URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La dona musulmana: immigració i integració.

Alternativa | 04 Agost, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

Iniciativa Ciutadana per Pollença organitza una xerrada: 
 
La dona musulmana: immigració i integració.
 
A càrrec de:
Seleha Araabe, presidenta de l'associació Al-Kawthar i
Ada Siquier, coordinadora de pa i mel.
 
8 d'agost a les 20,30h al Centre Cultural, Pollença.
 

El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Alternativa | 04 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Comença a comentar el darrer ple de juliol.  El primer punt va ser l' aprovació inicial de l'Ordenança Municipal reguladora de l'ús públic del Puig de Santuïri.Varen ser els únics que varen votar en contra i aquesta va ser la nostra argumentació.

Veure anterior article l'us del Puig de Santuïri i l'ordenança

A la comissió informativa d’educació haviam demanat per l’eliminació d’una subvenció a una escoleta privada (de quatre-cents euros per activitats extraescolar) la resposta del senyor batle va ser que només aquesta escoleta rebia aquesta ajuda i que es volia treure una línia d’ajudes per que totes les escoletes poguessin accedir. Ens sembla molt bé aquesta política d’igualtat d’oportunitats,i de no fer parts i quart,  per això no entenem per que s’han cedit 7.700 m2 del Puig a l'Associació de caçador de Pollença  i no a altra associació.I varen fer les següents preguntes sense obtenir cap resposta a pesar de la nostra insistència.

    - Ens agradari saber quin criteri s’ha seguit per fer aquesta cessió?

    - Ha ha  hagut un tracte d’igualtat a totes les associacions del municipi?

    - Per que no s’ha cedit  el terreny a altres associacions més acordes amb els objectius de l’ordenança?

    - Per què no s’ha fet cas a l’informe de la Conselleria de Medi Ambient de juliol de 2005 que recomenava reavaluar la conveniencia de situar al Puig el camp d’ensinistrament de cans i si es situava demanava limitar-ho a 5 has?

Pensam que UM i el PP a l'anterior legislatura varen iniciar una política clientelista que cercava el rendiment electoral entre un col·lectiu tan nombrós com el dels caçadors (aproximadament uns 30.000 a les illes)  amb la utilització dels doblers públics i en aquest cas de terreny públic. El Consell va arribar a donar un 70% de les ajudes del programa "Mallorca és natural" de protecció a la natura a les associacions de caçadors i es va fer una llei de caça  que beneficia els caçadors i perjudica a la resta de ciutadans que volem gaudir de la natura sense matar cap animal.

A l'ordenança a pesar del canvi de govern és manté la consideració "idíl·lica" de la caça com un activitat que serveix "pel manteniment del paisatge i la conservació de ecosistemes agroforestal" !!. La realitat per desgràcia no és tan idílica i n’hi ha caçadors ben poc respectuosos amb el medi ambient. Hem de recordar que ja va haver un incendi al Puig de Santuïri per negligència d'alguns caçadors,.

També resulta contradictori  parlar a les normes generals de respectar als animals  quan a la zona cinegètica es maten, o dir que no s’ha de fer renou quan al costat és pot disparar .

El regidor de Medi Ambient  va declarar que la idea és que "la gent pugui caminar al Puig amb tranquil·litat en lloc de caminar per la carretera"  La veritat que sentir els trons dels caçadors de la zona cinegètica no dona tranquil·litat precisament, i la solució no és informar dels dies i hores que es pot caçar amb armes de foc sinó llevar la caça del Puig.

El camp d’ensinistrament com destaca també l’informe que va fer la Conselleria de Medi Ambient al 2005 suposa un impacte sobre l’avifauna nidificant i altres espècies, a més de que aquesta pràctica requereix de l’alliberament freqüent d’espècies cinegètiques criades en granges.

Demà podreu veure la  proposta que varem defensar al ple, a pesar de que el regidor de medi ambient no va acceptar nostra crítica i ens va acusar de ser sempre negatius,  donam alternatives.

Gràcies a la ràdio municipal i a fralokus podeu escoltar tot el ple a ràdio urxella.

Aquesta és la primera part del debat d'aquest punt, encara que falta el principi.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb