URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Des d'alguna zona de Tramuntana (TDT)

Alternativa | 16 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

    Com sabeu  el defensor del poble ha acceptat  a tràmit la nostra queixa sobre la implantació de la TDT (veure article TDT i defensor del poble)

    De moment  la implantació de la TDT a Balears és lamentable, l'apagament analògic es produirà en menys de dos anys (3 d'abril del 2010) i només el 12% de la  població de les Balears ha fet les adaptacions necessàries a les seves antenes.

    Per facilitat l'adaptació la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació ha concedit una subvenció de 535.000 euros a l'Associació d'Empreses Instaladores de Telecomunicacions Balears (ABITEL).

    A la major part del territori balear hi ha cobertura de televisió digital i es poden fer les adaptacions de les antenes i beneficiar-se de les subvencions. És més, el director general de Tecnologia i Comunicacions, Antoni Manchado va mostrar la seva satisfacció per que la cobertura de la televisió digital era molt amplia i només no arribava a "algunes zones de la Serra de Tramuntana", entre aquests indrets es troba el municipi de Pollença. No entenem com a un municipi de més de 16.000 habitants i en ple desenvolupament urbanístic se'l pot considerar només "alguna zona de la serra de tramuntana".

    Pensam que aquestes declaracions del senyor Manchado són inadmisibles  igual que la desídia i passivitat de l'equip de govern que les ha acceptat sense dir res i que no s'ha preocupat de l'evolució tecnològica del municipi.

    Al senyor Manchado i a l'equip de govern els hem de recordar que la transició a la TDT no és opcional i que passa el temps, i  de moment al municipi de Pollença  no ens podem beneficiar de les subvencions de la Conselleria. A més a més els comerços del sector han sofert un greu perjudici econòmic per tota aquesta situació (venda mínima d'adaptadors, problemes amb la venda de televisions grans ja que la senyal analògica no te qualitat suficient...). També hem de recordar que aquest retard ha provocat molts problemes a constructors i promotors  a l'hora d'instal·lar sistemes de telecomunicacions als habitatges, i que a Pollença, la transició que altres llocs ha durat anys, durarà només uns mesos, el que suposarà evidentment un major cost per tots els ciutadans (llei de l'oferta i la demanda). Veure article a Pollença la TDT sortirá per un ull de la cara.

Per tot això demanem  al senyor director general de Tecnologia i Comunicacions  Antoni Machado que, si ha de fer declaracions com les citades, considerant als ciutadans de Pollença com a ciutadans de segona, i no és capaç de solucionar aquest problema, que deixi el seu càrrec a algú més capacitat.

Tal vegada sigui un bon moment per deixar de mirar la televisió... 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb