URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obres a Ternelles.

Alternativa | 13 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Fins fa poc havíem pensat que darrera del tancament del camí de Ternelles(1) només s'hi amagava l'interès de la família March per poder gaudir en exclusiva d'un entorn privilegiat, però al igual que al cas dels camins públics tancats del Fangar hem comprovat que el tancament dels camins ets el pas previ i necessari per ocultar una sèrie d'obres  il·legals, realitzades en zones declarades de màxima protecció.

El 31 de marc d'enguany varen denunciar a l'Ajuntament unes obres de reforma, demolició i possible canvi d'ús  realitzades a la finca de Ternelles sense la preceptiva llicència. Es tracta d'uns edificis que eren d'ús industrial agrari i que sembla que ara s'estan transformant en habitatges. Per aquestes obres l'Ajuntament ha obert un expedient d'infracció urbanística (8 d'abril).

La hipocresia dels propietaris és total ja que la protecció de la zona ha estat el seu principal argument per restringir l'accés al camí però ja es veu que això no és impediment per fer obres sens llicència, igualment ens han informat de que al mateix camí invitats dels propietaris transiten amb quads. Tal vegada els propietaris consideren que els quarks molesten menys als voltors negres que els senderistes.

Ternelles es troba dins una àrea protegida d'ANEI (àrea natural d'especial interès) i dins una zona de màxima protecció dins el PORN (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals). Per tant aquestes obres no només són una infracció urbanística sinó que en cas de confirmar-se la seva il·legalitat serien un delicte contra el medi ambient i l'ordenació del territori.

El més greu es que en aquest moment ens han arribat notícies de que l'informe que varen realitzar els agents ambientals sobre aquestes obres de Ternelles s'ha "transpaperat" a la Conselleria de Medi Ambient i que les obres s'han  a pesar de l'expedient d'infracció urbanística.

Per tot això i davant de la gravetat dels fets denunciats hem demanat a l'Ajuntament que envií al zelador per comprovar els fets denunciats, que demani a la Conselleria de Medi Ambient sobre el "traspaperat informe", i que posi en coneixement del Fiscal de Medi Ambient aquestes obres a les que s'ha obert expedient.

Vista aèria del lloc on s'han fet les obres il·legals. 

 

 

 

 Podeu trobar un bon grapat d'articles sobre el camí de Ternelles al blog de la plataforma camins públics i oberts.

Articles anteriors a aquest blog. 

Ternelles i distincions de la patrona(1r ple ordinari)

Camí de Ternelles. March S.A.

Ternelles camí reial

Els voltors, el Consell i els March

Els voltors, el Consell  i els March bis

 [1] Hem de recordar que els propietaris de la finca  Ternelles segueixen regulant el pas del camí de la citada finca al seu parer; segons si ets o no de Pollença, i segons si la "senyora" és o no la finca. Tot això a pesar  d'existir una sentència del Tribunal Supremo del 18 d'octubre del 2001 que declarava l'ús públic del camí de Ternelles, i de que a l'Ajuntament  i el Consell, varen  aprovar al juliol del 2006 una regulació del camí  molt restrictiva (Vint  persones al dia, sis dies a la setmana ( tret de les èpoques de cria del Voltor, entre Febrer i Maig, on l'accés només es podrà efectuar tres dies a la setmana ) Regulació contra la que els propietaris han interposat un contenciós.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb