URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Gràcies Eva Cerdà pel teu Contrapunt.

Alternativa | 05 Maig, 2008 16:00 | facebook.com twitter.com

Volem donar les gràcies a Eva Cerdà per les paraules escrites al contrapunt del Punt Informatiu de Pollença de la primera quinzena de maig. Sense entrar en el tema d'Iniciativa Ciutadana, que deuen estar orgullosos d'aquest reconeixement públic, volem agraïr les paraules que dedica al nostre regidor Pepe García. 

Com diu d'Eva en Pepe ha demostrat que és republicà, no només amb la qüestió de l'abril sinó essent l'únic regidor que va votar a favor de la moció en favor de la Tercera República al ple d'abril.

I també, com remarca la periodista, els altres grups polítics han demostrat que el tema republicà no els interessa i que en el cas del PSM només ho han fet per "figurera".

Contrapunt

UNA LLIÇÓ

Eva Cerdà

 

La conferència del Doctor en Història, el pollencí Pere Salas, sobre “Guillem Cifre de Colonya i el republicanisme” va ser una lliçó magistral. Per això mateix, no gosaré resumir el contingut, però sí recordar que Guillem Cifre de Colonya, com a bon republicà, va anteposar sempre el benefici de la ciutadania al propi benefici.

Per exemplificar aquest principi que mai no va trair Don Guillem, el Doctor Salas va referir-se a les energies que dedicà durant la seva etapa de regidor, perquè l’Ajuntament posàs en marxa una escola pública. El mateix Pere Salas va fer notar que Cifre de Colonya tenia una escola privada i que un centre públic perjudicaria el seu negoci. Ara bé, beneficiaria la ciutadania i això estava per damunt del seu benefici personal.

Aquest magnífic exemple de la qualitat humana de Don Guillem em va fer pegar una ullada pel divers auditori que omplia la Sala Polivalent del Centre Cultural i quina va ser la meva sorpresa? Idò, que no hi havia cap més regidor de l’ajuntament de Pollença que el d’Alternativa, Esquerra Unida — Els Verds (Alternativa, EU-EV), Pepe García. De 17 regidors que formen el consistori pollencí, només un, i de l’oposició, es va interessar per conèixer el vessant polític de Don GuiIlem, i això que són els mateixos que han declarat el 2008 corn a Any Cifre de Colonya.

Ben segur que no tot el públic era d’Altenativa, EU-EV, ja he dit que era força divers. Ara bé, d’allò que se’n diu “polítics actius” d’altres formacions, n’hi havia comptades excepcions.

I per què? No ho sé, però puc intuir que és per motius partidistes. De fet, aquest 2008, a Pollença, hi ha hagut dues celebracions paral1eles en record de 1’ aniversari de la proclamació de la II República. D’una banda, hi ha hagut l’original “Abril de República” que, des de fa cinc anys, celebra Iniciativa Ciutadana per Pollença, o la seva gent. 1, per altra, l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’actes alternatius que ben bé s’haguessin pogut incloure dins la programació “Abril de República”. Però, sempre hi ha un però, no va ser així per la figurera o vés a saber perquè, no entraré en raons.

Ara bé, vull manifestar que la gent d’Iniciativa va donar una lliçó digna del mateix Don Guillem a certs politiquets pollencins que s’encaparrotaren en celebrar l’aniversari de la República pel seu compte. 1 és que, almenys als actes que vaig assistir (un organitzat per l’Ajuntament i dos, per Iniciativa), sempre em vaig trobar amb gent d’Iniciativa, cosa que no puc dir dels altres. Per entendre’ns, 1’ 11 d’abril a la projecció del documental Aigua Clara hi havia la classe política “oficial” de la programació alternativa i la gent d’Iniciativa, entre altres. Perú el 14 d’abril, a la plaça dels Seglars i el 18 d’abril, a la conferència de Pere Salas, de- hades vaig mirar i vaig ser incapaç de trobar un regidor, que no fos Pepe García. Si no el vaig poder afinar, no va ser degut a la meva miopia, sinó perquè brillava per la seva absència.

 

 

 

Possible destrucció d'un jaciment pel Grup Barceló a Formentor.

Alternativa | 05 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem fer palesa la nostra preocupació envers al tema de la intervenció al camí de Cala Figuera, a Formentor, que estan fent els propietaris de l'Hotel Formentor.

A aquest indret hi ha el jaciment prehistòric de l'època naviforme més extens de tota Mallorca: les Arenes de Formentor. Hem de precisar que el jaciment no ha estat excavat, i que pel que és veu a simple vista la seva riquesa és espectacular.

Dit això hem de recordar que un ramal del camí intervingut passa pel bell mig del jaciment, cosa que es comprova observant la quantitat elevadíssima de restes ceràmiques que hi ha enmig del camí. Aquest tram encara no ha estat intervingut, però ens preocupa molt el que pugui passar.

La part intervinguda del camí pareix que resta una mica més a baix del jaciment, però hem pogut trobar ceràmica prehistòrica a les cunetes de dit camí, entre les restes remogudes i també en superfície. És de lògica pensar que si fins hi tot la ceràmica està en superfície, la riquesa del jaciment i els límits d'aquest han de ser molt més grans del que es pensava.

Tot això ens fa témer per la possible destrucció d'aquest jaciment, si més no en part. I per això volem denunciar públicament les actuacions que aquest grup hoteler ha realitzat a dit camí.

 
Imatges de la ceràmica que hi ha just a la cuneta del camí remogut.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb