URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'IBI.

Alternativa | 25 Maig, 2008 06:11 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la informació del ple d'abril avui comentamt la  moció relativa a la modificació de l'ordenança reguladora de l'IBI que va presentar el grup PP-UMP i que podeu trobar a la continuació de l'article.
Vots a favor: PP-UMP. Vots en contra: UM-UNPI, PSOE i PSM. Abstenció: Alternativa EU_EV.

Ens varen abstenir per que estavam d’acord amb el primer punt de la moció però no teniam tan clar el segon punt.

Estam totalment d'acord amb la primera petició  que era que la recaptació generat per l´IBI en el 2008 es destini única i exclusivament als serveis bàsics del municipi.

Aquesta petició és totalment coherent amb el que va defensar l'equip de govern, quan va dir que el forat econòmic actual només era resultat de donar serveis bàsics al poble. Cosa que evidentment no és certa.

Igualment aquesta petició seria un bon pas per realitzar el pla d'austeritat que venim demanant des del principi d'aquesta legislatura. De moment estam a finals de maig, no n'hi pressuposts i no s'ha fet cap reunió amb l'oposició per estudiar possibles retallades de despeses innecessàries a l'actual situació econòmica del municipi.

 Referent al segon punt; que demanava que per el 2009 es modifiqui l’ordenança fiscal  al tipus mínim de gravamen de l´IBI, l'únic problema que trobavam a aquesta petició era que no sabem quina és la situació real econòmica de l'Ajuntament; no s'ha fet l'auditoria, no tenim el pressupost del 2008, ni tan sol les comptes generals del 2006... Amb el forat econòmic actual la veritat que no teniam clar si l’Ajuntament es podia permetre aquesta reducció. Encara que estam segur que es poden reduIr les despeses no sabem quisn doblers faran falta per cobrir necessitats bàsiques del poble.

O sigui que estavam d’acord amb el regidor d’Hisenda de que el debat igual s'ha de fer més tard quan es tengui una idea més clara de la situació finançera en la que es pot trobar l’Ajuntament; desastrosa, molt desastrosa o catastròfica... Serà un bon moment per parlar del tema. De moment estaria bé tenir alguna idea de com serà el pressupost del 2008 quan ja ha passat pràcticament mig any i no observam cap retallada important de despeses innecessàries.

 A ràdio Urxella teniu penjat el ple d'abril, aquesta és la primera part del debat d'aquest punt (Recordau que per problemes aliens a Ràdio Urxella, els vídeos de vegades no funcionen bé amb Firedox, per a una correcta visualització utilitzar Internet Explorer,esperem que la gent de Firefox aconsegueixi solucionar el problema.)

 

A continuació la proposta.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb