URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un any i seguim descontents.

Alternativa | 27 Maig, 2008 16:00 | facebook.com twitter.com

Avui fa un any que 595 persones d'aquest poble varen dipositar la seva confiança en nosaltres en una urna. I nosaltres fa un any que varem fer un pacte tàcit, no escrit, amb tots aquests, i amb tot el municipi: treball, constància i transparència.

Fins ara hem fet tot el que hem pogut. Hem iniciat un projecte, anomenat Ràdio Urxella, perquè es puguin escoltar els plenaris a Internet i la gent pugui seguir de més aprop la política municipal; amb el mateix objectiu penjam al nostre bloc els documents i demés papers que trobam rellevants, des de factures a acords, propostes...; Informam sempre que podem de tot el que passa en la vida política municipal; penjam a diari un article al nostre bloc per fomentar la informació, la transparència, el debat i la participació...

També hem fet feina a dins de l'ajuntament presentant 19 mocions, moltes de les quals han estat acceptades. I centenars de preguntes, precs i suggerències. I tenim el compromís de seguir presentant mocions i fent precs i preguntes en cada plenari per millorar el nostre poble.

Fa ja un any, i no cregueu que estam contents, al contrari, en aquest municipi encara han de canviar moltes coses. I aquesta manera de no estar contents no és de ràbia ni de desànim, sinó la benzina que ens fa continuar. Per això estam en política, perquè creiem que les coses se poden fer d'una altre manera i no ens hem resignat a deixar-ho tot en mans dels altres. I ara lo únic que demanam és que tothom, amb la mesura que pugui i cregui convenient, hi posi les seves mans. El projecte no només és nostre. És de tots els que creiem que, com deiem fa un any, FEIM FALTA. 

 

ARA FA UN ANY D'AIXÒ. 

 Una mostra de la feina que anam fent, i que la premsa recull, la teniu a continuació, és tracta de les notícies generades del 1r. de maig de 2008:

 (Segueix)

De l'Auditori als comptes generals

Alternativa | 27 Maig, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

Segona part dels precs i preguntes.

4.- Ens agradaria informació sobre la reunió que va haver respecte a l’auditori, per saber com està el tema de l’Auditori.

Sense resposta.

5.- En quina situació es troba el patronat d’esport. Varen reiterar nostra petició de que als preus s'haurien de contemplar descomptes per centres educatius, activitats prepart i pospart, activitats terapèutiques...

En Michel va contestar que als precs havia preus recomanats. Per la meva part vaig insistir que només la gent gran te aquesta reducció. Michel va dir que era un preu de referència, només per després fer números...

Respecte al patronat s’està fent feina al tema, ben aviat es convocarà.

Disciplina urbanística

Al tema de l’urbanisme portam un munt de mesos dient que faríem una reunió, que es solucionaria i encara no s’ha fet res, farem una sèrie de preguntes per que encara es fan moltes obres il·legals o irregulars. Pensam que la informació és el fonament per afrontar el problema

6- Que passa després de tramitar l'expedient d'infracció fins a formular la proposta de demolició i instar la demolició a l'infractor, a partir d'aquest moment què pàssa l'expedient s'atura i caduca?

7- Quants expedients de demolició han arribat a la execució del restabliment de la legalitat des de que el senyor Joan Cerdà és regidor d’urbanisme?

8- Quants expedients estan pendents d'execució?

9- Quants expedients de demolició han prescrit?

10- Quants expedients sancionadors estan pendents d'execució?

11- Quants expedients sancionadors s'han tramitat els darrers  anys?

12- Ha prescrit algun expedient sancionador els darrers anys?

13 - N'ha quedat algun sense recaptar-se'n la sanció econòmica corresponent?- En cas afirmatiu, quin o quins?

Resposta d’en Joan Cerdà: S’ha fet una reunió al Consell per negociar un Consorci que pugui encarregar-se del tema de disciplina urbanística. La majoria dels municipis han frenat els tràmits fins que surti el Consorci. Esperam que s’arribi a una decisió de consens. I el tema de disciplina urbanística està delegat a la Junta de Govern.

14- Fa dos mesos varen demanar per la llicència de la barrera de l’Empaltada a la carretera vella de Lluc, s’ens va contestar que tenien dos mesos per acreditar la seva legalitat. L’han acreditat o no?

Resposta d’en Joan Cerdà; està en tràmit. Avui m’han dit que el Consell, la plataforma camins públics i oberts i els propietaris de l’Empaltada i muntanya han arribat a un acord.

15- Com es troba el projecte de pont per tenir accés al poliesportiu?

 Resposta d’en Joan Cerdà, hi ha un projecte però no recull el tema de donar accés a la gent en cadira de rodes que obligaria a fer unes rampes de 200 metres amb un fort impacte, s’està estudiant. Esperam  també ajuda per part del Consell

16 - Per que no es cedeix per fer les seves reunions la torre del convent a l’AAVV de Pollença

Resposta d’en Joan Cerdà, la idea era fer un casal d’associacions a Can Dionís però si ara va Serveis Socials hi haurà un període de temps d’espera. No podem donar la Torre només a una Associació.

17.-Hem vist que s’ha obert un expedient d’infracció urbanística a les obres que varen denunciar a la finca de Ternelles. Al ser una zona ANEI  i de màxima protecció del PORN estam parlam d’un delicte. Volem saber si l’Ajuntament ha posat aquests fets en coneixement de la fiscalia de medi ambient ?

Resposta d’en Joan Cerdà; la propietat te dos mesos per al·legar

CAMINS

18- S'han empres tasques per enllestir els tràmits per tal de dur a plenari l'aprovació definitiva del catàleg de camins?

Resposta d’en Joan Cerdà; ara l’arquitecte nou iniciarà la feina a aquest tema.
 
19 - S'ha fet cap feina en l'expedient de recuperació del Camí del Coll d'en Patró? S'ha inclòs a aquest la documentació arxivística aportada per la plataforma pro camins públics i oberts?

Resposta d’en Joan Cerdà; no te aquesta informació
 
20- S’ha recorregut la proposta de regulació la proposta de la finca d'Ariant? S'està aplicant la regulació a aquest camí?

Resposta d’en Joan Cerdà, és el mateix tema que Ternelles, està en mans del jutjat i el Consell és el que ha d’ordenar l’obertura.

MEDI AMBIENT

21.- Hi ha algú pla de fer en un futur  un servei de recollida de matèria orgànica?

Resposta d’en Jaume Plomer; en 2013 ja s’ha de recollir tot per llei. Ens hem plantejar una remodelació de tot el pla de recollida de fems. Hem iniciat un estudi del cost real de recollida de fems. Serà un canvi total, estam xerram amb EMSER.

22.- Per què s’estan cremant restes vegetals com a Llenaire quan el més lògic seria aprofitar aquests restes?

 Resposta d’en Jaume Plomer A la deixalleria hi ha lloc per que la gent porti les restes.

Vaig recordar que l’Ajuntament hauria de ser el primer en donar l’exemple.

Jaume Plomer; Abans es triturava però l’escombraria de les obres de la circumval ·ió possible la feina de la capoladora

23.- Ens arriben queixes dels castellets que ens fan a la platja, ja que s’ha convertit en un negoci amb pràctiques properes a certa mafia. S’ha pres alguna mesura?

Resposta de na Francisca Ramon; Es va notificar la director general de Costes un informe desfavorable respecte a aquestes activitats.

24 Què nos va costar el transport de la sorra a la darrera fira?

Sense resposta. 

Ens agradaria saber els costos del Festival de Pollença, la Fira d’abril i la feria del vi?

En Biel Cerdà va respondre que l’aportació al Festival va ser la mateixa que als darrers anys, 120.000 euros.

En Michel va dir que la fira d’abril va tenir un cost zero i que la fira del vi em contestaria al següent ple.

 
25.-Com es troba el pressupost del 2008 i les comptes generals del 2006?

Sense resposta.

A ràdio Urxella teniu penjat el ple d'abril, aquesta és la segona part dels presc i preguntes (Recordau que per problemes aliens a Ràdio Urxella, els vídeos de vegades no funcionen bé amb Firedox, per a una correcta visualització utilitzar Internet Explorer,esperem que la gent de Firefox aconsegueixi solucionar el problema.)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb