URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No al sofriment animal. Les àguiles a Pollença

Alternativa | 23 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest proper diumenge es celebra a Pollença la festa del Corpus Christi amb el tradicional ball de les àguiles i Joan Pelós. Fins aquí bé. Però Joan Pelós, personatge que balla i pega bots durant unes quantes hores, va abillat amb una mascara, una creu i un menet (corderito) recent nat a dins una bossa. I el problema? us demanareu. Doncs que el pobre animal, que normalment té menys d’una setmana de vida perquè pesi poc, amb tants de bots i cops acaba molts cops amb ossos dislocats, cops, marejos, es pixa i caga damunt(per no embrutar-se amb els líquids de l’animal normalment l’envolten amb una bossa de plàstic), i fins i tot algunes vegades ha mort. I a tot això li hem d'afegir que en moltes ocasions, pel tema del pixat i les merdes, no l'alimenten els dies abans de la "gran actuació". I ara jo em deman, perquè ha de sofrir aquest animalet? Vull deixar clar que l’animal no juga un paper fonamental a la festa, tan sols és un adornament més de la vestimenta, i només se li veu el cap que treu fora de la bossa. Per tant, no podrien posar-ne una rèplica no-viva? Només perquè sigui una tradició hem de consentir aquest sofriment?

Iniciativa Ciutadana per Pollença el 2004 va fer una campanya per llevar l'anyell.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb