de Llenaire es produeixen abocaments?

11.- Ens poden informar de la denúncia formulada pels representants del personal respecte els contractes de d’assistència i serveis que formalitza l'Ajuntament denominats com "falsos autònoms" (per exemple, tècnic de medi ambient, tècnic del museu, etc ... ? es pensa treure i convocar aquestes places?

R: Respon el Regidor delegat de Personal Sr. Mir que s’està realitzant un estudi mitjançant el qual es valoren les places que haurien de figurar o no en plantilla, el qual serà objecte d'una negociació futura amb un possible catàleg de llocs de treball als efectes de reconsiderar l'estructura de la plantilla de personal, manifestant per altra banda que aquests contractes administratius de serveis i assistència són una figura prevista en la llei de contractes de les administracions públiques.

12.- Ens han arribat queixes respecte de la neteja en el port de Pollença.

R: Respon la Regidora delegada del Port de Pollença que desconeix ara exactament on pugui haver la brutícia perquè el servei es du a terme i que a vegades és més un problema de conscienciar la gent que, per exemple, tira les bosses de fems a les papereres.

13.- Tot i que s’està fent feina amb un nou reglament d'ocupació pública, s'ha de tenir en compte que aquest estiu s’haurà de fer complir la regulació vigent, normativa que en anys anteriors no s'ha complit.

14.- Atesa la consideració de l'escala del Calvari com un lloc privilegiat aquest hauria d'ésser un indret lliure deis objectes que treuen els comerciants sobre la mateixa escala.

15.- S'ha llevat l'estructura de fusta al costat de la torre d'Albercuix? i respecte la placa de la placa de la república s’ha fet alguna cosa? L’altre dia vaig pujar i vaig veure que l’artefacte segueix, la placa no està en tan mal estat com pensava.

16.- S'ha comprovat que s'han tallat moltes palmeres a un solar emplaçat a Llenaire, es tenia permís per fer-ho?

R: Respon el Regidor delegat de Medi Ambient Sr. Plomer que des de la seva area s'envia una carta al respecte, atès que hi ha gent que poda de forma indiscriminada però sembla ser que tenen l'autorització i que no obstant axó s’estarà al damunt.

17.- Per que la moció de la Plataforma Pro-Camins Públics relativa al catàleg de camins es va aprovar per Junta de Govern Local?

18.- Com es regula l'accés al camí de Ternelles per tal de poder transitar-hi?, havent presentat ja una sol·licitud pel registre al respecte

19.- Com esta l'assumpte del conveni en relació al camí de Síller? No es pot desviar per un traçat alternatiu?

R: Respon el Sr. Batle que la idea és recuperar i mantenir el camí original però que en primer terme s'ha de estudiar jurídicament el conveni que hores d'ara esta aprovat i signat, sent difícil dur-ho terme.

20.- Es té constància que s'estan realitzant unes obres dins ANEI devers el camí de Ternelles? Tenen llicència?

R: Contesta el Sr. Batle que dernanará la informació pertinent. Ahir ens informaven que no tenien llicència i que s’ha obert un expedient d’infracció urbanística.

21.- S’està executant l'obra emplaçada en el solar solar de Formentor? Es sol· licita que es prenguin les mesures adients perquè aquesta obra no continuí ates que esta plena d'irregularitats i els seus promotors no respecten la llei.

R: Contesta el Sr. Batle que el TAE (assessor jurídic) ha emes un informe al respecte, el qual pot sol·licitar.

Aquesta és l'obra que denunciam, es tracta d'un xalet que es fa Alfonso Cortina. 

 

 

 

22.- Com esta I'assumpte deis banys del pare Cecili Metel?

R: Contesta el Sr. Batle que es preveu que la setmana que ve estiguin en condicions.

23.- Com esta l'assumpte relatiu als desperfectes del collegi Miquel Capllonch?

R: Contesta la Regidora delegada d'Educació Sra. Sastre que hi ha una acta de recepció on ja s'assenyalaren aquests desperfectes de l'obra que encara no s'han solventat i que l'ernpresa hi fa feina; respecte la vidriera que va caure, es veu que I'alumini no estava ben posat.

I la festa continua...

Alternativa | 22 Abril, 2008 05:53 | facebook.com twitter.com

Al ple de març hi va haver un nou reconeixement extrajudicial de crèdits.  69.237,18 euros del Patronat de Turisme i 1.764, 44 de la ràdio. Ho hem penjat i el podeu veure amb detall al segúent document en pfd.

Com vaig dir al ple, des de que soc regidor la meva capacitat de sorpresa s'ha esgotat atès que resulta increïble la quantitat d'expedients de reconeixement extrajudicial que es tramiten, recordam que això signifiquen despeses superiors al pressupost aprovat.  A pesar de que com contempla la llei hem exigit responsabilitats, la dimissió dels dos regidors actuals que més despeses han fet d'aquest tipus ( Martí Ochogavía i Michel) no ens han fet ni cas, ni tan sols han explicat la seva actuació.

En aquest cas l reconeixement extrajudicial de l'lnstitut de la Radio municipal és acceptable (1.764,44 euros)  però no el del Patronat de Turisme (69.237,18 euros)

Això és resultat d’un funcionament il·lògic, i  és també una vergonya de gestió económica: a la relació del patronat de turisme hi ha multitud de factures que es podrien evitar, com per exemple, la de 6.000 euros per uns mapes plens de mancances i amb uns errors increïbles (veure article), així com la despesa per la campanya de la marca de Pollenca, 8.137,4 aquesta totalment extrajudicial, o 8.178 euros en publicitat a la premsa. Tota aquesta despesa quan ja s’havia exhaurit el pressupost i mentre el municipi té mancances en estructures bàsiques. Com és possible tot això?

Vaig demanar el control d’aquestes despeses i que no es paguin si estan mal fetes les feines (com és el cas dels mapes). També vaig demanar si hi haurà més expedients de reconeixement extrajudicial, i si es té idea dels comptes del Festival de Música de Pollença.  A dia d'avui encara no tenen aquesta comptabilitat.

La Regidora delegada de Turisme Margalida Llompart va dir que es va trobar amb 1.900 euros en el pressupost pel que quedava d'any així com factures compromeses que ascendien a un import de 28.109 euros i que devers novembre la partida de publicitat estava a menys 49.000 euros atès que s'havien passat a la mateixa 25.000 euros de publicitat contractada a un diari durant els mesos d'abril i maig de 2007 (es referia al Part Forana durant el període preelectoral). Això és una demostració més de com hi ha partits que utilitzen els doblers públics per comprar a la premsa mitjançant publicitat, una vergonya.

La regidora també va dir que dins la partida de promoció turística hi havia una subvenció de 30.000 euros de la qual 17.500 € corresponien al logo i a la posada en marxa de la marca de Pollença i la quantitat restant (12.500 €) s'havia d'utilitzar abans de finalitzar l'any 2007, sent aquesta la despesa que s'ha fet perquè sinó es perdia la subvenció.

Sobta, i ho hem d'agrair, la quantitat d'informació que se'ns va facilitar i la transparència i claredat en que és varen explicar els regidors afectats. A l’anterior reconeixement extrajudicial no es va fer igual per part dels regidors responsables: Martí Ochogavía i Michel. Però clar en aquest cas es tractava de culpabilitzar a l'anterior regidor de turisme d'UMP (Sabater). En resum, ha quedat clar que a la passada legislatura tots els regidors gastaven sense coordinació, el que passa és que només hi ha una bona explicació quan es tracta de regidors del PP-UMP, quan són d'UM_UNPI, tot és correcte i són despeses necessàries... Ha.

Per part del grup PP-UMP es va demanar a la regidora quines actuacions o propostes realitzaria en matèria de turisme aquesta temporada i les properes.

 La Regidora  li respongué que s'ha realitzat un estudi al respecte i que els regidors tindran coneixement d'un pla d'actuació, manifestant que properament es convocarà el patronat de turisme i que el pressupost per a l'exercici 2008 s'ha fet molt ajustat, coneixent exactament el que necessita tant per a promoció turística com per altres actuacions o despeses (principalment personal, material, etc ... ) 

Al final l'extrajudicial és va aprovar (8 vots a favor: UM - UNPI i PSOE i 6 abstencions: PP-UMP (4), Alternativa EU-EV (1) i PSM (1)). Aquesta abstenció del PSM es deu a que Biel Cerdà no era present en el moment de la discussió i votació.

Una altra fotografia del concurs Urxella III. 

 

 

 

Ple d'Abril

Alternativa | 21 Abril, 2008 17:25 | facebook.com twitter.com

Aquest és l'ordre del dia del ple a celebrar dia 24 d'abril de 2008, a les 20,00 hores.

ARA COM SEMPRE ESPERAM VOSTRES PRECS, PREGUNTES I SUGGERIMENTS PER AQUEST PLE.

Mentre l'equip de govern ha apostat clarament per llevar continguts del ple i decidir els temes a Junta de Govern, el que consideram un retrocés democràtic, l'oposició seguim presentam mocions. 

Una vegada més presentam dues mocions, en aquest cas de caràcter sobre tot ideològic. Donar suport a un procés constituyent per la Tercera Repúblic i demanar al Consell la seva intervenció per aturar el camp de Golf de Son Bosc (Muro).

 A la comissió informativa també hem parlat de les clàusules de l'explotació de les platges i del servei de socorristes, s'ha comentat que son temes que s'han d'aprovar per Junta de Govern, encara que s'havia proposat poder xerrar d'ells al ple, no sé si s'han oblidat o al final només parlarem a precs i preguntes.

ORDRE DEL DIA de la sessió

l- PART RESOLUTIVA

1. Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior (28.02.2008)

2. Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior (27.03.2008)

3. Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la a la III República.

4. Proposta del grup municipal PP-UMP relativa a les propostes de millora als processos de gestió de la dependència.

5. Aprovació, si procedeix, de la proposta d'imposició de sanció relativa a 1'expedient núm. 4015/Animals Domèstics (uns cavalls que varen escapar d'una finca).

6. Proposta presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la construcció d'un camp de golf a 1'área de Son Bosc (Muro)

7. Aprovació, si procedeix, del plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir el concurs, mitjançant procediment obert, de la concessió de la gestió del servei públic de la piscina municipal coberta climatitzada i un local annex de 1 'Ajuntament de Pollenca.

8. Proposta del grup municipal PP-UMP relativa a la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l'IBI.

9.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL 1 SEGUIMENT.

1.- Informació de Batlia.

2.- Dació de compte dels acords d ela Junta de Govern i de les resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

Recordau 

 

 

 

Per amor a la lectura

Alternativa | 21 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 24 d'abril, ple a les 20:00, esperam vostres qüestions, suggeriments, precs...  

Al ple de març es va aprovar nostra proposta  de rebuig a la taxa per préstec a les Biblioteques públiques, amb l'abstenció de l'equip de govern i el vot a favor del grup PP_UMP. D'aquesta manera l'Ajuntament de Pollença s'ha unita  a la campanya NO AL PRÉSTAMO DE PAGO. contra aquest neoliberalisme absurd

Mereix la pena que escolteu els arguments tant del PP-UMP com de l'equip de govern i us demaneu qui és realment l'esquerra i qui la dreta.  Francisca Ramón va defensar l'abstenció ja que com era una normativa europea que s'està negociant calia esperar, li vaig respondre que quan s'està negociant que millor que donar suport als negociadors que defensen el prestam gratuït.

Aquesta proposta que ha estat aprovada a altres Ajuntaments intenta evitar el pagament d'un cànon per a l'exercici del préstec de llibres i altres materials reclamat per les societats de gestió del dret de propietat intel·lectual.

Pensam que aquest cànon suposa una passa endavant en l'ofensiva neolliberal contra els serveis públics, donat que els drets d'autor es troben recollits ja en el preu de venda de llibres i altres materials.

Crec que la manera més bella de defensar aquesta moció és l'article escrit per José Luis Sampedro.

"POR LA LECTURA

Cuando yo era un muchacho, en la España de 1931, vivía en Aranjuez un Maestro Nacional llamado D. Justo G. Escudero Lezamit. A punto de jubilarse, acudía a la escuela incluso los sábados por la mañana aunque no tenía clases porque allí, en un despachito que le habían cedido, atendía su biblioteca circulante. Era suya porque la había creado él solo, con libros donados por amigos, instituciones y padres de alumnos. Sus “clientes” éramos jóvenes y adultos, hombres y mujeres a quienes sólo cobraba cincuenta céntimos al mes por prestar a cada cual un libro a la semana. Allí descubrí a Dickens y a Baroja, leí a Salgari y a Karl May.

Muchos años después hice una visita a un bibliotequita de un pueblo madrileño. No parecía haber sido muy frecuentada, pero se había hecho cargo recientemente una joven titulada quien había ideado crear un rincón exclusivo para los niños con un trozo de moqueta para sentarlos. Al principio las madres acogieron la idea con simpatía porque les servía de guardería. Tras recoger a sus hijos en el colegio los dejaban allí un rato mientras terminaban de hacer sus compras, pero cuando regresaban a por ellos, no era raro que los niños, intrigados por el final, pidieran quedarse un ratito más hasta terminar el cuento que estaban leyendo. Durante la espera, las madres curioseaban, cogían algún libro, lo hojeaban y veces también ellas quedaban prendadas. Tiempo después me enteré de que la experiencia había dado sus frutos: algunas lectoras eran mujeres que nunca habían leído antes de que una simple moqueta en manos de una joven bibliotecaria les descubriera otros mundos.

Y aún más años después descubrí otro prodigio en un gran hospital de Valencia. La biblioteca de atención al paciente, con la que mitigan las largas esperas y angustias tanto de familiares como de los propios enfermos fue creada por iniciativa y voluntarismo de una empleada. Con un carrito del supermercado cargado de libros donados, paseándose por las distintas plantas, con largas peregrinaciones y luchas con la administración intentando convencer a burócratas y médicos no siempre abiertos a otras consideraciones, de que el conocimiento y el placer que proporciona la lectura puede contribuir a la curación, al cabo de los años ha logrado dotar al hospital y sus usuarios de una biblioteca con un servicio de préstamos y unas actividades que le han valido, además del prestigio y admiración de cuantos hemos pasado por ahí, un premio del gremio de libreros en reconocimiento a su labor en favor del libro.

Evoco ahora estos tres de entre los muchos ejemplos de tesón bibliotecario, al enterarme de que resurge la amenaza del préstamo de pago. Se pretende obligar a las bibliotecas a pagar 20 céntimos por cada libro prestado en concepto de canon para resarcir –eso dicen- a los autores del desgaste del préstamo. Me quedo confuso y no entiendo nada.

En la vida corriente el que paga una suma es porque:

a) obtiene algo a cambio

b) es objeto de una sanción.

Y yo me pregunto: ¿qué obtiene una biblioteca pública, una vez pagada la adquisición del libro para prestarlo? ¿O es que debe ser multada por cumplir con su misión, que es precisamente ésa, la de prestar libros y fomentar la lectura?

Por otro lado, ¿qué se les desgasta a los autores en la operación? ¿Acaso dejaron de cobrar por el libro vendido? ¿Se les leerá menos por ser lecturas prestadas? ¿Venderán menos o les servirá de publicidad el préstamo como cuando una fábrica regala muestras de sus productos?

Pero, sobre todo: ¿Se quiere fomentar la lectura? ¿Europa prefiere autores más ricos pero menos leídos? No entiendo a esa Europa mercantil.

Personalmente prefiero que me lean y soy yo quien se siente deudor con la labor bibliotecaria en la difusión de mi

obra. Sépanlo quienes, sin preguntarme, pretenden defender mis intereses de autor cargándose a las bibliotecas. He firmado en contra de esa medida en diferentes ocasiones y me uno nuevamente a la campaña.

¡NO AL PRÉSTAMO DE PAGO EN BIBLIOTECAS!

José Luis Sampedro

 

A continuació podeu llegir la proposta. 
 (Segueix)

La Feria de Abril de Pollenša.

Alternativa | 20 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

  Un nou article d'en Fralokus reflexionar i debatre.
 
LA FERIA DE ABRIL DE POLLENÇA
M'han preguntat que opín de la celebració de la Feria De Abril a Pollença, naturalment aquest tipus de preguntes busquen deixar-te amb el cul a l'aire d'alguna manera i és difícil ser políticament correcte.
La Feria De Abril de Pollença no deixa de ser una bauxa més, que organitza una part dels residents de la vila, altra cosa és que personalment aquesta bauxa no m'atregui ja que odí el peix i no m'agrada el flamenc, manco molt contades excepcions, em refereix al flamenc, no al peix. “Sevillanas”, “pescaito” són els autèntics protagonistes d'una celebració que fa que persones que estan treballant tota la setmana puguin desconnectar de la seva rutina diària i tenir uns moments de diversió al costat de familiars i amics, per altra banda al que no li agradi que faci com jo, que no hi vagi.

No deixen de sorprendre'm el per què d'algunes crítiques desmesurades cap a l'organització d'aquesta bauxa, i sobretot a la participació dels regidors i del mateix Batle en alguns dels moments més destacats. El Batle és el Batle de tots i tampoc es mereix algun que altre desvergonyiment produït en aquesta “fira” pel fet d'expressar-se en llengua catalana en una bauxa que al cap i a la fi se celebra a Pollença, com diria el meu amic Benjamí Villoslada en territori “.cat”.

Els que se senten agraviats per aquesta celebració els recomanaria que miressin més enllà, la vila just gaudeix d'uns dies de festa en tot l'any, la resta dels dies els únics entreteniments que hi ha són estar davant el televisor, anarse al bar de costum, o una sèrie d'actes musicals o d'altra índole reservats per a cercles molt concrets i que no atreu a la majoria dels ciutadans, pel que la Feria De Abril és benvinguda per part d'una avorrida “plebe”. També, als defensors de les festes mallorquines i detractors de les festes forasteres, els recomanaria que analitzessin el per que del fracàs de l'últim “pancaritat” de l'El Puig de María, quan fins i tot aquest any el dilluns de Pasqua era festiu a Pollença.

Contestant a la pregunta inicial, aquesta pregunta s'hauria de fer a “un sevillano”, per si està d'acord que una de les celebracions més emblemàtiques de les ciutat de Sevilla, tingui imitacions més o menys desafortunades al llarg de li geografia espanyola.

A manera d'anècdota, recordar que fa uns 20 anys, si no record malament, un bar de Alcudia va anunciar la festa de la "alborada", aquesta festa va ser suspesa davant els remors que "pollencins indignats i agraviats" pensaven anar al bar per a armar altra festa, però no de diversió precisament.
 
"Han robado un camión de chirimoyas, ¡aquí el teniente Kojak!"

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

El vertader tsunami bipartidista 2. El PSOE.

Alternativa | 19 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

La identificació del PSOE com un partit d’esquerres, propiciada pel conservadorisme ranci del PP  és un error polític ideològic bàsic  d’E.U.  (veure anterior article).

Si analitzam la política del PSOE quan aquest ha tingut majoria absoluta, i ha pogut fer la seva política sense acords, s’ha distingit totalment per mesures de marcat caràcter neoliberal, de privatització i dilapidació de l’Estat del Benestar.

La darrera legislatura la va iniciar el PSOE teòricament amb un gir cap a l’esquerra triant com socis preferents a IU-ICV i ERC. Però pot un govern d’esquerres renunciar al control del frau fiscal la progressivitat dels impostos i de les ajudes com el famós xec bebè o els 400 euros de la darrera campanya electoral ? Pot un govern d’esquerres  defensar un  superàvit fiscal, controlant les despeses públiques, quan tenim un munt de deficiències en sanitat, educació, serveis socials...?

Igualment el PSOE ha aprofundit en la lògica de reduir els impostos directes (en els que els qui tenen més, paguen més), per tal de carregar la despesa de l’estat en els indirectes (que tots paguem per igual), una mesura amb molts qualificatius, però cap d’ells “progressista”.

El PSOE no ha estat capaç ni tan sol de fer lleis que si tenen a països d’Europa amb governs de dretes; una llei de terminis de la interrupció voluntària de l’embaràs o de separació església –estat.

Amb les eleccions del 9 de març hem pogut comprovar l’encertada que era la política de socis preferents del PSOE que ha deixat als partits de l’esquerra insitucional en clara crisi, consolidant encara més la mentida de que el partit socialista és “l’únic referent útil de la gent d’esquerres”. D’aquesta manera ens podem trobar davant un inici preocupant de la desaparició de partits d'esquerres absorbits per un partit que ni tan sol és socialdemòcrata però que s’ha apropat de la marca i l’ha canviat el contingut. Mal assumpte ja que aquesta confusió difosa i ampliada, inclós pels propis dirigents d’EU, facilita la derechització política de l’electoral.

Com deia Enrique Gil Calvo, profesor de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid a un interessant article al país que podeu llegir; “el declive de la izquierda” ; la anomenada tercera via de Giddens-Tony Blair, adoptada a Espanya per Zapatero no suposa més que renunciar als valors de l’esquerra proposant una dreta amb un rostre més humà. Igualment com diu aquest sociòleg; la ciutadania s’ha convertit en un grup de competidors sense compromisos solidaris, fonament de l’esquerra.

Aquest és el vertader tsunami bipartidista que ha arrasat a EU-EV; l’absència d’una dreta moderna que ha convertit a un partit de centre-dreta en socialdemocrata.

Del blog las historias eulerianas. 

 

Simulacions i realitat

Alternativa | 18 Abril, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

Pensam que el problema  bàsic de la reforma i ampliació de l’Hotel de Formentor és la decisió política que al seu dia va permetre ampliar en 100 places l’Hotel. El batle i regidor d’urbanisme insisteix a totes les seves declaracions que el PGOU ( Pla General d’ordenació Urbana) vigent permet construir fins a 550 places hoteleres i que l’adaptació al POOT ( Pla d’ordenació de l’Oferta Turística) va significar reduir aquestes places a 350, El que també és cert és que l’adaptació al POOT, que s’hauria d’haver aprovat fa anys, hauria d’haver congelat el número de places actuals però en canvi va suposar ampliar l’actual Hotel Formentor, un 40 % , passant de 250 a 350 places i això significa ampliar l’actual edifici o construir de nous.

A l’igual que el GOB pensam que al seu dia es tenia que haver optat pel creixement “Zero” i que la qualitat de l’hotel no s’ha d’aconseguir augment places hoteleres.

Encara que l’adaptació al POOT no es trobi aprovada el projecte de l’hotel s’ha fonamentat a aquesta adaptació.

Del projecte d’ampliació i reforma el millor sense cap dubte és la reforma de  l'edifici principal que millorarà al  deixar l'estructura actual i llevar afegits, a la vegada que es redueix el número d’habitacions. A aquest edifici hi haurà 238 places o sigui pràcticament les actuals. Aquesta hagués estat la reforma perfecta.

Una vegada aprovada l’ampliació de places pensam que podia haver estat millor optar per allargar l’actual edifici que fer noves construccions, aquesta seria la manera de fer una ampliació menys impactant.

Reforma edifici principal 

 

El projecte ha optat per fer múltiples xalets, estam parlant de dotze noves edificacions, que absorbeixen la major part de l’ampliació, 84 places. "Palazzina ( quatre edificis de dues plantes"  sobre les pistes de tennis, 40 places), les  "Villes" ( cinc edificis, 25 places, sobre les pistes esportives abandonades) i els " Racimo" ( tres edificis al costat de l'hotel, 19 places). A la presentació teòrica es va defensar la seva integració al paisatge, però com tots sabem de la teoria a la pràctica pot haver un món.

El més preocupant és  la construcció d'un nou edifici de 4.266 metres quadrats que donarà cabuda a una sala de convencions amb capacitat per a 250 persones a més d'un SPA. I encara és més preocupant que a aquestes altures no s’ens hagi ensenyat cap fotomuntatge d’aquest edifici. A la reunió es va prometre una simulació volumètrica utilitzant uns globus que s'inflaran per col·locar-los en els vèrtexs de l'edifici i donar així una idea millor de l'impacte visual de la nova construcció. Ja veurem si realment resta integrat al paisatge

Respecte a la piscina que imita una platja crec que ja està tot dit, fer artificial el que tens de forma natural i bella a un pas demostra per on van les idees d’en Barceló. Si pensen que un turista preferirà la piscina exclusiva a la platja plena de “la plebe” suposam que el mateix pensaran respecte a tota la península. O sigui un caçador que arribi a pagar 6.000 euros per caçar una cabra mallorquina no crec que vulgui senderistes que els destorbin...

Pla de la piscina. 

 

Agraïm al grup Barceló les seves explicacions però per damunt de les paraules com sostenibilitat que alguns s'han encarregat de buidar de significat està la confiança en les persones i nosaltres no podem confiar en un grup que primer es triat per Jaume Matas per construir i explotar  per 40 anys el Palau de Congressos de Palma, amb un hotel, un centre comercial i aparcament,  i després li va contractar com empleat a Washington.

Per altra part a pesar de que a la presentació el grup Barceló semblava una ONG que no fa negocis, no es podem creure que només tinguin en ment el tema de l’spa, la sala de convencions i la caça major per rendibilitzar l’hotel. El major actiu d’aquest hotel per en Barceló és la immensitat de la seva propietat, actualment protegida però i en un futur...

Ampliaciˇ i reforma Hotel Formentor (dades).

Alternativa | 17 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir directius del grup  Barceló i l’arquitecte Pep Vich (de l'estudi d'arquitectura CMV Arquitectes Associats) ens varen explicar a polítics i técnics el projecto de reforma i ampliació de l’Hotel Formentor. El projecte consistia en pràcticament les mateixes imatges i plans que ja havien vist a l’avantprojecte, el que passa que aquesta vegada a un dvd i amb les explicacions de l’arquitecte. Procuraré resumir una reunió de tres hores, als comentaris si plantegeu dubtes em puc estendre més . Avui em centraré en les dades més objectives i a altre article faré les valoracions.

La primera part de l'exposició la va fer Josep Canals, director d'Operacions de Barceló, que va repetir varies vegades que  la compra i la inversió (superior als 20 milions d'euros) que fa el grup a l ‘Hotel es fa per “recuperar les arrels dels grups” per  sentimentalisme i no per rendibilitat econòmica. Una cosa difícil de creure al capitalisme modern i que el temps demostrarà si és veritat o mentida. Segons Canals es tracta convertir-lo en el millor hotel del Mediterrani. Un 5 estrelles gran luxe, obert tot l’any.Segons Canals les premisses del projecte eren:

-Absolut respecte al privilegiat entorn.

-Mantenir de l'edifici principal de l'hotel, el que s’ha denominat la línia blanca.

-Complir les exigències del POOT que encara no està en vigor

-Intentar aconseguir la màxima sostenibilitat de l'establiment

 

Està previst fer la reforma-ampliació durant quatre any, faran obra vuit mesos i obriren tres mesos. No tuilitzaren barques ( com s’havia comentat) si no que 10 ó 12 camions  diaris hauran de  dur material per començar a octubre.

 Després dels comentaris de dades a aquest blog em vaig interessar per les dades de les superfícies, els varen parlar de132.327 m2 reals de parcel·la urbana i 17.000 m2 edificats. La nova ampliació suposarà 4000 metres més, concentrats sobre tot a l’spa-sala de convencions, o sigui parlen de 21.000 m2

L’arquitecte responsable del projecte Josep Vich ha fet l'exposició dels aspectes tècnics. Ha insistit molt en respectar la línia blanca marcada per l’edifici principal en el paisatge . Es deixarà l’estructura actual i s’uniformitzarà  ja que lleven afegits. Es llevaran habitacions, ja que aquestes seran més grans i totes donaran a la ma.

 

En principi la resta d’edificis que es fan es volen integrar al paisatge de manera que no siguin cap impacte ni competència visual a l’edifici principal. ” Palazzina” ( sobre les pistes de tennis), “Villes” sobre les pistes esportives abandonades i” Racimo” al costat de l’hotel. (veure anterior article) Es planteja una disgregació d’edificis per a evitar l'aparició de nous edificis compactes i pesats.  També va defensar que els nous edificis siguin amb sostre –terrassa i cobertes per les que es pot caminar ja que considera que són menys impactant que els sostres tradicionals

Respecte al Centre de convencions i spa, que és l’edifici que més ens preocupa al projecte. Una vegada més no havia cap fotomuntatge d’aquest projecte. Varen mostrar nostra estranyesa davant d’aquest fet i l’arquitecte es va comprometre a fer una visita al terreny on anirà el nou edifici i amb globus podrem veure el volum i espai que ocuparà aquest edifici.

La sala de convencions principal està prevista per 250 persones, hi haurà altrs dues per reunions de  60-70 persones. L’arquitecte va indicar que estarà soterrat i que la seva altura màxima de 9 metres es situa per davall dels pins. Va insistir molt en que el projecte s’adapta  a l'orografia del terreny, de manera que l'impacte visual sigui mínim.

Respecte a l’altre element més impactant de l’ampliació, la piscina que imita una platja. Aquesta serà d’aigua salada i amb sorra al fons i a un costat, amb una fondària màxima de 1,20. L’argument per defensar aquest projecte és que la platja de Formentor a juliol i a agost està plena.  Personalment segueix pensant que aquesta piscina és simplement “kitch”, em recorda l'artificialitat de les Vegues o de qualsevol parc temátic.

 

 

 

Respecte a la dotació de serveis varen comentar que no hauria cap problema respecte a l’electricitat, que tenien el certificat de l’ IBASAN per la depuradora, i que el batle els havia assegurat que tindrien suficient aigua . Igualment l’Hotel fará les cessions de terrenys a l’Ajuntament que marca la llei, un tema sobre el que havien fet vàries reunions amb els técnics de l’Ajuntament.

Per terminar a les preguntes Josep Canals va reconèixer que estan fent feina amb la Conselleria de medi Ambient per fer un vedat de caça major. Sobre altres possibles ofertes complementàries només va parlar de l’spa i sala de convencions...

Golfos no grÓcies

Alternativa | 16 Abril, 2008 16:23 | facebook.com twitter.com

Els Joves de Muro (visitau la seva web, val la pena !!)  han dissenyat aquesta interessant proposta interactiva:

http://sonbosc.friki.cat/

No vol ser una recollida de firmes, simplement un joc!.
Participau, introduint les vostres dades i si som molts veurem una imatge preciosa :-)

Passa-ho !

Hem de dir que al ple del 24 d'abril presentam una moció referent al golf de Son Bosc. 

Del bloc dels joves de Muro 

El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Alternativa | 16 Abril, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

A les valoracions sobre els resultats electorals del 9-M que va fer la comissió d´enllaç d´EU-EV em va sorprendre que al primer punt es digui
" Saludam i valoram positivament la victòria de l´esquerra en nombre de vots,(...) A les Illes Balears els vots de l´esquerra també han estat superiors als de la dreta” Aquesta afirmació demostra el desarme ideològic d’EU-EV.

Podem dir que ens alegram de la victòria del PSOE davant del PP, però que el PP sigui un partit de pura i dura dreta no converteix automàticament al PSOE en un partit d’esquerres, i si persistim a aquest error ajudam a perpetuar el denominat vot útil.

El PP és un partit de dretes estrictament conservador, amb una fort influència de l’església catòlica i del passat franquista potenciada per uns importants mitjans de comunicació. Algú pot pensar que a Europa els mitjans de comunicació conservadors farien els comentaris masclistes que han fet aquí sobre les noves ministres? 

  D’aquesta manera el principal partit de la dreta espanyola  ha renunciat al caràcter liberal que tenen altres partits de dretes a Europa. Aquest  tarannà ranci del PP fa que passin per ésser d'esquerres lleis que podrien se subscrites per qualsevol ideologia;  llei de matrimonis homosexuals, simplificació dels tràmits de divorci, assignatura de ciutadania... Igualment que el PP encara no es decideixi a trencar amb  la influència del franquisme expliquen la seva oposició a la  llei de la memòria històrica, a l’estatut d’autonomia de Catalunya, al diàleg amb ETA o  la seva postura als temes lingüístics.

Aquesta situació li va molt be al PSOE que pot defensar el caràcter d’esquerres de lleis que a altres llocs d’Europa no tenen color ideològic i són simplement una defensa de les llibertats individuals 

A partir d’aquesta realitat la gent, inclosa la comissió d’enllaç d’EU-EV cau  en una fal·làcia argumentativa senzilla: el PP és de dretes; el PP s'oposa radicalment a aquestes lleis; per tant, aquestes mesures i el PSOE són d'esquerres.

Fotografia d'una manifestació del PP 

 

 

 

Pau, pietat i perdˇ.

Alternativa | 15 Abril, 2008 15:54 | facebook.com twitter.com

Magnífica la celebracio repúblicana d'ahir dins els actes d'Abril de República V organtizats per Iniciativa Ciutadana per Pollença.

Poemas i cançons per recordar, viure i sentir la República, la pasada i la que ha de venir. Un dels joves que va participar a l'acte em va comentar el contrast d'edats que havia entre el públic asistent, el que per uns era un trist record vivit en primera persona, per altres era història contada. Crec que tots hem de recordar el darrer paragraf del discurs d'Azaña el 18 de juliol de 1938 a Barcelona.

"Es obligación moral, sobre todo de los que padecen la guerra, cuando se acabe como nosotros queremos que acabe, sacar de la lección y de la musa del escarmiento el mayor bien posible, y cuando la antorcha pase a otras manos, a otros hombres, a otras generaciones, que se acordarán, si alguna vez sienten que les hierve la sangre iracunda y otra vez el genio español vuelve a enfurecerse con la intolerancia y con el odio y con el apetito de destrucción, que piensen en los muertos y que escuchen su lección: la de esos hombres, que han caído embravecidos en la batalla luchando magnánimamente por un ideal grandioso y que ahora, abrigados en la tierra materna, ya no tienen odio, ya no tienen rencor, y nos envían, con los destellos de su luz, tranquila y remota como la de una estrella, el mensaje de la patria eterna que dice a todos sus hijos: Paz, Piedad y Perdón."

Per desgràcia ni al final de la guerra, ni a la llarga dictadura, ni a la transició ha hagut pietat pels vençuts. Ni la seva memòria ha estat honrada com es mereixia ni les restes  de molt d'ells  descansen encara en pau. Amb l'oblit no no pot haver Perdó. Ja seria hora d'aconseguir de bons i de veres Pau, Pietat i Perdó.

 

 

 
.1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb