URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Crisi al PSOE local

Alternativa | 28 Maig, 2008 18:05 | facebook.com twitter.com

Fa temps que havíem parlat de que havia descontents dins el PSOE de Pollença, veure articles;UM té majoria absoluta a Pollença? i Cal un auditoria 

 Ara aquest malestar s'ha confirmat amb la dimissió del secretari general del PSOE a Pollença , en Toni Cifre Crespí,  juntament amb la resta de membres que formaven l'executiva socialista local. 

Pensam que la situació és insostenible, amb un forat econòmic impressionant,  un equip de govern que s'ha negat a fer una auditoria i uns regidors d'UM-UNPI que  s'han negat  assumir  la seva responsabilitat  i que a més a més segueixen tudant doblers, com si no passes res, mentre els regidors de PSOE i PSM han de fer malabarismes per gestionar les seves àrees.Tot això unit a que encara no s'han presentat els comptes del 2006 ni el pressupost de l'any actual 

Fins ara els regidors del PSOE han demostrat una total subordinació a UM -UNPI, ara esperam que reaccionin i i no governin  d'esquenes a la seva assemblea. Ens alegraria també una reacció per part del PSM i que realment no donés la impressió de que UM-UNPI tenen majoria absoluta.

El dimitit Antoni Cifre Crespí  

 


 

Ple de maig

Alternativa | 28 Maig, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

Aquest és l'ordre del dia del ple a celebrar el dijous 29 de maig  de 2008, a les 20,00 hores.

 COM SEMPRE ESPERAM ELS VOSTRES PRECS, PREGUNTES I SUGGERIMENTS PER AQUEST PLE.

Nosaltres seguim presentant mocions (les penjarem després del seu debat i votació al ple). En aquest cas dues, que ja us podem dir que segurament no contaran amb el suport de l’equip de govern ja que varen votar en contra a les comissions prèvies.

- La primera, relacionada amb l’Ordenança Regulador d’Aparcament al Port de Pollença (O.R.A) on demanam que enguany es doti  d’un distintiu o targeta identificativa gratuïta als residents i comerciants amb vehicle dels carrers on n’hi ha implantada l’ORA. I que es suprimeixi el seu pagament totalment quan el cotnracte amb l’empresa concesionaria ho faci possible.

- L’altra, relacionada amb la zona humida de la Gola on demanam un bon grapat de coses, que van en la línia de millorar la zona, posant l’accent en la participació ciutadana i la seva recuperació com  a ecosistema. Resumint-ho:

 - Que l'Ajuntament prengui mesures urgents de control, vigilància i de gestió per part de personal capacitat de la zona humida (per evitar que es tornin a repetir botellons o activitats similars  a la zona).

- Que es redacti  un Pla d'Us i Gestió de zona humida de la Gola, amb un procés de participació ciutadana dins el marc de l'Agenda Local 21 de Pollença.

- Que les actuacions que hi ha pendents d'execució es facin amb l'objectiu de recuperar  al màxim el caràcter natural de la zona humida, contant per això amb l'assessorament d'un especialista reconegut en gestió i restauració de zones humides, que conegui bé el funcionament ecològic i hídric de la zona.

-  Que l'Ajuntament insti al Consorci perquè afavoreixi la participació ciutadana  i accepti l'adhesió de aquelles entitats que com el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) puguin aportar tota la seva experiència, propostes, assessorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola.

ORDRE DEL DIA.

1r. Aprovació de l'acta de la sessió anterior.

2n.- Ratificació decret núm. 257. Es tracta de que l’Ajuntament tria procurador i lletrat pel contenciós que hem posat Alternativa EU-EV i el GOB contra les llicències de Cala Molins (UNAC 33)

3r.- Ratificació decret núm. 268. Es tracta de que l’Ajuntament tria procurador i lletrat pel contenciós que ha posat una veïna contra les llicències de Cala Molins (UNAC 33).

 

 

En total ja hi ha tres contenciosos contra aquestes llicències Esperam que la justícia ens doni la raó, però ja no podrem recuperar aquesta zona, que s’hagués salvat si l’adaptació al POOT, que s’ha aprovat fa uns dies amb anys de retard, s'hagués aprovat d'hora. Tot aquest tema ens sembla d’una gran irresponsabilitat política per part del regidor d’urbanisme.
Els dos punts aprovats, vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP. Abstenció d'Alternativa EU-EV.

 

 

4rt.- Proposta presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la restauració, conservació i digitalització del "Plano geométrico del término de Pollenca" de 1858 de Pedro Moreno. Aquest plànol té un gran valor  patrimonial, històric  i documental. Encara avui es consulta a l’hora de confrontar parcel·les, camins, cases, etc. i per això el seu estat  de conservació i el deteriorament que sofreix cada vegada es major.

Aprovada per unanimitat. 

5e.- Proposta presentada pel grup municipal Altemativa EU-EV relativa a la zona humida de la Gola. Ja comentada.

 

No aprovada. Vot a favor d'Alternativa EU-EV. Vot en contra d'UM-UNPI i PSOE.Abstenció de PP -UMP i PSM, al debat d'aquesta moció Biel (PSM) va demanar un recés i l'equip de govern va debatre al despatx del batle.

6.- Aprovació i ratificació acord de la Junta de Govern Local sobre sol·licitud subvenció a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques pel projecte Millora i embelliment de l’accés al nucli urbà de Pollença pels carrers Roser Vell i Cecil Metel. Es tracta de que per rebre la subvenció fa falta que hi hagi una partida pressupostària al 2008. I com encara no s’ha aprovat el pressuposts (i ja entram a juny!!!!) fa falta assegurar que hi haurà aquesta partida.

7.- Aprovació ratificació acord de la Junta de Govern Local sobre sol·licitud subvenció a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques per l’adaptació al decret 20/2003 (eliminació de barreres arquitectòniques de l’Ajuntament) El mateix que l’anterior punt.

Els dos punts aprovats amb el vot a favor d'UM-UNPI, PSOE,PSM i Alternativa EU-EV. Abstenció del PP que va demanar que aquests projectes es portin al ple, ara només es presenten a la junta de govern. 

8.-  Aprovació si procedeix de la declaració de compatibilitat de la Sra. Mireia Capllonch Cifre. Fins ara hi havia incompatibilitat per obres que feia l’ aparelladora municipal a Pollença.

Aprovada per unanimitat.

9. Proposta de la Regidora delegada de Participació Ciutadana relativa a l'adhesió al Conveni marc per a la implantació d'una xarxa d'oficines integrades d'atenció ciutadana (oficina de contacte). Es tracta de donar tots els servies d’informació, orientació, atenció i tramitació de l’activitat administrativa a un espai.

 Aprovada per unanimitat.

10. Aprovació si procedeix de la declaració de desert del concurs de la concessió de la gestió del servei públic de la piscina municipal coberta climatitzada i un local-esportiu annex. La idea de l’equip de govern es treure un nou plec de condicions que donarà més avantatges a les empreses.

 Aprovada; vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP. Abstenció d'Alternativa EU-EV.

11.-  Proposta del grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la Ordenanca Reguladora d' Aparcament al Port de Pollenca. Ja comentada.

No aprovada. Vot a favor d'Alternativa EU-EV. Vot en contra d'UM-UNPI, PSOE PSM i PP -UMP.

12.- Propostes/Mocions d'urgència.

El grup PP-UMP va presentar una moció  per demanar al Govern, Consell i Ajuntament de Palma que retiri la Ç com logotip de la seva campanya de promoció del català per la seva similitut amb la Ç de Pollença. La urgència i la moció va ser aprovada per unanimitat.

II.- PART DE CONTROL 1 SEGUIMENT.

1.- Informació de Batlia.

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

Contundent protesta contra la zona blava: 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb