URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Son Bosc, seguim girant cap a la dreta.

Alternativa | 02 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d’abril varem fer una proposta relativa a la construcció d'un camp de golf a l'área de Son Bosc (Muro), més concretament sol·licitàvem al Consell de Mallorca que es pronunciés i que instés a l'ajuntament de Muro a l’anul·lació de la llicència d’obres de construcció d’un Camp de Golf a l’àrea de Son Bosc, Muro. I que la Conselleria de Medi Ambient  realitzés totes les gestions necessàries per a incloure l’àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S’Albufera de Mallorca.

Només Alternativa EU-EV va votar a favor de la moció.

L’equip de govern va votar en contra,varen argumentar que no ens podiem ficar en el que feia l’Ajuntament de Muro, que seria una deslleialtat institucional ja que  la llicència d’obres legalment es competència de l’ajuntament de Muro.

Nosaltres argumentàvem que la nostra petició anava dirigida al Consell i que no es tractava d’un cas més de destrucció de paisatge per un camp de golf si no d’un tema de biodiversitat mundial i que no podiam restar indiferents.

El grup PP–UMP que també va votar en contra, va argumentar que s’utilitzaria aigua depurada, que  no anava acompanyada d’oferta complementària (de moment afegiria jo) i que la zona es trobava  molt degradada.

A la fi, comprenem la postura d’UM i PP que han donat suport a les llicències per fer aquest golf a Muro: a l'hora de la veritat aquets dos partits sempre es posen d’acord. Però, una vegada més, ens resulta incomprensible la posició del PSOE i el PSM. Cada ple que passa estic més penedit de la meva abstenció a la investidura d’en Joan, que es fonamentava en un vot de confiança a que el PSOE i el PSM fessin girar cap a l’esquerra a UM-UNPI. El que ha passat és justament el contrari aquells han girat cap a la dreta.

 

 

 

Aquesta va ser la nostra argumentació al ple.

Gràcies a la magnífica campanya del GOB, que ha tingut suport d'organitzacions ecologistes de tota Europa, coneixem els valors naturals que l'Ajuntament de Muro s'ha passat per l'arc de triomf a l'hora de decidir sobre aquesta llicència: a Son Bosc es troba la més important població europea d'orquídies de prat (Orchis robusta) i és una zona vital per a la conservació de les poblacions balears d'abellerol (Merops apiaster) i de falcó marí (Falco eleonorae). UM i el PP de Muro deuen trobar que aquesta és una argumentació amb un excés de noms en llatí, i que avui en dia els negocis s'han de fer en anglès i en alemany.

 

L’orquídia de prat (Orchis robusta) és una espècie amenaçada que a Europa només es troba a la zona de s’Albufera de Mallorca. La població total està avaluada en uns 1300 exemplars, dels quals uns 400 es troben dins l’àmbit del Parc Natural i els altres 900 es troben fora, a la zona de Son Bosc (municipi de Muro). Aquesta espècie només es troba a altres dos punt del món (una localitat a Alger i altra a Marroc).

Evidentment, l'Ajuntament de Muro és el responsable primer del disbarat, però convé recordar alguns capítols d'aquesta història. Durant la legislatura del Pacte de Progrés, la Conselleria de Medi Ambient gestionada pels Verds va incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca. El posterior govern Matas, que sostenia que protegir àrees naturals és un atemptat poc menys que “estalinista” contra la propietat privada, la va tornar a treure del Parc. Doncs bé: no oblidem ara que la nova Conselleria de Medi Ambient en mans d'UM no ha tengut la iniciativa de tornar a posar Son Bosc allà on li pertoca per valors ambientals: dins del parc.

El Bloc per Mallorca, conjuntament amb el GOB, ha posat un recurs contra la llicència, basant-se sobretot en el fet que el golf es projecta dins de la franja de protecció litoral definida pel contorn de la zona humida. També ho ha fet el PSOE. Seria bo que el Consell de Mallorca, òrgan encarregat de vetllar per la legalitat urbanística, s'hi sumes. No sembla difícil endevinar, de les tres forces polítiques que conformen el govern del Consell, quina deu veure més inconvenients al recurs.

Son Bosc funciona com un termòmetre de la vertadera voluntat proteccionista dels diferents partits polítics del país. Els diputats del PP, recordem-ho, es varen fotografiar no fa gaire mostrant des de l'escó cartells que sol·licitaven la protecció de Cala Blanca, Cala Marçal i es Pujol. Benvinguts al proteccionisme, i gràcies: el gest va ajudar a aconseguir la preservació íntegra d'aquestes àrees. Ara, però, encara no han tret els cartells demanant la salvació de Son Bosc.

A continuació la moció:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb