URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per unes bones festes

Alternativa | 01 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Pensam que   l'equip de govern i a la policia municipal haurien de fer un darrer esforç per arribar  a un acord i que  sigui posible que la policia local s'encarregui de la seguretatavui i demà

Durant aquestes setmanes el batle Joan Cerdà ha assegurat que durant la patrona hi hauria policia local,  va parlar de fer un decret de batlia per que hagués policies abastament (article al DdM) i també va explicar que podia regularitzar els serveis de la policia  a fi de que els policies facin més ores durant els dies de festa i compensar els horaris dels dies anteriors i posteriors ( el podue llegir al darrer PIP). S'ha fet? No ha estat suficient?

Per part de la policia local alguns dels seus membres m'havien dit  que el més important a aquest moment era passar a ser funcionaris del grup C i no la pujada econòmica de sou, però també al darrer PIP deien que"hem d'afinar les quantitats"... 

Pensam que la policia local és més adequada que la Guàrdia Civil per assegurar la festa tan pel seu coneixement del municipi com de la gent. Si finalment és la Guàdia Civil la que s'encarrega de la seguretat esperam que siguin agents veterans i coneixedors del municipi.

Al ple de setembre de l'any passat varen fer una sèria de precs a l'equip de govern. Els dos primers s'han fet:

1- Obrir un debat públic el més participatiu possible per replantejar-se les festes del poble. La comissió de festes enguany ha estat més oberta i participativa.

2- Fer activitats i publicacions per explicar la festa a la gent, fer pedagogia de la festa. http://www.elcivismesenvadefesta.com/

Però  ens preocupen un sèrie de temes que varen demanar l'any passat i que hem recordat al darrer ple sense obtenir cap resposta.

- Seguim pensant que les reunions de la comissió de festes són millorables s'haurien de regularitzar; donar més difusió, avisar a Protecció Civil... ( Per exemple s'ens varen oblidar d'avisar.nos d ela segona reunió).

- Desconeixem si se ha fet un pla d'emergència per evitar desgavells com l'any passat a l'evacuació de ferits.

- No sabem si s'ha pres alguna mesura per controlar la presència de televisions i fotògrafs i gent forànea al simulacre.

- No s'ha fet la revisió de les balconades dels carrers del simulacre que es troben plenes de gent.

La millor manera d'evitar problemes és la prevenció, esperam que tot surti be.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb