URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diada per la llengua

Alternativa | 08 Maig, 2008 18:29 | facebook.com twitter.com

 Per al dissabte, 17 de maig de 2008, l'Obra Cultural Balear torna a convocar la ciutadania perquè celebrem la Diada per la Llengua.

 

 

 

 

 

 

La Gola, segueix el màrqueting verd.

Alternativa | 08 Maig, 2008 06:13 | facebook.com twitter.com

 Haveu de llegir sobre el tema l'excel·lent article de Biel Perelló, La Gola, espai beneit ?, amb un text i unes fotografies molt il·lustratives. Especialment recomenable és la lectura del plec d'al·legacions que va fer el GOB, per comparar el que podia haver estat la zona humida de la Gola i el que estan fent. 

 

Per la nostra part volem donar suport a les denúncies que ha fet el GOB i és que la zona humida de la Gola s'està convertint en un parc urbà on han estat més importants les finalitats lúdiques i turístiques que les finalitats  ambientals de recuperació  d'aquest espai natural.

En lloc de preocupar-se per l'ecosistema han convertit la zona humida en un simple fons escènic per turistes, invertint molt més en obres d'embelliment amb passarel·les i passeigs que en la regeneració d'espècies.

La fotografia que va guanyar el primer concurs de fotografia Urxella ja denunciava la degradació de la zona. 

 

 

 

A més de denunciar en nombroses ocasions el màrqueting verd que es va fer ambaquest parc de la Gola ( els regidors del PP i UM  varen arribar convocar  10 vegades  a la premsa a la zona per fer-se la corresponent fotografia), quan es va presentar el projecte  varen fer una sèrie d'al·legacions, entre les quals demanaven l'eliminació de tots els enderrocs que es trobaven a la zona a rehabilitar. S'ens va contestar per part de la Conselleria de Medi Ambient que s'eliminarien totes les enderrocs, però en realitat no ha estat així ja que s'han donat per bones dessecacions i transformacions realitzades amb enderrocs als anys 60 -70.

A tot això hem d'afegir  que s'ha accentuat el caràcter artificial de la zona amb la  construcció de vials que ocupen antics llocs on hi creixien diverses espècies vegetals que mai mes tornaran a créixer, i que s'han col·locat nombrosos punts de llum que signifiquen  una contaminació lumínica totalment incompatible amb la presència de determinades aus a la zona. A més a més la intervenció ha estat exagerada i molt poc integrada; els itineraris disposen d'un excés de barres i pilons de fusta ( ja varen denunciar al 2005 que pràcticament la meitat del pressupost previst a aquell moment es gastava en fusta) i els ponts són exagerats, amb unes bases de formigó i pedra.

Per tot això demanam de manera urgent a la Conselleria de Medi Ambient que ara, que encara no han terminat les obres, es donin pasos per recuperar de veritat la zona humida.

Al juliol del 2004 amb un govern PP- UM es va rebutjar la sol·licitud d'adhesió del GOB al Consorci de la Gola ( cosa que contemplen els estatus de creació del Consorci al seu article 9[1]) i ara amb un govern que en teoria hauria de tenir una major sensibilitat ecològica, a febrer del 2008, s'ha tornat ha rebutjar una nova petició del GOB en el mateix sentit que l'anterior, el que ens sembla una vergonya i un gran error.

Consideram que és imprescindible la participació del GOB al Consorci de la Gola com a entitat adherida  per que puguin aportar tota la seva experiència, propostes, assesorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola, recuperant al màxim el seu caràcter natural original, evitant l'actual artificialització de la zona. Només recuperant de bons i de veres la zona humida es podrà fer un ús educatiu i d'interpretació de la natura d'aquest important habitat.

Aquesta fotografia d'un dels panells informatius del parc on actualment s'ha penjat publicitat de una "corrida de toros", pensam que resumeix la situació actual de la zona.[1] Article 9. Membres adherits.

1.- Podran ser membres adherits del Consorci les Entitats o Institucions

públiques i altres persones, físiques o jurídiques, públiques o privades sense

ànim de lucre, que aportin la seva ajuda econòmica i/o material o de qualsevol

altres tipus al compliment de la finalitat institucional del Consorci, mitjançant la

formalització, en cada cas, del corresponent Acord d'adhesió, prèviament aprovat

pels respectius òrgans competents del Consorci i de l'interessat.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb