URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Esos Kuernos Rock IV i Jornades Interculturals III.

Alternativa | 09 Maig, 2008 17:00 | facebook.com twitter.com

Demà dissabte quarta edició de Esos Kuernos Rock,  metal, hardcore, hard rock i heavy al Camp de futbet del Poliesportiu de Pollença el dissabte 10 de maig.

Dead Means Nothing, Madelfunk, Inner Sight, Defeat Mind, Thrash Out, Battlehorn, Trece Picas, Noiseast, Undercore, The Full Metal Jackets i soundsystem directe de Barcelona amb Los Chicos del May.

L’entrada serà de 5 euros i les portes del recinte s’obriran a partir de les 15:30 amb una competició d’skate i un show de grafittis.

 

 

Organitza: Esos Kuernos Rock, El Fantasma de la Opera
Patrocina el festival: Devil i l’Ajuntament de Pollença

 

 


 També aquest cap de setmana la tercera edició de les Jornades Interculturals 2008, amb un programa d'activitats molt complet al Claustre de Sant Domingo. Podeu consultar el programa a la pàgina de l'Ajuntamentl'excel·lent pàgina Cultura Pollença 

Carretera Port Pollença - Alcúdia

Alternativa | 09 Maig, 2008 06:03 | facebook.com twitter.com

Com deia la premsa ahir (DdB i UH) Costes planeja desmantellar la carretera que connecta Alcúdia amb el port de Pollença, per guanyar més espai de platja i unir-la a la zona humida de l'Albufereta. Ahir ens demanaven nostra opinió, la veritat que de moment només hem vist un mapa amb una idea general. O sigui que aquesta article és una primera visió personal del tema, quan ni hem vist un projecte una mica desenvolupat, ni hem discutit el tema a l’assemblea.

Aquest projecte suposaria  la desaparició d’una part de la carretera MA2200 entre el Port de Pollença i Alcúdia, més concretament la part que va de ca na Valentina al pont de l’Albufera (uns tres quilòmetres i mig). Els vehicles haurien d’anar per  una nova carretera per sòl rústic que des de Llenaire enllaçaria amb amb la carretera Pollença –Alcúdia (MA 2201). Això suposaria una carretera de al manco dotze metres d’ample i uns 10 kilòmetres.

Fins al " Club Pollentia - Bahía club" i "el club del Sol" també s’haurien de fer carreteres per darrera.A més a més Costes faria un passeig a tota la primera línia del Port.

En principi he de dir que sempre tinc reticències quan em trob  projectes de gran envergadura que han sortit de res (fins fa un parell de mesos no havia escoltat a ningú xerrar d’aquest projecte). Aquests projectes semblen més pensats per major glòria del seu promotor que per la seva necessitat o prioritat real. Tal vegada seria més interessant, barat i pràctic fer un bon carril bici i un pas per vianants segurs a aquesta carretera.

També em sembla molt poc seriós llançar un projecte com aquest a la premsa  quan de moment només hi ha un mapa amb quatre ratlles.

Evidentment l’aspecte positiu del projecte és la recuperació d’un habitat natural i que Costes sufragui el passeig a la primera línia del Port. Però crec que no compensaria, per la seva magnitud i cost, els aspectes negatius del projecte, ja que suposaria obrir una sèrie de noves carreteres, i la principal travessaria un munt de finques del sòl rústic del municipi de Pollença, amb un tràfic intens. Deu quilòmetres de carretera nova per llevar tres i mig.

Un altre tema que s’ha d’estudiar és com afectaria aquest canvi al Port de Pollença que evidentment restaria més aïllat. Abans de fer res s’ha de fer una anàlisi socioeconòmic de les seves repercussions, ja que crec que econòmicament seria molt negatiu pel Port.

De totes maneres el que esperam és un projecte seriós i complet per part de Costes per poder opinar amb més dades.

En carro pel Port de Pollença (1925) de la pàgina Museu del Turisme 

També volem aprofitar el tema per recordar a Costes que abans d’iniciar macroprojecte la seva prioritat hauria de ser fer complir la llei de Costes de 1988 i recuperar els sis metres de pas públic. Els volem recordar que en el cas de Pollença nosaltres varen fer una denúncia de l’incompliment de la llei de Costes a Formentor  (nov 2006) i  després d’una feinada de recopilar dades, fotografies... no ens varen respondre i varen perdre el cd amb les fotografies.

També ens recordam de que el director general de Costes, José Fernández, a setembre del 2006 va parlar d’un projecte de fer un pas peatonal a la urbanització de Formentor ( i altres dos a Calvià i Son Servera) del que ja no s’ha tornat a dir res.

Piscina a Formentor que envaïx l'espai públic 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb