URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea

Alternativa | 07 Maig, 2008 17:24 | facebook.com twitter.com

Divendres 9 de maig a les 21 h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

Com és habitual farem la xerradeta i després soparem tots junts.

Estau tots convidats.

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es

Una altra fotografia del concurs Urxella, c/ Oronella a Gotmar sense clavegueram

Adaptació al POOT

Alternativa | 07 Maig, 2008 06:03 | facebook.com twitter.com

Finalment la Comissió d’urbanisme del Consell de Mallorca va aprovar el dilluns l 'adaptació del Pla General d’Ordenació Urbanística de Pollença al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística.  Aquesta adaptació arriba amb un munt d’anys de retard i tampoc és l’adaptació que nosaltres haguessin fet.

Durant aquests mesos hem rebut un parell d’anònims que ens demanaven fer alguna cosa respecte  a aquesta adaptació, hem de dir que en nostra cas hem arribat tard i sense la força necessària per poder canviar  un procés que es va iniciar fa ja 13 anys.  Crec que la persona anònima sobrevalora nostres possibilitats i nostres forces al demanar-nos aturar aquesta adaptació sobre la que nosaltres no hem pogut decidir res.

Aquests anònims diuen una cosa amb la que estam totalment d’acord i és l’obscurantisme amb el que s’ha fet aquesta adaptació igual que es fa quasi tot a urbanisme. Una pregunta que es fa l’anònim denunciant és molt senzilla; Per què no es publiquen aquest documents a la pàgina web de l’Ajuntament? No interessaria la màxima informació i participació a l’urbanisme ?  Es clar que no.

L’anònim ens acusa de parlar de l’adaptació al POOT com la panacea de tots els mals urbanístic de Pollença, hem d’aclarir que no és així, el que si és cert és que al cas de  Cala Molins si aquesta adaptació s’hagués fet a temps no s’hagués destruït aquest paratge per construir apartaments, ja que el POOT només permet fer vivendes unifamiliars.  Nosaltres hem posat conjuntament amb el GOB un contenciós que per desgràcia ja no podrà aturar aquesta destrucció,  però que confiam pugui evitar futures destruccions similars.

Però en altres aspectes consideram que l’adaptació al POOT es negativa

Entre altres coses aquesta adaptació és la que ha permet l’ampliació en 100 places de l’actual hotel Formentor Igualment es regularitza  l'Hotel Molins, premiant-li així les obres il·legals que va fer fa anys  i també regularitza l'hotel "Pollensa Park" un edifici fins ara fora d'ordenació, construït sense llicència i amb una altura de quatre plantes pis més de les permeses a la zona.  

A la fi l’hem de dir a l’anònim que intentam fer el que podem, i sabem, i que tot el que diu als seus anònims l’estam comprovant, però que per fer més, necessitaríem més ajuda, més regidors, més coneixements i més doblers (la justícia no és precisament barata)...

Si que tenim la mateixa sensació que l’anònim i ja el deiam a nostre pla de futura gestió. 

 L'urbanisme a pesar de condicionar nostra vida quotidiana s'ha convertit en un jeroglífic de difícil interpretació amb un vocabulari tècnic incomprensible.  Pensam que la ciutadania ha d'ajudar a planejar la ciutat, i decidir cap a on aquesta ha de caminar, però es fa difícil prendre qualsevol tipus d'iniciativa al mig a un embullat de terminologia. Hem d'afegir la manca de transparència i les dificultats per accedir a la informació urbanística. Tot plegat beneficia a un grapat d'especuladors i perjudica a la majoria de la ciutadania i després passa el que passa que a un pobre batle d'Andratx li fan una casa sense voler...

A l'interessant blog Caravaca no se vende podeu trobar un grapt d'imatges sobre el tema urbanístic com aquesta. 

 

A continuació  el llarg procés d’adaptació del PGOU al POOT

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb