URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El futur d'Esquerra Unida 3

Alternativa | 21 Maig, 2008 06:42 | facebook.com twitter.com

No haviam tornat a parlar del futur d’EU ( veure altres articles 1, 2) des de la realització de la XV Assemblea d’EU a Mallorca. Una assemblea que ens va decebre, tan per la seva forma com pel seu fons.

Les nostres propostes, que eren sobre tot de canviar les formes del partit i fer-ho més assambleari, transparent, obert, renovat... (veure article, el futur d’EU 2) varen tenir un suport significatiu però no suficient per tirar endavant. Pensam que eren unes bones propostes per iniciar una renovació i refundació del partit.

Varem donar suport  i el nostre vot a la persona del nou coordinador de Mallorca David Abril  però no a la Comissió Política de Mallorca (a dita comissió hi havia el nostre regidor Pepe García) on trobam que s’hauria de fer una renovació major.

Pensam que EU no hauria de ser un partit més, que cerca els vots en període electoral i si t'he vist no me'n record. Actualment  la força social de la gent d’esquerres no és suficient per governar, insistim en que no podem ser socis de governs que no fan una política d'esquerres i que no tenen un altre projecte conegut que impedir que el PP tingui el poder. Actualment governar amb partits de dretes com UM suposa renunciar als fonaments ideològic i socials d’esquerres. No es pot caure al joc de gestionar renunciant als paràmetres de solidaritat, llibertat, equitat i harmonia amb l'entorn. El darrer exemple seria el del golf de Son Bosc, on UM ha demostrat clarament quin és realment el seu taranna. Des de Pollença pensam i hem demanat al manco a nostre conseller   que demani dins el Consell de Mallorca la impugnació de  les llicències.

Amb partits de centre com el PSOE es pot governar sempre que es faci un pacte de govern i que aquest sigui respectat, cosa que no ha passat al cas de Son Espases.

L’aspiració d’EU hauria de ser la de poder pressionar al màxim al poder cap a l'esquerra des l’oposició al parlament, i obrint portes al treball dels moviments socials sent una veritable eina útil per les lluites comuns. Una via directa d'informació, un interlocutor institucional per a pressionar i de possible influència en les iniciatives legislatives parlamentàries.

EU no hauria de ser un fi en si mateixa sinó una eina de transformació més col·lectiva. Així l'objectiu d'EU no hauria de ser prendre el poder (o quotes del mateix), sinó obrir la porta a transformacions socials. De la mateixa manera que l'objectiu d'un col·lectiu social no hauria de ser créixer, sinó facilitar la creació de xarxes socials. Desgraciadament això no és la norma ni des del costat d'EU ni del de molts col·lectius socials.

Imatge del diari público. 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb