URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

"El preu de la terra"

Alternativa | 31 Maig, 2008 16:52 | facebook.com twitter.com

Aquest diumenge, TV de Mallorca emetrà un programa reportatge titulat "El preu de la terra" sobre tot el Cas Pla Territorial de Mallorca. Elaborat pels serveis Informatius de Televisió de Mallorca, té una durada de 20 minuts i s'emetrà aquest diumenge a les 22 hores.
Al programa apareixen els principals protagonistes del cas, tècnics, polítics i el moviment ecologista.També surten declaracions inèdites que ajuden a entendre millor el que va passar.

Més mitjans pels fiscals ja.

Alternativa | 31 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

La principal i màxima reivindicació dels consellers del PSOE i el BLOC hauria de ser dotar als fiscals anticorrupció i de delictes contra el medi ambient dels mitjans adhients i necessaris per realitzar la seva feina.  A més a més, evidentment  haurien de demanar l’assumpció de responsabilitat polítiques als dirigents del seu actual soci de govern UM investigats per la seva possible implicació en casos de corrupció urbanística.

És impossible que amb els actuals mitjans els fiscals anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach i de delictes contra el medi ambient Adrian Salazar puguin aclarir un percentatge mínim de tota la corrupció político-urbanística de l’anterior govern PP-UM.

En aquest moment només són tres fiscals amb el suport d’una única funcionaria  auxiliar, que a més a més ha de fer altres feines com guàrdies i judicis, els que estan lluitant contra trames complexes i de poderosos interessos polític- econòmics.

Només al cas d’Andratx, el jutjat d'instrucció núm. 12 de Palma ha obert un total de 67 diferents peces separades, per la complexitat del cas i les múltiples irregularitats imputades.

 Al 2006 Adrian Salazar com a fiscal coordinador de medi ambient només disposava de quatre agents del Seprona, totalment ridícul. Els delictes contra l'ordenació del territori a les Balears no han s’han aturat d’augment als darrers anys mentre que els mitjans no l’han fet al mateix ritme. A octubre de l’any passat el tinent fiscal de les Illes Balears, Ladislao Roig, assegurava que a la fiscalia arribaven setmanalment una mitjana d’entre tres i quatre denúncies per corrupció,  relacionades, bàsicament, amb l’urbanisme, la construcció i el medi ambient.

A una entrevista al 2004 el fiscal Salazar resumia el tema:

“ La manca de mitjans és un dels greus problemes de la justícia. Si a això unim un SEPRONA amb pocs mitjans i una tasca insuficient del zeladors municipals.La impunitat està garantida. De què ens serveixen les lleis si no hi ha mitjans per aplicar-les? A més, generalment  el delinqüent mediambiental sol ser un empresari que té recursos econòmics i es pot permetre proves pericials favorables, contaminen i fan veure que aboquen aigua beneïda. La fiscalia no té més mitjans que un metgforense que pot actuar en un nombre molt limitat de delictes.”

Només amb la potenciació dels serveis i infraestructures judicials podem garantir un vertader estat de dret, d’altra manera els delinqüents es veuen beneficiats per la saturació de feina i l’absència dels mitjans més elementals.

Com va dir el jutge Calatayud a la seva recent conferència al Moll; “ la única administració coordinada, modernitzada i amb els mitjans suficients a Espanya és Hisenda. I es preguntava "per que no s’ha fet el mateix esforç per tenir una justícia forta i independents? "La seva resposta va ser molt dura; "...per que la meitat dels polítics es trobarien a presó."

Igual pensau que és una exageració o no, la realitat és que amb la justícia que tenim actualment, saturada de feina i amb pocs mitjans n’hi ha només a les Balears més de cinquanta polítics o ex polítics, la majoria del PP i UM, es troben immers a processos judicials.

 Acudit del blog ciberprensa.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb