URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El carril bici i la seva absència.

Alternativa | 06 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article del nostre company Joan Ramon. Amant de la natura, les excursions i la bicicleta. i que amés ens fa el favor de tant en quant de regalar-mos articles com aquest. Només ens queda donar-li les gràcies.

Mallorca a viscut una època de creixement econòmic i demogràfic a les darreres dècades que entre altres coses, donada la mala planificació urbanística ha obviat  una dotació de serveis adient amb l’augment de població, això a més sumat a la poca sensibilitat del Govern Balear durant els darrers anys en quan a la planificació i la dotació de serveis públics per la ciutadania, fa que deixi als actuals responsables una gran camí per recórrer en aquests aspectes.

El transport Públic, és un dels grans perjudicats de les polítiques  fetes sense planificació, i un dels punts negres que podem observar en la planificació feta és la manca de carrils bici a molts nuclis de població i als enllaços entre ells diferents nuclis. A Pollença per exemple podem veure com en lloc de disposar de carrils bici, s’han pintat les voravies de la carretera de vermell,  fent així uns falsos carrils bici que a més ja van perdent el seu color, que suposaren una despesa absurda, i que venen acompanyats d’una circumval·lació que tampoc a contemplat al seu projecte els carrils bici, sinó només al trànsit rodat a motor, mala manera aquesta d’intentar augmentar l’ús de la bicicleta a la nostre societat.

Pens que les nostres institucions haurien d’incentivar l’ús d’aquest mitja de transport clarament ecològic, per tal de crear un entorn més sa, saludable.

 

Algunes característiques del transport en Bicicleta a Considerar:

 

- No contamina, només consumeix energia humana i és silenciosa.

- Per desplaçar-nos en bicicleta consumim 50 vegades menys energia que en cotxe.

- És molt més assequible que un cotxe o un ciclomotor i la seva vida útil és molt més llarga.

- La circulació amb bicicleta és recomanada per metges i cardiòlegs, com a exercici de caràcter aeròbic.

- No ocupen gaire espai, allà on aparca un cotxe, podem aparcar entre 7 i 15 bicicletes. A desplaçaments inferiors a 5 quilometres, sobretot dins nuclis urbans, és molt més ràpida que la circulació en cotxe.

 

 

Caldria doncs que tant els Ajuntaments com el Consell Insular,  a més de campanyes de conscienciació, habilitessin les vies necessaris per possibilitar els  accessos tan a vianants, persones amb mobilitat reduïda  i ciclistes.

La millora de la qualitat de vida no la donen millors autopistes, ni l’augment de trànsit motor, sinó la millora de l’accessibilitat feta d’una manera el més harmònica possible amb la natura, una tasca que s’ha de fer entre tots, pens, per tal de reduir les emissions de CO2, una bona manera és començar fent els nostres desplaçaments  curts a peu i en bicicleta, tan el nostre entorn com la nostre salut o agrairan.

 

Algunes pàgines d’interès :

www.conbici.org

www.mejorconbici.com

www.bicipublica.org

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb